Египет - тема 5!!!

• 48 790
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Вие ме убихте направо..))
Никога не сме им оставяли бакшиши, нито сме давали пари за по-хубава стая.. Shocked
Предния път само в Хаят (Шарм) вдигнах такъв тежък скандал относно стаята, че 2 ч по-късно собственоръчно ми показаха 3 отлични стаи на кулите  да си избера коя искам и ни преместиха и наредиха багажа..
Ама тогава бяха направо нагли - при платено сий вю - ни пратиха на партера отзад в градината.. #Crazy
Да ме бяхте видели как фучах и виках мениджъра.. #2gunfire
Иначе бакшиши - на пиколото и в ресторантите.. За  почистване даже не сам се и сетила, но винаги са минавали по 2 пъти на ден..

Сега изрично отново съм казала, че искам сий вю и то добро..та ще видим.. Joy

# 46
Това с добрите и по-добрите стаи е много дълга и всеобхватна тема и едва ли ще успея да я изчерпя, но все пак...
От гледна точка на хотелиера - стаите се разпределят според това колко плащат туристите - много ясно, че плащащите по-висок рейт, получават по-хубава стая (или поне такъв е принципът).
От гледна точка на недобросъвестния персонал - за да получат бакшиш, могат умишлено да те настанят в кофти стая - това го намирам за много непрофесионално, но уви го има (обикновено в недотам добрите хотели, където контролът от страна на мениджмънта е по-слаб). За съжаление май е най-масовия случай от това, което споделяте и вие.
От гледна точка на туриста - не мисля, че трябва да се насърчава даването на незаслужен бакшиш - ако човек е платил за определен тип стая, следва да настоява да я получи. Ако въпреки това не е доволен, тогава вече може да се мине към по-радикални действия. Както се каза вече - не си струва за 5-10 долара човек да си къса нервите - плащаш, получаваш каквото искаш и си започваш почивката.
Аз лично (като човек, който е бил и от двете страни на барикадата) - предпочитам цивилизованото поведение - много ме бива да правя скандали, но се опитвам да се въздържам - човек го възприемат много по-добре, ако настоява на своето без целия хотел да разбира. Маги, не се засягай - всеки има право на избор как да се държи - обаче според мен впечатлението, което се оставя от буйстващи гости не е е приятно за никой  Peace В общия случай като го настъпиш (ако имаш основание за това) хотелиерът не само е готов да ти угоди, но има голяма вероятност и да те възнагради, защото оценя дискретността ти  Peace

# 47
Олди, споко - след няколко културни опита и липса на ответна реакция - го привиках настрани и заплаших.  #2gunfire Явно съм имала вече доста ултимативен и разстроен  вид, щото подейства.. Laughing
Не съм крещяла и вилняла пред рецепцията, а съсках отстрани на деска.. Laughing

# 48
Хи-хи приложила си дискретно съскане  Joy Аз с какви елементи съм се борила, не е истина...и не само там. Ужасно е гадно, затова гледам да избягвам такова поведение  Whistling
Апропо, дай на лични името на мениджъра, ако ти е дал визитка, може да го познавам  Peace

# 49
Е той ми даде визитка, ама кой да я пази..Wink
Едва ли някога ще се завърна пак там.. Sunglasses

# 50
  • София
Четох, четох и не видях някой да посещавал Египет неорганизирано. Искам да кажа - купуваме си билети София - Кайро / Хургада, резервираме си хотели и си стоим където колкото време си искаме. Основното, което не ми харесва в българските пакети е, че всички имат по някаква причина престой на море, за сметка примерно на повече дни в Кайро. Ние искаме само да разглеждаме културното наследство на Египет по поречието на Нил, морски курорти не искаме. Поне аз подобно нещо не намерих, ако някой знае, моля да сподели.
Заради конвоите през пустинята ли всички ходят организирано? Как стои въпросът с вътрешните полети?
Ако някой е ходил самостоятелно, ще съм благодарна на подробности и ценови диапазон Simple Smile

# 51
rally, не си чела достатъчно  Wink Ако искате да ходите неорганизирано, никой не ви спира -- просто е по-скъпо и иска повече време. Вътрешни полети - бол. Можете и с влак и авотбус да се придвижвате, ако сте по-авантюристично настроени. За пътуване с влак - книгата на Джейд ще ви даде идея, както и за посещение на Александрия. Аз би трябвало да съм писала за автобусите, но нямам време да ровя сега. Има автогари, купувате билети и пътувате - няма разлика с другаде по света. Езикът ще е хубаво да го знаете поне малко, защото в Кайро примерно на автогарата не са много на "ти" с чуждите езици, но все ще има някой наоколо да помогне. Билетите за туристи са по-скъпи от тези за местни, но не са нещо непоносимо. Мисля, че единствено на юг не можете да ходите съвсем без придружител, иначе останалите градове и старини можете да посетите сами - иска се, както казах вече, много добра организация и доза авантюризъм.
За полетите - има вариант София-Истанбул-Кайро (питай Долорес) или София-Атина-Кайро (ние последно така летяхме, но Солун-Атина-Кайро - с Егейските авиолинии, за около 360 евро на човек в двете посоки, като връщането ни беше след около 20 дни). Можеш и чартъри да позлваш, но се доплаща, ако стоиш повече от една седмица и в карйна сметка цената излиза даже повече от билет с редовни авиолинии...
Иначе пак можете да ползвате агенция - казвате и какво искате и те ви организират нещата  индивидуално- така е много вероятно да ви е по-евтино и при всички положения би ви спестило време по организацията, ако не сте били там преди  Peace

Маги, просто ми беше любопитно затова те питах за визитката  Peace

# 52
Основното, което не ми харесва в българските пакети е, че всички имат по някаква причина престой на море, за сметка примерно на повече дни в Кайро.
Ако някой е ходил самостоятелно, ще съм благодарна на подробности и ценови диапазон Simple Smile
Основната причина е че Червено море едно от най-красивите, с голямо многообразие от животински свят и коралови рифове и видимост каквато има на малко места по света Wink, т.е отлично за гмуркане и шнорхелинг /е след последните събития, очаквам сериозен отлив/.
Иначе може да летиш през Истанбул с Търкиш еърлайнс - има директни полети до Кайро - 377 евро е билета от София.

# 53
Основната причина е че Червено море едно от най-красивите, с голямо многообразие от животински свят и коралови рифове и видимост каквато има на малко места по света Wink, т.е отлично за гмуркане и шнорхелинг /е след последните събития, очаквам сериозен отлив/.

mi6i, имаш ли по-сериозна информация за положението с акулите?
Планираме Марса Алам за другия месец, да препоръчаш настаняване?

# 54
Миши, споко бе, сърбинът я е ликвидирал акулата  Wink

Само да уточня, че като се гледат цените на вътрешните полети с Egyptair е добре да се зададе държава на търсене, различна от Египет, за да са цените правдоподобни (за египтяни и резиденти цените са по-ниски)  Peace

За мен много удачен е круизът в случай, че не му се ходи на човек по курорти. Peace

Еее, къде е Марса Алам, къде е Шарм...според мен опасността е нулева! Снаха ми се прибират утре в Лондон от Шарм, ще кажат как е било положениято, но смятам, че всяко чудо е за три дни  Peace

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 22:09 от Old Sport

# 55
Ами то публичните плажове си бяха отворени и за гмуркане,но големите ,реномирани хотели бяха със затворени плаж и забранено влизане дори в морето!
До нас Клеопатра си беше отворен...25 паунда и си готов. HugА в нашия хотел охраняваха много строго.E тук издебнахме спасителя да се заплесне малко и се мушнахме веднага в морето(както се вижда с дрехите)

# 56
  • Beyond the Frontiers
Боже, какъв пропуск. До сега никой не ми е давал пари за по-хубава стая.... Twisted Evil Mr. Green

Тъй като аз също искам да разгледам по-подробно Египет съм замислила едно круизче Embarassed Между другото, чисто информативно Алма тур пуснаха доста разнообразни програми за Египет http://www.almatour.net/a7/%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82- … D0%BE%D1%80%D0%B5  и самите круизи са с по 2 нощувки в Хургада.

Пък ако искате самостоятелна програма по-евтино ще е да вземете на ласт минит пакет примерно за около 300 евро примерно, а вие си ходете където искате.

# 57
Пък на мен са ми давали  Whistling Едни руснаци ме възнаградиха с 50 дойлера примерно...и други е имало  Mr. Green А аз съм получавала ъпгрейд срещу представянето на визитката си...  Twisted Evil
Програмата няма да я поглеждам, за да не си натоварвам сърцето допълнително. Crossing Arms

# 58
 Летяхме юни месец Истанбул- Кайро- Шарм и обратно за цена 250 евро на човек, но бях купила билетите доста по рано  Peace

# 59
Боже, какъв пропуск. До сега никой не ми е давал пари за по-хубава стая.... Twisted Evil Mr. Green

Тъй като аз също искам да разгледам по-подробно Египет съм замислила едно круизче Embarassed Между другото, чисто информативно Алма тур пуснаха доста разнообразни програми за Египет http://www.almatour.net/a7/%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82- … D0%BE%D1%80%D0%B5  и самите круизи са с по 2 нощувки в Хургада.

Не трябваше да разглеждам програмите...още повече нямам търпение да тръгнем, а края на февруари е толкова далече.... Cry Joy

И за да не е офф, ще допълня, че хубавата стая също е част от хубавата почивка, така че...ще даваме, къде ще ходим  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт