Египет - тема 5!!!

• 48 795
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
gold,

сега си отворих мейла и видях, че са ни го предложили, но не бях прочела обясненията по-долу:
"НАЦИОНАЛНА ВЕЧЕР В МЕДИНАТ АЛ – ЗАХРА ( ШОУ + ВЕЧЕРЯ )
Една от най – грандиозните шоу – атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти в Парка Мединат Ал Захра (на 20 км. От Сус). Освен възможността да видите най – добрите произведения на древните берберски занаятчии, ще можете да поседите в мавританско кафене и да завършите вечерта с вечеря от националната тунизийска кухня ( кус – кус, традиционна салата и супа, плодове и местно вино ) + представление в ресторанта."

Не съм го заявявала предварително, но сигурно може и на място. Благодаря за инфото!  bouquet

keraounba,
безценна информаторка си ти! само още нещо - дружелюбни ли са хората? В Египет ми направи впечатление особено милото отношение към децата, в Тунис как е?

# 706
Тунис са пъти п-любеззни и вниамтелни. Не са нахални както в Египет! Личи си френското влияние! Много ви завиждам за ходенет там! С коя агенция ще пътувате? Ще ми се и на мен на тпличко ( то надали ще е много топло де) За вечерта - дебели якета! Аз се бях запасила с доста дрешки със свалящи се ръкави и свалящи се подплати - якет на гърба - при нужда в автобуса слагах подплатата и кат слезем сме пак - огладени, но ни е топло Simple Smile. Е все пак ние ходихме по Гергьовден!

# 707
  • Sofia
Добре, че ме предупреждавате за дрехите, аз съм се настроила за по-топло, но май няма да е така  Sad

Пътуваме с програма на ТезТур през ДиваХолидейз. Надявам се всичко да е наред. Peace

# 708
Голд, то и в Египет се усеща френското присъствие - затова Сфинксът е без нос....  Laughing Peace

# 709
То не е ли немско присъствие това с носа? Или има различни версии.

В Тунис наистина има силно поевропейчване спрямо Египет, но нахалството на обслужващия персонал към туриста с цел придобиване на бакшиш е в пъти по- високо или поне аз имах този късмет.

# 710
  • по пътеката
има си хас да не са дружелюбни! аз ина4е какви ще ги стоя толкова време! уникално добре ми беше цели 10 г.!малката винаги е била по4ерпвана или си е вземала , я дъвка, я  арабска дъвка или нещо друго за хапване, докато пазарим на сука!отделно на мене са ми давали да опитвам от стоките ,резват  ми сиренце , салам4е! това в голям магазин ми се е слу4вало даже! спокойно си по4ивайте, хората са си свикнали с туристите!   bouquet

# 711
  • Sofia
Като стана въпрос за бакшишите, каква е нормалната сума?
И къде да си обменя пари, на летището или в хотела?

# 712
  • по пътеката
за обмяната -аз съм за банка, но не съм турист и не мога да съветвам! мога да дам курса на банката и да си сравните на летището ,но не обменяйте пове4е отколкото ще изхар4ите, 4е имахме  проблем с един приятел , не искаха да му обменят в евро обратно като си тръгваше!

# 713
Ние на рецепцията обменяхме, в банка не сме и стъпвали.

# 714
Пина, аз за носа го знам за франсетата, но сега се разрових и чета, че бил жертва на турските войници. Макар да е най-разпространена френската версия, рисунки на сфинкса показват, че бил без нос дълго преди френското присъствие...Както и да е, де. Peace

# 715
А така, а на нас ни казаха, че немските войници се упражнявали там... Все едно де, като всичко друго - много мнения.

# 716
т.е. кой когото недолюбва, на него приписва тоз варварски акт  Laughing

# 717
Не мога да преценя каква е таксата, но винаги тегля някаква сума още докато чакаме багажа на летището от банкомата. После сменям в хотела или банка, но там се чака повече

# 718
Момичета, само да спомена, че ако ви останат необменени ефипетски паундове, в София има чейндж, който ги обменя в левове и не са изедници.
Майката на моя близка работеше там, и заради протестите й се наложи бързо да се върне в България. И имаше две заплати кеш пари, които тук дори Египетското посолство искаше да й обмени с някаква колосална комисионна от 30%, а в чейнджа на Графа нямало проблеми никакви.

# 719
Кажи по-точно къде на Графа, че да сме полезни на хората  Peace

Общи условия

Активация на акаунт