Квилинг за маниаци - 5

• 131 076
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  bouquet
много ви благодаря за милите думи ....
bof4eto ... за саксийката залепвам последователно 4/5 лентички и навивам на кръгче стегнато .... после избутвам леко докато се получи желаната форма и от вътрешната страна намазвам с лепило .... чакам да стегне и саксийката е готова Simple Smile
стебълцето е от 1 лентичка навита последователно ...  Embarassed дано да си ме разбрала ... ако трябва ще снимам процеса последователно  Simple Smile

# 466
  • ГОре на черешата...
vpam, докато си на линия - как направи кошничката за яйце, че в градината на Дребо ще има благотворителен великденски пазар и ми се ще да направя няколко кошнички?

Опитах снощи, но се измъчих, ядосах и го захвърлих Crossing Arms...явно не правя нещо както трябва - започнах от дъното, сложих едно яйце в чашка и въру него, ама те се свличат надолу, разлепят се, лепилото протече, залепнаха за яйцето ooooh!...сега мисля да почна обратно - отгоре към дъното...

# 467
аз имам стиропорено яйце ....
първо правя цветенцата и ги забождам ....
после дъгичките  и тях забождам с карфички ....
правя малките зелени листенца и започва запълването ....  и накрая правя дъното .....
още преди да е изсъхнало го махам от яйцето и го понатискам за да стои стабилно Simple Smile
и накрая правя дръжката и пеперудката Simple Smile

# 468
  • ГОре на черешата...
  bouquet

Е това със забождането не се бях сетила Outta Joint!
Изчезвам да си купя такива яйца!

Последно въпросче - кога лепиш елементите? Накрая, когато всичко е наредено или поетапно newsm78?

# 469
цветенцата си ги лепя да са ми готови .... защото е по лесно ...
после и цветните овалчета / тези в долния край .... и после навивам 10 листенца мажа и лепя ..... и докато стегнат навивам следващата порция .....  докато стягат страничките навивам листенцата за дъното Simple Smile

# 470
  • ГОре на черешата...
Не, имах предвид готовите елементи цялостно как залепяш - след като забодеш и подредиш цялата кошничка или всеки елемент със следващия и така запълваш...ама как обясних ooooh!...

# 471
последователно ...намазвам забождам лепя ... намазвам забождам лепя.....
не подреждам всичко предварително Simple Smile

# 472
  • ГОре на черешата...
  bouquet  bouquet  bouquet

# 473
  bouquet
много ви благодаря за милите думи ....
bof4eto ... за саксийката залепвам последователно 4/5 лентички и навивам на кръгче стегнато .... после избутвам леко докато се получи желаната форма и от вътрешната страна намазвам с лепило .... чакам да стегне и саксийката е готова Simple Smile
стебълцето е от 1 лентичка навита последователно ...  Embarassed дано да си ме разбрала ... ако трябва ще снимам процеса последователно  Simple Smile

Много благодаря,разбрах те чудесно  bouquet  bouquet  bouquet аз пробвах да направя яйчицето с пилето ама стана едно ooooh! ooooh! ooooh! не ми се говори  #Crazy

# 474
  • Поморие
Момичета, а аз искам да попитам какво лепило използвате? Аз работя с С200, но въпреки всичко , ако не се работи прецизно си личи малко.

# 475
  • гр.Плевен
Големи красоти видях тук напоследък. Чак ви завиждам (благородно) за търпението и умението.
Аз ще се представя малко по-постничко: само осем покани за рожденния ден на щерката, от които само 6 са квилиг, а другите - "мързеливи":
http://margoto66.snimka.bg/hobby/r-chen-trud.496859.23038038.big

# 476
Моми4ета аз съм нова тук и искам да ви попитам какво трябва да си купя , за да започна да правя такива красоти.Най- важните инструменти кои са и откъде мога да си ги купя в град Русе!Благодаря ви предварително!

# 477
Момичета, а аз искам да попитам какво лепило използвате? Аз работя с С200, но въпреки всичко , ако не се работи прецизно си личи малко.

когато направих първото си творение, имах само течно и сухо лепило UHU, установих,че сухото не върши никаква работа, обаче течното беше ок.Елементите се залепваха добре с него, а после и на хартията...картичката все още /почти месец/ не се  разпаднала,разбирай разлепила Laughing,така че явно става. Хубавото е,че е прозрачно и не се личи ако някъде нещо се позацапа от него Peace

Маргото 66,много добра идейка за лесни и бързи покани Peace
Впечатлена съм от тези кошнички, яйца и декорации... Party

# 478
Напоследък използвам основно силикон и двойнолепяща лепенка. Течно лепило използвам за броката.

# 479
Моми4ета аз съм нова тук и искам да ви попитам какво трябва да си купя , за да започна да правя такива красоти.Най- важните инструменти кои са и откъде мога да си ги купя в град Русе!Благодаря ви предварително!

Привет!
Ако прочетеш поне една от темите за квилинга, ще може да си отговориш не само на тези въпроси Simple Smile
Иначе:
Цитат
1. Ленти:
    * готови от посочени по-горе магазини /от 1-ва стр./
    * на ръка с макетен нож
    * с помоща на шредер
2. Хартия за ленти
    * обикновен цветен картон картон /от130гр. до 160гр.../
3. Лепило
    * С200 / тук ще се изброят и други лепила коментирани в темата, може да сложим и снимки/
4. Линия с кръгове
5. Инстумент за квилинг
    * от посочените по-горе магазини
    * самоделки коментирани в темата
6. Пинсета

Общи условия

Активация на акаунт