Отговори
# 240
divanence Мерси за успокоението ами и аз си мисля че няма нищо тревожно но все пак да ви попитам и вас .Бързо да се оправяте вие .OnlyOne това с говорещите бебоци ми е малко страно още е много рано да имат даже и смислени изречения,на моя близка детето е на 2 год и още не прави кой знае какви смислени изречения ,а на 1гог и 3 месеца според мен абсурд,поне аз така мисля .Никола освен да казва Тате,мама деде и като го попиташ за прости неща може горе-долу да каже нещо но цяло изречение НЕ.

# 241
ДХ3Благодаря за успокоението  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 242
Цитонамазка направих август, сега пуснах и хормони, да чукна на дърво всичко е ок.
За спането свит или с коленцата под тялото, имаше тема във форума, в която се обсъждаше, че е от възглавницата, или липсата на такава.
Ортопеда също ме посъветва да взема хубава възглавничка на детето, даж еми обясняваше как се мери, май разстоянието между вратлето и рамото, ама не съм сигурна.  newsm78
Както и да е от както и двете са с възглавнички не си свиват крачетата под тялото, проблема е че по цяла нощ подскачат из леглото и няма кой да ги гони с възглавница. Затова на Марина съм и сложила две, ако уцели...уцели, ако не...сори  Mr. Green
Нашето педи бие ваксини само ръчичката, след една годинка  newsm78

# 243

silvana, аз вчера ходих за направление от ЛЛ, че не съм си пускала цитонамазка от преди да забременея (чаках да ми дойде, ама все още не е...) и тя ми кажа да изчакам още 2 седмици, че сега се приемал за задължителен профилактичен преглед при мамолог и цитонамазка. Така че можеш да изчакаш, ако искаш, да не си даваш парите...

Че ти си голяма късметлийка от към цикличност Wink
Аз няма какво да чакам по здравни каси,защото в Казанлък АГ доктори ,който да правят цитонамазки  по здравни каси няма Thinkingпък и много им нямам вяра и да има Naughty Ако правят ще ги пращат в Стара Загора най-вероятно... ама както и да е.И аз си правих миналата година март  от тогава не съм Peace
Сега да питам пастата за зъби Ненедент Вие изплаквате ли  я,защото Теодор не дава да го плакна с вода направо си я лапва с кеф hahaha ама и ми дава да го търкам Wink Та дали е проблем това?

# 244
Силве, аз като я купувах, попитах аптекарката дали е безвредна и дали може да се гълта и тя каза, че няма проблем и че е направена точно за малки деца. Гери не се сеща как да я изплюе, а и не ми дава да й изплакна аз устата и направо си я гълта.
И аз последно си правих май месец цитонамазка и може би ще изчакам да се постопли, че в този студ не ми се обикаля. При гинеколожката, при която ходя винаги се чака по два часа дори и да си с час, така че ще изчакам.
Онли и на мен ми струва малко пресилено децата на тази възраст да казват цели изречения. Гери казва отделни думи "мама" и "тати" най-вече, "бау" и то когато си иска, през останалото време бърбори нещо на китайски и най-любимото й е по сто пъти на ден да вика "Ъ-ъ-ъ-ъ" и да сочи нещо, а ти ако си нямаш друга работа на дъъъълго и широко да й обясняваш всеки един предмет от къщата за какво е. Най-интересното обаче е, че седи и ме слуша и докато не й кажа какво за какво е не ме оставя на мира и продължава да ми сочи.

# 245
А сега се сетих и друго-знаете ли как стои въпроса за неплатеното майчинство след 2-та година?Половин година ли е кога се подават молби и изобщо всичко,че да съм информирана от сега да си правя сметките Wink
Айде лека от мен smile3524

# 246
Здравейте мами  Hug

Хайде стига болнички  Praynig

За "говоренето" - моята има репертоар от думички, но да прави изречение май е още раничко Naughty Казва мамо, тате, бабо, кака, Баби (Габи  Laughing ), бан (банан), нече (неискам), ошш (още), нани-нани (когато ѝ се спи), пее ( да пусна песнички) и ей такива + някои домашни животни ама е нижна голяма фантазия да се разбере какво точно казва  Crazy а, и като ѝ се доака казва бъже- бъже и тича към тоалетната  Joy
Има си нейн език и си дърдори по цял ден, понякога почва да ни "обяснява" нещо на нейнйят език, смее се маха с ръка върти глава, но само тя си знае какви ги "говори"  Laughing Така беше и кака ѝ, тя пък не млъкваше и докато спи, то все още си дърдори докато спи  Crazy

Ние на 3-ти февруари ще летим за щатите и сега съм спретнала списък какво да взимам за малката и мен  Crazy Мъжа ми ме бъзика, че все едно ще ходим на луната и няма да има нищо там та толкова се стягам  Mr. Green Абе добре ще ми се отрази да ме поглезят родителите ми 2 месеца  Laughing

# 247
Защо пък да не казват прости изречения, има всякакви деца- 2-3 думи спокойно може да си свързват. Моята кака много рано започна да говори, много си говорехме двете и сега не млъква. А брат ми, като започна да говори все едно, че голям човек ти говореше...не се сещам на каква възраст...

А иначе и Ели показва с движения някои неща, определено знае какво иска и се тръшкаме по корем  Joy Колко ще ми се тръшка да види, правя се че не я виждам...дано не сме от много тръшкащите...

За неплатеното майчинство трябва да отидеш месец преди да ти превърши платеното, пуска се молба при работодателя ти, като този неплатен период може да бъде прекъснат по всяко време... Вече вторите 6 месеца се полагат на бащата, но имаше някакви промени в закона и не се сещам дали можеше да ги прехвърли на майката...

От лятото се каня да ходя на цитонамазка, но сили нямам Sad

# 248
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

По отношение на неплатеното майчинство-не може да се прехвърлят месеците на бащата, ако имат брак.Майката може да ползва и неговата част ако нямат подпис ,както и по 6 месеца за друго(и) деца.

За ваксините-едната от ваксините за Хепатит А(Аваксим) вече е на пазара от една седмица.Няма проблем с количествата.
Другата (Хаврикс) вероятно след 20-ти.

Комбинираната към края на месеца.

Мога да ви кажа ,когато се появвят.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 23:55 от Mirkam

# 249
Здравейте момичета! София проходи, правих питка и след дълго умуване си взе банкнотата:)))
Деска добре, че се е разминало бързо  Hug
Миркам, благодаря   bouquet изчерпателна си както винаги!!!
Онли, твоята позната малко се е "престарала", ами всяко дете е различно. Каката ми говореше с прости изречения още на годинката "Мичи наня", "Тати папа", говореше бебешки,но свързваше изречения, до 2 години вече с нея се разговяряше свободно като с голям човек. Но сега София на 1г. и 3 месеца си е бебенце-освен отделни думички и те са не повече от 5 на брой не казва нищо. Не се тревожа, няма защо всяко дете си е различно Peace
А, София също много често спи на "топка"

# 250
Благодаря за отговорите Мirkam и el_pl Hug
То при мен работата е сложна ама да дойде септември,че тогава ще умувам ThinkingЕдната от колежките ми в офиса ми подхвърли,че е много вероятно като се върна на работа  после да ни посъкратят поради липса на работа...това не ме притеснява особено,защото без работа няма да остана дълго.Когато човек  е научен да работи и като знае с какво иска да се занимава-работа ще има винаги  Peaceама да не Ви занимавам ще се оправя само да сме живи и здрави Peace

# 251
Силве, принципно нямат право да те съкратят, майки с деца до 3 годишна възраст са защитени от законодателя....бг реалността обаче е друга.  Могат да те съкратят по законов ред  с твое съгласие и ако съкратят позицията ти  и не наемат друг персонал след теб.  

А относно неплатения отпуск може да се ползва и до 6годишна възраст.

# 252
Силве, принципно нямат право да те съкратят, майки с деца до 3 годишна възраст са защитени от законодателя....бг реалността обаче е друга.  Могат да те съкратят по законов ред  с твое съгласие и ако съкратят позицията ти  и не наемат друг персонал след теб. 

А относно неплатения отпуск може да се ползва и до 6годишна възраст.
Те не са ми казали в прав текс,защото не съм ходила в офиса пък и има още време до октомври,но ще го имам предвид това Peace

# 253
Ехоо, къде се губите момичета? Навън днес е хубаво и май всички сте по разходки Grinning

# 254
Аз съм тук!  Laughing
Ние цялото семейство изкарахме един стомашно-чревен вирус. Повръщане и разтойство! Аз вече съм на скелет Shocked.
Но поне бързо отмина.  ooooh!
За говоря-Катето също яко бъбри, но не съставя цели изречения.  Пей-иска музика, Ба-банан, Дада-вода, ба-ба -  баба, куче и др. Абе общо взето трябва да научквам какво желае в повечето пъти. Днес има нова дума, ако може да се нарече така.Дадля-но още не съм я превела. Но я повтаря на столчето за хранене в продължение на 10 минути - голямо удоволствие й доставя да изговаря разни неща, гледа ме в устата и се опитва да повтаря.
На картите им казвам КОЗ и Цакай, а тя - кееее.
Обаче все още се бие сама себе си като се разсърди. Та няма нужда да я наказвам, тя сама го прави. Heart Eyes
Аз съм на мнение, че всяко дете се развива различно и трябва да му се даде време ако не желае да говори. Племенцата ми не говореше почти нищо, освен да и не, а сега - вече към третата си годинка като се разприказва, прекрасно детско гласче и бърборка ли - не спира.
А вижте го този сладур Joy http://vbox7.com/play:7c30d80d

Общи условия

Активация на акаунт