Отговори
# 660
Здравейте момичета,
да споделя и моя опит с болно дете(деца) Правя почти всичко, което и kallii  с изключение на спрея от прополи и невен- просто не го знаех Wink Ники ми беше от 2 дена с Т и сополи, червено гърло и кихаше на 3 минути Confused давам Инфлуцид, Цинабсин, К. Т-ра (домашна) в нослето и да я пие, Витамин ц, компреса с извара и днес вече му няма нищо Peace Като за първи път т-рата я капех на една клечка за уши и натрива директно в нослето Peace
За сребърната вода и аз гледах това предаване, но май са скъпички тези уреди Thinking

# 661
Спрея с невен и прополис е на една българска фирма Хигитест или нещо от сорта ако не се лъжа, аз съм го ползвала за себе си, не съм се сетила да го пробвам и на Елена.
Янче, мерси за инфото, явно съм го пропуснала това предаване, сега още повече се надъхах за тоя уред Laughing

# 662
Привет и от мен Simple Smile

Чета ви от време на време и на болничките пожелавам бързо оправяне!  Деси- кураж и задраве ви желая! А другите да се пазите много и само здраве!   bouquet

Тунчо, живи и здрави и вие, пожелавам ти много бързо да влезете в релси! Много да се обичат децата!

Искам само да ви кажа да не давате пркалено много хомеопатични медикаменти, все пак са медикаменти и променят картината на човек! Давайки един препарат изписан от истински специалист- се решава проблема!!! Прегледа може да е скъп, но си обосновава цената! Аз лично не смея и само Осц. да давам по мое предписание! Лекарката ни коментира, че дори с един Инфлуцид даден неправилно може да има последици и тези реклами много подвеждат човек! Тя предпочита да и се обадя по телефона,д а не ми вземе пари за преглед като отидем, но да не се рискува!!! Схемите се правят специално според състоянието на съответния човек и характер, според заболяването- еднква схема на двете ми деца почти никога не изписва!!!

Гледам коментирахте кръщенетата, ние я кръстихме Ели лятото...в една малка църква, преди да почине свекър ми...Само наите родители, ние и кръстницата...Имам една сребърна иконка от кръстницата и когато Ели я вземе- целува Богородичка...много мило ми става. Дано възпитам добри християнчета.

Силвана, този сладък Теодор, колко ли женски сърца ще разбие....много ти е красиво детето Simple Smile  Hug Моята бонбона сме и сложили такава люлка в къщи и отначало по часове изкарваше...много им харесва и на двете ми деца (и голямата колко съм я люляла....). Голям смях като я закачам Simple Smile

Да ви разкажа последно моето малко диване, сутрин докато се гримирам, как и то се гримирва- голям смях- двам и кутията с гримове- сяда и 2 часа може да изкара докато не и ги взема- днес си пъхнала пръсчето в червилото и се червисвааа...Ей голяма кокона ще стане, то пръстене, гривни, гердани. А колко много се радва на дрешките си. как и си облича рокля и тя иска рокля...ходихме да купим за кака и дрешки, като се разрева, тъжна и за нея да има...

Това е от мен Simple Smile Поздрави и усмивки Simple Smile

# 663
Здравейте и от мен и честита първа пролет! В това хубаво време ние сме в къщи болни... Преслава от сутринта повръща и не мога да разбера от какво. Няма промяна в храните, които яде, снощи си изяде всичко от кухнята. Тази сутрин пи вода като стана и след малко цялата я повърна на фонтан!  Shocked Аз помислих, че нещо си е бръкнала по-надълбоко в гърлото с пръстчета (защото в последно време често го прави) и я сложих на стола да си хапне попарката. И от нея хапна 3-4 лъжички и отказа да яде!  Shocked А тя закусва само попара, много я обича. След 10 мин и нея я повърна на фонатан. Обадих се на лекарката, ще ни приеме следобяд, но ме посъветва да купя капки за повръщането. Купихме ги и след малко и от тях повърна! Shocked Накарах я да пийне малко водичка и нея повърна.. Направо незнам от каво стана така! А иначе друго нищо й няма, нито Т, нито друго. Много се уплаши от повръщането и ходи само след мен иска да я гушкам и стои със затворена уста, само сумти. Страх я е, че ако си отвори устичката ще повърне пак.... За обяд си хапна манджичката от кухнята. И сега я сложих да спинка. Да видим как ще е като се събуди.. Дано да не повръща повече и да е било инцидентно. Но все пак трябва от нещо да е провокирано това повръщане, а аз нямам идея от какво?! Thinking

# 664

Силвана, този сладък Теодор, колко ли женски сърца ще разбие....много ти е красиво детето Simple Smile  Hug

Еее... Благодаря ти за милите думи Hug

# 665
hoty , е детето повръща, ти си му набутала манждажа от кухнята. Ако е някакъв стомашно чревен вирус до довечера ще се и продриска без диета.

# 666
Здравейте!
Деси, пожелавам ви бързо да забравите неприятното изживяване и само напред!
Отдавна не съм писала и ще съм с дълъг пост
Пъво преди 3 седмици Катето глътна една таблетка, вследствие на която последва тичане в бърза помощ, токсикология и вълглен, повръщане, сонди и системи. Беше кошмар. Shocked Детето преживя огромен стрес. Поне сме си спали вкъщи, че аз пък от уплах бях пред колабиране. Тя милата спря да се храни добре, пищеше на сън през 2 минути. След седмица - две се оправи  и мисля, че е забравила. Обаче види ле хора в бяла престилка и става страшно. Сега и предпазливо и мнително подхожда към всяка нова физиономия. Изключително голяма вина изпитвам и досега. Два пъти съм се упреквала много - това е единият, а другият като падна от леглото -беше 15 см височина аз бях така уморена, че не разбрах как се е озовала на ръба. Иначе - по-малко виновна се чуствам като й се скарам. Споделете как е при вас-как правите забележка на децата, карате ли им се, какво им казвате, когато правят нещо опасно за тях?
Интересни съвети сте дали при боледуване. Аз давам температуропонижаващи, правя ванички с 37 градуса, морска вода и капки Виброцил, сега давам и едни витамини на д-р Тайс, пробвала съм всички бабини илачи, но не помагат.
За кръщенето-семейството ни сме християни, аз дълго време не бях вярваща, но след един сън, усетих Божия гняв от думите си, че Той не съществува. За децата ми-не желая да им насаждам своите мисли или да  определям пътя им, но с мъжът ми искаме да ги запознаем с разбиранията си, ценностите, които сме възприели, пък те след това да решат сами.
За мен демострирането и налагането на каквото и да било по нагъл и деспотичен начин би било нарушаване правото на избор. Родителите ми се ме оставили да избера сама какво да уча, в какво да вярвам, какво да работя и т.н. Случвало се е да не се съобразя с мнението им и да сбъркам, но живота си е мой.

За спането-първите 6 месеца, заспиваше на гърда, после с люшкане или пеене, а сега - заспива сама в леглото си на мелодията на лампата си с бибата Wink.
Лека Peace

# 667
chip4e много неприятно преживяване сте имали, дано по- бързо да го забравите. Не знам дали вярваш или не, но може да заведеш Катето да и леят куршум. След пневмонията и престоя в болницата, Ради също беше много неспокоен и ставаше нощем с писъци, заведох го при една баба /къщата е под Пфое мол/ и жената веднага позна, че детето е наплашено от престоя в болницата, от абокатите и белите престилки...
АЗ ще събирам документи за да подавам за ясла, платих и данъците. Сега съм в чудене дали мога да подам документи само за Детска ясла, или мога да подам и за яслена група към ОДЗ, но ще врътна някой телеон и ще разбера...
За сега сме се закрепили със здравето, но пък малкия има лек обрив около мястото на последната ваксина за хепатит от 8,03
Хайде всички болнички бързо да оздравяват, че вече е пролет и ни чакат много хубави, слънчеви дни на разходки и игри Heart Eyes

# 668
hoty , е детето повръща, ти си му набутала манждажа от кухнята. Ако е някакъв стомашно чревен вирус до довечера ще се и продриска без диета.
Така и стана Sad Но иначе нищо друго не иска да яде..само манджата от кухнята.. Според теб гладна и жадна ли да я държа, като не става с диета?! За лекарката няма да казавам, че според нея е от зъби...И ми изписа био гая и имунокинд (който аз и давам цяла зима). Дадох й био гая и не само, че се подриска, но и повърна пак като я сложих да спинка... Ужас, дано утре да е по добре...Лошото е, че не иска хляб, солети или каквото и да е "по-запичащо"...

# 669
Хоти, не се притеснявай, че детето не иска да яде нищо, нормално е след като явно сега организма се бори с някакъв вирус. Елена като беше болна 4-5 дена почти нищо не ядеше.Важното е ако може да приема повече течности, за да не се обезводни от повръщането и разтройството. Не я тъпчи насила ...

Чипче, голям кошмар сте преживели наистина. Важното е че всичко е добре сега , а стресът ще го забрави Катето.И Елена има голям стрес от бели престилки, само като ги види и започва да реве.
Дейзил, радвам се че и вие сте добре!
Хубав ден на всички

# 670
Така и стана Sad Но иначе нищо друго не иска да яде..само манджата от кухнята.. Според теб гладна и жадна ли да я държа, като не става с диета?! За лекарката няма да казавам, че според нея е от зъби...И ми изписа био гая и имунокинд (който аз и давам цяла зима). Дадох й био гая и не само, че се подриска, но и повърна пак като я сложих да спинка... Ужас, дано утре да е по добре...Лошото е, че не иска хляб, солети или каквото и да е "по-запичащо"...
понеже имам огромен и горчив опит със стомашно чревните проблеми ти отговарям веднага - да, по-добре гладна, отколкото с манджата от кухнята. Вземи мляко за деца със стомашно чревни проблеми и давай от него по 30-60 мл през 20 минути ако положението е зле. Давай и обикновенни бисквити, хляб и солети. Ако не иска - само мляко... И да не ти звучи добре - това е положението. Ако проблема стане механичен ще го влачите с месеци, та вземи мерки навреме. И моят опит показва, че стомашно чревен проблем с био гая няма да мине. Почвай ентерол 3 пъти на ден... Ако още повръща имаше едни чудесни сиропчета с ягодов вкус, но ми излязаха от акъла...
Чипче, егати кошмара сте преживели.
За кръщенето и личния избор... Какъв личен избор  newsm78. Да ги оставим в нищо да не вярват до 18 и след това изведнъж от невярващи ще си изберат религията и ще влязат в църква  newsm78. Дали, ама надали... Детето или е възпитано, че има някой там горе или е възпитано, че няма. Ако вярва, че има дали след 20 години ще му е удобно да му казва Бог, Аллах или Буда ми е все тая... Иначе детето няма как да направи избора си на 2 или 5 или дори 10 години, защото и тогава те са подвласни на емоцията от приятели и родители и не можем да говорим за съзнателно решение.

# 671
ривет пак от мем Simple Smile

При ентеро вирус- по-доре гладно дете, дори да е от зъби -пак по-добре да е гладно ако не му се ядът определените неща! Вие като сте болни, как се чувствате ако някой ви кара да ядете....мен поне нищо не ми се яде... малката ми дъщеря категорично отказва храна, няколко дена подред и се случи, голямата ми яде...но тя е друг характер, яде определените храни.
Също може оризова вода да и свариш, лечебното мляко е много обър вариант!!! Солети, съсвсем обикновени бисквити, ориз и сварен картв със сиренце, попарка...но без краве масло! И накрая при оправяне може печена ябълка с мноооого малко захар....

Като чета страховете от белите престилки се радвам че ние нямаме, нашата лекарка все пак лекува хомеопатично и не ни е мъчила с гадории, а и малкото явно не се вживява толкова като го преглеждат. С каката имах такива проблеми, защото предната докторица ми идеше да я заколя по едно време...купувате лекарски комплект и се преглеждате всички в къщи...това е решението....

Поздрави Simple Smile

# 672
Само да кажа, че и сирене не се яде при проблеми със стомаха, което важи за всичко млечно всъщност - кисело, прасно мляко, масло и т.н.

# 673
Храната само товари организма по време на заболяване, с времето се убедих, че тази думи на мъжа ми се верни. Няма нужда в такива моменти организма да хаби енергията си по усвояване на храната, вместо към това да пребори вируса. След като оздравее ще се възстанови и ще започне да си яде нормално.
Аз искам да споделя един мой проблем, който се появи след раждането. Когато напрегна изненадващо коремната си мускулатера, например при рязко изправяне, или когато кърмех при неудобна поза извартяна настрани, под рабрата в ляво ми изкача нещо с размерите на орех и твърдо, придружено с болка и след като се изправя и леко се развъртя на ляво и дясно се оправя. Все едно се прищипва кръвоносен съд и после кръвта като се разнесе всичко се оправя. Това ми сее случвало 10-15 пъти. Сега взех направление, но има ли някой, на който да му се е случвало подобно нещо.
Споделете как е при вас-как правите забележка на децата, карате ли им се, какво им казвате, когато правят нещо опасно за тях? През последните три дни Катето се е научила да се катери по своята секция, на рафтовете стъпва и така нагоре, доказето стигне, после слиза с падане или на крака по обратния път. Вече не знам, какво да правя, като й повиша тон реве, като я накажа да стои в стаята си, без да затварям вратата, а просто да стои там тя пак реве, а после почва с глупостите отново. Все едно така угодно за нея забравя думите ми и свободно си прави белички, които вече съвсем не са безобидни а и някои са опасни за живота й. Четох Спок, ама няма резултат от методите.
Лях куршум на Катето, но нищо не се промени - просто си беще нужно време. Сега е добре, но като види ббели престилкииии  Shocked

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 21:36 от chip4e

# 674
Споделете как е при вас-как правите забележка на децата, карате ли им се, какво им казвате, когато правят нещо опасно за тях?
И аз отдавна се чудя как да постъпвам по тези въпроси и бих искала да чуя мнения от други мами, че май навлязохме във възрастта на белите. Аз се улавям, че все по-често и по-често се карам на Гери, отколкото да й обяснявам спокойно и това не ме радва особено, но не знам как да постъпя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт