Отговори
# 675
Здравейте отново момичета! Благодаря на всички за отзивите, взимам си поука веднага! Wink Сварих оризова вода и смятам да й дам да я пие вместо минералната водичка. От сутринта е яла само попара, без масло, но със сирене..Не знаех, че и сирене не може.. Имам АМ, останал, който не й давам вече, но мога ли него да ползвам вместо друго специално мляко? Мислех, ако може да го правя и него с тази оризова водичка пък да видим.. За сега от сутринта няма разтройство, нито е  повръщала. Ни и изобщо не е акала...Не иска да яде нищо - опитвам се да й пробутам коричка хляб (много обича) или солетка - не иска...Има и температура..Да дох панадолче, но още не е спаднала, а нали трябва да чакам 4 часа, за да дам пак. Вие какви компреси правите за сваляне на температурата? Аз имам някакви спомени, че едно време майка ми ми правеше компреси с оцет и сода, но не съм много сигурна дали да го приложа на толкова малко дете. Все пак аз съм била по-голяма като са ми правили тези компреси...
Още веднъж благодаря, че се отзовахте, много ми помогнахте!   bouquet

# 676
Чипче, аз опитах да се карам на Марина, но забелязах, че само да я погледна лошо или да повиша леко тон (защото по принцип не викаме или не повишаваме тон) и тя се начумерва, навежда главичка, долната и устна започва да трепери и се разревава, гледайки те с едни огромни очички. Не знам дали ни манипулира, ама сърце не ми дава, вчера баща и извика Не, защото се беше покатерила на масата и зяпаше нанякъде, и то като се стресна, рев, рев, не мгоа да я успокоя. Така и не разбрах, дали реве защото се стресна, или защото не и позволихме да скочи от масата  newsm78
hoty, като майка на едно неядящо, мога да ти кажа че и седмица на вода и мляко, няма да навреди на детето. Марина също изкара нещо с разстройство и повръщане. Но повърна само два пъти, и не е имало проблем. Никол като се разболява, започва с ужасно повръщане 2 дена, и след това една седмица кара главно на вода. Не е имала проблем с ендохранване, но давам големи количества водичка, за да не получи обезводняване. Това е по-важното.

# 677
Обикновенния АМ не е за препоръчване при разтройъство и повръщане. Трябва специалното, което е за тези случаи. Диета се пази 3 дни след отшумяване на проблемите. Оризовата вода е хубава, но надали ще я пие. Пробвай от аптеката едно прахче хидрацин алфа. То няма вкус и мирис и можеш да го разтвориш във нормалната вода. То не лекува, но запазва електролитния баланс (незнам дали точно така се казваше, ама ще прощавате) в организма и съответно пази от обезводняване.
За карането, аз казвам Не, тя прави каквото си иска, но като падне или се удари и зареве не я успокоявам, а спокойно и обснявам, че съм казала не, тя не ме е послушала и сега затова я боли. Взема си поука.

# 678
А и ние сме така с катеренето-тази сутрин се качи на масата и играе отгоре й ShockedНяколко пъти го свалях-той пак там Twisted Evil Казвам  Naughty "Не" -ама няма кой да чуе!Докато не го ударя или да се удари той като падне се спира ви казвам ooooh!
И аз по цял ден врякам само-какво ти обясняване...моя ли е толкова палав не знам #Crazy Казвайте какво правите,че да сменям тактиката ако трябва Peace
Ааа между другото на нас Био Гайята много ни помага за чревните вируси.Иначе и Теодор не яде като е болен,(че и не само като е болен и здрав да е все тя-пак не иска манджи) и минава само на кърма.Единият път като беше болен ни изписаха някакво лечебно мляко АЛ 110 ама  кой ти го близва брате,така го подарих на една приятелка.

# 679
Какво да правим, очевадно, ние май сме я оставили да си чупи главата и това е.
То бива толкова бели, ама вече разбира, виждам и по погледа. Гледа ме, разбира ме, ама си прави каквото иска. Затова сме и все по спешните  ooooh!
Това със масата е ужасно просто, и при нас зора е Марина да докопа аптечката, тя е в един шкаф, под който има маса, колко удобно. Страстта към лекарства е ужасяваща. Как пък на едното едвам му отварям устата да му дам лекарства, а другото е готово и аналгин да смуче.
Дано го израстне....

# 680
silvana- , при вас очевидно проблема е бил друг. АЛ 110 не е мляко за проблеми с разтройство, а е безлактозно мляко на базата на кравето мляко. Лактозата се разгражда от ензима лактаза, чието образуване се спомага от бифидо бактерията, която се съдържа в био гая-та. Т.е. На вас са ви изписали прибиотик и безлактозно мряко - т.е. имало е съмнение, че заради липсата на бифидо бактерия не можете да разграждате лактазата (получава се в следствие на прием на антибиотици обикновенно, но може да има още ред причини). За разтройство и повръщане диетата и млякото са съвсем различни, ако разтройството не е в следствие на прием на антибиотик. Сега не мога да се сетя как се казва, но е като бананова или морковена каша и може да се дава и като каша и като мляко (с повече вода). Има и специални сокове от морков в аптеките, които пак са с лечебна цел.

# 681
Хоти, Сетих се ,че при повръщане може да се дава и едно хомеопатично / но не от боаронските/ - Вомитосхил. Изпробвала съм го върху Елена, педиатърката ни го предписа и ни помогна. Иначе за обезводняването - както е писала Богиня - прахчета Хидратин Алфа много помагат ...Все пак това педиатър да каже , че детето повръща и има разтройство от зъбите е направо смешно, още повече че и температура има.А колко е висока температурата? Панадола действа по-бавно, някъде за около час може би ще я свали, а иначе при висока температура може да редуваш през 2 часа панадол и нурофен. Висока имам предвид над 39, иначе под 39 аз не давам нищо.
За компресите - с вода и оцет се правят, като аз слагам мнг малко оцет, че някъде четох че не се препоръчвало за малки деца вече , и обвивам крачетата и ръчичките , може и чорапки напоени да обуеш за кратко .

За правенето на забележка и карането - гледам да не повишавам много глас , ще ми се и да не използвам много думата "НЕ" ,ама не ми се отдава . Ако прави нещо забранено Елена, веднага гледам да й отвлека вниманието с нещо друго,което да й покажа или да правим заедно и така да забрави за забраненото нещо. Обяснявам й ,че ако се катери по столовете и масата може да падне, да се удари и да плаче, уж ме разбира, ама явно не осъзнава съвсем опасността...Мога да кажа, че ми е доста внимателно в това отношение детето, внимава като се качва и слиза от дивана, от няколко дни има желание да се качи сама на столовете в кухнята, но не успява и протяга ръце да я кача аз, но я игнорирам тотално, тя почва да се тръшка, но й минава за 2-3 минути.

# 682
При температура висока - над 38.8 - давам панадол или нурофен и правя ваничка с топла вода 37 гр. Детето сси играе във водата и така минава времето, нужно да подества лекарството. ИМало е моменти да правя ванички през 3 часа, при висока темперура, но досега не съм давала хексалгин.
Да и аз имам вкъщи Вомитусхил, но свещички, а Катето реве от тях и затова само си стоят в аптечката.
Аз се карам, викам, опитвам с "не" и игнориране, или обяснение на грешката, ама все едно има програма за изтриване на инфото и след 1 час всичко е както си е било.
Казвам и, че ще я бия и тя като се скарам ми вика "Бий" или се удря сама.
Аз затова се шегувам, че няма нужда да я бия, защото тя си се бие сама. Ама така ще си помислят хората, че я пребивам. Скача върху тубите с минерална вода докато не ги спука и протечат...... и още много мога да продължавам, но ке спра, защото няма да ни иска ни една свекърва Peace
Съпругът ми вика да й правя забележка, а като го оставих да я гледа за пет муните се покатери на секцията, след това почна да скача на една голамя топка, от която пада жестоко и за капак си замушка краката в една кутия.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
 Аз само през ръцете съм я удряла, а по дупето и хапала, като й се радвам от страст.
 И поне 5 пъти на ден има "Изплюй" - все едно е прахосмукачка.
Днес се захрани и с маргаритки. Wink

# 683
  • Лавал-Пловдив
Ох, и Сами почва да прави белички, но засега контролираме положението. Най се притеснявам, че в спалнята имаме едно малко гардеробче, високо, където държа негови дрехи. Тези дни се научи да дърпа дръжката и да го отваря, а той не е много стабилен и ме е страх да не му падне на главата. Като видим, че почва да дърпа му казваме Не, а той се смее, приема го на игра, пляскаме го и през ръката, но ми се струва, че не осъзнава, че това е наказание, а го приема на шега. Иначе няма проблеми с него, играе си с часове с неговите играчки. Много обича една голяма лопата, слага в нея топчета и ги носи. Много е смешен. Някой път си ляга с тази лопата.
Сега сме на вълна търсене на детска градина, което тук е трудно. Има много, но частни, на 30-40 $ на ден, а аз искам субсидирана на 7$. Списъците на чакащите са за 2 години напред. Едно познати ми написаха препоръка за тяхната градина, която е на 3 мин. от нас и казаха, че са го преместили напред в списъка, но ще видим.

# 684
Здравейте!
Аз рядко се включвам, но чета от време на време  Sunglasses
Преди ви бях писала за това че синът ми не се изправя е да ви споделя диагнозата. МЪРЗЕЛ чиста проба  Mr. Green
Сега се упражняваме в изправяне и за седмица го научихме и това за жалост свърши ми рахата Flutter

За възпитанието аз използвам рядко НЕ.
Не викам и не посягам да го удрям дори и с леко пошляпване. Ако се тръшка за нещо което се случва често напоследък просто го оставям да се наплаче и после постъпвам както е редно а не както той иска.
Нищо не забранявам за сега имахме проблем с чекмеджетата и след като го оставих няколко пъти жестоко да се прескрипе и край........ не пипаме вече там  Mr. Green
Не знам дали правилно постъпвам но тома мога това правя обясненията ми са кратки и честно казано оставам не разбрана но поне се старая да обяснявам.

Слънчево настроение ви желая!

# 685
Хоти, Сетих се ,че при повръщане може да се дава и едно хомеопатично / но не от боаронските/ - Вомитосхил. Изпробвала съм го ...
И аз съм го изпробвала на всички в къщи на капки е и се приема много добре и е с добъл ефект. Иначе за повръщане и разстройство са ни предписвали и прахчета Хидрасек и Ентерол. С много добър ефект съм давала  и дренки.
При температура предпочитам Нурофен над 38 -38,5, веднъж ми се наложи да дам и Хексалгин, веднага подейства, слагала съм и Ефералган свещички. Правя ванички с 37градуса вода, като докато стой детето вътре свалям температурата на водата с 2-3градуса. За хранене давам обикновенни бисквити, хляб и солети, ориз, картофи и много течности. Пробиотик давам Линекс бейби сашета има добър ефект и е на добра цена, 10бр. са 5-6лв. /по едно на ден/

joya  внимавайте много с лекарствата. Понеже у дома се рови навсякъде където се стигне /ключалките не помагат/, просто всичко съм сложила на високо и недостъпно място.
А и разбрах, че вместо да викам не там, просто оставям да види и да пипне и после сам губи интерес. Когато е взел нещо, което не трябва търся начин доброволно да го остави, например- държи памперса за изхвърляне: Хайде да го хвърлиш в кофата за смет, държи солницата, черния пипер: хайде да го занесем в шкафа, Цигарите и запалката на тате: да ги занесем на тати и по този начин гледам да процедирам. Да не си помислите сега, че е спрял да пищи, оооо как може да пищи, то не със всичко мога да се справя, лошото е че пищи не само в къщи ами и на вън пред хората. Приятелката ми като го чуе  и вижда, че пищи без някаква особена причина, казва че ако го чува някой на вън може да си помисли, че го дерем  #Crazy
Иначе разбират какво им се говори и мисля, че по- скоро ни манипулират. И аз викам и правя забележки , и НЕ, и обяснявам, но мисля че си е до дете, което си е кротко си е кротко, а моите и двете НЕ СА.

# 686
  • Лавал-Пловдив
Сутринта се оплаках, че трудно ще почнем градина и те наобед ми се обадиха, че го взимат! Ходих да подпиша документите и да разгледам градината и в понеделник живот и здраве Сами почва. И това е благодарение на препоръката, която написаха познатите ми. Убедих се, че и тук всичко става с връзки.

# 687
kaka_dora много хубаво, че сте успели да се уредите за градината, дано Сами бързо да се адаптира. И аз ще ходя да подава докуументи за ясла, но изобщо не се надявам да ни вземат скоро, де да имах и аз някоя по-дебела връзка Mr. Green

# 688
Момичета, здравейте!
Благодаря ви на всички за съветите! Капките вомитусхил ги пихме, спря да повръща, но разстройството си остана. Вчера почти не яде, пи само въпросната оризова вода. Но няма ефект. Днес обаче е много по-весела и жизнена, играе си с играчките, сутринта хапна попарка, следобяд 3 обикновени бисквитки, а за вечеря направих нещо като супа от картоф, морков и ориз, но без подправки и олио и по-гъста. Хапна си от нея.. Е после пак ака 3 пъти, но поне има желание за ядене, което ми говори, че е по-добре. За педито явно не съм уточнила, че ние ходихме още само с повръщане при нея, нямаше тогава Т и разстройство. Но днес й звъннах, резулатът е вместо 2 да давам 3 пъти на ден био гая по 5 капки. Може и да има ефект, но за сега не съм го усетила. Иначе Пипи пие водичка, всъщност единствено това прави. За ваничка - мен ме е страх и вечер само я сливам с вода под душа набързо и това е. За Т ползвах панадол и успях да я сваля, но тя не беше и много висока 37.5-38.2 градуса. Вече няма Т, Слава Богу.
 За забраните - аз повече й позволявам  - например да бърка в чекмеджетата, да вади и да разхвърля от там всичко. Баща й все ми прави забележка, че не й се карам, но аз все си мисля, че така тя опознава нещата около нея и търся начини, по които да направя така, че всичко, което прави да е максимално безопасно. Напр. чупливи и ценни неща съм махнала, да няма достъп до тях. Само шкафа с лекрствата е на ниско, но за сега знае, че в този шкаф не се пипа и рядко прави плахи опити да го отвори. Обаче е наказвана, за неща, които многократно й е казвано, че не  се правят - напр, че не се гледа тв от близо. А, да не пропусна, че при нас много върви заплахата, че няма да гледа реклами, ако не направи еди кое си...
Аз обикновено гледам като не трябва да пипа нещо или да гоо взима а го иска и пова да се тръшка, да измислям нещо скоето да заместя "желаното" и да й отвлека вниманието, за да разбере, че има по-интересни и безвредни неща за игра.

# 689
Момичета да ви почерпя за моя малък мъж,който има имен ден днес

Общи условия

Активация на акаунт