"Още през 2009 г. излязоха резултатите от няколко независими изследвания, от които става ясно, че оптималната възраст за въвеждане на глутен е 6-7 м...Но фактите са си факти и няма как да бъдат пренебрегвани. А те сочат, че процентът на бебетата, проявили непоносимост към глутен, е по-висок при тези от тях, които са захранени след осмия месец.
Едно от обясненията е, че специално кърмените бебета от самото си раждане са приемали минимално количество глутен чрез майчината кърма, защото самата майка няма как да е на безглутенова диета. Така че организмът им е подготвен от един по-ранен етап и отлагането е леко безсмислено, освен рисково. Ако захраните на 6 навършени месеца, глутенът по презумпция се въвежда месец по-късно с овес. Схемата е добре познатата овес - ечемик - ръж - пшеница...При това положение месото се въвежда след глутена, а не преди него. "
Силванка, бързо оздравяване на Тео
.
водихме го до бърза помощ ,и направо не мога и да се зарадвам ,почти не успях да видя нито сестрами нито Ава ,ама като оздравеем тогава.
В събота нямаше нито Т нито нищо все едно не е бил болен...егати вирусите 

Голяма съм овца, разсъних се тотално, и ми идеше да се дрънна с нещо по главата. Лакомията даже горчивият аналгин яде, дано да не го е надигнала, ама аз имах угризения и не мигнах после до сутринта. Молих и се галих я, люшках я, пях и, абе не знам ама втора такава нощ няма да издържа. Заспах в 6 и ми звънан часовника в 7. 
. През нощта няма спане, през деня само мрънка, тъй като е крива, че не е спала и явно си я болят, панадола не помагаше, цяла нощ съм сменяла чорапи напоени с оцет и това в продължение на пет дни. Татито ни отделно и той беше грипясал и не можеше да стане от леглото. Аз го изкарах зедно с тях, но за два дни, тъй като нямаше време и за мен да лежа. Беше някакъв ад миналата седмица. В петък овладяхме вече температурата и айде наново кашлица от стичащите се в гърлото сополи. Направо ужас. 
не може да се изправя нито от легнало нито от седнало положение, много съм притеснена макар да не съм го споделяла с никого.
само това изправяне.............

стои точно 1 секунда на него, в тоалетната обаче никой не може да отиде без него, и на него му е много интересно, но като се пусне водата и бяга, страх го е 
и Мишо ми ги прави същите номера. Само че освен в пералнята слага и в сушилнята и така вчера случайно "изсуших" едно пластмасово шише и едно мече