ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 286
  • 418
  •   1
Отговори
# 315
Весела ваканция! Много игри и положителни емоции през лятото и дано на есен страстите се оталожат!

# 316
И така, ваканцията почти свърши, девойката е разочарована, че трябва да тръгва пак на градина, но като няма начин Cry 

# 317
Здравейте отново!
Ваканцията вече свърши и отново сме на детска.
Пожелавам на всички само нови и положителни емоции.

# 318
  • София
Дечкото ми е много доволна от новите учителки и че пак е на градина. Нищо, че сутринта се пазари да я вземем рано. Не бяха много деца днес. Радвала се е да си види приятелчетата.

# 319
Здравейте, и ние сме приети в тази градина..с набор 2009 ,прием от септември 2011 .Има ли други които ще дават за пръв път тази есен децата си?Имам доста въпроси ,защото разбрах със закъснение от два дни, юни месец ,че е имало родителска среща и предполагам са обяснявали правилника за прием ,както и датите на които трябва да се дадат децата.За голямо съжаление ,я изпуснах тази среща-от градината казаха ,да отида началото на август /така и ще направя разбира се/ и щели да ми обяснят..по независещи от мен обстоятелства явно няма да успея тази седмица ,а вече ми е доста мнапрегнато и нямам търпение да ида и да разбера за какво става въпрос.Но ми се ще ако има други родители които пишат тук и им предстои да дадат за пръв път детето си септември да споделят - били ли са на тази родителска среща?И какво се е разисквало?
Благодаря ,
Хубав ден на всички

# 320
Днес като взех девойката, госпожата каза, че на 15.08. община Люлин щяла да открива нова детска площадка и искат да водят децата на откриването от 10.30ч. /някъде при Бъфало/ Доколкото я разбрах, щели да ги водят с тролея #Crazy Засега не се разписах, искам да помисля малко newsm78

# 321
  • София
 Joy Изобщо няма и да мисля. Да се замисли ръководството дали има на кого да се сваля шапка, с извинение. Смехотворно е да се рискуват децата, за да има публика за някой кмет (предизборно?!). Майка с две деца се озорва по тролеите. Колко 3-4г. деца се падат на една госпожа на това приключение newsm78? Отделно на "откриването" вероятно ще има доста народ. Тия жени знаят ли каква отговорност е да не загубят някое дете? Или за по-сигурно няма да ги пуснат да се полюлеят и попързалят и ще има "Стойте тук! Никой да не се отдалечава! #Crazy И каква точно ще е ползата реално за децата? Да чакат по жегите някой, който ще обясни колко е свършил за децата и квартала?!
Не пуснах детето си умишлено и на откриването на ОДЗ-то. По същите причини - лудница и ръкопляскане, че месеци след предвиденото нааааай-после откриха градината. Без значение колко още чакащи има в ИСОДГ.
Извинете за грубия тон, ама леко побеснях. Катерушките в градината са пълна скръб. Не пускат децата там и има защо. Без коментар...
Ще настоявам децата да не усетят промяна по време на мероприятието - тези, дето ще са си в градината. Нормално е да не сменят стая и учителки. Доколкото разбрах и трите от групата ще водят децата ooooh!
Утре ще броим смелите родители, дето ще се подпишат Joy

# 322
Аз бях първата от нашата група, която се подписа, че НЕ  СЪМ СЪГЛАСНА детето да ходи там. Самите учителки също не са във възторг и си дават реална сметка за какво иде реч и какви са рисковете. Въпреки че сутринта една майка на всеослушание обясни, че им имала доверие и ще се била радвала  детето и да бъде заведено там... Както и да е, всяка майка си знае как да си гледа детето. Колкото до оставащите в градината деца, ако се наложело учителката да замине, лелката щяла да се занимава с тях, нямало да ги сливат пак. Освен това като те поканят някъде, не означава непременно, че ще отидеш...

# 323
  • София
Освен това като те поканят някъде, не означава непременно, че ще отидеш...
Peace
На мен казаха, че трите заминават Shocked И сборна група за тези, дето остават.
В съобщението до родителите при нас не пишеше, че ще пътуват с градски транспорт, което си е подвеждащо.

# 324
  • В сънния Люлин, прибулен...
Искам да се включа отново след дълго мълчание с нова голяма тревога.
Относно мероприятието - аз също не съм във възторг от идеята за новата площадка, но да ви споделя днес какво се случи:

Синът ми 2 месеца не беше ходил на градина и е поотвикнал. Вчера подновихме ходенето, но днес беше кисел и сънен и взе да мрънка на раздяла там. Влязох с него за миенето на ръцете (пристъпих в банята) и леля БЛАГА изтърси КУЛТОВАТА реплика:  ДА НЕ ПЛАЧЕ, защото КОЕТО ДЕТЕ ПЛАЧЕ, МАЙКА МУ НЕ ГО ВЗЕМА ОТ ГРАДИНАТА СЛЕДОБЕДА
Аз го видях и чух с очите си и ми се подкосиха краката! Е, не я убих...

# 325
  • София
А реагира ли на репликата или си замълча?

# 326
  • В сънния Люлин, прибулен...
Всъщност, реагирах много (прекалено) меко, като обясних, че ВСЪЩНОСТ мама ВЪВ ВСИЧКИ случаи ще дойде да си го вземе, защото момченцето й е най-скъпото нещо на света (което е повтаряно хиляди, милиони пъти, един вид само му го напомних и така умишлено игнорирах в момента лелята, обръщайки се направо към детето), тя се сконфузи и каза, че ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ГОВОРИ (цитирам дословно), на което пак не отговорих нищо, целунах детето и му казах да се наиграе хубаво днес и да ми се похвали следобяда...
Госпожата пък гърбом, докато миеше ръцете на друго дете, се намеси, че било забранено родители да влизат и че ако дойдела директорката, щяла да ги накаже, което е нагла лъжа, защото директорката е в отпуска (но това аз го знам по друга линия, не съм я търсила днес да й се оплаквам), не исках да се конфронтирам в момента с никоя от тях, докато не реша какво да правя.

# 327
Здравейте и от мен!
Аз също не съм съгласна детето ми да ходи на въпросното откриване. Още повече не съм съгласна да съберат децата, които остават в градината. Това вече ще е върхът на глупостта. И без това децата не се чувстват комфортно в тия сборни групи, остава сега да търпят и нови промени. Дъщеря ми плаче всяка сутрин. В момента в нашата сборна група "Влакче" има две непознати учителки. Едната се справя горе доло, но другата е като паднала от Марс. Още не й знам името, но изобщо не съм доволна. Тази сутрин беше тя /10.08.2011/. Дъщеря ми всяка сутрин отива разплакана, но ако я посрещнат по подходящ начин се успокоява. Тази учителка, обаче, явно не успява да намери верния път и резултатът е, че сутринта няколко деца плачеха неутешимо.

# 328
  • София
Още повече не съм съгласна да съберат децата, които остават в градината.
Ако искаш, може утре или вдругиден да идем да говорим с директорката Peace Тия, дето ще ходят, да са с по 1 учителка, другата да е в групата.
Това с непознатите учителки и за мен е странно. Нашата май сега е във Влакче, а при нас са 2 нови. Дъщеря ми ги хареса, но все пак...

# 329
И аз съм за идеята тези деца, които останат /и моето няма да ходи, категорично не съм съгласна да ги разхождат насам-натам с тролея, и то за откриване на нещо, което няма и да ползват/ да са си с по една от техните си госпожи.

Общи условия

Активация на акаунт