Подсъзнанието може всичко 34 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 77 713
  • 714
  •   1
Отговори
# 465
ЧНГ на всички и от мен! Нека годината ни да бъде интересна и изпълнена с много смях! lovekiss

# 466
  • София
Цитат
Така че, идеята ми е да се съсредоточим върху откриване на своята мисия, не да тъпчем в клишета за щастие, защото вероятността да се провалим е много голяма.
КЛОНКА, подкрепям. По друг начин казано - да изпълним Волята Божия - за това може да не е нужно да сме известни милиардери.
Факт.
Но ето и другата гледна точка. Ако си безкрайно ангажиран с изкарване на насъщния, също има доста голяма вероятност да не откриеш, че и да не можеш да реализираш мисията си.
Ако имаме достатъчно пари, да не мислим за оцеляването си, да можем да пътуваме, да си позволяваме почивка, развлечения, да имаме широк достъп до целия свят, да опознаем повече хора, повече култури, да се наслаждаваме на живота, то определено бихме били много по-хармонични и бихме могли да се отдадем на какво ли не - да учим, да се заминаваме с благотворителност, да финансираме проекти, да се борим за каузи и какво ли още не. Парите са сила, която ни дава свободата да владеем собствения си живот. В параметрите, в които имаме власт, разбира се, защото последната дума е на Бог и това няма как да се оспори.
Имането на пари не е стремеж към безделие, напротив - стремеж към откривателство, към усъвършенстване. Все хубави неща.
Ясно е, че битието определя съзнанието. В тази тема нещата са обратно -
подсъзнанието определя битието. Но ако продължим, ще затворим цикъла - ПОДсъзнанието определя битието, а битието определя съзнанието.
Ето, дойдохме и до Маркс. Mr. Green

# 467
  • Ст.Загора
ЧНГ и от мене - Нека бъде благодатна за всички txtloves txtloves
КЛОНКА, подкрепям изцяло thumbsup

Цитат
КЛОНКА
Факт.
Но ето и другата гледна точка. Ако си безкрайно ангажиран с изкарване на насъщния, също има доста голяма вероятност да не откриеш, че и да не можеш да реализираш мисията си.
Ако имаме достатъчно пари, да не мислим за оцеляването си, да можем да пътуваме, да си позволяваме почивка, развлечения, да имаме широк достъп до целия свят, да опознаем повече хора, повече култури, да се наслаждаваме на живота, то определено бихме били много по-хармонични и бихме могли да се отдадем на какво ли не - да учим, да се заминаваме с благотворителност, да финансираме проекти, да се борим за каузи и какво ли още не. Парите са сила, която ни дава свободата да владеем собствения си живот. В параметрите, в които имаме власт, разбира се, защото последната дума е на Бог и това няма как да се оспори.
Имането на пари не е стремеж към безделие, напротив - стремеж към откривателство, към усъвършенстване. Все хубави неща.
Ясно е, че битието определя съзнанието. В тази тема нещата са обратно -
подсъзнанието определя битието. Но ако продължим, ще затворим цикъла - ПОДсъзнанието определя битието, а битието определя съзнанието.
Ето, дойдохме и до Маркс. Mr. Green

# 468
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
Така че, идеята ми е да се съсредоточим върху откриване на своята мисия, не да тъпчем в клишета за щастие, защото вероятността да се провалим е много голяма.
КЛОНКА, подкрепям. По друг начин казано - да изпълним Волята Божия - за това може да не е нужно да сме известни милиардери.
Aaa az  ще се задоволя с това да съм неизвестна милионерка  Whistling

КЛОНКА Wink

За много години  Hug

# 469
  • морето, сините вълни...
КЛОНКА, изключително точно описваш нещата които и мен ме вълнуват в момента.
и друго
Аз все по често си задавам въпроса: Защо ходя на работа, която не харесвам, за да изкарвам пари, които да давам на някой друг да гледа детето ми?
Защо сме станали толкова машинизирани? Работим (нямам предвид само работата като физически труд) за да осигурим уж по добър живот за нас и близките си, а в крайна сметка ангажираме себе си и вниманието си със неща които реално ни отдалечават от близките и от самите нас. Или поне е в сила за мен самата.  Това е и едно от новогодишните ми желания - да намеря себе си и моя си талант....
Честитя на всички, вас приятели мои Новата 2011г. Желая на вас и на себе си тя да е спорна и доволна, алена и портокалена. Стомах само смях само да ни боли, а в очите звездички да горят.

# 470
Честита нова година момичета. Желая ви най-вече здраве и много сбъднати мечти.  Hug Hug
Нямаше ме известно време, но ще гледам тази седмица да наваксам с последната тема  Heart Eyes Heart Eyes

# 471
Клонка, много ме заинтригува с постовете си. И аз напоследък вървя в тази посока на мисли. За да предизвикам още дискусия в тази посока, не мислиш ли че кабала например не дава мисловни ограничения, когато казва че човек идва с определен потенциал за развитие във физическия свят?  Thinking

Иначе напълно съм съгласна с мисията, която всеки е добре да открие, както и че битието определя съзнанието до известна степен.

# 472
Здравейте чета темата от скоро и ми е много интересна.
Незнам дали сте писали за това, но се чудех какво се прави с паричката от питката за Бъдни вечер.Харчи ли се или се пази до другата година newsm78

# 473
  • София
Клонка, много ме заинтригува с постовете си. И аз напоследък вървя в тази посока на мисли. За да предизвикам още дискусия в тази посока, не мислиш ли че кабала например не дава мисловни ограничения, когато казва че човек идва с определен потенциал за развитие във физическия свят?  Thinking
Никое учение не пропагандира ограничение на мисълта. Поне аз не зная да има такова.
Кабала не съм изучавала, имам по-скоро повърхностни познания. Но тя претендира, че е основата на всички мистични течения и че дава универсален отговор за света.
Това, което аз разбирам, е, че потенциалът, с който идваме, предопределя нашето битие и не можем да "надскочим" себе си във физическия свят. Обратно на това - дава ни се огромна, неограничена възможност да се реализираме в духовен план, който всъщност е идеята за сливането с божественото. Там обаче няма нищо материално.

# 474
На мен лично визуализациите ми работят. Каквото съм си представяла е станало, даже неща, които на онзи етап бяха откровено налудничави и спрях изобщо да ги споделям, защото не ми се слушаше как трябва да си гледам ежедневието, вместо да летя в облаците. И взех да ставам по-внимателна в исканията, защото се случват едно към едно. За мен ключът е да вярваш, че е станало, че го заслужаваш и това е за теб. На мен ми работи.  Peace

# 475
На мен лично визуализациите ми работят. Каквото съм си представяла е станало, даже неща, които на онзи етап бяха откровено налудничави и спрях изобщо да ги споделям, защото не ми се слушаше как трябва да си гледам ежедневието, вместо да летя в облаците. И взех да ставам по-внимателна в исканията, защото се случват едно към едно. За мен ключът е да вярваш, че е станало, че го заслужаваш и това е за теб. На мен ми работи.  Peace

100% съгласна!! Най-важното за мене е, че го заслужавам, че си е мое. Докато се колебая, боя или имам съмнение, не сработва или с големи напъни. Щом го приема със спокойствие и престана да се вълнувам кой какво ще си помисли/ каже/ направи в резултата на моето желание и то веднага започва да се реализира по най-уникален начин. точно като при тебе имам примери от последните 2 години с огромни неща, които включват много хора, цели дейности, междунаронди организации с твърди правила и как някой някъде разви тези правила, така че да стане най-доброто и да се реализира моето желание. Комуто както и да звучи, аз си знам, че се случи, защото го поисках и приех, че това е реалност. Виждах се как докладвам резултата вече след като е станал и изобщо не разсъждавах върху пътя и то стана по начин, който изобщо не би ми дошъл на ум. Друг пример е как се завъртя като в калейдоскоп една ситуация с други хора, така че моето абсолютно фантастично желание сега да е моето обикновено ежедневие, а звучеше като приказка и то на някой смахнат разказвач. Имам и още 2 примера за същото.

# 476
  • София
Цитат
Aaa az  ще се задоволя с това да съм неизвестна милионерка  Whistling

И аз така.  Whistling

Тази година смених тактиката в желанията, пожелах си от сърце по много и от всичко. С пълни шепи, никакви ограничения на мечтите. Намерих си листчета с желания от миналата година - нито, нито, нито едно не е сбъднато.  Crazy Приемам го съвсем нормално, най-вероятно не им е било времето.

Визуализациите не сработват при мен, но джуджетата на Рози и рози си ги представих много цветно - сега ги чакам да тропат целогодишно на вратата.  Heart Eyes Mr. Green
Едно ми е леееко тези дни...Чувствам, че 2011 е моята година.

# 477
Това, което аз разбирам, е, че потенциалът, с който идваме, предопределя нашето битие и не можем да "надскочим" себе си във физическия свят. Обратно на това - дава ни се огромна, неограничена възможност да се реализираме в духовен план, който всъщност е идеята за сливането с божественото. Там обаче няма нищо материално.

Именно това имам предвид под мисловни ограничения. Всеки има потенциал и това е.  Thinking Защо да не може човек да надскочи себе си. Как се дефинира кое желание е "разумно" или "рационално"?  Защо човек да може да се развива неограничено в духовен план, а да не може да се развива по този начин във физически? Трябва ли да се примирим с потенциала си?  Simple Smile Ей такива въпроси ми се въртят...

Всичко това не противоречи ли с резултатите, които Рози и Рози и simplyaven споделиха преди малко във форума?

# 478
Незнам дали сте писали за това, но се чудех какво се прави с паричката от питката за Бъдни вечер.Харчи ли се или се пази до другата година newsm78
Не знам дали е коментирано в темата, но вкъщи обсъждахме, че е най-добре да си купиш свещичка с тези пари или да ги дариш на църква. Аз смятам това да направя, досега като ми се е падала паричката просто се е затривала нанякъде вкъщи, просто преди не са ме вълнували подобни неща.  Embarassed Сега съм си решила, че ще я похарча утре сутрин на новолуние.  Peace

Много интересни неща споделяте, както винаги. Няма да изброявам поименно, защото ще пропусна някого. Благодаря ви! Hug

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 18:49 от blaithy

# 479
Аз съм чела и тук във форума, в много теми, хора, които отричат закона за привличането и твърдят, че никога не им се сбъдват желанията. Без да искам да обидя никого, но в други теми тези хора се отнасят с насмешка към онова, от което се опитат да извлекат полза и де факто те се подиграват на собствените си желания. как да се осъществят тогава? Някак е нагло да зачвиш "ей сега ставам и си представям, че имам пет милиона в банката и ако до другата седмица ги нямам, значи съм оглупял тотално да вярвам на такива щуротии" и да не си мръднеш пръста. Нали? Хареса ми това, което постнах, защото дава хубав пример - с изобретателите, същото важи и за големите учени и всеки, който е ярък пример за претворяване на мисъл в материя - по-ясно е. Освен да си го представяш, все пак логично е и да имаш познанията да го реализираш, мисля аз. Тоест, не може да измислиш теорията на относителността, без да имаш познания по физика. Даже Жул Верн е имал сериозни познания и се е интересувал от техника и двигатели, и всякакви такива неща.

Искам да кажа просто, че "реалистични мечти" за мен е по-скоро мечти, които имаме познанията да подбутнем поне в началото. Ако искам да стана прима балерина, не е лошо да знам да танцувам балет все пак, да не говорим, че възможностите и контактите ще ми бъдат дадени, врати ще ми въдат отворени, но ако тежа 80 кг и не мога да спра да тъпча торти, едва ли някой ще ми е виновен, най-малко Вселената.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт