Подсъзнанието може всичко 34 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 77 731
  • 714
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Няма виновни, Даниела.
Не можеш да загубиш любов. Тя си е твоя. Никой насила не може да те накара да не изпитваш любов. Можеш да изгубиш човек. Но ако той не е до теб, вината не е твоя. Това е неговата воля, неговият път. Твоята любов си е твоя. Обичай си го, ако искаш и цял живот. Решението си е твое.

Един ден, ей така, просто без да осъзнаваш дори, ще разбереш, че всичко е било прекрасно, но е дошло нещо още по-хубаво. Това е логиката на живота. Никой не я е опровергал засега. Малко са класическите драми в реалния живот. Запомни думите ми просто. Не им вярвай, не очаквам това. Аз също не вярвах някога Mr. Green

# 451
Днес ми пратиха на мейла откъс от една нова книга на един американец - Доналд Майкъл Крейг, тук е доста популярен, "Модерна магия" и това е за визуализацията и защо може да не работи:

"Ключ 1: Теорията за визуализация. Важно е да се разбере как работи визуализацията, така че да можете да я използвате. Може би знаете, че имате "астрален двойник", без физическа версия на себе си, съществуващ на духовно ниво. За сравнение, мозъкът, сивото вещество между ушите ни, съществува на физическо ниво, а умът ви е нефизически и се намира на астралното ниво. Всичко във физическия план, нашият свят, има астрален двойник. Най-важно е нещата да съществуват първо на астралния план, преди да могат да се осъществят на физическото поле.

Помислете за изобретателите. Преди изобретателят да може да създаде нещо, той или тя трябва да го измисли. Първо идеята, а след това създаването. Причината е, че когато създавате нещо в ума си, вие също така създавате двойника му в астралния план. И каквото и да се създава на астралния план трябва да изрази на физическо ниво.

Ключ 2: "Визуализация" е име. Една от причините някои хора да не успяват с визуализация е, че те мислят, че трябва да "виждат" нещо в съзнанието си. Някои хора могат да видят неща в съзнанието си, а други не могат. Ако имате проблеми с "виждането", не се тревожете излишно. За да работи визуализацията всичко, което трябва да направите, е да бъдете абсолютно, 100% сигурен, че използвате цялата си мощ за създаване на вашата цел на астралния план. Това означава не само надежда или желание за нещо, а пълна сигурност, че реализирането на целта трябва да бъде и ще бъде. Ако не сте напълно сигурен, че трябва да постигнете целта си, техниката ще се провали.

Ключ 3: визуализацията е работа 24 / 7. Въпреки, че това, което се създава на астралното ниво трябва да се изрази на физическо, опитът показва, че повечето хора не постигат целите си. Това е така, защото създаването на астралното се провежда през цялото време. Ако прекарвате пет минути във визуализиране на желаната цел, но останалата част от деня, се тревожите дали ще стане и се съмнявате, всъщност изразходвате огромна енергия да работите срещу вашето желание, визуализирайки обратното на целта си.

Решението за това предизвикателство се състои в две стъпки. На първо място, когато забележите, че вашето мислене е в опозиция на целта на вашата визуализация, веднага прекарайте една минута или две припомняйки си, с цялата си мощ, целта, която желаете. Второ, отпуснете тревогата и съмнението! Вашата визуализация ще настрои съзнание, подсъзнание и всички сили на Вселената да работят за постигане на целта. Махнете се от пътя си и си позволете да успеете.

Ключ 4: визуализацията е техника. След като сте избрали цел, направете следното:

След като се събудите сутринта, веднага кажете следното: "Моята воля е да използвам цялата си сила, за да постигна ____________," попълнете целта си.

Веднага прекарайте пет минути във визуализиране, представяйки си с цялото си същество вече постигната целта. Включете всичките си сетива. Какво е чувството, усещането, как мирише?

Ако по време на деня имате мисли в противоречие с целта, повторете изявлението няколко пъти, докато убедите сами себе си, че целта е спечелена. След това я оставете да си отиде и се заемете с вашия нормален ден, без по-нататък да се фокусирате на това."

# 452
  • София
Всъщност, истината е, че от десетилетия се пише за визуализацията и техниките за успех. Вече няма какво да се напише, но...настана моментът, от няколко години насам, когато започна ерата на разяснителните бележки - защо НЕ се получава. И така още десетилетие в разясняване на грешките и утвърждаване на същите принципи.

Истината е, че при някои се получават резултати, при други - не. Или поне не очакваните от тях.
Казвала съм го в началото на темата, поне преди две години - не може само с едната мечта и визуализациии. Трябва да има потенциал едно желание, за да стане действителност не само във въображаемия, но и в реалния ни свят. Тогава сложих за пример един човечец от шоуто "Мислят си, че могат да танцуват". Категорично заявявам, че той беше убеден в таланта си. НАпълно си вярваше. Освен това, каза, че това е мечтата му от дете - да бъде звезда в танците. Беше си сложил прякора "секси". Майка му беше като обладана, каза на журито, че няма как то да определи таланта на сина й, защото всъщност щом той искал и вярвал, значи си бил талантлив и нямало как да не стане звезда, а те се опитвали да го смачкат, щото щял да ги засенчи. Хората бяха потресени от представянето му. Аз не съм балерина, но това, което видях, даже не ме разсмя - много тъжна гледка на човек без грам талант, без усет за музиката, без никакви танцови умения, без никакъв сексапил, без харизма...абе пълен провал в тая област. Той би бил смешен на детско парти, ако затанцува, камо ли на професионална сцена. Наистина му трябва чудо, за да стане балетист. За да стане звезда му трябва масова хипноза. Освен ако не се ориентира към правенето на някакво пародийно шоу, като посмешище или нещо такова. Но си мисля, че и той все пак е изпълнил по някакъв начин мечтата си. Вероятно не е осъзнал какво точно иска. Сигурно желанието му е било да стане популярен, а не добър танцьор. И той стана - имаше своите минути слава. Вероятно е въртян в ютюб до припадък и маса народ се е хилил, както стана с нашата изпълнителка на "Кен лий" Mr. Green

Така че, колкото и да ни е неприятно, когато някой автор "еретично" си позволи да ни каже или само намекне, че трябва да имаме "реалистични" мечти, наистина трябва да се съобразим с това. Трябва да имаме и някакъв потенциал все пак. Сигурна съм в това.
 И другото важно нещо според мен е да сме съвсем наясно какво точно искаме. Ако искаме да сме звезда в балета, добре ще е да го формулираме конкретно. Ако си мислим неща от сорта "аз танцувам на голяма сцена, хиляди хора ме гледат, аз съм много известен", това далеч не означава, че тези хора ни се възхищават.- може да се превиват от смях и даже да ни съжаляват. Освен това в самото желание не е посочено и време - може да се окаже, че това е миг, та ние не сме заявили, че искаме това да е нашето призвание години наред...
Или"искам да ме дават по телевизията, да съм известна". Е, че то това е супер лесно. Може да попаднеш в гадна ситуация и да напълниш новините на всички мрежи и всички да те знаят, но нима това е била целта точно?

И още нещо, което е лично мое наблюдение и хич не е вдъхновяващо - в повечето случаи хората тръгват към ползването на всякакви методи от този тип, когато са достигнали някаква драматична ситуация в своя живот - объркани, безпарични, самотни, отхвърлени...изобщо, преживяват някаква криза, чувстват, че животът им не върви така, както са очаквали, усещат се притиснати от обстоятелствата, не успяват да постигнат целите си и т.н. Тези книги са терапия. В повечето случаи не визуализациите и техниките, описани в тях, помагат, а самото усещане, че всичко може да се оправи. Човек се чувства вдъхновен, вижда шансове, които до този момент не е забелязвал, започва да гледа на живота по друг начин, сякаш е открил някакъв магически ключ. Живеейки в тази първоначална еуфория, той съвсем логично е в нещо като автохипноза и стимулира собствения си потенциал. Така постига реални резултати, вижда смисъла, усеща, че методът работи. До мига, в който осъзнава, че всъщност е осъществил неща, които са били съвсем в неговите възможности, справил се е самият той, не някакъв чудодеен метод. И си казва - ок, но ако искам да имам собствен самолет...що не става?Защо да си намеря работа стана, да си намеря гадже стана, пък самолетът не става?
В това отношение кабала е съвсем ясна - човек идва с определен потенциал - дава му се определена среда, място, на което ще живее, родители, които ще му подсигурят определен старт и той ще се развие да степента, която му е предопределена от всички тези условия. Не може да "надскочиш" материалната си предопределеност, можеш да се развиеш в духовен план обаче, колкото пожелаеш. Там ограничения няма. Това според кабала относно възможностите ни да променим живота си.

Разбира се, има маса примери за хора, които са тръгнали от нищото, да речем, а са постигнали много. Но и те са били на правилното място, в подходящото време. Ако се беше родил преди 200 години, Бил Гейтс нямаше да е милиардер, защото трупането на пари тогава е изисквало други качества. Ако се беше родил в България, Марк Цукерберг, чийто дядо по майчина линия е българин, емигрирал в САЩ, сега нямаше да е един от най-богатите хора в света.  Същото се отнася и за масата наши "бизнесмени", които станаха богати след "демократичните" промени. На друго място, при други условия и обстоятелства, това не би могло да им се случи. Такаче, всички ние идваме с някаква потенциална възможност - тук-и-сега и вървим по пътя си. Кардинални промени можем да очакваме само ако те са били заложени и възможни по принцип в ситуацията, в която се намираме и с личните възможности, които имаме. Ако аз съм тъпа, грозна, родена в забутано село, без никакви пари от родителите, без имоти, които да продам, вероятността да медитирам, визуализирам, мечтая и прилагам всякакви техники, за да стана богата, красива, умна, известна и да се проваля в това начинание е много голяма, даже сигурна. За да се родя точно такава и точно при тези обстоятелства, означава, че моята мисия е друга и аз трябва да я намеря, а не да хабя енергия в преследване на някакви клишета за щастие.
Никога няма да забравя Пеньо от Биг Брадър, който цивреше непрестанно, че не е честно да бъде грозен, че една операция да стане жена/хубава/ ще промени живота му. А е факт, че той получи операцията си, но беше много по-популярен като грозния Пеньо, дето съблазни тъпия Пацо в образа си на жена. Извън този образ, Пеньо е никой. Така че, идеята ми е да се съсредоточим върху откриване на своята мисия, не да тъпчем в клишета за щастие, защото вероятността да се провалим е много голяма.

Е, разбира се, имайки предвид, че в момента можем да пътуваме, имаме неограничен достъп до информация, можем да се възползваме от всякакви придобивки на съвременните технологии, нашите възможности са много по-големи, затова и мечтите ни са много по-реално изглеждащи, дори и в най-смелите си форми. Наистина сме облагодетелствани. И можем само да се радваме, че дори да искаме самолет, това не е чак толкова нелепо. Grinning

# 453
Уж друго щях да правя рано тази сутрин преди работа, а се оказах пред писъка си с целите за годината. Решенията (тези новогодишните за промените и утвърждаването) ги направих преди да замина на един прекрасен сняг минатлата седмица. Днес си извадих списъка с целите от миналата година. И някакси като от само себе си потече. Виждам колко общо съм била формулирала някои неща преди и как те са се случили "точно" по формулировката  Embarassed. Да, имам ги, но лееекинко встрани. Това ми направи впечатление след като сфера по сфера разписах настоящите. Сега съм доста по-земна. Целите пак са големи (даже по-мащабни от миналата година), но погледът ми към тях е различен.

Преди 4 дни една мъдра жена ми каза да сваля твърдите си очаквания към хората и да им дам възможност да ме изненадат приятно. Това е различно от да занижа очакванията си към живота или да променя ценностите си. То е да дам възможност на хората до мен да бъдат себе си и да ги обичам такива, каквито са. А те са прекрасни, само дето са малко твърдоглавички. Но пък и самата аз съм със стоманено черепче, така че сме се намерили магаренцата.... Струва ми се, че приех тази философия неволно, докато писах целите си. Сложих на всяка сфера основните цели и под тях разписах доста стъпки, които реално да извърша по пътя към постигането на желаното от мене. Харесва ми това, което се получава. Имам още 19 дни да творя, но се чувствам спокойна и уверена в него. То се и моето си. Миналата година се научих да си поставям големи задачи за периода, за да получа много сила за реализация. Е, сегашният списък е добър залог за натрупване на сила  Hug

След мащабните промени от 2010, 2011 е моята година  Laughing Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

# 454
Честита нова година, и от мен!
Да е много здрава, щастлива, успешна и позитивна за всички ни!
Изминалата година, аз научих, че щастието е в моите ръце. Че силата на ума ми е толкова мощна, че може да изпълни всяко мое желание. Че няма смисъл да се ядосвам за дреболии, а трябва да оценя голямата любов и голямото щастие в моя живот.
За следващата година си пожелавам, да ми се изпълни най-съкровенното ми желание, и да има красота във всяка сфера на семейния ни живот.
Искам и аз да пусна нещо, което мног ми харесва, може би е публикувано, но все пак Simple Smile
Когато разберете че самите вие сте причината за всичко което ви си случва, за всичко, което чувствата – радост, тъга, добро или лошо, че вие създавате своя свят: рай или ад…когато разберете и приемете това, във вас ще започне една промяна.

В Индия представата за рай е като дърво, което изпълнява желанията. Щом като седнеш под това дърво, всяко желание веднага ти се изпълнява. Няма никакво забавяне, никакъв временен промеждутък мужду желанието и неговата реализация.
Един човек, уморен легнал да спи под такова дърво и когато се събудил, почувствал силен глад и си помислил: Гладен съм. Как ми се иска да намеря малко храна отнякъде.
- И веднага от нищото се появила храна, направо изплувала от въздуха. Той бил толкова гладен, че не се замислил откъде е дошла храната и веднага започнал да яде.
След като утолил глада си, се огледал наоколо. Той бил доволен, но сега в него се появила друга мисъл: – Ако можех да пийна нещо…
В рая няма забрани и веднага се появило хубаво вино.
И така, лежейки и пийвайки от виното, той започнал да размишлява: – Какво става, може би аз спя? Или тук има някакви привидения, които си правят шега с мен?
…И привиденията се появили. Те били ужасни, жестоки и отвратителни – точно такива, каквито си ги представял.
Той се разтреперал от страх и си помислил: – Ей сега ще ме убият!
…И те го убили!
Тази притча има много дълбок смисъл. Твоят ум е като дърво за изпълнение на желания и каквото си помислиш, рано или късно се изпълнява. Понякога временния промеждутък е такъв, че ти забравяш, че си искал точно това и не можеш да намериш източника, откъде идва това. Но ако се вгледаш по-дълбоко, ще разбереш, че твоите мисли създават твоя живот и теб самия. Те създават твоя рай и твоя ад; твоите радости и страдания.
Всеки от вас е Вълшебник, Създател на своя живот. Всеки сам създава светът около себе си – -той го тъче и върти, този вълшебен свят…а после се оказва обвързан с него и не може да се освободи от собственото си творение. Като паяк, който изплита паяжина и сам пада в собствената си мрежа.
Никой друг не те измъчва, освен ти самият. И когато това е осъзнато, нещата започват да се променят. Мрежата, в която си попаднал започва по малко да се разхлабва и да се разплита. Тогава ти можеш да обърнеш всичко обратно, можеш да превърнеш своя ад в рай, своя затвор в разкошен дворец. Ти самият носиш отговорност за това.
А по-нататък ще възникнат нови възможности: ако си готов, ти можеш да пракратиш създаването на света. Няма необходимост да твориш ад или рай, въобще няма никаква необходимост да твориш.
Създателят може да се отпусне и да изчезне. А изчезването на ума е медитация – и тогава ще се разкрие нещо друго… – това, което стои зад ума и което умът скрива…

# 455
  • София
Имам още 19 дни да творя, но се чувствам спокойна и уверена в него.
Това какво означава? Че има определено време, в което се прави този списък ли? НЯкакво времево ограничение?
Аз не съм писала никога такива неща и затова питам, да не се заравям в първа страница пак, че оттам не мога да изляза просто Mr. Green

# 456
Научих се да виждам уроците, които Вселената ми поднася.
Научих че .. няма как да дам, ако нямам.
Научих че .. ако нямам вътрешен мир, няма как да дам разбиране.
Научих че .. ако нямам търпение, няма как да дам време.
Научих че ..ако нямам любов към себе си, няма как да дам любов на другите..
Та това искам в новите 365 дни : да имам, за да раздавам. .. Да бъде! babydust7

# 457
Имам още 19 дни да творя, но се чувствам спокойна и уверена в него.
Това какво означава? Че има определено време, в което се прави този списък ли? НЯкакво времево ограничение?
Аз не съм писала никога такива неща и затова питам, да не се заравям в първа страница пак, че оттам не мога да изляза просто Mr. Green

Списъкът с целите за годината се пише до 22 януари и чрез него си задаваш колко сила искаш да ти се даде да твориш живота си през годината. Има смисъл да се иска голямо, за да дойде голяма сила, пък дори и да се случат други неща, човек ще може да се справи с тях, защото се е "въоръжил". Но ако човек си поръча "искам да управлявам космически кораб", смятайки че така ще му се даде голяма сила, без да го иска реално и без да си дава сметка какво има да извърши, за да постигне тази цел, не работи. Дава се сила за реализация на истински желания, пък били те и гигантски.... Не знам, дали има подобно на първа страница. Ние миналата година през декември имахме национално клубно занятие на Изкуството на Триумфа и там си получихме домашно със съответното обяснение за този времеви диапазон на задаването на целите.

# 458
  • София
Я обясни, моля те, че ми стана интересно.
Ако не те затруднява, разбира се.
 Иначе, получих основна представа за нещата, но ми се ще малко по-детайлно.

# 459
Добър да е денят ви, милички! Изправих се пред сериозен момент. Моля ви за енергийна подкрепа, защото искам да остана и да се преборя тук, а не да се връщам на старото място, макар и обогатена с новия опит! Момичета, помолете се за мен. Приемам всякакви предложения и размишления. Ще съм ви благодарна за различната ви гледна точка Hug
Малко съм и болна - ей така, за разкош.
Всеки от нас сам твори живота си! Аз сама творя съдбата си - щастлива, удовлетворена, реализирана!
Обичам ви и ви желая попътен вятър и днес, и от 5.1 - след новолунието и слънчевото затъмнение. Heart Eyes

# 460
Самата обучителна програма Изкуството на Триумфа е именно за реализация на целите. Ние с нея сега ще ходим на курса за изкачване на Синай. Националното клубно беше среща на хората от всичките градове в България, където се провеждат занятия по тази програма. Миналата година бяхме от Варна, Велико Търново, Добрич, Бургас и София за два дни в Балчик. Самите занятия имаха част гимнастика (физическа подготовка), част медитативни упражнения, част упражнения за чувствителността на тялото и доста смешни игрови части (най-вече вечерта между двата дни - тук има от годишните награди). Това, което писах по-горе, за писането на целите за годината и задаването на поръчка за сила беше от домашните задания към лекторната част. Самата същност, какта аз я разбрах и приложих, има общо с широтата на възприятието за себе си и за това, което искаш да правиш с живота си. Ако човек си мисли в посока "Това няма как на мен да ми се случи." и си представя пречки и ограничения, става самосвиване на съзнанието. Първо е необходимо да влезем в образа на голямото, за да ни се случи то реално. Сетих се изобщо за темата от твоето за физическото и астралното присъствие от сутринта. Много ми напомни. Но с други думи. Че първо е необходимо да приемем растежа и размаха и той идва след това реално в живота ни.

# 461
Здравейте, момичета!
направо съм обсебена от темата...не спирам да чета...голяма надежда получавам от вас, много се надявам да успея и аз да променя нещата в живота си, които не харесвам към по-добро!!!
Утре е новолуние
http://www.astrohoroscope.info/moon.htm

тази вечер мисля да направя  ритуала за енергийно пречистване на дома със захар и сол..., а утре да си направя карта на желанията.

# 462
Ако може някой да каже с две думи как се изпраща енергийна подкрепа, защото не съм го срещала, а виждам, че има хора които се нуждаят...
Благодаря!

# 463
Здравейте, за новата година бих искала да ви пожелая да имате смелостта да реализирате мечтите си и да изпитате насладата от реализирането им! Бъдете всичко онова, което желаете да бъдете! Думите на Joya много ми допадат. Не на последно място нека бъдем добри и състрадателни, днес не са много хората, които го оценяват, но добре, че не разчитам на хората, а на Господ, той вижда и не оставя в нужда чистите сърца!

Koral изпращам ти моята подкрепа - Да бъде според сърцето ти!

# 464
Цитат
Така че, идеята ми е да се съсредоточим върху откриване на своята мисия, не да тъпчем в клишета за щастие, защото вероятността да се провалим е много голяма.
КЛОНКА, подкрепям. По друг начин казано - да изпълним Волята Божия - за това може да не е нужно да сме известни милиардери.

Общи условия

Активация на акаунт