Раждане вкъщи 7

• 62 881
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Не знам, мен от окситоцин не ме е боляло повече, отколкото при нестимулираните раждания, затова не ме е чак толкова страх от него.

А, Клерет, точно теб имах предвид - аз съм друг темперамент и идеята за три дни раждане  не е за мен. Но теб те устройва - затова хората трябва да имат избор да действат според предпочитанията си.

Алексче, за този лекар светът изглежда по този начин и за него това е правилния начин да се ражда. А ниската здравна култура вече си е проблем на всеки отделен индивид. И обикновено се повишава бързо, когато на човек му се струпат проблеми на главата и сам види, че медицината може да предложи много малко всъщност. Обикновено хора, които не са имали някакви здравни проблеми вярват много на медицината.

А това, че е уплашена също не е твой проблем. Тя си е избрала да се плаши, тя си е избрала да вярва безусловно - тия неща рядко се променят с приказки и статии, обикновено се променят с изживяването на някакъв опит, който помага да се преосмисли написаното. Момичето се е хванало за статията като повод да привлече малко внимание към себе си и да "смукне" малко енергийка от тебе. Е, успяла е. Поздрави на теб и хубав ден!

# 271
Алексче, не се главоболи с отчетните и чужди проблеми. Не си струва Simple Smile
Лилибон е казала всичко по темата Simple Smile

Наистина всеки сам си избира; нито можеш да образоваш, който не иска да се образова, нито да отвариш на избрали да спи очите. Видяли са момичетата статията в Родилница, направили са избор да не се замислят върху съдържанието на сайта. Техен си избор, те ще му носят последствията...

# 272
Напълно подкрепям Лилибон.
Защо въпросните "манипулиращи" лекари успяват да изманипулират определени хора, а други не?
Първо, предполагам, че лекаря изобщо не вижда себе си като манипулатор, нито пък пациента вижда себе си като манипулиран. Тогава къде е проблема?
Който каквото си потърсил - това му се предложило. И в никакъв случай не вярвам, че всички лекари знаят вътрешно в себе си "колко са лоши" от наша гледна точка. Ами нашата гледна точка си е наша, затова пък има хора с друга гледна точка и тя не е по-малко заслужаваща уважение, колкото моята. В крайна сметка, аз също преди 10 години съм била на подобно място, а не бих определила себе си с каквито и да е отрицателни етикети, само защото съм минала по този път. Ако не бях минала по него нямаше сега да съм на мястото, на което съм.
Някои хора имат нужда да им се случат разни неща, в различна степен на сериозност, за да се замислят, но това не означава, че никога няма да го направят. Всеки е достатъчно интелигентен да вземе правилното решение за себе си тук и сега и от мястото, до което е стигнал. Ако вместо да го покрепя, аз се ядосвам на избора му - надали ще продължа да съм му спътник по пътя, който върви и който ще го води към неговата си истина. А ако остана негов спътник, току-виж съм обменила ценна за мен и него информация по въпроса.

# 273
Момичето се е хванало за статията като повод да привлече малко внимание към себе си и да "смукне" малко енергийка от тебе. Е, успяла е.

Виж, за това си абсолютно права, Мег също. Simple Smile Работя по този свой проблем. Simple Smile

Ама наистина не се опитвам да образовам никого, ясно ми е, че е безсмислено, нямам такива пориви; просто така се случи, че статията беше от Родилница, а имаше конкретно питане: "какво мислите за епидуралната упойка, защото една приятелка ми я препоръча", иначе нямаше да ми хрумне да я поствам.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 17:06 от Анонимен

# 274
  • Варна
Погледнах статията, наистина, страшно си звучи. Явно обобщената информация за рисковете винаги звучи страшно. Все си мисля, че ако се опишат всички рискове, присъщи на живота, никой няма да пожелае да се роди.  Mr. Green

Меги, ти спомена май, че имаш някаква идея за това как да се подготвя човек за раждане?

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 17:23 от Lilibon

# 275
Ок, да кажем, че в момента съм по-емоционална, защото повечето от нещата, през които вие вече сте преминали, на мен ми се случват тук и сега, и ги преживявам. Не се опитвам да променям никого, да влияя на нечий избор, да оспорвам нечии решения или светоглед. Просто тези теми за мен сега са много актуални и не мога винаги да бъда дистанцирана и да не вложа никаква емоция при обсъждането им.

# 276
Меги, ти спомена май, че имаш някаква идея за това как да се подготвя човек за раждане?

М-да, като цяло...
Далеко от спорове и всичко, което точи енергия. Бременността е процес на създаване, затова жената е добре да избягва всичко, което е деградивно, включително такива емоции и да се стреми към спокойствие на духа и радост; да се радва на света и заобикалящото я, на мира в себе си...; йога много помага, както и работа в градината (за който има градина); близостта с природата носи хармония; да се среща и общува с хора, контактът с които я зарежда, а не източва. Да се вгледа в себе си и да работи върху нещата, които я притесняват, върху страховете, емоциите; да подбира храната си и да поддържа тялото си в добра физическа форма. Отрицателните емоции и страховете са най-голямият риск, ако мага така да обобщя... Разбира се храната и движението също не са зподценяване.
Когато жената създава живот, тя дава много повече от просто минерали и елементи от своето тяло. И ако има съзнанието, за това че в момента е творец и всичко, което прави ще остави следа върху творението, ще бъде много по-съзнателна във всяко едно отношение.  Heart Eyes

# 277
Meg! Hug ех , че хубаво си го описала  Heart Eyes

# 278
  • Варна
Романтика, Шерлок, романтика... Принципно много хубаво, на практика обаче...

# 279
Така, де  Grinning
"Birth is as safe as life could ever be"
За мен тази кратка фраза казва всичко. В живота няма 100% сигурност и безопасност, но има много, което можем да направим, за да бъде той смислен и радостен Simple Smile

# 280
В тази връзка мога да споделя, че за голям мой късмет имах възможност (финансова и професионална) да изляза в болничен от четвъртия месец и да обърна внимание на себе си и на бебето. Започнах да ходя на йога при Роси 3-4 пъти седмично (хванах курса за носещи живот в началото на март), разхождам се, имам време да чета, да си почивам, да размишлявам...

Можех и да продължа да ходя на работа, но си дадох сметка, че ако пренебрегна точно този толкова важен етап от живота ни (моя и на бебето), сигурно после ще ми е мъчно и ще съжалявам. Наистина съм благодарна, че имам тази възможност и реших максимално да се възползвам от нея.

# 281
Поздрави и привет на всички смели момичета, които са предпочели да родят вкъщи, на своя отговорност и по свой си начин   bouquet
Преди малко изгледахме с мъжа ми филмчето от предаването на Марта Вачкова за домашното раждане и мъжът ми зададе въпрос, на който не успях да отговоря.
Ако една жена роди вкъщи, може ли да запишат бебето на друга жена? Кой ще знае и трябва ли/как се доказва коя всъщност е майката?

# 282
Поздрави и привет на всички смели момичета, които са предпочели да родят вкъщи, на своя отговорност и по свой си начин   bouquet
Преди малко изгледахме с мъжа ми филмчето от предаването на Марта Вачкова за домашното раждане и мъжът ми зададе въпрос, на който не успях да отговоря.
Ако една жена роди вкъщи, може ли да запишат бебето на друга жена? Кой ще знае и трябва ли/как се доказва коя всъщност е майката?
Не че нещо,ама с малко по-голяма сума пари това можеш да го постигнеш навсякъде из България.Кой би те спрял да си "осиновиш" бебе от болницата?Майката,която не е до него през това време ли?Охраната на болницата?Лекарите?Неонатоложките?

Иначе акт за раждане до този момент се пише от лекаря на майката,тоест се пише за родилата жена,не за бебето.Ако две майки раждат по едно и също време биха могли да си разменят децата,но коя майка би се подложила на домашно раждане,за да си даде детето на друга?Иначе спор,че законът е несъвършен,няма.Особено за бебето.

Не ми се сърди,но мъжът ти не би задавал такива въпроси ако беше прекарал малко време в родилен дома,където циганки на по 16 години бягат от болницата без бебетата си.Аз видях това и не бих била така смела да съдя повече жена за избора,който прави. Peace

Ако мъжът ти има още въпроси-можеш да пишеш на лични-да му обясни моя (който има опит и с домашно и с болнично раждане) с доводи и железни аргументи,от каквито мъжете се нуждаят.Пък ние жените нека слушаме сърцата си,където няма подобни въпроси и съответните отговори. Wink

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 09:56 от dimitriana

# 283
Аз наистина се радвам когата единствените въпроси, които хората си задават за домашното раждане са как се регистрира бебето и как се доказва, че майка му е точно тази   Simple Smile
Знами всчико друго им е ясно, което е повоче от чудесно!!! Simple Smile

# 284
dimitriana, благодаря ти за изчерпателния отговор.
Иначе мъжът ми прекара с мен първото ми раждане и видя за какво "става въпрос". И този път ще е с мен, но за съжаление не сме толкова смели да изберем домашно раждане. Въпреки, че се изръсихме с неразумно голяма сума пари за избор на екип, и бях уговорила план за раждане за възможно най-естествено раждане в болнични условия с АГ-то, който ми следеше бременността, пак не се случиха нещата, както се бяхме настроили  и изтърпях огромно количество окситоцин, 4 часа адски болки, половин час шиене на живо и т.н... И някакси съм си мечтала, че ако имаше вратичка мед. лице да присъства на раждане вкъщи, не бих се замисляла изобщо и повече кракът ми няма да стъпи в съврменните условия на инквизиция, наречени Родилна зала.

Дано не съм те подразнила някой с дилетантския си въпрос, който беше чисто технически, без умисъл да съди или обиди някого.

Хубав ден на всички и успешни и безболезнени раждания!

Общи условия

Активация на акаунт