Раждане вкъщи 7

• 62 868
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 285
мег,написала си го страхотно,но аз мисля,че това е в основата на доброто здраве.а здрави мами имат прекрасни раждания и бебета.

# 286
Пиша за да се похваля, че днес сутринта се сдобих с второ момченце. В спалнята у дома, точно там, където беше заченато.
Всичко мина май точно както си го представях Simple Smile
Самото раждане се случи 3 мин след като пристигна акушерката. И преди това имах напъни, но сякаш не си позволявах да им се отдам и ги спирах.
Не беше лесно, но много силно изживяване.

Благодаря на всички, които са писали и продължават да пишат тук. Изкарах много  приятни часове четейки ви, а научих още повече.

Бъдете живи, здрави, изпълнени с любов и хармония   bouquet

# 287
  • София
Честито  бебче, jkaterina, бъдете здрави!!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 288
Поздравления, прекрасна новина!!!

# 289
jkaterina, честит син, да е здрав и щастлив!
Страхотно е, че си посрещнала момченцето си така, както си си представяла и мечтала   bouquet

# 290
Поздравления, Катерина!!!  Hug
Честито да е момченцето ти, много щастие и реки от мляо ви желая сега  Heart Eyes

# 291
jkaterina , честито прекрасно чудо  Heart Eyes Както пише един татко "заченато у дома, родено у дома" дай Боже всеки му Heart Eyes

# 292
jkaterina , добре дошъл на втория ти син!   bouquet Heart Eyes

# 293
  • ул. "Мечтание"
Пиша за да се похваля, че днес сутринта се сдобих с второ момченце. В спалнята у дома, точно там, където беше заченато.

Честито, мила! Да ви е жив и здрав!  Heart Eyes Hug  bouquet

# 294
  • Варна
Честито бебе! Бъдете много щастливи заедно!

# 295
jkaterina Честито и от мен и добре дошъл на вторият ти син!   bouquet
Радвам се, че сте доволни и щастливи - нека и занапред е все така!

# 296
Катерина,честито и от мен!Разкажи как е с акушерка и защо толкова късно е дошла?

Дано не съм те подразнила някой с дилетантския си въпрос, който беше чисто технически, без умисъл да съди или обиди някого.

Хубав ден на всички и успешни и безболезнени раждания!
Ни най-малко.Винаги си добре дошла!  bouquet

# 297
Катерина,честито и от мен!Разкажи как е с акушерка и защо толкова късно е дошла?

Акушерката, дойде толкова късно, защото късно и се обадих. Тук системата е такава, че идва този, който е на повикване. Жената, която дойде не бях виждала до тогава.
А тази, която ми водеше бременността на няколко пъти беше казвала, че домашните раждания са все през нощта, ако може моето през деня да се случи. Признавам си, че след няколко такива подмятания ми беше вече дразнещо. Не исках да се чувствам неудобно.
В крайна сметка се радвам, че точно така се получи; за трите минути, които беше с мен преди да се роди момченцо се светнаха всички лампи в стаята, за да вижда, каза ми да не напъвам. И въобще веднага си помислих колко ми беше по-добре докато бях сама.
Много беше мила акушерката, не искам да звуча неблагодарна в никакъв случай. Изключително се радвам, че имах възможността за домашно раждане. А и след това изчакахме плацентата да излезе естествено и се съобрази много внимателно с всичко, което исках. След около час пристигна още една акушерка.
А големия ми син се събуди точно, когато всичко беше приключило, мъжът ми и акушерките почистваха бъркотията, а аз си взимах душ. Някъде бях чела, че големите дечица точно така правят Simple Smile
Ами това е. Имам едно разкъсване, но отказах шевове. Решихме, че ще заздравее само. Дано не съм сгрешила.

Благодаря на всички за пожеланията

# 298
Много хубава история, Катерина!! Simple Smile
Разкъсването ще си заздравее само, но ти трябва да ограничиш движенията, да си почиваш максимално легнала и с прибрани крака за няколко дни. Дано мъжът ти да има сили да поеме домакинството и баткото.

# 299
  • Пловдив
Ескориал си има бебче  Heart Eyes, ето го разказа: http://escorial.wordpress.com/2011/04/13/

Общи условия

Активация на акаунт