Раждане вкъщи 7

• 63 508
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 435

Доказателства имаш ли за тези твърдения, или просто обичаш да клеветиш?

Аз прегледах форума на Родилница преди да спрат достъпа на нови потребители до него.

И като прегледа форума на Родилница, видя някой там да убеждава някого да ражда вкъщи и да не постъпва в болница?

# 436
...между другото - след като се публикуват всички прекрасни истории за домашни раждания, защо ги няма и нетолкова прекрасните?

Между другото, защо квачките не кудкудякаха, когато се публикуваха прекрасните истории? Защо не кудкудякаха, когато се публикуваха тук в този форум не толкова прекрасните (меко казано) болнични раждания? newsm78

Всяка родилка, избрала домашно раждане се стреми към прекрасна история...

Съгласна съм с jasmin_veni - и аз считам, че обществото на почитателките на неасистирано раждане има отговорност за случая - поне колкото майката.

Започваме да се повтаряме, но аз считам, че обществото на почитателките на болнично раждане има вина за смъртните случаи там - поне колкото лекарите.

# 437
  • Куциндрел
Между другото, защо квачките не кудкудякаха, когато се публикуваха прекрасните истории? Защо не кудкудякаха, когато се публикуваха тук в този форум не толкова прекрасните (меко казано) болнични раждания? newsm78
Защото изкваквахме - размина се с усложненията, да е живо и здраво детето.
Ква, ква, а вие защо не давате съвети кога е рисково и трябва да се постъпи в болница? Или има филмчета в ютуб за всичко? Ако не се пишат и рисковете в дом. раждане, всичко заприличва на секта.
Не та разбрах теб - кога роди у дома, а ако не си, плануваш ли такова раждане?

# 438
*

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 13:53 от Вечерница

# 439
  • Под кленовите дървета
След предаването Росица Божкова и още една жена, която може би вече е родила са останали и явно са убедили майката да роди у дома. Знам, че и е имало преносване и лекарят е казал, че трябва да постъпи в болница. Пак от форумът (предполагам пишете и в Родилница) са убедили жената да не постъпва в болница.

Доказателства имаш ли за тези твърдения, или просто обичаш да клеветиш?

Нали знаеш - от познат е достатъчно да научиш името и какво се е случило. После следва да се обадиш на присъствал в предаването на Марта. Не съм толкова глупава, че да си издавам източниците, но жената е била и участник в предаването. Всичко, което се е случило е разкрито в един друг форум, не тук, нито в родилница. Даже се учудвам как не сте го надушили още. От уважение към майката медиите не са цитирали името й. Ама и аз няма да ви давам информация наготово, както стелт не дава, потърсете си я Simple Smile
Вчера в репортажът на БТВ акушерката от Т.К. обясни, как лекуващият и следящият бременноста й лекар я е посъветвал да влезе в болница. А гледахте ли репортажът в Тази сутрин?
Родилница от вчера е спрян - защо? Аз искам да видя мненията от 6ти май до 8ми на обяд. Ако действително всичко е чистичко няма да е спрян достъпът.

А сега, смятам, че всичките предавания, в които се появиха поддръжници на домашното раждане, трябва да направят предаване защо да не раждаме домашно и неасистирано и да обяснят накрая законно ли е да родиш по този начин или в момента не.

# 440
  • Под кленовите дървета

Започваме да се повтаряме, но аз считам, че обществото на почитателките на болнично раждане има вина за смъртните случаи там - поне колкото лекарите.

В какво е вината ни?

# 441
*

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 13:53 от Вечерница

# 442
  • София
Стелт, нали знаеш, че хората не могат да чуят, онова което не могат да си представят или за което не са готови  Peace
Не се хаби, няма нужда да им наливаш масло в огъня на ограниченото мислене  Peace

Когато бебето ви е болно, ще позволите ли на тълпата да го плюе и вика срещу него?
Сигурно дори не знаете колко целебна е една целувка, прегръдка, добра дума!
Нима познавате майка, която съзнателно ще избере опасност за бебето си?! (освен патологични случаи, ниско образовани жени...)

Нима мислите, че изборът да родиш извън болнично заведение е просто хрумка на незаинтересовано същество, което си няма понятие що е то раждане?!

Ако е така, защо просто не си отворите тема, колко заблудени овце има на тази земя и не започнете да ги оплювате.

Или не - дайте да видим, колко сте умни, как знаете кое е добро и лошо, да ни влеете ум и разум -

ами да ви кажа - благодаря, но имам глава на раменете си и мога да разсъждавам, да търся и да откривам - не съм овцата, която ще следва стадото - предпочитам да мисля, да се възползвам от постиженията на цивилизацията и да раста, но не и да ме третират като малоумна, която видите ли не е посетила Мед. Университет и си няма понятие как да роди!!!

# 443

Нали знаеш - от познат е достатъчно да научиш името и какво се е случило.

Ясно, значи нямаш доказателства, така си и мислех.

# 444

Заради такива хиени като теб се затвори форума.
А и не  толкова прекрасните раждания също ги има вътре.

И с какво заслужих обидата точно?

Със сигурност непрекрасните раждания не са на първа страница.

И като прегледа форума на Родилница, видя някой там да убеждава някого да ражда вкъщи и да не постъпва в болница?

Ами хайде отворете форума за всички и да дискутираме с истински цитати кой кого в какво убеждава?

# 445
  • София
Няма как домашното раждане да е незаконно, защото всичко може да случи и се е случвало. Не е регламентиран механизъм за медицинското асистиране на планирано домашно раждане, което съвсем не го прави незаконно (раждането). Дори в съобщението за раждане за издаване на Акт за раждане я има опцията "домашно раждане".

# 446
Не разбирам за какво е спора тук - за всеки влак си има пътници.

# 447
Не та разбрах теб - кога роди у дома, а ако не си, плануваш ли такова раждане?

Не си разбрала, защото не си чела... Влезе в темата за да изкудкудякаш, не че ти пука кой как ще ражда и как е раждал...  Wink  

В какво е вината ни?

А в какво е вината на хората, искащи право на избор и желанията им за собственото им раждане да се зачитат? И къде пише, че е незаконно да се ражда у дома? Аз такъв закон не съм видяла, пък уж съм попрочела някой и друг закон...

# 448

Ами хайде отворете форума за всички и да дискутираме с истински цитати кой кого в какво убеждава?

Защо не ми отговориш на въпроса, изисква елементарен отговор - "да" или "не"?

# 449
  • София
Не разбирам за какво е спора тук - за всеки влак си има пътници.

Да и никой не го отрича.

Отричам безотговорността да родиш вкъщи БЕЗ акушерка или лекар.

Общи условия

Активация на акаунт