Раждане вкъщи 7

• 62 722
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 990

Не ревнувай!

Те говорят, ама с други... не с теб. Може да си помислиш защо.

Трудно понасят критика? Когато възникне проблем, предпочитат да тичат при някой да ги гушне и да им обясни, че те са добри момичета и нищо лошо не са направили? Да им избърше нослетата и да им обещае розово бъдеще, в което следващото бебе пък може и да оцелее?

(Да "разведри обстановката" - ако мога да цитирам единствения коментар на вездесъщата Мег, която мери разкритие по телефона.)
Мноооого "полезен" пост!
Случайно да бе кликнала на линка, който постнах?... да чуеш, че води дебат с лекар по този казус.
Много па на сериозно се взехте.. някой пък ви е длъжен нещо на вас. Чак обяснения ще изисквате
.

# 991

Не ревнувай!

Трудно понасят критика? Когато възникне проблем, предпочитат да тичат при някой да ги гушне и да им обясни, че те са добри момичета и нищо лошо не са направили? Да им избърше нослетата и да им обещае розово бъдеще, в което следващото бебе пък може и да оцелее?

(Да "разведри обстановката" - ако мога да цитирам единствения коментар на вездесъщата Мег, която мери разкритие по телефона.)
Мноооого "полезен" пост!
Случайно да бе кликнала на линка, който постнах?... да чуеш, че води дебат с лекар по този казус.
Много па на сериозно се взехте.. някой пък ви е длъжен нещо на вас. Чак обяснения ще изисквате
.

Ако говориш за линка от Дарик, го слушах отдавна. Не знаех, че всички "те" са в студиото. Едва ли са много, щом са се събрали там.

(Между другото, само не разбрах - Мег какво толкова смешно намира в темата, та не спря да се смее?)

Защо да не искам обяснения? Да не е противозаконно - както би възкликнала multimodal?

И изобщо - с този тон, който използваш и в същото време призоваваш за толерантност и конструктивност - жалко е да се гледа отстрани, разбираш ли?

Или толерантността си я пазиш само за тези, които мислят като теб? Тогава ще е добре да намерим друга дума - защото "толерантност" не значи това.

# 992
  • София
Бащатко, много си неприятен за четене. С другите, които са сподвижници на неасистираното раждане, поне може конструктивно да се говори.
А ти си изключително агресивен и обиждаш събеседниците си.

# 993
  • София
Убедена съм, че дори и да се узакони правото на асистирано домашно раждане, болшинството от списващите в тази тема и в Родилница ще продължават да си раждат неасистирано в къщи.
Тогава ще се оправдават с високи цени, чуждо присъствие, ненужни съвети на лекари и т.н.    
Щом сега някои не могат да си платят избор на екип със заплата от 350лв., то тогава съвсем няма да могат.
Или може би очаквате, че всичко това ще бъде безплатно?
Трудно ми е да повярвам, че ще се отпусне линейка, която да стои пред дома на раждащата с часове безплатно. Особено като се има предвид какъв е недостига на такива.
Трудно ми е да повярвам, че екип ще стои часове, натоварено със скъпоструваща апаратура отново безплатно.

С това впечатление оставам и аз - болшинството от тази група хора всъщност са доволни от статуквото. Желанието им за асистирано раждане е парлама, неасистираното ги устройва напълно и съвпада с житейските им позиции (имам предвид с избора на детето от цитата на Мег).
Съгласна съм и,че ще бъде изключително скъпо удоволствие асистираното домашно раждане.

Извинявам се за последователните постове.

# 994
(То и лекарите сигурно искат перфектните пациенти - възпитани, интелигентни, чисти, платежоспособни, млади, без допълнителни здравословни проблеми. Сигурно и те искат чисти зали, модерна апаратура и ясни процедури. Но работят, с каквото дойде.)
Съмнявам се.На тях им се плаща за всяка допълнителна манипулация.

НЕ. Не се плаща на извършена манипулация.  Crossing Arms Това е лъжа. Ако и другите ти твърдения са толкова проверени.... ooooh!

# 995
Не е така jp, някой иска ли от теб мнение, оценка или каквото и да било от пишещите в тази тема? Също от другите, които намериха повод да изразят себе си (който както може) точно в тази тема?

Чухме и разбрахме какво мислите по въпроса, също и критиките ви. Оттук нататък какво? Уверявам те, че болшинството от мненията изобщо не представляват интерес, защото не съдържат нищо конструктивно, а само обиди и обвинения.

Аз лично влизам и чета в тази тема, защото имам какво да науча от нещата, които се пишат. За съжаление тук вече заприлича на клюкарника и започва да става досадно...  Whistling

Maidenly, Бащатко не иска нищо от теб. Ти какво искаш от него? Като ти е неприятен, недей да четеш. И изобщо какво търсите всички в тази тема - сензации, криминалета или турски сериали?

Няма ли да се намери модератор да сложи малко ред накрая..

# 996
  • Куциндрел
Както казах - няма никой от там дет да има гащи да застане тук и да говори сериозно.

Не ревнувай!

Ти си 3-тия гениален тук.
Мога да си помисля, ама едва ли ще искаш да го чуеш.

Сега да видим предаванто на Дарик, най-накрая ми остана време.

# 997
  • София
Последен въпрос към подкрепящите българския вариант на домашно раждане: ако вие бяхте на мястото на тази майка, щяхте ли да си простите избора/грешката? Отговорете ми с "да" или "не", защото тук няма място за "ама" - бебето е мъртво!

Не се заяждам, искам да ви разбера!

# 998
# 999
  • София
Оттук нататък се надявам най-малкото да се уреди законово неасистираното раждане, така че подобни подстрекатели, застрашаващи живота на родилката и детето, да отговарят пред закона и да носят отговорност, а не да трият информация като през комунизма и да се покриват като мишки.

В момента знаем само, че не е забранено, но доколкото разбирам не се урежда от никаква нормативна уредба.

И хайде всеки да може да има мнение и да пише във всяка тема, става ли? Основен демократичен, а и форумен принцип. Че ако се противопоставите и на това съвсем ще заприличате на... да не казвам, че се обиждате.

# 1 000
Ивонска, иди пусни анкета в клюкарника и ни освободи от умствените си еквилибристики. Моля.
Отнася се и за останалите - свободни сте да си направите теми където и както решите. Тази тук не е за целта, за която я използвате.  Whistling

# 1 001
  • София
Уау-мяу, не ви стиска даже да си го помислите, камо ли да си признаете!!! Страхливци!

ПП. Но е чудесно, че ви лъснаха задниците! Wink

# 1 002
  • София
Мултимодал, аз съм свободна както да си направя тема, където искам, така и да използвам тази и не ти определяш кой къде какво да пише  ooooh! Не знам като каква се изживяваш и в качеството си на каква гониш потребители от тази тема  ooooh!
Толкова хора казаха вече - пишат тук, защото тук четат и ще четат бъдещи "последователи" ако може така да се каже на тази идея. Нека да могат да чуят и двете страни.

# 1 003
  • Куциндрел
Нека да могат да чуят и двете страни.
Как така ще се чуят?!? Нали ще разбият идеалния свят, където няма риск при неасистираното домашно раждане, за разлика от болничното - там винаги има риск.

# 1 004
  • София
Мултимодал, аз съм свободна както да си направя тема, където искам, така и да използвам тази и не ти определяш кой къде какво да пише  ooooh! Не знам като каква се изживяваш и в качеството си на каква гониш потребители от тази тема  ooooh!
...

Това е стандартен подход за този подфорум и някои конкретни теми - вдига се врява, погва се всеки опит за съмнение или несъгласие, за да се набират последователи за разни крайни течения без много-много да се оспорват тезите...

Общи условия

Активация на акаунт