Раждане вкъщи 7

• 62 733
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 975

Добре де, тогава защо не се опиташ поне да разбереш търсенията на такива хора, толкова ли странно звучи да имат изисквания към обастановката и изобщо възможностите за собственото си раждане?

Напротив - много добре ги разбирам.

Това, което казвам, е, че всеки избор идва с някакъв компромис и цена. Аз не разбирам приоритизирането на важността на тези компромиси, цени и рискове.

И аз искам всичко да е перфектно - и професионализъм, и отношение, и да е без пари, и да е в синхрон с моята душевност и физика. Но светът не е перфектен. Не значи, че не трябва да искаме да го променим, но и не значи, че не трябва да се съобразяваме с действителността.

(То и лекарите сигурно искат перфектните пациенти - възпитани, интелигентни, чисти, платежоспособни, млади, без допълнителни здравословни проблеми. Сигурно и те искат чисти зали, модерна апаратура и ясни процедури. Но работят, с каквото дойде.)

# 976
(То и лекарите сигурно искат перфектните пациенти - възпитани, интелигентни, чисти, платежоспособни, млади, без допълнителни здравословни проблеми. Сигурно и те искат чисти зали, модерна апаратура и ясни процедури. Но работят, с каквото дойде.)
Съмнявам се.На тях им се плаща за всяка допълнителна манипулация.Те са учили как да лекуват хора с проблеми и как нищо не може да се случи без тяхна помощ.Ако искате вярвайте,но в техните учебници по медицина пише как трябва да завъртят главата на бебето по време на раждането.Нещо,което бебето прави само (или организмът на майката прави по време на контракциите).
Хората/родилки без проблеми и с желание да се зачитат техните нужди са по-скоро неудобство и губене на време за тях.

# 977
poster, не живея във въпросният град, но както и да е... Мисля, че се сещам за коя лекарка говориш, защото тя си е само една... Би ли я попитала дали ще се захване с VBAC? Познаваш ли лекар, който би опитал VBAC тук? Попитай я ей тъй за информация за себе си... После аз ще я попитам дали би се навила да ме изроди по нормален начин, когато и ако му дойде времето, да видим пък на мен какво ще каже...

# 978
Съмнявам се.На тях им се плаща за всяка допълнителна манипулация.

И на теб ти плащат за това, което вършиш - това нали не значи, че го правиш лошо, през пръсти, без желание или мамиш клиентите и работодателите си?

Хората/родилки без проблеми и с желание да се зачитат техните нужди са по-скоро неудобство и губене на време за тях.

Между другото, кой трябва да прецени според теб кой е с проблеми и кой не?

# 979
.. форумна отговорност до сега не съм видял как се носи. Виждал съм всякакви други неща да се носят от форумци, но това - НЕ!

Ако е въпрос да се подбутне някой, който просто не знае подробностите - ОК за това е форум, но да се изнасят лекции ..мисля, че не е училище.  
Вероятно и това е причината всеки да си търси знанията, уменията и информацията.

Когато нещо не разбирам, питам.. обясняват ми, дават ми линкове към литература, информация.
Благодаря на тези форумци!
Ама да седне някой да оплювате навред и да давате акъл, който не е търсен, в тема която изобщо нищо не отбира, малко малоумна работа ми се струва. Да сочи с пръст и нанася обиди срещу хора, които дори не познава, ...
Да се заканва, да заплашва, да кълне...ужас.

# 980
Знам, че темата не е за това, но тя темата отдавна не е за това, за което е... Разказвала съм какви грешни диагнози са ми поставяни, как съм оперирана без нужда и т.н. Тези, които ТРЯБВА и ПРЕЦЕНИХА, че имам еди какъв си проблем или нужда от еди каква си операция са лекари... Явно звездите не са им проговорили или умишлено са ги заблудили... Спрях да се доверявам, започнах да търся второ, трето, н-то мнение - ами че те си противоречат, обиждат се едни други и се наричат едни други "неграмотни" и "некомпетентни", още по-зле стана...  ooooh!

# 981
Бащатко, не се обиждай, но масово от постовете ти лъха нежелание да чуеш аргументите на другите и агресия.

В този смисъл последният ти пост звучи шизофренично. Не че нещо - но може да поработиш върху методите си на самонаблюдение и самооценка.

# 982
  • Куциндрел
stelt77, на всичкте твои приемри за лоши доктори, могат да се намерят същите с добри доктори  - поставили точни диагнози и спасили човешки животи.
Аз също съм изпатила от старата ми лична лекарка, но пък не мога да кажа - всички лични лекари са некомпетентни. В семейството ми има много примери за попаднали да добри лекари, даже имам и спасени роднини от смрът.

# 983
Ceca, надявам се не се очудваш, че някой не вярва на лекари... Какво правиш, когато попадаш на лекари, които очевидно ти дават грешни съвети? Спираш да ползваш услугите им и ги сменяш, нали? А когато обиколиш всички лекари, а имаш и примери от близки и познати (в малките населени места лекарите не са много, всички знаем кой колко може) за грешките им? За сега в семейството ми се разминаваме със смъртни случаи след лекарски грешки, но късмета един ден изневерява... Когато системата не ти предлага нищо добро, търсиш нещо извън системата... Има и един вариант, в който променяш системата, но той по-скоро е за филми в сферата на фантастиката...

# 984
истината за мен е много проста-ДА има много по4инали деца при раждане в болница,но те са от лекарска грешка или некомпетентност и неправилан реакция в кризисна ситуация-и дори 50 на 50 да са-в същата тази кризисна ситуация раждането в къщи ще е на 100% фатално-то е ясно,4е едно раждане без проблем ще протече гладко и на двете места-и 1% да е пове4е шанса на детето ми в болнично заведение-съгласна съм да изтърпя вси4ки неудобства!ние раждащите в болница също се борим за правата си и изискваме добри условия-не сме овце дето си мълчат,но вашата криворазбрана възвишеност за духа дето избирал дали да живее  ми идва малко в пове4е-леко на секта ми прили4а!!!

# 985
  • Куциндрел
Ceca, надявам се не се очудваш, че някой не вярва на лекари... Какво правиш, когато попадаш на лекари, които очевидно ти дават грешни съвети? Спираш да ползваш услугите им и ги сменяш, нали? А когато обиколиш всички лекари, а имаш и примери от близки и познати (в малките населени места лекарите не са много, всички знаем кой колко може) за грешките им? За сега в семейството ми се разминаваме със смъртни случаи след лекарски грешки, но късмета един ден изневерява... Когато системата не ти предлага нищо добро, търсиш нещо извън системата... Има и един вариант, в който променяш системата, но той по-скоро е за филми в сферата на фантастиката...
Ами гледам да намеря лекар, който е компетентен по моя въпрос.
Както казах отначалото - цялата борба трябва да е за подобряване на мед. обслужване и начин на живот. Има кадърни лекари, има и съвестни лекари.

# 986
  • след Околовръстното
Убедена съм, че дори и да се узакони правото на асистирано домашно раждане, болшинството от списващите в тази тема и в Родилница ще продължават да си раждат неасистирано в къщи.
Тогава ще се оправдават с високи цени, чуждо присъствие, ненужни съвети на лекари и т.н.    
Щом сега някои не могат да си платят избор на екип със заплата от 350лв., то тогава съвсем няма да могат.
Или може би очаквате, че всичко това ще бъде безплатно?
Трудно ми е да повярвам, че ще се отпусне линейка, която да стои пред дома на раждащата с часове безплатно. Особено като се има предвид какъв е недостига на такива.
Трудно ми е да повярвам, че екип ще стои часове, натоварено със скъпоструваща апаратура отново безплатно.

# 987
  • Куциндрел
Иренка, тези хора винаги ще бъдат против, даже и всичко да им е безплатно. Просто са такъв тип хора - трябва да блестят като си харесат някаква шантава идея и най-вече да са против всички.

Както казах - няма никой от там дет да има гащи да застане тук и да говори сериозно.

# 988
Както казах - няма никой от там дет да има гащи да застане тук и да говори сериозно.

Не ревнувай!

Те говорят, ама с други... не с теб. Може да си помислиш защо.

# 989

Не ревнувай!

Те говорят, ама с други... не с теб. Може да си помислиш защо.

Трудно понасят критика? Когато възникне проблем, предпочитат да тичат при някой да ги гушне и да им обясни, че те са добри момичета и нищо лошо не са направили? Да им избърше нослетата и да им обещае розово бъдеще, в което следващото бебе пък може и да оцелее?

(Да "разведри обстановката" - ако мога да цитирам единствения коментар на вездесъщата Мег, която мери разкритие по телефона.)

Общи условия

Активация на акаунт