Раждане вкъщи 7

• 63 390
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 165
Честито ви варненско домашно бебе!!!  Hug
Тази година Варна дръпна много напред, не можем да ви догоним в София  Grinning
БРАВО, момичета!!!   bouquet

# 166
Тази година Варна дръпна много напред, не можем да ви догоним в София  Grinning

А какво ли остава за нас, в дълбоката провинция...  Mr. Green 
Какво стана сега: Варна:София-3:1??  Моля, бюро справки, дайте някаква статистика за тази година... Да видим да се пънем ли да се състезаваме или да се отказваме...   Laughing

# 167
  • ул. "Мечтание"
Ееее, то винаги може да се понапънем още!  Flutter

Честито на новата мама и бебока!  Hug

# 168
Стелт  Laughing
Вече почнах да губя бройката, то да бяха едно и две, ами те са поне по две на месец!!!
В София е едно засега, тепръва предстои бебевалежа тази година Simple Smile
Във Варна са две Simple Smile
Дано не пропускам някого...

# 169
Силно се надявам с ваша подкрепа през август да допринесем за увеличаване на бройката "домашни" бебета в София. Simple Smile  Hug

# 170
Стелт  Laughing
Вече почнах да губя бройката, то да бяха едно и две, ами те са поне по две на месец!!!
В София е едно засега, тепръва предстои бебевалежа тази година Simple Smile
Във Варна са две Simple Smile
Дано не пропускам някого...

Миииии...  newsm78   Аз що ги броя във Варна три...  newsm78  Първото родено вкъщи за тази година, след това Нощни и днес - третото...  Thinking  Нощни, ти да не играеш за софийския отбор...  Laughing  Нещо от провинцията чува ли се...  newsm78

# 171
Явно повече ги следиш от мен, Стелт!! Simple Smile
Дейстиветло изпъснах първото родено във Варна!!! После беше софийскито...
Част от майките стоят далеко от форуми и срещи, често се случва да имаме по 1-2 пъти конкат с тях и така се губят от поглед за бройката, като не са ни пред очите по-често... Затова трябва да си водим писмена статистика вече...

Иначе има и от други градове, но си мълча за имената на тези градове, защото много негативи отнасят майките заради решението си... Като цяло малко хора знаят, че еди кое си детенце е съзнателно родено у дома. Най-често нещата се представят пред всички така сякаш раждането е станало изневидалица и веднага са отишли в болницата. Често и близки роднини не знаят, че е станало у дома (какво остава пък, че е било планирано така...)

На Алексче пожелавам едно домашно лъвче Simple Smile

# 172
Най-често нещата се представят пред всички така сякаш раждането е станало изневидалица и веднага са отишли в болницата.

Аааа, моля ти се, няма такова нещо...  Naughty  Просто от бърза помощ не са чували за някои населени места и докато долетят - работата свършена...  Laughing

# 173
Стелт, а къде е това ваше местенце, което Бърза помощ не знае Wink?
Изглежда сякаш си от по-северните български ширини, така ли е?

# 174
Стелт, а къде е това ваше местенце, което Бърза помощ не знае Wink?
Изглежда сякаш си от по-северните български ширини, така ли е?

В дълбоките северни безбрежни прерии...  Laughing

# 175
Момичета,

започнала съм да чета темите подред и вече съм към средата на третата. Действате ми изключително вдъхновяващо и много ви се радвам  Heart Eyes

Нощни очи, честито за успешното осъществяване на една мечта. Страхотна си   bouquet

Аз снощи гледах едно предаване 'One born every minute' и доста се потиснах. Предаването показва раждания в болница тук в УК, повечето от жените само лежаха, дишаха газ и в един момент пищяха като заклани. Почти не можах да спя след това.

Но днес се видях с акушерката, която беше много мила и ми подейства доста успокояващо. Каза да си купя евтини завеси за баня да постеля на пода и леглото, за сега всичко е наред и продължаваме напред с плана за домашно раждане.

Искам да попитам нещо. До колкото разбирам до тук, след пълно разкритие, когато контракциите продължават не е хубаво да се напъва ако не усещаш напъни? Всъщност и ако има напъни пак е по-добре да не ги насилваш много нещата, така ли?
Питам, защото аз първия път така и не усетих напъни, но пък ме караха да напъвам по няколко пъти на всяка контракция и беше изключително изморително...а за хемороидите после да не споменавам...Това продължи няколко часа. Направи ми впечатление, че и Рик пише за 3 часа напъване....
Възможно ли е да се усеща желание за напъване и пак да продължи толкова дълго втората фаза?

Благодаря

# 176
  • ул. "Мечтание"
jkaterina, Фата Hug

Алексче, успех, мила!  Hug

Стелт, аз и в двата отбора играя!  Joy Носталгия ме гони, все пак всичко започна в София.  Sunglasses Mr. Green

Възможно ли е да се усеща желание за напъване и пак да продължи толкова дълго втората фаза?

Да, възможно е втора фаза да продължи 2-3 часа и с истински напъни.

# 177
Стелт Simple Smile Никой не говори за бърза помощ Simple Smile Става дума, че майката си ражда бебето, после бързо се мятат на колата и отиват в болницата. Не че на майката й е спешно или на бебето, но най-честото на таткото, а и не знаят какво да правят с пъпната връв и плацентата (не са се подготвяли, защото планът е бил да ходят в болница след раждането, та не им е и трябвало...)

Катерина Simple Smile
Акушерката ти ще ти каже какво да правиш. Съвсем възможно е след пълно разкритие да няма нито напъни, нито контракции за известно време... Акушерките знаят да чакат Simple Smile После може да има напъни през 15 мин. примерно и това да продължи някой и друг час, докато изведнъж станат неустоими и много начесто. Говори с акушерката си за всичко, което те притеснява; нека да знае и ти как виждаш нещата и какво би искала.

# 178
Meg!, Нощни очи, благодаря ви.  Hug

Днес постнах във Фейсбук групата на "отчетната" ни тема линк към онлайн семинара с Клер Лопринци - за мое разочарование (но не и голяма изненада) интересът беше почти нулев - само едно момиче, което ходи на йога в студиото, изобщо обърна внимание.
Малко е тъжно, че бъдещите майки отделят часове и дни за избор на количка, креватче, дрешки и пр., а за някаква подготвка за раждането - нищо. Каквото каже "доки" в болницата, това е. Сякаш лекарят може да роди вместо тях.
От друга страна все пак се радвам, че нещата постепенно се променят и в България.

# 179
Така е, Алексче, но човек винаги носи последиците на своите избори.. Когато изборът е да се съсредоточиш върху креватчето и количката, сякаш те ще ти гледат и обичат детето, оследиците няма да закъснеят...
За отворените сърца път винаги има и те го намират  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт