Раждане вкъщи 7

• 63 580
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 240
Не е проблемът в думите, а в аналогиите на четящия Wink
Нали знаето (повечето тук знаят) как невероятно мирише току-що роденото ти дете Simple Smile Точно си е прясно и ново Simple Smile

# 241
  • София
Тъкмо се наслаждавах на топлото и сочно спящо мое вече не-бебе, което пък се приспива със сукане - така де, и аз явно съм още топла, сочна и апетитно ухаеща - канибалски ни работи!  Mr. Green

Прекрасна новина!
Да са здрави, спокойни и щастливи мама и бебе! Да се заобичат на вкус и да си угояват взаимната любов дълги години! Hug  bouquet

# 242
Прекрасна новина!  Nature Sunny
Да е здраво, щастливо и много обичано малкото съкровище.   bouquet
И все повече такива хубави новини да има...

# 243
Ех, че хубаво!
Да са здрави и щастливи цялото семейство!

# 244
Аз искам да попитам реално какво може да се случи на бебето, ако стои дълго време без околоплодни води? Дълго време - да речем денонощие и се знае, че почти всички води вече ги няма.

# 245
Аз искам да попитам реално какво може да се случи на бебето, ако стои дълго време без околоплодни води? Дълго време - да речем денонощие и се знае, че почти всички води вече ги няма.
Имаме такова бебе Simple Smile Роди се 86 часа след изтичането на водите Simple Smile Реално, когато водите изтекат рязко (т.е. околоплодният мехур се спука ниско долу) изтичат едни 200 мл. вода, а общото количество в края на беременността е близо 1 л. Околоплодни води се произвеждат непрекъснато от плацената, ако майката пие достатъчно течности (не да се налива, просто да не запбравя да пие вода), водите непрекъснато се произвеждат и обновяват и продължава да си изтачат, но по малко. В края на бременността околоплодните води се обновяват на всеки 3 часа, т.е. дори и да изтичат, важното е майката да поема течности.
Най-големият риск при изтичане на водите е този от инфекции. Но той се увеличава драматично, когато се правят вагинални прегледи. А ако майката е лишена и от възможността да пие вода, то тогава наистина бебето трябва да се роди в рамките на до 6-8 часа. Сама виждаш обече, чрисковите ситуации се случват именно заради протокилите в болниците. У дома нямаме този проблем...

# 246
Мерси, Мег! Питах, защото една позната са я държали от вечерта до следващата вечер с изтекли води, чакали са контракции, които не са се появили, въпреки системите и накрая някак си са успяли да изродят бебето с цената на много тежки разкъсвания.... Направо настръхвам като си представя какво е изживяла майката...

# 247
Чувала съм , че когато изтича водата /част от водата/ е добре родилката да не се движи много, а да почива, да лежи повече, за да остане все пак вода, която да помага за раждането. Вярно ли  е, не е ли?

# 248
Чувала съм , че когато изтича водата /част от водата/ е добре родилката да не се движи много, а да почива, да лежи повече, за да остане все пак вода, която да помага за раждането. Вярно ли  е, не е ли?
Не е  Peace В общия случай, когато мехурът се спука ниско долу, главата прилепва плътно към матката, оплътнява един вид изхода. Най-добрата позиция е тази в която гравитацията помага на главата да си остане там, което не значи че майката не може да спи примерно. Но най-важното е да не забравя да поема течности - поне 1,5 литра за 24 часа.
Има едно изключение, и то е изключително рядко случващо се събитие - пролапс на пъпната връв. Вероятността да се случи нараства когато главата не е добре ангажирана и все пак се спука околоплодния мехур (а тези двете обстоятелства заедно е по-вероятно да се случат при прждевременно раждане). Тогава няма много време, за майката най-добрата позиция е само една - лакти, колене и чело на пода/леглото, дупето - във вуздуха (за да не притиска главата пъпната връв), и незабавен траспорт до болница.

# 249
Чувала съм , че когато изтича водата /част от водата/ е добре родилката да не се движи много, а да почива, да лежи повече, за да остане все пак вода, която да помага за раждането. Вярно ли  е, не е ли?
Не е  Peace В общия случай, когато мехурът се спука ниско долу, главата прилепва плътно към матката, оплътнява един вид изхода. Най-добрата позиция е тази в която гравитацията помага на главата да си остане там, което не значи че майката не може да спи примерно. Но най-важното е да не забравя да поема течности - поне 1,5 литра за 24 часа.
Има едно изключение, и то е изключително рядко случващо се събитие - пролапс на пъпната връв. Вероятността да се случи нараства когато главата не е добре ангажирана и все пак се спука околоплодния мехур (а тези двете обстоятелства заедно е по-вероятно да се случат при прждевременно раждане). Тогава няма много време, за майката най-добрата позиция е само една - лакти, колене и чело на пода/леглото, дупето - във вуздуха (за да не притиска главата пъпната връв), и незабавен траспорт до болница.

Пролапс на пъпната връв значи автоматично секцио, като се правят услия връвта да не се притиска и затова тази поза,  така ли е?

# 250
При мен мехурът се спука отгоре, не раждах, а от силна и продължителна кашлица... Чакаха ме 3 дни да тръгне раждане, но бебето беше високо, разкритие нямах никакво, контракции - също... На третия ден останах без води (не знаех за пиенето на много вода, а и водите ми изтичаха бързо), бебето се движеше малко и го усещах болезнено, сама поисках да ме срежат, макар че те щяха да ми го предложат, но до последно държах за естествено раждане....

# 251
Ей, София не се отказвате лесно...  Laughing
Мне.Трябва да похваля една мама,която снощи "освети" един от по-скъпите квартали в полите на Витоша с домашното си неасистирано раждане (след секцио).
Браво на нея,смелия татко и семейството й,което я е подкрепило безрезервно!
Аз лично от цялото си сърце им желая само най-светли мигове пред тях! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 10:01 от dimitriana

# 252
Ей, София не се отказвате лесно...  Laughing
Мне.Трябва да похваля една мама,която снощи "освети" един от по-скъпите квартали в полите на Витоша с домашното си неасистирано раждане (след секцио).
Браво на нея,смелия татко и семейството й,което я е подкрепило безрезервно!
Аз лично от цялото си сърце им желая само най-светли мигове пред тях! Heart Eyes

Браво...  Hug

Айде, Варна - 3:3, заспахте...  Mr. Green 

# 253
Да им е живо и здраво момченцето и много да ги радва!!!  Heart Eyes
Това беше първото ВБАК в София за тази година Simple Smile Дано повлече крак Simple Smile

За статистиката - вече изравнихме с Варна Wink Поддъжаме и плътно и неотлъчно тенденцията от септември 2010 да има по две домашни бебета на месец  Party
Ако все така върви, до края на годината ще станат и по 3-4 на месец Simple Smile thumbsup
Малки стъпки за голяма промяна!!!!  Hug  bouquet

# 254
Ей, какъв бебевалеж!  Heart Eyes

Честито на щастливите уголемени семейства!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт