Раждане вкъщи 7

• 63 486
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 420
jasmin_veni, това което чета от всичките ти постове днес е как ние (кои ние?) трябва да поемем отговорност за решението на една жена да роди у дома си... Ти твърдиш, че в болница е безопасно да се ражда, затова искам да се откажа от домашно раждане и да родя в болница (послушала съм те, убедила си ме)... Та в тази връзка, поемаш ли отговорност, ако раждането в болницата не протече благополучно? За моите собствени решения нося отговорност аз и само аз... Моя живот и животът на децата ми пак са за моя сметка, не на някой доктор, на който не му дреме, нали той си е жив и здрав...

Не, не знам защо майката и бебето са отишли в болницата - още чакам да ми кажеш.

Поразрови се още в страничката, за да разбереш за пъпната връв... Нали не смяташ, че с подобно отношение заслужаваш някой да ти навре информацията в очите...  Tired  Другото просто оставям без коментар...  Tired  Добре е, че знаеш всичко, само не знаеш защо след като се роди и след като умре човек, се търси лекар...  ooooh!

# 421
  • София
jasmin_veni, това което чета от всичките ти постове днес е как ние (кои ние?) трябва да поемем отговорност за решението на една жена да роди у дома си... Ти твърдиш, че в болница е безопасно да се ражда, затова искам да се откажа от домашно раждане и да родя в болница (послушала съм те, убедила си ме)...

Четеш като дявола евангелието.

НЕ, никой не те кара да родиш в болница. Казваме, че за да раждате вкъщи трябва да се преборите със системата и да си осигурите присъствие на лекар или акушерка. И че всичко останало е незаконно, безотговорно и опасно.

# 422
magi1111, аз ако знаеш колко неща искам... Но се опитвам да преценя какво мога и какво не мога. И какви са рисковете, ако не успея. И правя компромиси - за да не загубя неща, без които всички ми избори нямат да струват и стотинка. Такъв е животът.
jp, аз наистина съм убедена, че това, което се практикува в българските родилни домове към момента, е животозастрашаващо за бебетата и родилките доста над нормалния естествен риск  Tired

# 423
  • Куциндрел
magi1111, раждай си вкъщи, но послушай и съветите на докторите отностно плода. Дали има рикс за нормално раждане или не. Предполагам, че поне за това им вярваш.

Людмил, съжалявам за брат ти, но от тогава до сега нещата са се променили, сега едва ли някой ще пристяга с чаршаф родилката и т.н. варварски методи.

А мен ме има да този свят благодарение на лекарите, без тях нямаше да съм жива, сигурно и майка ми. Лекарският екип ме е чакал да се появя, готов за моето интубиране, но слава богу не се е наложило. Родена съм със секцио, отлепена плацента, избран е точния момент за ваденето ми и това преди н на броя години, още по комунизма, без работещ видеозон. Rolling Eyes

# 424

Поразрови се още в страничката, за да разбереш за пъпната връв... Нали не смяташ, че с подобно отношение заслужаваш някой да ти навре информацията в очите...  Tired  Другото просто оставям без коментар...  Tired  Добре е, че знаеш всичко, само не знаеш защо след като се роди и след като умре човек, се търси лекар...  ooooh!

Не, там не пише за пъпната връв. Толкова ли е трудно да разкажеш - как ще си спасяваме децата при раждане вкъщи с филмчета от youtube...

Защо да се търси лекар като се роди човек? Да не е болен?

magi1111, аз ако знаеш колко неща искам... Но се опитвам да преценя какво мога и какво не мога. И какви са рисковете, ако не успея. И правя компромиси - за да не загубя неща, без които всички ми избори нямат да струват и стотинка. Такъв е животът.

jp, аз наистина съм убедена, че това, което се практикува в българските родилни домове към момента, е животозастрашаващо за бебетата и родилките доста над нормалния естествен риск  Tired

magi1111, връщаме се в началото - но с какви факти е подкрепено това твое убеждение?

# 425
  • Под кленовите дървета
Родих детето си в държавна болница. Беше с любов и усмивки. Никой не ме насили за нищо. Избрах лекар, видях го, доверих му се, разбрахме се. Споменът ми за раждането е прекрасен.
Ако наистина смяташ да родиш неасистирано у дома след този случай, то според мен си много безотговорна.
Домашното раждане-асиситирано не е позволено. В момента имаш два избора - да избереш болница или да родиш у дома, осъзнавай риска от смъртта на теб и бебето. Кажи ми - усещаш го 9 месеца, то расте в теб, иска да живее, да се кърми, да го гушнеш, подритва те нежно и понякога не толкова нежно, буди те на всеки два часа. Но ти раждаш у дома, бебето гълта околоплодни води или има сериозна инфекция с последвал сепсис за теб и за него. Умира. Наистина ли този риск го осъзнаваш и приемаш?

Стелт, питам те, защото гледам майката, която загуби детето си на 15.03.2011г. при Марта Вачкова. Тя започна с изречението, че не е сигурна дали иска да роди в болница или у дома.Жената не е била убедена в своя избор. След предаването Росица Божкова и още една жена, която може би вече е родила са останали и явно са убедили майката да роди у дома. Знам, че и е имало преносване и лекарят е казал, че трябва да постъпи в болница. Пак от форумът (предполагам пишете и в Родилница) са убедили жената да не постъпва в болница. Аз виждам една изманипулирана от форумни истории майка, която загуби своето дете. И в случая форумите са виновни и то много.
Не твърдя че няма смъъртност при болниците. Твърдя, че там има нужната помощ, ако нещо се обърка и лекарите биха помогнали на едно бебе и на майка му. Твърдя, че в болницата има нужните знания за интубиране, и за по-сложни процедури, ако бебето не продиша.

# 426
... а не клиниките ни за раждане да приличат на месарница, тогава може и да няма домашни раждания  Wink

Ох, като почнете... ooooh!
Ти точно в колко наши клиники роди?

Пп. по твоята логика - какво ли е в западноевропейските клиники, щом и там има силен интерес към домашните раждания.

Стелт, не толкова агресивно, де! Или нападението е най-добрата отбрана!

# 427
  • Куциндрел
Поразрови се още в страничката, за да разбереш за пъпната връв... Нали не смяташ, че с подобно отношение заслужаваш някой да ти навре информацията в очите...  Tired  
Бъди добра и кажи на жената, не дей и ти да проявяваш същото отношение като нея. Покажи, че си по-добра от нас дето сме против. Покажи, не бъди лоша.
Или просто не знаеш, или не си разбрала за кво иди реч и повтаряш думите на "гурутата".

# 428
Кажете ми къде да родя така както желая и при това асистирано? Ще съм благодарна за всяко конструктивно предложение!

В Тина Киркова - http://1agb.com/news/single/id/48

# 429
jasmin_veni, това което чета от всичките ти постове днес е как ние (кои ние?) трябва да поемем отговорност за решението на една жена да роди у дома си... Ти твърдиш, че в болница е безопасно да се ражда, затова искам да се откажа от домашно раждане и да родя в болница (послушала съм те, убедила си ме)...

Четеш като дявола евангелието.

НЕ, никой не те кара да родиш в болница. Казваме, че за да раждате вкъщи трябва да се преборите със системата и да си осигурите присъствие на лекар или акушерка. И че всичко останало е незаконно, безотговорно и опасно.

Тъй ли било...  Tired  Искаш ли ти да се бориш със системата, пък ние да си раждаме наготово, а? То така се бори системата, явно не знаеш въобще какво говориш... Пък и не четеш при това - копирах към какво се стреми министерството - само едно изречение е, не отнема много време за четене...  Tired  Би ли ми посочила по какво заключаваш, че раждането у дома е незаконно? 

Толкова ли е трудно да разкажеш - как ще си спасяваме децата при раждане вкъщи с филмчета от youtube...

Защо да се търси лекар като се роди човек? Да не е болен?

Ти пък за какво ще си спасяваш бебето в домашни условия, плануваш домашно раждане ли? Всеки човек се ражда болен, да - за това се търси лекар...  Tired   Те и починалите са болни, за това пак лекар се търси...

# 430
След предаването Росица Божкова и още една жена, която може би вече е родила са останали и явно са убедили майката да роди у дома. Знам, че и е имало преносване и лекарят е казал, че трябва да постъпи в болница. Пак от форумът (предполагам пишете и в Родилница) са убедили жената да не постъпва в болница.

Доказателства имаш ли за тези твърдения, или просто обичаш да клеветиш?

# 431
  • София
Преди всичко, съболезнования на родителите на бебенцето

В интерес на истината в държавна многопрофилна болница срещу 550 лева избор на екип се насладих на активно раждане, изцяло под мой контрол, но в същото време бях свидетел и как протече раждането на друга жена, която не беше платила. Сигурна съм, че едва ли има хубави спомени.

Според мен трябва да се работи за цялостна промяна в концепцията за асистиране на раждането, независимо дали в болница, родилна къща (каквито нямаме тук) или удома. Струва ми се безумие да трябва да плащаш избор на екип, за да не ти слагат окситоцин на конвейр.

# 432
... а не клиниките ни за раждане да приличат на месарница, тогава може и да няма домашни раждания  Wink

Ох, като почнете... ooooh!
Ти точно в колко наши клиники роди?

Работила съм! Просто познавам системата отвътре!

# 433

Ти пък за какво ще си спасяваш бебето в домашни условия, плануваш домашно раждане ли?

Обясних вече, че така съм се родила - затова ситуацията ми е интересна. Е? Имаш ли всъщност нещо да кажеш по нея?

Доказателства имаш ли за тези твърдения, или просто обичаш да клеветиш?

Аз прегледах форума на Родилница преди да спрат достъпа на нови потребители до него. (Това как да го тълкувам, между другото - след като се публикуват всички прекрасни истории за домашни раждания, защо ги няма и нетолкова прекрасните?)

Съгласна съм с jasmin_veni - и аз считам, че обществото на почитателките на неасистирано раждане има отговорност за случая - поне колкото майката.

# 434

magi1111, връщаме се в началото - но с какви факти е подкрепено това твое убеждение?
Фактите не мога да ги изброя, защото трябва дяа изпиша стотици страници, но мога да ги обобщя. Направих си труда да се запозная процесите и механизмите на активното естествно раждане. Това, което се случва при раждането в българска болница е, че тези процеси и механизми се блокират, в резултат на което усложненията ескалират и като брой, и като тежест. Изпитах го на гърба си, знам за каво говоря. Ако лекарските екипи не престанат да се отнасят към ВСЯКО раждане като към патология, и въобще докато инфраструктурата в болницата и разбиранията и методите на лекарите не станат нормални и човешки, българските родилни домове няма да са по-доброто място за раждане.
Пак казвам, че за мен най-доброто е активно, естествено, асистирано раждане. Но при дадените обстоятелства добре планираното домашно раждане при нормална бременност (а повечето са такива) е по-добро от болничното раждане/осакатяване.

Общи условия

Активация на акаунт