Раждане вкъщи 7

• 62 723
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 005
Ако някой нещо го интересува-може да пише на лични.Отговарям на всякакви въпроси,но тук наистина се чете трудно.Твърде обидно стана.

Да,Ceca,разбира се,че има лекари,които спасяват човешки животи.Дори знаеш ли какво-повечето ми роднини са лекари.Да си лекар не е лесно.Чест прави на тези,които вършат работата си с мъдрост и сърце,но има случаи,когато те просто не са нужни.Както и дните прекарани в болница от напълно здрави майка и бебе.

# 1 006
  • София
Ако някой нещо го интересува-може да пише на лични.Отговарям на всякакви въпроси,но тук наистина се чете трудно.Твърде обидно стана.

Да,Ceca,разбира се,че има лекари,които спасяват човешки животи.Дори знаеш ли какво-повечето ми роднини са лекари.Именно от тях знам за 2 смъртни случаи при планови секцио на техни близки приятели.Да си лекар не е лесно.Чест прави на тези,които вършат работата си добре,но има случаи,когато те просто не са нужни.Както и дните прекарани в болница от напълно здрави майка и бебе.

С извинение, към това вече можеш да добавиш и този смъртен случай за пример.  Tired

# 1 007

Нека да могат да чуят и двете страни.
Никой, никъде не е спрял някого... да чете и двете страни.
Само че в последните 40 страници, вие се изживявате за третата страна - Ловци на вещици, Ку Клукс Клан и т.н.

# 1 008
Ще се повторя... Какво мислите за тази петиция? Къде виждате неасистирано домашно раждане в нея или кой знае какви скъпоструващи промени? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.0

Много им е трудно на акушер-гинеколозите и акушерите да се държат човешки понякога... Първата стъпка е да се въведе нормално и нестресиращо за бебето и майката болнично раждане, пък после да се мисли дали има нужда от въвеждане на домашно асистирано такова... Аз бих избрала болницата, ако там ми се предлагаше, каквото е нужно за едно нормално раждане, в което активната страна са майката и бебето...

Когато спрете да се дърляте, намерете време да прочетете темата с петицията - малко е голяма, но пък е полезна...

# 1 009
  • Куциндрел
Да,Ceca,разбира се,че има лекари,които спасяват човешки животи.Дори знаеш ли какво-повечето ми роднини са лекари.Да си лекар не е лесно.Чест прави на тези,които вършат работата си с мъдрост и сърце,но има случаи,когато те просто не са нужни.Както и дните прекарани в болница от напълно здрави майка и бебе.
Ти можеш ли да кажеш дали бебето ще се роди здраво, т.е. няма да има рисково раждане (не здравословни проблеми), както майката как ще е след раждането?
Човек трябва да реагира адекватно на условията, в които живее. В момента няма алтернатива в БГ - асистирано раждане има само в болниците. Предполагам, че има клиники, където отношението към майката е добро, както и лекарите, и грижите.
Аз не мога да съм компетентна във всичко. Имам си професия и там съм, но на други не съм. Доверявам се на съответните специалисти. Питам обикновенните хора за тяхното мнение за съответния специалист.
Колкото и да четеш за раждане и съответните проблеми при това, ако нямаш опит, то ти не си достатъчно компетентен. За това и мед. специалисти учат още години след завършване на обща медицина.
Така е и във всяка професия. Книгата ти дава основа, от там опита ти дава коректно реагиране към обстоятелствата.
Здраво бебе и здрава майка стоят около 3 дена в болницата. Така е в БГ. Когато се променят нещата, може и да не стоят в болницата.
Но разни ескерименти не са адекватни за мен, особено ако е замесен човешки живот.

Лекар можеш да съдиш, това че няма практика е друго нещо (тука са условията на живот в БГ).
За не знам кой път казвам - борбата трябва да започне от друго място. Останалото си е чиста проба екстремизъм.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 19:48 от Ceca

# 1 010
# 1 011
  • София
Стелт, петицията ми допада, лично мен само т.6 ме притеснява, звучи ми все едно нова медицина се прокарва. Тези искания - от т.6 - не знам дали се практикуват в останалите европейски държави. Но не искам да отклонявам темата.  И все пак не намирам допирните точки между раждане вкъщи без акушери и тази петиция. Може би ако точките са факт, няма да се ражда вкъщи?

# 1 012
От началото на годината само 8 бебета, а общо били към 30 в България. Очевидно желаещите да го правят не са толкова. Според мен държаватя нама каква да прави евала на 30 човека, ами да ги остави да си трошат главите. Аз не виждам смисъл да им пащащат всички данъкоплатци за асистираното домашно раждане, ако тези хора ще пренебрегват съветите и няма да отидат в болница, когато има медицински показания за това. От какъв зор ще ги чака линейка долу , като както виждате тази ветеринарка дето си остави детето да умре, го е направила въпреки лекарските показания. Ми тя и на линейка нямаше да се качи така че за какво да плаща народа за тяхното невежество?

# 1 013
Не е така jp, някой иска ли от теб мнение, оценка или каквото и да било от пишещите в тази тема? Също от другите, които намериха повод да изразят себе си (който както може) точно в тази тема?

Чухме и разбрахме какво мислите по въпроса, също и критиките ви. Оттук нататък какво? Уверявам те, че болшинството от мненията изобщо не представляват интерес, защото не съдържат нищо конструктивно, а само обиди и обвинения.

Сега пък трябва да говоря само ако ме заговорят ли?

Моите постове ли визираш под "обиди и обвинения"? Смея да твърдя, че дотук съм се държала изключително добре - независимо от това, какво мисля за част от пишещите. Това не може да се твърди за автора на темата.

Прекрасно е, че си разбрала какво мисля. Също и критиките. Аз съм все още тук, защото не мога да разбера вие какво мислите. А това живо ме интересува.

Затова задавам едни и същи въпроси за не знам кой път и все се надявам, че някой от вас ще излезе от нивото на "оставете ги тия квачки, те няма да ни разберат нас, извисените и естествените" (при това често с отчайващ правопис) и ще се включи в една смислена дискусия. Твърде много ли искам?

# 1 014
 И все пак не намирам допирните точки между раждане вкъщи без акушери и тази петиция. Може би ако точките са факт, няма да се ражда вкъщи?

Peace

# 1 015
Не е така jp, някой иска ли от теб мнение, оценка или каквото и да било от пишещите в тази тема? Също от другите, които намериха повод да изразят себе си (който както може) точно в тази тема?

Чухме и разбрахме какво мислите по въпроса, също и критиките ви. Оттук нататък какво? Уверявам те, че болшинството от мненията изобщо не представляват интерес, защото не съдържат нищо конструктивно, а само обиди и обвинения.

Сега пък трябва да говоря само ако ме заговорят ли?

Моите постове ли визираш под "обиди и обвинения"? Смея да твърдя, че дотук съм се държала изключително добре - независимо от това, какво мисля за част от пишещите. Това не може да се твърди за автора на темата.

Прекрасно е, че си разбрала какво мисля. Също и критиките. Аз съм все още тук, защото не мога да разбера вие какво мислите. А това живо ме интересува.

Затова задавам едни и същи въпроси за не знам кой път и все се надявам, че някой от вас ще излезе от нивото на "оставете ги тия квачки, те няма да ни разберат нас, извисените и естествените" (при това често с отчайващ правопис) и ще се включи в една смислена дискусия. Твърде много ли искам?

Е след 40 страници не ви ли стана ясно, че никой не желае да комуникира с вас. Съмнявам се да е от моя тон. Пък и виждам, че сама сте си отговорили.
А държането ми е провокирано от вас. И тонът ми все още е мек!

# 1 016

Е след 40 страници не ви ли стана ясно, че никой не желае да комуникира с вас. Съмнявам се да е от моя тон. Пък и виждам, че сама сте си отговорили.
А държането ми е провокирано от вас. И тонът ми все още е мек!

И защо така не желае този никой? Притеснява се от чуждо мнение? Кого точно обидих, че толкоз да не иска да говори по темата, която иначе така ви вълнува всички?

И няма нужда да минаваме тепърва на "Вие" - късно е да блеснеш с възпитание на този етап.

Държанието ти е избор на самия теб - нито аз, нито другите "вас" могат да бъдат виновни за него.

(Това, между другото, е урок, който научих в този форум и за който съм благодарна. И се извиних на потребителката, която ми го изнесе. Така че наистина няма нужда след всяка грубост да чувстваш задължен да я надминеш в следващия пост.)

# 1 017
Е с този модел на поведение, поне всички можем да сме "спокойни", че скоро няма да се легализират домашните раждания.

# 1 018
  • Под кленовите дървета
Не, не мисля, че ще се легализира.
Трябва много неща да се уточнят преди това, за които писах предишни страници.
Целта е друга колебаеща се душа да не се натъкне САМО на прекрасни текстове за раждането.
Трябва да знаят и други неща.
Например - цитирам мнение от друга тема:

The Lancet Home birth--proceed with caution. (Lancet. 2010 Jul 31;376(9738):303.):

Proceed with caution!

Women have the right to choose how and where to give birth, but they do not have the right to put their baby at risk.

И още:

Емоционалният ̀и изблик е предизвикан от мета-анализа Maternal and newborn outcomes in planned home birth vs planned hospital births: a metaanalysis (Am J Obstet Gynecol. 2010 Jun 30.).

Мета-анализът предоставя най-силното доказателство досега, че домашното раждане в крайна сметка вреди на новородените деца. Той обединява 12 изследвания и 550 000 раждания в няколко развити индустриални държави (САЩ, Канада, Австралия, Холандия и Швейцария).

Резултатите показват, че планираните домашни раждания (342 056) на здрави и нискорискови жени, сравнени с планирани болнични раждания (207 551) на здрави и нискорискови жени, повишават два пъти неонаталната смъртност (0.2% срещу 0.09%). А когато се изключат новородените с вродени аномалии, неонаталната смъртност дори се утроява (0.15% срещу 0.04%).

Основните допринасящи фактори за повишаването на неонаталната смъртност са били респираторен дистрес и неуспешни опити за ресусцитация - фактори, свързани с ниската квалификация на акушерките и липсата на достъп до болнична апаратура. В САЩ например сертифицирани акушерки присъстват само на 1/3 от домашните раждания.
...
Важно уточнение в статията на The Lancet е и фактът, че много от досегашните проучвания отчитат реалните домашни раждания, а не планираните (посоченият мета-анализ изследва изхода от планирани домашни и планирани болнични раждания). Това е важно, защото някои от планираните домашни раждания стават болнични, когато се появят усложнения и това води до подценяване на риска и надценяване на ползата от домашните раждания. Например в Холандия 40% от първескините, които започват раждане у дома, биват превеждани в болница на по-късен етап от раждането.

От 2010 в Ню Йорк не се ражда у дома:
http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&id=46270&view=article

Важно е тези неща да се знаят и следващата колебаеща се майка да влезе и да прочете и рисковете.

# 1 019
  • София
Записвам се в темата с въпрос.

Има ли резултати от аутопсията? Ако да - защо не ги огласяват и кому са неудобни - на феновете на домашното неастистирано раждане или на АГ-тата, които побързаха да раздухат историята?

Общи условия

Активация на акаунт