Раждане вкъщи 7

• 62 771
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 020
Записвам се в темата с въпрос.

Има ли резултати от аутопсията? Ако да - защо не ги огласяват и кому са неудобни - на феновете на домашното неастистирано раждане или на АГ-тата, които побързаха да раздухат историята?

Предлагам ти да попиташ в Родилница - там вече трябва да знаят? Поне самото раждане го следяха отблизо онлайн - предполагам, майката първо на тях е казала резултата.

# 1 021
Като постовете са ви с идеална цел, защо не направите една тема от типа: ВНИМАНИЕ РАЖДАНЕТО ВКЪЩИ Е ОПАСНО или РИСКОВЕ ОТ ДОМАШНОТО РАЖДАНЕ?
Защо досаждате където не сте желани?
НЕ! Вие искате да пропъдите смислено пишещите тук.
Е!? успяхте, направихте го!
СЕГА ЩЕ СИ ПИШЕТЕ САМО С МЕН!

# 1 022
Като че ли има шанс нещата около узаконяване на домашното раждане да се раздвижат:
http://www.monitor.bg/article?id=291199

# 1 023
  • София

Има ли резултати от аутопсията? Ако да - защо не ги огласяват и кому са неудобни - на феновете на домашното неастистирано раждане или на АГ-тата, които побързаха да раздухат историята?

Предлагам ти да попиташ в Родилница - там вече трябва да знаят? Поне самото раждане го следяха отблизо онлайн - предполагам, майката първо на тях е казала резултата.

Няма как - затворен е. А не би трябвало. Хората с позиция трябва да стоят зад нея.

Същото се отнася и за тези, които (както обикновено) употребиха думата "убийство" на бърза ръка, така де, уста.

Не заемам страна, но искам информация. Необходима е. Без информация все едно преливаме от пусто в празно.

Иначе в темата прочетох интелигентни и не толкова интелигентни мнения от двете страни. Имаше хора, които грозно плюеха по една жена, преживяла ужасна трагедия. Както и хора, които очевидно вярват, че едно бебе изведнъж му хрумва да се удуши с пъпната си връв по своя воля, щото внезапно му е щукнало, че всъщност не иска да живее. Грубост и глупост има много на тоя свят, нагледала съм се вече. Иска ми се да разбера някой и друг реален факт обаче, ако някому е известен.

# 1 024
Ееее, пак няма да сте доволни, щото ще трябва да си го платите!
И пак ще си раждане неасистрино вкъщи, и всички други ще са ви виновни. Лекарите щото са ужасни, държавата щото и плащате здравно пък тя не ви осигурява всичко безплатно, "Ние" от масата промити мозъци, щото не Ви разбираме......

# 1 025
Ами, ти можеш да искаш информация,но няма кой да ти я даде.

# 1 026
  • София
Защо? Две страни се мъчат да си популяризират тезата. Журналистите пак натвориха кресливи репортажи. АГ-тата влязоха в ролята на правораздавателни органи. Активистите се покриха като мишки. Извинете за грубия език, ама всички се ебават с нас.

Темата е важна и като цяло, и по тъжния повод с конкретното бебе. Обществото има право да знае от какво е починало то, след като така или иначе случаят се раздуха.

# 1 027
Стелт, петицията ми допада, лично мен само т.6 ме притеснява, звучи ми все едно нова медицина се прокарва. Тези искания - от т.6 - не знам дали се практикуват в останалите европейски държави. Но не искам да отклонявам темата.  И все пак не намирам допирните точки между раждане вкъщи без акушери и тази петиция. Може би ако точките са факт, няма да се ражда вкъщи?

Кое те притеснява в т. 6?

6. Започване на раждането. Раждането да се възприема нискорисково, ако е започнало между 37 и 41 завършени гестационни седмици и бременността е преминала без усложнения. Предизвикване на раждането да се предлага на жените едва след 41-та седмица [5, p.238],[20, p.38],[32, p.31] а от 42-та седмица за жените, които отказват предизвикване на раждането, се предлага учестено наблюдение, което се състои в кардиотокография и ултразвукова оценка на околоплодните води поне два пъти седмично [20, p.38]. При спонтанно спукване на околоплодния мехур раждането да се предизвика едва след 48 часа наблюдение [2, p.20], [5, p.205]. Преди формално предизвикване на раждането на жените да се предлага вагинален преглед за отлепяне на мехура [5, p.235].

Да, личното ми мнение е, че ако точките бяха факт, нямаше да се ражда вкъщи... За съжаление тези, от които зависят промените не са съгласни с тези точки и нямат намерение да ги реализират на практика... В темата има много дискусии, въпроси, както винаги безсмислени спорове (без които май не може), истински истории на кошмарни болнични "раждания" и т.н. Не мисля, че посочените точки изискват толкова промени, свързани с повече средства, отколкото промени с начин на мислене и поведение от страна на болничния персонал...

# 1 028

Няма как - затворен е. А не би трябвало. Хората с позиция трябва да стоят зад нея.

Същото се отнася и за тези, които (както обикновено) употребиха думата "убийство" на бърза ръка, така де, уста.

Не заемам страна, но искам информация. Необходима е. Без информация все едно преливаме от пусто в празно.

Иначе в темата прочетох интелигентни и не толкова интелигентни мнения от двете страни. Имаше хора, които грозно плюеха по една жена, преживяла ужасна трагедия. Както и хора, които очевидно вярват, че едно бебе изведнъж му хрумва да се удуши с пъпната си връв по своя воля, щото внезапно му е щукнало, че всъщност не иска да живее. Грубост и глупост има много на тоя свят, нагледала съм се вече. Иска ми се да разбера някой и друг реален факт обаче, ако някому е известен.
Интересно четиво е било според вас?  ... бихте ли го препоръчали на бременна жена?
Фактите във втори сезон. Ако сега ги разкажа няма да е интересно.

# 1 029
  • София
От родилница съм чела съм само някои статии. И разказите на escorial тук.

Аз съм бременна с първото си дете, нямам опит и не се наемам да препръчвам на други бременни каквото и да е. Всеки носи глава на раменете си е моето житейско мото.

Имаш някаква информация ли? Говориш завоалирано, не те разбирам. Ако е известно от какво е починало детето, ще е хубаво да разберем.

# 1 030
От родилница съм чела съм само някои статии. И разказите на escorial тук.

Аз съм бременна с първото си дете, нямам опит и не се наемам да препръчвам на други бременни каквото и да е. Всеки носи глава на раменете си е моето житейско мото.

Имаш някаква информация ли? Говориш завоалирано, не те разбирам. Ако е известно от какво е починало детето, ще е хубаво да разберем.
Кое е интересното около една трагедия????

Ако наистина сте бременна съвсем чистосърдечно ви съветвам да не четете тук! Тоя сериал не е за бременни.
Много негативизъм има, а около бременните не е добре тази енергия. Независимо къде и как са решили да раждат.

# 1 031
  • София
Като постовете са ви с идеална цел, защо не направите една тема от типа: ВНИМАНИЕ РАЖДАНЕТО ВКЪЩИ Е ОПАСНО или РИСКОВЕ ОТ ДОМАШНОТО РАЖДАНЕ?
Защо досаждате където не сте желани?
НЕ! Вие искате да пропъдите смислено пишещите тук.
Е!? успяхте, направихте го!
СЕГА ЩЕ СИ ПИШЕТЕ САМО С МЕН!

Ако "смислено пишещите" са проявили мъдростта да се замислят върху рисковете, може би сме спасили живот! И доколкото ми е известно не вам е дадено да поставяте правила и място за писане из този форум!

# 1 032
# 1 033

Темата е важна и като цяло, и по тъжния повод с конкретното бебе. Обществото има право да знае от какво е починало то, след като така или иначе случаят се раздуха.

Права си, разбира се. Единственото, което аз чух, е от интервюто с д-р Григорова на 10.05. Тя каза, че бебето се е задушило, тъй като раждането се е проточило.

Доколкото помня, аутопсията щеше да е на 09.05. Така пишеше в Родилница - като следваха съвети към майката как да откаже такава. Това го четох преди да затворят набързо форума.

Иначе аз също искам да се разберат фактите около този случай по-скоро.

ПП Flip, честито за бременността!   bouquet Надявам се да мине леко и без никакви тревоги.

# 1 034
  • София
Людмил, видях линка. Има смисъл. Домашното асистирано раждане е разумен вариант, за да четем за по-малко трагедии по болници и домове.

jp, благодаря ти Simple Smile

И аз разбрах, че аутопсията е на 9.

Случаят стартира като сензация както обикновено, а ден по-късно изведнъж се оказа, че всичко е толкова маловажно и няма значение от какво всъщност е починало бебето. За мен това е странно, да не кажа по-силна дума.

Общи условия

Активация на акаунт