Раждане вкъщи 7

• 63 294
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 200
  • след Околовръстното
Би ли цитирала и критериите, посочени от Родилница, при които позволяват домашно раждане, защото не ги намирам...  Rolling Eyes

Да имаш скайп, по който да те консултират.
Да имаш телефона на Миглена, за да ти мери разкритието.

Имам скайп, а и телефони имам всякакви...

Ти си отговаряш направо почти на всички изисквания.
Ако нямаш позната акушерка, която да ти изчисти парчетията от плацентата, във форума ще ти намерят. И такава услуга се предлага...

# 1 201
...   От страницата на немски нищо не разбирам, но ми прилича на някаква организация, която определя някакви собствени критерии, при които би могло да се мисли за домашно раждане... Тези критерии от кого са одобрени, не ми става ясно... Нещо, извън критериите, прави ли се? Има ли домашно раждане на близнаци например или домашно VBAC? Разрешено ли е, забранено ли е, какво е?

не са немски, а шведски

и въпреки че това си е гражданска организация именно тип Родилница, на дадения линк най-отгоре е цитирано откъде идват тези критерии:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting tog ett beslut den 26 juni 2002. Beslutet innebär att de Stockholmsföräldrar som uppfyller nämndens tio kriterier ska ha rätt till ersättning för barnmorskekostnader vid hemförlossning.

това не знам как точно се превежда
но е нещо в стил: Здравеопазване и медицинска помощ
т.е. това са критерии на официална държавна институция

и организацията зад този сайт е длъжна да ги следва

не е зле да прочетеш превода, който направих
вместо да правиш разсъждения по картинка

# 1 202
Превода го прочетох, имах и въпроси... Не съм сигурна, че тези критерии се спазват, а нямам информация за конкретната държава... Ако там е забранено раждането на близнаци в домашни условия, бих приела, че тези критерии отговарят на истината - иначе са си някакви препоръки на някаква организация, която позволява дом. раждане или не, според нейните си критерии...

# 1 203
тук има повече цитати от закона:

http://fodahemma.blogsome.com/category/7-i-dagens-sverige/

който има желание, да си ги преведе:
http://translate.google.se/#

# 1 204
Превода го прочетох, имах и въпроси... Не съм сигурна, че тези критерии се спазват, а нямам информация за конкретната държава... Ако там е забранено раждането на близнаци в домашни условия, бих приела, че тези критерии отговарят на истината - иначе са си някакви препоръки на някаква организация, която позволява дом. раждане или не, според нейните си критерии...

ти можеш ли да четеш изобщо  newsm78
написала съм, че това са официалните препоръки според закона, който ТРЯБВА да се спазва

за какви близнаци продължаваш да мелиш, след като една от точките е именно ЕДНОПЛОДНА БРЕМЕННОСТ

# 1 205
ти можеш ли да четеш изобщо  newsm78
написала съм, че това са официалните препоръки според закона, който ТРЯБВА да се спазва

за какви близнаци продължаваш да мелиш, след като една от точките е именно ЕДНОПЛОДНА БРЕМЕННОСТ

Първо - не меля, а пиша...
Второ - точно за това в червеното питах, не ми стана ясно от първият пост и попитах - явно питането е проблем...  Rolling Eyes

Както казвах, ако законите на тази държава позволяват домашно раждане на близнаци, то препоръките на определена организация да не се раждат близнаци в домашни условия са си само нейни препоръки и не отговарят на законовата истина... В първият пост не се разбра дали това са законовите критерии или критериите на организацията... В България, до колкото ми е ясно, няма законови критерии за раждане вкъщи... Защо Родилница трябва да поставят такива критерии и имат ли законото право да го правят?

# 1 206
  • София
А имат ли право да дават съвети за домашно раждане по скайп, телефон и чрез форум?

# 1 207
А имат ли право да дават съвети за домашно раждане по скайп, телефон и чрез форум?

Не знам - имат ли? Въобще има ли право, който и да било, да дава каквито и да било съвети във форуми, скайп и по телефон?

# 1 208
пак ще го напиша

ТОВА СА ЗАКОНОВИ КРИТЕРИИ, които тази и подобните и организации са длъжни да спазват

именно от тези ЗАКОНОВИ КРИТЕРИИ е кристално ясно, че домашното раждане не се отнася до многоплодни бременности

в БГ трябва да се въведат също такива критерии и то по няколко причини:
1. да се гарантира живота на майката и детето
2. да не се допусне отново такава трагедия
3. да се въведе котрол върху дейността на Родилница и подобните и организации

а ако Родилница бяха имали някакви критерии от самото начало, нямаше да се стигне до тук
но те са на друго ментално и духовно ниво, както стана ясно от тази ситуация, за съжаление

# 1 209
УАСП, безсмислено е...
Дори да направят критерии и законово, и в родилница, то там ще продължат да агитират за неасистирано домашно раждане... Тогава ще изкочи нещо друго, за което да се хванат...
Не виждаш ли как се скриха, като мишки. Нямат дори силата да изкажат мнение за случилото се.

# 1 210
http://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/det-hander-att-barn-dor

починало бебе при домашно раждане, в присъствие на 2 акушерки с апаратура и спешно транспортирано до болницата

причината: твърдото желание на майката да роди във ваната, довело до поглъщане на вода от детето и довело до трагичен край

диване, знам, че е безсмислено
но няма да спра да пиша
защото и да закрият сайта си и да се появят под друго име, написаното тук се надявам да остане и да е достъпно да колебаещи се майки

# 1 211

Не знам - имат ли? Въобще има ли право, който и да било, да дава каквито и да било съвети във форуми, скайп и по телефон?

Например медицински съвети? Наистина интересен въпрос. Радвам се, че стигна до него след толкова страници.

Как мислиш? Дали някой трябва да има право да дава медицински съвети при усложнения при раждане по Скайп? Или да препоръчва операции по телефона? Или да предписва лекарства на хора, които никога не е виждал?

# 1 212
в БГ трябва да се въведат също такива критерии и то по няколко причини:
1. да се гарантира живота на майката и детето
2. да не се допусне отново такава трагедия
3. да се въведе котрол върху дейността на Родилница и подобните и организации

а ако Родилница бяха имали някакви критерии от самото начало, нямаше да се стигне до тук
но те са на друго ментално и духовно ниво, както стана ясно от тази ситуация, за съжаление

В БГ трябва да има критерии, но те да са узаконени от някой, а не просто Родилница да си пишат критерии, защото те нямат законовото право да го правят...

Например медицински съвети? Наистина интересен въпрос. Радвам се, че стигна до него след толкова страници.

Как мислиш? Дали някой трябва да има право да дава медицински съвети при усложнения при раждане по Скайп? Или да препоръчва операции по телефона? Или да предписва лекарства на хора, които никога не е виждал?

И идея си нямаш до какви неща съм стигнала и след колко страници...  Tired  Не е лошо да се обърнеш към собствениците на форуми да затворят всички медицински теми... Включително и ти се въздържай от медицински съвети...

# 1 213

богоизбраните Мег и сие смятат, че имат
ти как смяташ? правилно ли е да насъскват така родилки в опасна посока, носеща смърт, както видяхме?

силно съм разочарована от интервюто по Дарик
за съжаление 3 пъти го свалях и всеки път с различна дължина, най-голямата беше 30мин
водещата на Челюсти, уж журналистка, но беше явно НЕ обективна
явни бяха предочитанията и кък МЕГ и едва прикритата и ненавист към специалиста по АГ
въпреки смъртта на едно невиино дете

слушах и Марта в предаването от 15 март
и смятам, че дължи продължение, ако иска пак със същите участници

# 1 214
  • София
Правите разлика, надявам се между това да предложиш на някого аспирин при втрисане и да му асистираш виртуално.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт