Професионални серии за коса - 15

• 51 384
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
Аз снощи ползвах шампоана и маската Ришес, та отгоре и кристалите, дето не ги харесвах лис плюс на Лореал.

Шампоанът е без сулфати и измива едва-едва. Два пъти се измих и стана прилично, но не е за замърсени коси, по-скоро за такива като мен, които я мият през ден или всеки ден. Консистенцията на маската наистина е доста по-различна, не съм чела дали има силикони, но изглежда точно като такава да няма. От нея ми отива повече количество, все мажа отгоре.

Myr4oni, аз се опиянявам от аромата на маската, даже я отварям от време на време да си я мириша. Това доказва колко са ни различни мненията   bouquet

За лис плюс си променям мнението, тях наричах "тежки" кристали, но много добре ми се отразиха.

А за протеините - повечето маски, които имам в момента - съдържат протеини.  Но не мога да ги окачествя веднага като протеинови. Те съдържат също и силикони и масла, но не им казваме маслени или силиконови.

Някой беше написал, че в абсолют рипер също има протеини. Ми това за мен е най-омекотяващата маска, която съм ползвала. Age recharge пък е една от маските, които най-много ми втвърдяват и косата ми пресъхва от тях,  а някой беше написал, че му омекотява косата.

При ползване на deep fuel през две измивания само, косата ми стана твърда като метла, но когато ползвам по-рядко, само тогава виждам ползите от нея.

Deep care също май се води протеинова. Обаче протеините може би са само част от съставките. Хидратиращата й функция може би се дължи на съчетанието на съставките. А не само да се зверим в съдържаниото и видим ли протеин да я отречем. Косата ми не пресъхва от нея въобще.

За реконструктори и тем подобни си го представете като че все едно добавяте коса върху косата си. Само че съставът на косата е основно кератин - точно това твърдото. Така че, ако искате да постигнете нещо - гладкост и т.н друго изберете други продукти.

mamaden, наистина си права за видовете коси. За някои жени съм сигурна, че казват, че косите им са ужасни, а пък аз мога да постигна техния вид само след посещение в салон.

А пък какво да кажем, че самите ние в един момент намразваме някой продукт, а след време го харесваме ужасно много, като му дадем шанс. То самите ние сме на различно мнение, камо ли пък различни хора.

# 466
  • в 1001-та нощ
Аз пак по моя въпрос с кристалите  Embarassed. Това как ви се струва, в него май няма протеини, поне тук не пише newsm78 http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=82&products_id=1392. Не  пише, че са кристали както на други продукти newsm78? Но пък изглажда подходящо за краища... Rolling Eyes

тези кристали на алфапарф CRISTALLI LIQUIDI - са с много видове масла

а другите PURE DIAMOND CRYSTALS са с протеини

# 467
  • в 1001-та нощ
Някой беше написал, че в абсолют рипер също има протеини. Ми това за мен е най-омекотяващата маска, която съм ползвала. ...

B & C го беш еспоменала по грешка - беше имала предвид друга маска и после ги уточнихме, че не е така Peace - да няма заблуда  Peace

# 468
Май да  Grinning Само първото съм запомнила, мисълта ми беше, че не всички маски, които съдържат протеини имат втвърдяващо действие на косата

# 469
  • в 1001-та нощ
Mерси за отговора ,момичета много сте мили днес.  Laughing Трябваше ми само "ДА" или "НЕ",както и да е лек ден. Simple Smile

мисля, че ти отговорих, но явно съм пропуснала, че днес е по-динамично  Hug

няма смисъл да ползваш и САТ протеина след дийп фюъл - ако целиш повече протеин, колкото и да трупаш на една акция - косата ще поеме колкото може - така, че излишно е

ако искаш да го ползваш с цел хидратиране, кондициониране, омекотяване - ползвай друг продукт - за конкретната цел  Peace

dachita,  Hug радвам се да споделиш опита си - ще ги разгледам с интерес  Hug Peace

# 470
  • в 1001-та нощ
Май да  Grinning Само първото съм запомнила, мисълта ми беше, че не всички маски, които съдържат протеини имат втвърдяващо действие на косата

Hug обикновено си толкова експресивно изчерпателна, че рядко човек има какво да добави Wink))) сега дори ще ми се наложи да изчета няколко пъти - но с преглед по диагонал - с всичко съм съгласна Wink))

в много продукти протеините са съвсем накрая - колкото да ги има на етикета .... в други са активната съставка - като резистанс за фина и увредена коса...където само с няколко апликации се гипсираш  Joy

# 471
  • в 1001-та нощ
dachita, тази маска е първият проф. продукт за коса, който ползвах Wink))) тогава обаче нямах база за преценка Wink))) но съм с отлични спомени  Peace

тези ампули с бамбук - от бамбуковата серия на алфапарф ли са? четох много добри отзиви за нея, но не съм я проучвала все още  newsm78 Hug

# 472
 a.l.e.n.a , ползвам тези http://www.laboratorialangey.com/midollobambueng.asp .
 Аз също съм чела за Алфапарф и предполагам, че са добри - не съм ги пробвала все още.

Бамбука е известен с регенеративните си функции ,  освен че заздравява косата влияе на растежа й и стимулира и ревитализира кожата на скалпа.

http://hair2007.bg/product_info.php?manufacturers_id=10&prod … 3873ffcd9f9612792 - не съм използвала , но ако има ползвали могат да споделят мнение ...

# 473
  • София
Здравейте момичета!
Прочетох, че се интересувате от серията с бамбук на алфапарф - аз я имам. Мога да  кажа, че това е една от най-добрите за моята коса. Косата е невероятно плътна и жива. Усещането е за здрава и силна коса:)! В момента ползвам шампоана и маската(концентрираната-силно протеинова)!
Определено съм много доволна:)!

# 474
еи хорааа:)))даите линк за този алфапарф и някои да каже дали е ползвал шампоаните и маските и да сподели,как са ???

# 475
# 476
  • Пловдив
Aз ползвах шампоан и маска на Алфапарф от серията Nutri Seduction за суха и третирана коса. Продуктите са протеинови, именно с тях си докарах предозиране и твърда коса Rolling Eyes И първите кристали които Алена е посочила, от тях съм доволна, не знаех че са маслени.....

# 477
Хммм... преди време ползвах за две измивания шампоана Ришес, така ми оплете косата ooooh!, а уж отговаряше на моята коса. Това потвърждава правилото, че косите ни са различни Peace, както и моментното им състояние и нужди.
Myr40ni, твоята коса каква е, с какъв косъм дебел, слаб, боядисвана или не?

За шампоана Ришес нищо не мога да кажа, не използвам шампоани за изтощена коса, нито меки такива- все имам чувството че няма да ми измият косата  Blush

А косъма ми е нормален, в никакъв случай не е дебел, но не е и тънък. Боядисвам се от година и нещо, на месец понякога два, с професионални бои- основно Лореал, но и Шварцкопф няколко пъти. Цвета ми е близък до естествения, два пъти ми правиха кичури.

Вече използвам сешоар, но преса/ маша много рядко. Досега нямах кой знае какви оплаквания от косата си- сухи крайща и липса на блясък може би, но с Ришес проблема със сухотата изчезна.

Сега обаче косата ми на места пак се опитва да цъфти се и къса последния 1 см от косъма  Rolling Eyes Последния път ме държаха около 1ч и 30 мин. със кичурите и предвид че точно те се късат май изрусяването им е причината. Впрочем това време нормално ли е?

Подготвила съм си една тубичка на Deep fuel, дано да спре накъсването.

Иначе маската е много странна- прилича на масло  newsm78

Люляковa, моя нос явно е сбъркан  Laughing И в Златна рибка хвалят аромата на маската  Simple Smile

# 478
Цитат
Усещането е за здрава и силна коса:)!

"Сърцевината на бамбуковите стъбла съдържа укрепващата косата силициева киселина. Благодарение на силиция, бамбукът защитава и изглажда горния слой на косъма, насища косата с влага, подхранва и възстановява структурата на тънката, увредена и чуплива коса, предпазва я  от вредното влияние на околната среда и агресивните въздействия на козметичните средства. Има стягащо действие, забавя появата на побелели коси, придава жизнен блясък и здравина..."
http://beautifulwoman.blog.bg/

Tinkatink , от колко време ползваш серията с бамбук , редовно ли я ползваш  и кога усети косата си по  този начин ?

П.П. И още един въпрос .... зелената ли серия ползваш?

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 18:00 от dachita

# 479
  • София
Момичета, а за продуктите на Eugene Perma Essentiel имате ли някакви отзиви? Фризьорката ми ми препоръча техни шампоан и маска, даде ми мострички и на първо време мога да кажа, че ухаят божествено. Тези дни ще ги пробвам, но все пак ми е интересно дали имате опит с тях  Rolling Eyes
Взех си и това - http://www.salon52.ca/ProductImages/lp_tecni.art_hair_mix.jpg , но на моето опаковката е малко по-друга и пише, че има лека фиксация.

Сега имам и едно друго питане - каква руса боя ще ми препоръчате от професионалните на Лореал (освен Иноа)? Косата ми беше между 5-ца и 6-ца, но след като спрях да кърмя изсветля страшно много  #Crazy и последните два месеца корените ми са по-скоро 7-ца. Целя перлено или бежово русо 9-ка. Проблемът е, че имам упорит пигмент и винаги корените ми остават с лек меден оттенък (него май само аз си го  виждам, но ме дразни  Laughing ) до следващото боядисване.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 17:22 от Клише

Общи условия

Активация на акаунт