Професионални серии за коса - 15

• 51 267
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
  • София
От мен една изключително полезна статия http://www.associatedcontent.com/article/278612/the_fine_art_of_ … sture.html?cat=69 за протеините и балансиране на влагата в косата, за това как да различаваме от какво има нужда косата ни и как да постигнем здрава и красива коса. Simple Smile
Благодаря ти,много хубава статия  bouquet

# 571
От мен една изключително полезна статия http://www.associatedcontent.com/article/278612/the_fine_art_of_ … sture.html?cat=69 за протеините и балансиране на влагата в косата, за това как да различаваме от какво има нужда косата ни и как да постигнем здрава и красива коса. Simple Smile
Благодаря ти,много хубава статия  bouquet
bowuu Wink Hug

# 572
Да се включа и аз . Бях решила, че косата ми се нуждае от протеини, тънка е, мека и хвърчаща. Взех си концентрат Реню Ц и на Редкен Deep Fuel.

Към концентрата не бях настроена особено добре, защото смятах, че косата ми няма нужда от подхранване/хидратиране/омекотавяне, а от втвърдяване, което така и не постогнах с Редкен-а, но това не ми е проблем, а и съм го ползвала веднъж.  Mr. Green
След трето ползване на Реню Ц, косата ми е разкошна и сега се чудя дали изобщо да слагам протеин, защото сега тя пада тежко и е жива, гъвкава. Страхувам се да не се пресуши сега с Редкен-а.  Rolling Eyes
Обмислям нова поръчка от Златна рибка и определено ще наблегна на подхранващи серии.  Peace

# 573
Момичета,събирам мнения за крема против накъсване на коса на Редкен.Косата ми е изрусена и мн изгоряла,започнах протеина на редкен deep fuel,първата процедура ми се отрази добре,но бих искала да си взема и крема,защото косата ми много се къса.Дали ще ми се натрупа много протеин,ако започна и крема?Благодаря за отговорите.

# 574
Първо искам да се извиня, ако съм препоръчала или посъветвала някой да си купи определен продукт или пък с моите писания съм спомогнала за взимането на решение и закупуването на продукт, от който сте останали разочаровани.

А сега за протеините  Mr. Green
Да, вярно е, че аз пиша за тях от личните си впечатления и опит с моята коса, а не всички имат като моята коса.
Моята коса е с по-плътен косъм и се втвърдява много бързо и лесно и също така се пресушава от тях. От мненията на другите се оказва, че при по-тънък косъм това втвърдяване или не настъпва или настъпва по-бавно. Аз разбирам, че на дамите с тънък и много мек косъм им се иска косата им да стане по- твърда, но те трябва да са наясно, че това осезаемо втвърдяване е свързано също и с пресушаване.
Важно е да се знае, че втвърдяването, което се получава не трае вечно. При мен след първото използване на Joico, втвърдяването беше най-осезаемо и след 1-2 седмици се оправи.
Каквито и протеинови продукти да съм си слагала на косата, никога не съм забелязала косъмът ми да е станал по- дебел. Слоят протеин, който се натрупва е толкова малък, че е невидим и незабележим за човешкото око.
Цитат
Твърде много протеини правят косата суха, твърда и чуплива
Ако под чуплива се има предвид леко къдрава, то при мен не се наблюдава такъв ефект. Косата ми никога не е ставала по-чуплива след използването на продукти с високо съдържание на протеин.
След използването на подобни продукти, косата ми заема една позиция и нито мога да я накъдря, нито мога да я изправя.
В момента използвам продукти с високо съдържание на протеин, но веднъж месечно и никога не си позволявам да седя с тях по-дълго време от препоръчаното време от производителя.

Аз не съм съгласна, че непрофесионалните продукти са по-хубави от професионалните, но не отричам, че между професионалните продукти има и такива, които с нищо не превъзхождат другите, а са значително по-скъпи.
Желаещите да пробват професионални продукти трябва да  знаят, че освен възможността да се натъкнат на не чак толкова хубави професионални продукти, могат да си вземат и продукти, които са неподходящи за типът им коса. Аз лично съм си купувала продукти, които не отговарят напълно на описанието си.
Когато един човек не знае какво да си купи и желае да се информира, то той може да прочете за различните продукти във форумите, но имайте предвид, че във форумите стават и недоразумения.
Аз в началото си мислих, че косата на Люлякова е подобна на моята, но в последствие се оказа, че тя е с тънък косъм. Също бях останала с впечатлението, че тя ползва Deep Fuel много често, но се оказа, че не го използва толкова често  Simple Smile
Последното недоразумение беше с думата "реконструктор".
За мен реконструктор е продукт с високо съдържание на протеин и тези балансираните, които са на базата силикони не са реконструктори.

sisita82, кой крем точно те интересува? Как се казва?
За прекаляването с протеина при всеки е индивидуално и според мен никой не може да ти отговори на този въпрос. Ти сама трябва да прецениш. Ако виждаш, че косата започва много да ти се пресушава или втвърдява е желателно да направиш почивка от протеина.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 14:51 от B & C

# 575
B@C,интересува ме крема на редкен extreme anti snap,от първото използване на редкен deep fuel изобщо не получих втвърдяване,напротив,косата ми стана мека и по жива,ще видя как е със следващата доза.в момента ползвам маската на лакме deep care и съм доволна.

# 576
Анч, на твое място честно казано не бих го ползвала протеина в този момент. Не разваляй това, което е хубаво. Самата казваш, че харесваш косата си, какво повече търсиш? Или тука само заразяваме с нашите писания  Mr. Green

Но пък дори и нетърпението ти да надделее, имай предвид, че наистина ще се измие, ако ефектът е неблагоприятен при теб и косата ти се втвърди.

sisita82, аз лично не бих ги използвала двата продукта едновременно. Изчакай няколко измивания и тогава с анти-снапа.

B & C, първите пъти ударно ползвах диип фюъл /от чиста лакомия/ и косата ми се втвърди ужасно, сега съм умерена и виждам ползите от протеина. Много ми долипсваха и всички ампули на Керстаз, които ползвах преди време и смятам пак да се ориентирам към тях известно време.

Моята коса се изправя от такъв тип продукти.

dachita, много полезна информация има в статията     bouquet

nakita,   Hug

# 577
B & C , нямах в предвид чуплива-леко къдрава , а чуплива в смисъл лесно късаща се/както една съха пръчка ако я огънеш би се чупила много лесно , а ако е клонче от зелено дърво - би се огънало и след натиска би се върнало в предишното си положение/.

За протеините и преди писах , зависи какъв вид протеин е вложен в самият продукт и за какво трябва да послужи.
Например ако  един реконструктор / в случая на Yunsey / съдържа хидролизиран кератин протеин , пантенол , олио от авокадо …то той би действал в дълбочина, защото при хидролизирания кератин протеин молекулите за достатъчно малки за да проникнат по-дълбоко в косъма.

Както пък ако се стремим да повишим еластичността на косата , би трябвало да търсим продукт с протеин колаген ; ако искаме да подобрим способността на косата да задържа влагата – пшеничен протеин и т. н.

http://forum.blackhairplanet.com/blogs/leentora/83-guide-protein.html
http://www.blackhairinformation.com/hair-treatments-and-recipes/ … d-reconstructors/

ЛюляковaHug

# 578
  • София
Здравейте момичета Hug!
Аз се сдобих с шампоана и реконструктора за руса коса на Тиги - днес или утре ще ги изпробвам и ще дам  отзиви. Някои от вас ползвала ли ги е и има ли отзиви Hug?
И да споделя с вас нещо. Преди бях твърдо против стилизантите - а сега съм в процес на набавяне Laughing(след като в събота една приятелка ми направи косата с пяна - беше неузнаваема-обем,мекота,блясък Grinning!)!
Та на пръв поглед май ще ми трябва хубава пяна за коса или продукта, който Дачита ми препоръча Hug(за начупване и при използване на ролки), нещо за обем( ще го използвам като си изправям косата със сешоар), лак или спрей за блясък - чакам предложения, надявам се да открия бързо своите стилизанти. Много съм щастлива откакто се научих сама да си правя сешоар - това е страхотно:)!

# 579
  • Пловдив
Здравейте момичета Hug!
Аз се сдобих с шампоана и реконструктора за руса коса на Тиги - днес или утре ще ги изпробвам и ще дам  отзиви. Някои от вас ползвала ли ги е и има ли отзиви Hug?
И да споделя с вас нещо. Преди бях твърдо против стилизантите - а сега съм в процес на набавяне Laughing(след като в събота една приятелка ми направи косата с пяна - беше неузнаваема-обем,мекота,блясък Grinning!)!
Та на пръв поглед май ще ми трябва хубава пяна за коса или продукта, който Дачита ми препоръча Hug(за начупване и при използване на ролки), нещо за обем( ще го използвам като си изправям косата със сешоар), лак или спрей за блясък - чакам предложения, надявам се да открия бързо своите стилизанти. Много съм щастлива откакто се научих сама да си правя сешоар - това е страхотно:)!
[/color]

Аз пък не се справям и това си е Sad.

# 580
аз съм ползвала серията на тиджи за руса коса, доволна съм, без да са нещо забележително. но моята коса е дълга и много третирана, реконструктора малко слабичък ми идваше Peace

# 581
Аз пък не се справям и това си е Sad.
Защо не се справяш, какво точно става?

Аз преди не използвах сешоар и бях на мнение, че той само ще увреди косата ми. 
Сега видях, че с хубави термозащитни продукти това не се случва. 
Използвам сешоар почти след всяко миене на косата и за сега поражения няма. Косата след сешоар изглежда много по-добре от колкото когато е оставена да изсъхне сама.
В началото имах една отвратителна четка с която резултатът не беше  добър и аз също си мислех, че никога няма да успея да си изсуша добре косата. След това от златна рибка ми подариха някаква на Loreal, която също не ми хареса. И накрая си купих моята четка  Heart Eyes
С помощта на тази четка нещата се промениха коренно. С последната ми четка успявам да захвана кичурът коса и наистина да го опъна, което беше невъзможно с предишните ми четки. Колкото по опънат е косъмът ми при сушене, то толкова по-прав и лъскав е след това.
Гледането на филмчета от Интернет също много помага, а и можеш да се натъкнеш на много интересни и полезни идеи.
В момента съм доволна от резултатът, който постигам, но все още не мога да се меря с наистина добрите фризьори, при които съм попадала.  Simple Smile

# 582
  • София
аз съм ползвала серията на тиджи за руса коса, доволна съм, без да са нещо забележително. но моята коса е дълга и много третирана, реконструктора малко слабичък ми идваше Peace
Барбарела Hug!
Аз ги взех с цел да ги редувам с шампоана и протеиновата маска(малко са силнички) - бамбуковата серия на Алфапарф, за които писах преди!
За сешоара и аз не постигам резултат като добрите фризьори, но определено ми се получава. Ползвам термозащитен крем на Л'реал - косата ми изглежда много добре Simple Smile!

# 583
хубаво си направила Peace аз също ги редувах с нещо по-силно

# 584
получих концетрата renew C лореал,явно съм много тъпа не разбирам как се ползва?На мръсна коса ли се слага и само по дължините или и в корените.....,/много малко количество ми се струва/?!бихте ли обяснили на една блондинка подробното ползване на този продукт...Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт