Професионални серии за коса - 15

• 51 240
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
 Joy,туба,  тубичка, доза, дозичка   Joy. За едно и също говорим, 20мл. Както казах, косата ми не е особено дълга, не обичам да ми попадне маска, балсам или каквото и да е в корените, затова първо я вързвам на опашка и мажа само опашката обилно, после пускам косата и разресвам малко.
Никой не карам да прави така или да не си хаби цялото количество, споделям само че ефекта е много добър.Ако косата ми беше дълга, сигурно щеше да си отиде една тубичка, пардон дозичка, пардон 20мл  Laughing

# 646
За мен е невъзможно да се намаже косата обилно с една доза 4-5 пъти, но ти щом така твърдиш, че си направили, така да бъде  Simple Smile

Аз вчера си купих една кутия Smooth Express (10x15ml) на Schwarzkopf и 4 броя Renew C на Loreal  Grinning
Купих си и ампулките на Schwarzkopf, които са за преди и след боядисването, като възнамерявам да използва по 2 ампулки за преди боядисването (държа косата ми да е намазана наистина добре и нямам намерение да пестя от продукта).

# 647
  • в 1001-та нощ
nakita, браво - важно е да го дозираш така, че да усещаш добрия ефект върху косата си, препоръчителните дози са само ориентировъчни и всеки си преценя според количеството коса, което има и състоянието й  Peace

Пробвала ли си само маската - за да прецениш - дали deep fuel ти помага в комбинация с нея?
Имам предвид - дали ако ползваш само нея - ефектът е различен?

Отн. дали да се ползва след боядисване - имаше едно филнче за изрусяване на шварцкопф, които в програмата си включват ползване на протеиново мляко без изплакване - след боята и шампоана и преди тонирането; т.е боядисваш, измиваш със шампоан - слагаш протеиновото мляко без изплакване, но го изплакваш и после тонираш.

Обясненияето беше, че заради обезцветяването косата губи кератин и така се компенсира до колкото е възможно  Peace

# 648
  • Пловдив
B & C, преди време беше писала, че използваш протеинови продукти преди боядисване, както точно  Rolling Eyes? И с каква цел, да набавиш кератин ли newsm78?. Чудя се, ако се боядисват само корените, има ли смисъл да се ползват протеинови продукти преди и след боядисване Rolling Eyes? При положение, че на моята коса при предозиране и се отразява зле...

# 649
  • в 1001-та нощ
ами аз лично, ако трябва да избера за себе си дали да ги прилагам преди или след боядисване - ще е след боядисване - защото каквото и да си вложил преди боядисване - с отваряне на косъма при боядисване и изтегляне на пигмента - ще загбиш и част от добавения протеин - затова ми се вижда по-добре да е след боядисване

но всяка грижа е добре дошла; а и всеки си има своя логика, навици  Peace

# 650
Да, ползвах deep care  поне месец самостоятелно, ползвах и deep fuel самостоятелно, но заедно разликата е огромна за мен.

# 651
Обмислям да поръчам Deep fuel на Redken след около десетина дни някъде и искам да питам - нали пише, че се слага на влажна коса, измита със шампоан, но без да е слагана маска. Е, да, но моята коса измита само със шампоан става ужасно заплетена и се притеснявам как ще го сложа и ще успея да се среша Rolling Eyes  Имам предвид, че се опасявам, че ресането ще е невъзможно, освен ако Deep fuel не е с консистенцията на по-мазен балсам.

# 652
Момичета виждам, че в последните страници сте коментирали дооста протеинови продукти .. може ли да ми кажете и някой овлажняващ продукт, който да внесе влага в косата (ако ме разбирате) .. за предпочитане някоя маска?!  Hug

и още нещо да питам ..
 какво ще рече овлажнител на водна основа??
stripping shampoo??
и deep conditioner?
(в смисъл ако можете да ми дадете пример за по - лек и по - силен conditioner)

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 20:13 от Ivencetooo

# 653
Обмислям да поръчам Deep fuel на Redken след около десетина дни някъде и искам да питам - нали пише, че се слага на влажна коса, измита със шампоан, но без да е слагана маска. Е, да, но моята коса измита само със шампоан става ужасно заплетена и се притеснявам как ще го сложа и ще успея да се среша Rolling Eyes  Имам предвид, че се опасявам, че ресането ще е невъзможно, освен ако Deep fuel не е с консистенцията на по-мазен балсам.

А дали имаш нужда от този протеин, при положение, че косата  ти се заплита още след шампоана   bouquet

# 654

А дали имаш нужда от този протеин, при положение, че косата  ти се заплита още след шампоана   bouquet
Хмм, добър въпрос Grinning  bouquet  И аз не знам честно казано, не бих могла да преценя, а на фризьори не вярвам. Затова ми се иска да пробвам и да се убедя имам ли или нямкам нужда от протеин. Но по начало косата ми се заплита винаги след шампоан, независимо колко е мазен шампоана, обаче след една хубава подхранваща маска проблема се решава.

# 655
То точно аз ли ти го пиша това  Grinning Моята също след шампоана, та дори и най-мекия прилича на огромна топка косми. И затова ми е странно как може да се слага маска само един път в седмицата.

Без маска съм загубена. Скоро бях в един хотел и се наложи да си измия косата с шампоанчето в банята, без балсам, без нищо друго. Ами ревеше ми се, защото приличах на баба Яга. И то това е здрава и нецъфнала коса, просто много кофти структура и форма. Но честно казано в този момент си оцених вманиачаването и продуктите, които ползвам. За нетърпението да се върна в моята баня, няма да споменавам  Grinning

# 656
Имам нужда от съвет. В момента ползвам Кат протеина на Редкен. Косата ми укрепна и леко се втвърди от него( в рамките на разумното, не съм прекалявала). Усещам я по-плътна, жилава и здрава. Определено косата ми е имала нужда от това.
Проблемът е, че имам по тънки косми( по принцип имам дебел косъм) около тила и зад ушите, които понякога се оплитат на възел и като успея да ги разплета изглеждат накъдрени и изгорели от третиране. Когато забележа това,мажа тези косми с масла, за да не се оплитат отново, но фактът, че се случва, ме притеснява.
Някакви предположения на какво може да се дължи?
  Confused

# 657
Само предположение, но това мисля, че е прословутото  изтъняване на косата и тези косми вероятно ще опадат. По описание точно така изглеждат, като мутирали и обърни внимание дали са по-къси. Обикновено са с неравна структура, тънки, но твърди, като изгорели.

Обърни внимание също дали при много леко дърпане се откъсват от главата.

# 658
Люлякова, първо - благодаря за бързия отговор!

Не са по-къси, на нивото на другата коса са. Иначе ги описваш съвсем точно

с неравна структура, тънки, но твърди, като изгорели.

Късат се лесно както от главата, така и по средата на дължината(т.е. все едно са накъсани).  Tired 

Иначе косата ми е здрава, не се къса, не цъфти и т.н.

# 659
  • в 1001-та нощ
ACQUА, обърни внимание, че nikita обясняваше, че е ползвала концентрата заедно с дълбоко-подхранваща маска

аз пък ползвах маслено-протеинов реконструктор  Peace със сигурност - ще намериш - подходящият вариант за теб Wink))

Feeling  newsm78 , а не са ли изгорени? щом са най-отвън - първо тях удря струята на сешоара? преса ползваш ли?

Общи условия

Активация на акаунт