Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 408
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Дидето- мерси за отовора.
Елия е главно без памперс- слагаме само за през ноща и ако сме за по- дълго навън. Казва си, че има пиш, даже сама си носи гърнето. Сега сме на фаза- събуване на гащите.
На мен проблема ми е да не я свикнат пак на памперс.
А и водата знам, че я дават под час. А Елия пие много вода.
То е ясно, че няма да обръщат по- специално внимание на моето гарче, ама от сега ми е неспокойно за тези неща.

# 466
  • София
Ели, и моето мнение е по- добре да не слагаш памперс.
Аз май към март ще им кажа да го махаме. Вкъщи си казва и сама дори си сяда, като не й обърнем внимание. То - вярно, че е студен месец, ама в яслата е топло.
И Ели, мисля, че е много добре, че тръгвате така самостоятелно- няма да я учат с всички накуп- а другите си имат изградена дисциплина и тя като гледа  от тях би трябвало лесно да свикне.

Ама много шарен този подфорум- не знам накъде да гледам направо.

Бухта, вчера се смях с глас на твоето сравнение с дядковците от мъпетите. Много хубаво, че сте се разбрали с Нията и няма драми.
Казвай за количките- ако може да помагаме- ако не- някакви новости сред пазара? В продавалника в момента има 2 бъгстъра на много добри цени- единия е за 100лв.

Вероники, браво за тортата и аз съм си я набелязала , ама май- повече ме блазни да направя с дулсе де лече нещо.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 19:37 от oki4

# 467
Как се предпазвате от грипа?

От вчера ги почнах и двете с АDL for kids и дано има ефект! Всъщност го взех за Дари,с нейното пословично неядене.. На моя позната майка(от гимнастиката на Дари), момиченцето след няколко дни на сиропа започнало да си яде с апетит и качило към 3кг! Обещала съм на тази майка да я почерпя,ако и при нас има такъв ефект! Simple Smile
Сиропа си заслужава,с ехинацея,пчелно млечице,котешки нокът и много др. и като се зачетох по форумите отзивите навсякъде са страхотни.Ние ще направим пълния курс от 1м.

А,и честито ви без биба! Wink Днес като писах и аз във ФБ,не знаех че по едно време сме ги отказали! Flutter

Ние сме добре,Ади беснее в къщи.Катери се където си иска и все повече говори.Очертава се доста своенравна,но и голяма майтапчийка и актриса!  Crazy

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 01:29 от Бодливка

# 468
Аз напоследък само ви чета, ама при нас нищо ново няма. Само Лора е станала невероятен инат! Нещо не стане ли както тя го иска и на секундата се започва един реееев  ooooh! но без сълзи, по скоро пищи и се дере и няма спиране. За най-малкото нещо е така, какво му стана на това дете. Снощи един час се е драла преди да заспи, а уж заспива в нашето легло да е спокойна. Тази сутрин пак така! Просто ще се побъркам вече ooooh! ooooh! Боби беше същия като малък, надявах се поне тя да ми е по-спокойна, ама не!

Като ви чета за гърнето, ние май ще сме последни, до тук никакви признаци няма.

Само мога да я похваля, че е голяма бърборана и много говори. Е, някои звукове не казва още, но на тази възраст е нормално.

За грипа, нашия батко е на градина. Ами миналата седмица цялата я изкара у нас, че нещо не беше много добре и реших, че ако и тази го задържа ще станат 2 седмици, а много му идва. Като гледам в градината ни са затегнали много положението и болни, кашлящи, сополиви не пускат. ТАка, че мога да съм спокойна, че няма да се зарази.

Това е за сега от нас, честито на всички скорошни поводи, които съм пропуснала!

# 469
  • Варна
Бодливка, обезателно да дадеш отзиви за този чудодеен сироп Simple Smile С Криси съм давала какво ли не (рибено масло, Апетон, вскякави мултивитамини), но не е имало ефект специално върху апетита. С бибите отново се доказа теорията, че детето не трябва да се насилва, а да се нацели правилния момент, когато то само проявява признаци на готовност (а този момент рано или късно настъпва, независимо колко безнадеждни понякога изглеждат нещата с пристрастяването).
Следващата ми цел е памперсът. Аз слагам Мони направо на тоалетната, без седалка, като я придържам с ръце. Тя стои с удоволствие, усещам я, че се напъва понякога (т.е. явно знае какво се иска от нея), но не мога да уцеля кога има позив и да я сложа навреме.  Sad На какъв интервал от време е добре да посещаваме тоалетната, за да имаме някакъв, макар и случаен успех newsm78
Вероники, не съм снимала специално сладкиша, защото в сравнение с вашите оригинални красоти, няма с какво да се похваля чак толкова. Но точно защото не съм кулинар по душа, мъжът ми оцени старанието ми да го зарадвам (както аз оценявам детските рисунки, които Криси ми подарява - грознички, но от сърце Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Бухте, верно ли си вече в 6-тия месец? Колко бързо минава времето отстрани! Айде, искам да ви видя с коремите! Дайте да се срещнем в някое заведение, като отмине грипа. Оня ден с Деси случайно се засякохме в Пикадили Парк и се оказа, че и Вики и Мони са фенки на техния детски кът, но ако имате друго предложение....

# 470
  • София - Рим и обратно
Като ви чета за гърнето, ние май ще сме последни, до тук никакви признаци няма.

Само мога да я похваля, че е голяма бърборана и много говори. Е, някои звукове не казва още, но на тази възраст е нормално.

Ааа не, ще си оспорваме последното място Mr. Green Аз пък съм сигурна, че ние ще сме последни Laughing Никакви амбиции не я тресат с това гърне, ама хич. А знае много добре за какво става дума, защото си носи куклите да пишкат и акат най-редовно в техните си гърнета Crazy. После ги мие Laughing Но за нея, смята че не се отнася и пищи много обидено, когато настоявам тя да седне на нейното Tired.
Но пък и София доста говори и то, все по-правилно и ясно, в някои думи и "р" си казва нормално Shocked. Цветовете ги нацелва все по-често, голям мерак й е да ги научи и само сочи и се опитва да ги познава.
Бодливке, този сироп звучи много добре Simple Smile. Май ще го пробвам и аз с каката, че при нея яденето е някакъв кошмар.

# 471
  • София
Привет!  Simple Smile
Бухта, честито синьо и тук!  Grinning Hug
Честито и на махналите бибите и пампите!  Hug
Моят начин за тоалетно обучение е по-различен, при баткото го приложих успешно, и сега мисля да правя така. Не дебнех и да предлагам през 20-30мин гърне, а просто оставям детето по гащи. Първия ден се напишква, после почва да казва точно като пишка, след ден-два - малко преди това и успяваме на свършим работата в гърнето. За тази цел обаче чакам по-топло време. Не знам дали така бързо и успешно и този път ще се получи, ще видим  Simple Smile
Забравих - извеждате ли децата в този студ? Ние вчера пропуснахме разхоздката, днес се чудя какво да правим. Не знам заслужава ли си половин час гоненица за обличане за също толкова дълго зъзнене навън  Rolling Eyes Tired

# 472
Децата са навън всеки ден с шейната. В училището до нас има много сняг и е страхотно за дърпане на шейната и изобщо за игра, че нали сега няма и ученици. Седят поне час на снега Simple Smile А и майка ми не пропуска да ги изведе, стига да не вали.

И ние оспорваме последното място за гърнето Simple Smile, но аз не бързам, лятото може и да направим опити като е топло.

Аз запазих клубче за РД на Ники - зала 1 на Островът на съкровищата. Изглежда подходяща за малки деца и има страхотен батут. Надявам се да сме здрави и всичко да е наред за празника. Ще поръчвам торта пак от Цар Лъв, страхотни са им тортите, та и това трябва да свърша и вече няма какво да го мисля. А на самия РД, който се пада в сряда, съм решила да правя аз торта, да видим дали ще е справя.

Аз давам на Гого клеева тинктура вече трети месец, а на Ники почнах Есберитокс. Надявам се да ни подмине грипа, че ми писна от болести - преди Коледа все бяхме болни, особено аз и много трудно се възстановявам. Аз също взимам клеева, а вече повече от месец пия и пробиотици и омега-3, че имам нужда от цялостно възстановяване на имунитета и добрата бактериална флора...

Бухта, честити сини гащи Simple Smile Ех, колко ми липсва да съм бременна... А защо си на етап избор на количка? Нямаш ли от Ния? Ако искаш, ще ти пратя моята, стига да я освободят докато родиш, но скоро говорих с мацката и тя май има идея да я сменя напролет... Нещо друго трябва ли ти? Казвай да пращаме, че и без това се чудя къде да съхранявам разни бебешки аксесоари и дрешки. Моите поне все са момчешки Simple Smile

А къде се изгуби Нагаина, как е тя?

Аз отивам да поработя, че днес съм си в къщи да гледам децата и искам да посвърша куп неща и по домакинството.

# 473
Ааа, и ние сме на опашката с памперса. И Рая разбира, като София, какво и защо се прави там, но освен да ползва гърнето като столче за сядане друго не прави.

Кафе с мед, и в София и сега ми вдъхваш увереност, че и Рая може да реши да говори  повече скоро... Rolling Eyes Ще видим... Confused

Бухта, добре дошла и в отбора на младежите! Hug Ама с тези нашите каки ще има да патят малките калпазани..Simple Smile

Тук пък за първи ден от цяла седмица не вали и въпреки, че е студено се готвим да излизаме на вън. Wink

# 474
  • София
Ех, що няма кой да ги изведе и моите юнаци  Crazy Laughing Единият - "да ми свърши детското първо", другият бяга и вика "нее"... все едно ги карам работа да вършат.  Tired
Аз питах бременните мами, но нищо не казаха, а ми е интересно  Embarassed - мислите ли имена вече? Едва ли ще ги кажете, но предполагам поне някакви идеи имате - ще кръщавате ли на някого или не?

# 475
Бухта честити ви сини гащури! Simple Smile

Гери,ще докладвам. Simple Smile И при нас нямаха ефект Апетона и витамините.За гърнето-започна да си казва (макар и не винаги),по-често пишка там обаче.Но дори и това само потвърждава твоята  (и моя всъщност) теория за гърнето,бибите и т.н. И Дарина не съм я насилвала за гърне,просто си настъпи моментът в който започна да разпознава усещането за ако и пиш и най-вече да си казва (беше на 2г.и малко).

Клеева тинктура и аз им давах до скоро,+ сребърна вода.Но сега съм ги спряла,в този сироп също има колоиден разтвор на сребро,затова.

Аз запазих клубче за РД на Ники - зала 1 на Островът на съкровищата. Изглежда подходяща за малки деца и има страхотен батут.

Били сме там доста пъти с каката,на мен също ми направи добро впечатление,децата много се впечатляват от големия аквариум.И в зала 2 бяхме(уцелихме откриването тогава,но не ни върнаха),но там е за по-големи деца и според мен не е толкова интересно като забавления,дано останете доволни и вие!

# 476
  • София
Забравих - извеждате ли децата в този студ? Ние вчера пропуснахме разхоздката, днес се чудя какво да правим. Не знам заслужава ли си половин час гоненица за обличане за също толкова дълго зъзнене навън  Rolling Eyes Tired

Тук често е АДСКИ мъгливо, затуй понякога сутрин излизаме "2 в 1": разходка до сладкарницата и дивеене там (тук клубчета няма).

П.С. А тези виснали кренвирши и салами направо ме дразнят  Mr. Green

# 477
Бухте, честито, както викат бабите - да ги изшарите  Laughing

За гъренто и ние последните две седмици удряме на камък. Преди след всяко ядене и сутрин си вършеше работа там, даже победоносно сам си носеше гърнето да го изсипва в тоалетната и си пляскаше. Но какво му става напоследък незнам. Ака само в памперса, иска рядко на гърне и то само да пишка вътре. Имали сме такива перииоди и друг път, но са били по-кратички, дано и този път отмине, че хич не ми харесва да мия л.на  Crazy Но поне си казва като свърши работата, вчера реши че цял Кауфланд трябва да го разбере че се наакал, крещеше Аки Аки, хората се обръщат - срам ви казвам  Laughing

Вчера обаче не свърши само с емоциите в м-на. Сега е на вълна Уоли и само това гледа. Вечерта, както ние си мезваме в кухнята, нашия се кебеси на стола пред компютъра и гледа Уоли. Ама така и падна, и като се океси това ми ти дете. Изпаднах в ужас. сочи си ръката, кара ме да го галя само по ръчичката. Съблекохме го да видим какво става, нищо не се виждаше, но голям рев при събличането. Грабнахме го и веднага в бърза помощ, оттам казаха че няма счупвано и ни пратиха на травматолог да го прегледа, че не искаха да го снимат толкова малък да го облъчват. Дежурния в травматологията го прегледа и каза че е често при малките деца - изместена лъчева кост от лакътя. Намести я с едно движение и Борис се успокои, беше герой де, не е плакал - сам окато му пипапха ръчичката, иначе се беше окесил върху моето рамо - което най ме изплаши де. той е буен по-принцип и това окесване ме изплаши много. Важното е че сега му няма нищо и е добре, показва на всички как чичо доктор е оправял ръката и къде е паднал и как се е убил.

Стана малко длъжко, ама и за изждането да си кажа - излизаме два пъти на ден.Сутрин към 10ч за един час максимум и после пак за толкова като стане следобяд към 3ч. Тази сутрин пропуснахме, че беше -13, но вчера на -5 излезнахме за половин час .

# 478
  • София
Здравейте и от нас,
набързо да се включа, че тази седмица сме пак вкъщи - този път се започна в събота (а, аз тамън мислех, че вече е здрава и ще се даваме от понеделник) с повръщане и се включи и разстройство в неделя. Вече сме по-добре, слава Богу - мина леко и без никакви лекарства, но удължи "почивката" от ясла и сега съвсем отначало ще почваме, а аз от вторник се връщам на работа - пфу, как ще стане не ми е никак ясно, тя дори не е оставала да спи там. Явно ще трябва да помоля шефа да отложим поне с 1 седмица - егати, за месец и половина сме ходили само 10 дни на ясла.
От миналата неделя (вече почти 2 седмици) сме без памперс (слагам го само през деня като спи за всеки случай и през нощта, но и тях намирам абсолютно сухи) - стана толкова лесно и абсолютно от самосебе си - просто изведнъж започна да си казва "пиш"... не я слагам на часове, тя сама си казва като има. Толкова е лесно и приятно така, много съм изненадана как се получи - без грам усилие от моя страна. Сигурно десетте дни в яслата са оказали някакво значение, знам ли... В неделя и понеделник направихме малка крачка назад, защото заради разстройството се наложи пак да и слагам за ден-два, но вчера и днес си е пак без и всичко е наред. Много съм щастлива, но не бързам да се радвам предварително....
Зеленкото беше питала за седалка, и ние имаме - от най-евтините и обикновенните взехме (дори не помня на коя фирма и от къде точно я купихме), но съм много доволна, защото пасва идеално, а и има дръжка отстрани за да може детето да се държи, за да не губи равновесие нещо (виждала съм падане на едно детенце от седалка без дръжки, как го направи не разбрахме, но не беше никак приятно...). Мога да снимам и да покажа, ако искаш - Стела я ползва, но доста по-рядко от гърнето (гърнето го държим в стаята и затова сякаш засега ми е по-удобно). Ако аз отида до ВЦ и ме придружат до вратата, после и тя иска да пишка на седалката в тоалетната и може и две капки да има, ама ги пуска...
Боди ползваме само за през нощта, защото много се върти и така ми е спокойно, че няма да и е голо кръстчето поне. През деня сме с потничета, в яслата също.
И тихичко да се похваля, че откак изместихме леглото, трета вечер си спи в нейното креватче - нещо, което си мислех, че никога няма да се случи. Махнахме решетките и залепихме до спалнята и ОООО Чудоооо - е, не че пак не се опитва да се премести в нашата спалня, но засега уддържам фронта, а и нашето легло е по-високо и може би и заради тази разлика във височината (която в началото реших, че ще е голяма пречка), успявам да я уддържа в нейното по-лесно.... Ех, защо ли не го изпробвахме по-рано, не смея още много много да се радвам де, ама съм обнадеждена поне...
Боже, колко бързо минаха тези две години - не мога да повярвам - на 01.02.2009 излезнах 45 дни преди термин, а сега на същата дата се връщам на работа... колко много ме промениха тези 2 години, колко нови неща научих, колко неща изживях.... ех... нещо съм се размислила тези дни... и аз с носталгия се сещам за дните, когато бременеех, но въпреки това ми се иска поне година - две и тогава да мислим за второ...

# 479
Ако аз отида до ВЦ и ме придружат до вратата, после и тя иска да пишка на седалката в тоалетната и може и две капки да има, ама ги пуска...
аз пък бивам поканена Настойчиво всеки път да ходя до тоалетна, когато и тя пишка в гърнето hahaha

Бухте,честити ви сини гащи Grinning
също и махнатите биби, памперси и т.н. Laughing
cvetka-koketka,  Hug за теб и малкия палавник, така са мъжете, по-буйнички са, дано всичко е наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт