Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 413
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Привет и от насSimple Smile

Брей, то в нашата къща май е най-студено като ви чета newsm78. Ние сме на централно отопление и повече от 18-19 градуса не става вкъщи, през нощта е може би около 17-18. Но пък се спи много добре на тази температура и децата не се отвиват и почти не се будят Grinning Peace Hug. Не мисля обаче да се опитвам да вдигам температурата, щом на децата така им е добре, а и вече са свикнали Peace
Вкъщи сме с тениска и блуза, но надолу слагам чорапогащник и панталон, че и двамата са нон стоп седящи и лазещи по земята hahaha, за навън слагам отгоре якетата, шапки и ръкавициSimple Smile
Ели в градината кара по къс ръкав, но там е 30 градуса #Crazy, голяма жега е особено в тяхната група.
И аз я спрях от градина миналата седмица покрай грипа да си е вкъщи, ще се пускаме от другата седмица Peace
И да си похваля гарджето, че вече започна да се отпуска с говоренето, повтаря като папагалче, "кака, мама, тити, баба",на въпросите "как се казваш - Ко" и "на колко години си -четии"Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 12:35 от dideto

# 451
Ники говори всичко, дори вече разпознава местоименията (в смисъл казва "аз" когато е за него, "ти" когата е за някой друг, "го", "ми" и т.н. съвсем правилно). Разбира се, много думи са изопачени, някои звуци са различни - примерно често заменя "ц" с нещо друго и така, но като цяло говори доста правилно и за моя радост успява всичко да обясни (вкл. ми обяснява "не е приятно" като му правя нещо, което не иска Simple Smile).

Elwing, аз имам за децата такова термално бельо (но е в друг десен), но има различни, обикновено по спортните магазини, където продават ски екипировка. Много съм доволна, откакто го имам не съм обувала на Гого чорапогащник, взех го заради едни ски преди две години и е супер - обличам на голо (на Ники върху боди все още), отгоре грейка и готово. Пере се лесно, съхне бързо, не се потиш в него... За другата зима съм решила да взема и за нас.

И аз спрях Гого от градина от днес, не ми се рискува. А и тази седмица са им ските и доста деца ще липсват така или иначе, освен заради грипа, така че няма да изпусне кой знае какво...

# 452
Здравейте и от нас.
Първо да почерпя с вкусна торта,днес Яна ства на 5г.Колко порасна това дета.Празнувахме в градината а сега спи сладко, сладко.
.

За говоренето.Борис  дълго време си правеше пас и казваше много малко думи,но от няколко седмици е станал, такова плямпало,всичко говори и повтаря новите думи.Много ме радва, че се забавлява с говоренето,харесва му и постоянно имитира хората които му допадат.Има и много весело чувство за хумор.

Хубав ден от нас

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 14:53 от poli+

# 453
  • София
 Здравейте!
 Пак одавна се каня да пиша ама докато се наканя ...
 Първо да благодаря за милите пожелания и поздравления по случай нашето порастване. Отпразнувахме го с бебешки купон в едно малко квартално клубче. Много добре се получи, макар че клубчето наистина е малко и стана малко като в дядовата ръкавичка, но за сметка на това доста задушевно и приятно и най-вече без инциденти.
  За по-голям клуб ще мислим догодина.
  За обличането и навличането. Ами аз чорапогащници тази зима съм слагала броени пъти, ако е под нулата навън. Иначе ходим с термочорапи от дългите и ватирани панталони. Грейки съм слагала само 2 пъти на големия сняг и киша. Е случвало се е да се понамокрят и тогава се прибираме по най-бързия начин, но хич не обичам да се презастраховам с навличане. Може и да греша, не знам. За домашните дрехи и спането няма да повтрям и ние сме като повечето изказали се.
  За говоренето - болна тема за нас. Не искат да говорят и това е. Знаят определен брой думи, но сме далеч от истинско говорене. Както си бях обещала ги заведох на логопед в Пумпелина миналата седмица. Много ми беше интересно. Оказа се, че при близнаците често има изоставане (до 1/2 година е нормално), защото те за разлика от другите деца, които се стремят основно да имитират възрастните повече се имитират един друг. И това твърдение по мои наблюдения важи 100% при нас. Има моменти, когато направо ни отсвирват и ни приемат ни предават докато се забавляват по между си. Обикновено измислят страшни простотии, чиято видима цел е да си строшат главите. Например да слизат с главата надолу от спалнята и столовете един след друг като се побутват и заливат от смях съответно. Най-новото пък е да скачат трупешката пак от спалнята и столовете, като всеки мой опит да спра опасните занимания е отминаван без реакция или в случай на по-груба намеса (разбирай пошляпване) възнаграден с чудовищни писъци и протести. Та сега ще ходим на училище, т.е. логопедични занимания 2 пъти седмично. За мен основната цел за момента е да обръщат повече внимание на обучението представено от възрастен. Ох ще видим само да издържим и финансово, че в тая криза...
  Честито на порасналата кака на poli+ и на всички, които съм пропуснала тези дни !

# 454
  • София
Поли, да ви е жива и здрава каката!   bouquet Hug Heart Eyes
СЗА, ясно, аз реших че са някакви по-плътни гащички   ooooh! Embarassed , щом е бельо, голяма съм уфсъ  Mr. Green Crazy Blush
Мирамар, мисля че нямаш повод за притеснение, доколкото знам при близнаците е така. В другата ни тема имаше две девойки, майка им точно това обясняваше - говорят по между си все едно, но с измислени думи  Rolling Eyes Сега вече си говорят хубаво, спокойно  Hug
Дидето, как 30 градуса в ДГ  Shocked ooooh! То и в нашата е много топло, даже ми е неприятно като влизам, дано поне проветряват  Confused Иначе и нашия батко ще си е вкъщи тази седмица, така ни помолиха от градината - всеки, който може да си задържи детето.

# 455
Аaa образно казано 30 градуса, но със сигурност не е по-малко от 25-26 градуса, яка жега е, на фона на температурата вкъщи, наистина и на мен ми е наприятно като вляза, а и като знам че следва обличане поне 10 минути......безплатна сауна Laughing

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 20:18 от dideto

# 456
  • София
 Привет и от нас. Така като ви чета, май само аз съм си оставила баткото да ходи на ДГ, въпреки  че са смесени групи. Не са ни молили да си ги държим вкъщи, а пък си мисля че и да не ходи гаранция, че няма да се разболее няма.
 Иначе и в нашата ДГ е много топло и винаги стои отворен леко един прозорец, а децата са по тениски. Винаги съм се чудила няма ли вариант да го намалят това парно Thinking

poli+, ЧРД на хубавата Яна.  Да расте здраво, безгрижно и щастливо хлапе  Hug

Бодита почти не ползвам и аз вече, защото ми е по-удобно като е с потник при слагането на гърне.  

зеленко, нашата седалка за тоалетна е на Nuby, но е купувана отдавна и не мога да намеря снимка да я покажа. Слага се под ринга, но има и такива, които се слагат директно отгоре и май са по-удобния вариант. Като я купувах гледах само да е леко задигната отпред, за да няма инциденти  Wink Ако сега трябваше да купувам , сигурно щях да взема такъв вариант, за да може детето само да се качва при нужда.

Коко*, Тео сега не може да казва единствено "Р", но пък Ники до голям не можеше да произнася "К" и "Г" и ги заместваше с "Т" и "Д", точно като Тия. Мисля, че е твърде рано да се притесняваш, ще се научи госпожичката.

# 457
Привет и от нас! Гледам, че пишете за топлината вкъщи, у нас е доста топло. Ние се греем с камина. Може би се дължи на това, че имаме една всекидневна с бокс, спалня и баня и тоалетна. Камината е вградена в стената и гърбът й се вижда в спалнята и я топли.
Честит рожден ден на Яна на poli+ да е жива и здрава, много щастлива и послушна. newsm59
Радост казва доста думи и то горе - долу разбираемо. Много е смешна, когато ни гледа в устата и се опитва да повтори думата Joy
Лека вечер от нас Hug

# 458
  • София
Вероники, аз съм далеч от идеята, че така ще се опазим. Свекърва ми е касиерка във Фантастико, денем минават стотици хора през нея - няма как да не ни донесе нещо вкъщи. Просто не искам да го пускам с други деца и други г-жи, защото е чувствителен и може да спре да иска да ходи, ако нещо не се харесат.  Crazy Знам, че не е хубаво така, да го изнежвам емоционално Embarassed, но в момента имам избор, защото съм си вкъщи. А и честно-казано посвикнах да спим до по-късно  Embarassed

# 459
  • София
 Оооооо, Еlwing, ако сборната група на Ники беше в друга стая, а не в тяхната си, сигурно и той щеше да си е вкъщи  hahaha Въпреки че е 3-та група все още плаче неутешимо като са на друго място, сякаш му е първи ден на градина  ooooh! Може да не е хубаво, но и аз предпочитам детето ми да е спокойно, отколкото да страда в подобни ситуации.
 И у нас ако някой довлече бацил сигурно ще е мъжо

Gery, не го ли снима сладкиша да го видим как изглежда. Май съм виждала специална тема за него, но не съм я чела. Ще го пробвам и аз някой път.
 Аз правих ей тази торта - страшно бързо става и е невероятно вкусна.

Като заговорих пак за сладки работи да питам - някой правил ли е палачинкова торта? Последния път като правих палачинки на децата реших, че трябва да се пробвам да направя торта някой път. Ако имате изпитани рецепти ще се радвам да ги споделите.

# 460
poli+ чрд на Яна! Да е жива, здрава и много щастлива , както и да има вълшебно детство!

Марти също ходи на ДГ Simple Smile От 3г. нагоре тази седмица са на Витоша да карат ски - перфектен метод да ги предпазят от вируси - ниски температури и свеж въздух Simple Smile, само малките 2-3г. са долу!
Днес делово нахлух в групата - огледах всички като лешояд - всички си бяха на лице и даже сополиви нямаше! Дано да ни подмине този неприятен вирус - много от болните били със свински грип чувам - гадост!

Училището на каката също учат - нямат ваканция - нямало много болни - ще видим!

Москва - голяма трагедия - мир на праха на загиналите - ранените да се оправят всички!

# 461
  • Варна
Здравейте момичета. Аз нещо само чета напоследък. Така и не поздравих Роско и Дани - живи и здрави да са ви, Мирамар! Много грижи ще ви създават, но да са все сладки и да свършва добре всяка пакост Simple Smile
Да е жива и здрава и Яна на Поли+!
Аз забелязвам у малката поява на някакъв инстинкт за самосъхранение. Катери се някъде, но се обръща и ми казва "падна', което аз потвърждавам, че ако не внимава ще падне. Започват прояви на здрав разум може би вече. Говори много, все повече я разбираме, навръзва и кратки изречения. Като се замисля С и З й липсват, ц,ч,ш,щ ги няма още. Има думи, които е казвала, но сега ги скатава. Примерно казва "ка" на всичко, което свършва на -ка. А преди казваше топка и др. Но не се притеснявам. Според мен расте на скокове и може би понякога й идва множко и се връща назад да доосмисли. Както ние препрочитаме пасаж от книга понякога. Но пък се сеща понякога сама да каже "моля" и "мерси" или да ме целуне за благодаря.
Пубертет - да, определено. Или аз така си мисля, а ни чака и по-лошо Simple Smile Това, което забелязах е, че твърдият, но спокоен тон, гушкане и поощряване в добрите моменти помагат. Т.е. не да викам или да опявам, а просто да й кажа "не, това няма да стане, няма да го търпя", ако виждам смисъл, обяснявам и защо. Тя самата явно се почувства по-добре, стана много по-гальовна, откакто се опитвам да се владея и да прилагам тази тактика. Сега още като направя забележка, поглежда гузно и идва да ме гушка и целува. Другото - да й позволявам да се включва с помощ в нашите дейности - дава й самочувствие и после по-малко има нужда да ни се доказва с писъци. Примерно много горда ми донася покупките от торбите като гледаме да измъкваме под носа й по-тежките, естествено. Остава ни драмата с разкатаването. Като кажем "тръгваме" уж идва да я обличаме, но се започват едни гонитби, замотавания, все си намира нещо. Хем иска на разходка, хем от 100 кладенеца вода ще домъкне да се мотае и да не се обуе/облече. Заплахи за съжаление и аз бълвам, когато изпадна в безизходица. Кога хващат, кога не - май пак зависи от тона ми. Гледам като заплаша, да го изпълня задължително. И повиквам, и наказвам даже понякога. Ама то няма оправия.
Иначе като цяло е жизнерадостно и диво хлапе. Вчера за пръв път съвсем откровено си направи майтап с нас - лъжеше ни, че е заспала в колата. Преди това ни разправяше смешки и сама се смееше, малко като дядковците от Мъпет шоу, който ги помни. Много забавно беше. Скъсва се от песни и танци, събира движения от различни танци и си прави сама хореография. Абе купон.

Вероники, аз много я заглеждам тая седалка от едно време, но не знам на колко висока тоалетна може да се сложи. А не съм я мяркала тук на живо.

Гери, браво за бибата! Ния вече не я споменава, но все още се приспиваме трудно. Няма как  Hug

Мале, не мога да повярвам, че пак съм на дилемата "количка"  Mr. Green  Тия дни нещо много се изморявам, отдала съм се на кулинарни експерименти с променлив успех и ........онлайн шопинг.  "Лош Ла редут, лош!" - цитат на Бу Simple Smile
Откак Ния ни разболя си влача една хрема и сякаш никога няма да се отърва от нея. И малкото човече избухна, т.е. порасна рязко ( и Ния беше така 5ти срещу 6ти месец), та дишането ми е голям проблем. Оф, че съм завеяна - малкото човече го гледахме на 4Д и очевидно ще носи гащи, а не рокли.   Simple Smile

Та така. До другия път, когато успея да си поема въздух.

# 462
Поли, честит ти празник на порасналата кака! Да ти е жива и здрава!  bouquet

Грипа, явно е сриозен при вас, щом и ваканция са обявили... дано не се разболявате и да се размине.

Тук 3-ти ден вали яко дъжд и не можем да излезем... гледам като спре да излизаме и винаги ни намокря хубавичко на връщане. Sad

# 463
Здравейте,

ЧРД на Яна на Поли.

Аз да се оплача- вчера си извадих един зъб. Беше изграден и с коронка. Та днес ходих на зъбар. Ужас- 100лв само за ново изграждане. Но няма как, предкътник е. Решила съм един ден да ида и да си направя протези. То и без това зъбите са ми на 50 % изкуствени.

И сега да се похваля- тръгваме на ясла. Може би от края на февруари. Та треска ме тресе.

По този повод да питам майките на ясленчета- как им дават вода, как ги приспиват и дали има ходещи с гащи и как пишкат.

# 464
Ели, да ти кажа как е в нашата ясла - пият вода от пластемасови чашки, за спанеато, лягат си в креватчетата и госпожата седи при тях, всеки си лежи докато заспи (разбира се сигурно има и палавници, които решават да се разхождат, но госпожата явно ги слага обратно в леглотоSimple Smile), за пикането - ако мислиш да я пускаш направо с гащи, трява да си казва, иначе в нашата ясла знам, че на определен час ги слагат на гърнетата да пишкат, за да ги приучават да са без памперс. Но ако сте с гащи и й се допишка и не си каже, а не е дошъл часа за гърне, ще има напишкани гащиSimple Smile.
Аз Елена я пуснах направо на градина - махнахме памперса точно на 2 годинки и на 3 вече нямаше проблем в градината, но в групата имаше все още деца с памперси, така че ако си махнала памперса не го връщай, а се учете да си казва Peace.
Коко и него няма да го пускам сега на ясла, евентуално ще видим как ще са нещата Септември месец и дали ще изявява желание като Ели да тръгва, че все пак ще е на 2 и половина, дали ще сме махнали памперса (мисля сега на пролет да я свършим тази работа Praynig) и ако видим, че му трябва още време, ще го оставя за на пролет, когато вече ще сме на 3 годинки и направо на градинаSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт