Мартенчета сладки чакат с нетърпение подаръци прекрасни!

• 29 415
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Хехе, да посмее някой на мен баш да ми каже, че съм си изнежвала детето - да има да взема  Mr. Green Космонавтът не е ЧАК толкова дебел, тя що не излезе докторката с космонавт и по чорапи и после пак да си поговорим... Всъщност зависи може би и от космонавта, де, но масовите наистина не са чак толкоз дебели. 
Изнежване за мен е е когато детето се извежда само над 10 градуса, изнежване е като винаги е с дъждобран на количката ("в парник"), изнежване е като винаги е с шапка само защото било февруари, изнежване е 25 градуса у дома и детето с елече и ей такива неща... разбира се, всеки си знае детето...  hahaha и космонавта  Joy
И разбира се, тонът ми не е към теб, а към докторката  Peace

# 436
  • София
 Simple Smile и аз така мисля, ама... интересно ми е дали тя си е гледала децата така  Rolling Eyes

# 437
Здравейте,

Ние се добре. Имам чуството напоследък, че гледам 3г дете. Така се е разприказвала, сваля си гащите сама, сяда на гърне, яде напълно сама. Направо ми е мъчно, че няма толкова голяма нужда от мен.

за темите:
Приставката за 00- ползвали сме при една приятелка, но нейната макал че беше от скъпарските не пасваше на чинията. Вкъщи караме на гърне, по- удобно и е да се го носи сама и да си сяда сама.
Иначе и аз събирам мнения, но съм решила да си измеря чинията и тогава да купувам. В тази връзка, май свеки ще ни донесе от англия направо чиния с приставка. Ако иската ще се разтърся после да ви я покажа.

потенето- Елия също се поти. Лятото повече.

за обичането- и ние като Калинчо носим грейката само ако е много студено или има сняг. Има и 2 ватирани панталона. Обличам чорапогащник и тънко половерче. А вкъщи седи по потник, гащи, панталонче и блузка и по чорапки.
Не мисля да я изнежвам и вкъщи с чорапогащи.

# 438
Да се включа и аз по темата - вкъщи почти винаги е с чорапогащник, защото като е с чорапи нон-стоп ги сваля. Все иска да е боса и гола. И пантофи много не търпи. Само ме дебне и отива в друга стая и се съблича и после с радостни възгласи търчи по гол задник из апартамента. Иначе определено не я изнежвам. Вкъщи е 20-21 градуса. Спи по боди и памучна пижамка и почти по цяла нощ е отвита. Винаги е от най-леко облечените деца по градинките.
Приставка за тоалетната и аз обмислям да купя.

# 439
  • София
 На мен лелката в градината все ми обяснява, че Илия е тънко облечен, а в градината сигурно е поне 22 градуса. Много е топло. Как да и обясня, че вкъщи на 19-20 градуса по цял ден го гоня да му обуя гащи и чорапи. Само ме лъже, че има пиш, за да си събуе гащите или че  ще нани-на, за да си махне пантофите и чорапите. И също спи само по пижама и отвит. Сега, покрай болестите, вечер му обличам втора тънка памучна блузка, че да не е съвсем замръзнал по нощите.
 Приставка за тоалетна въобща не мисля да купувам. Още половин-една година ще си кара с гърнето, а после направо на голямата чиния. Той и сега си действа на голямата като го държа.
 И той също се скъсва от приказки, ама всичко го говори по бебешки. Много е сладко. Чак ще ми е мъчно като проговори човешки. Е, трябва преводач за "Тата майе ата пипито"- "Кака маже лак на пръстчето", но ине си му разбираме. Grinning Grinning

# 440
За обличането - навън излизаме с грейка само като има сняг, а под грейката обикновено е с термо бельо - долнище и горнище. Под термо-бельото е с бодито, с което е облечен сутринта, според зависи от това колко е студено (може да е потник, с къс или с дълъг ръкав). Когато няма сняг излиза или с ватиран панталон и чорапи, или с обикновени дънки и пак с термо бельото отдолу или чорапогащник ако не е изсъхнало... Шапка слагам обикновено, но ако е 7-8 градуса и ногаре, той сам не я иска и си слага качулката или без нея, ако е по-топло. В къщи е облечен обикновено с боди с къс или дълъг ръкав, според зависи, отгоре с анцунг, с къси чорапи и пантофки (от тези кожените без подметка). Нощно време спи с пижамка без нищо отдолу (с памперс де), ние спим на отворен прозорец и в стаята нощно време е около 17-18 градуса, може и по-малко, но той пак се отвива и рита одеялото ми като го завивам и вика "не" Simple Smile Завива се с моята завивка, а в неговото легло има олекотена. Досега не е било достатъчно студено за да му сложа чувалче (имам едно от Гого с ръкави, в което Гого спеше по пижама с къс ръкав). Другата седмица ако наистина стигне -15, може и да го използвам  Mr. Green

Честно казано, повечето грейки са шушлякови отдолу и не са приятни на допир до кожата, така че аз бих слагала при всички случаи нещо или просто не бих извеждала с грейка ако не е толкова студено.

За тоалетната - ние имаме две приставки от Гого, и двете не пасват съвсем добре, в смисъл мърдат на чинията. Но той и не ги е използвал много. Ходеше си н агърнето и после започна направо да си седи на тоалетната. Ники още не иска на гърне да сяда, пък камо ли на тоалетна... Е, няколко пъти от любопитство сяда, но нищо не върши. С гърнето удрям на камък всеки път обаче и си чакаме да ни дойде момента...

За потенето - Гого много се потеше и още се поти, но и баща му е така. Завиват се през глава винаги и след един час са мокри - и главите им, и възглавниците Simple Smile Често е и с мокра пижама... Но това е само като спи, иначе не е имал проблем с потенето. Ники се поти нормално - лятото повече, зимата не толкова, освен ако примерно спи на затворен прозорец и парно (което се случва някой път през деня като забравя да спра парното).

# 441
Ние пък нямаме космонавт. Имахме, ама ни умаля и сега караме на ватиран панталон и чорапки. Чорапогашник слагам само, ако е с пола, или отгоре с тънък клин, а на вън е студено. В къщи стои с боди с дълъг ръкав, анцунг и чорапки с пантофи. Като стане от сън ѝ слагам елече за половин час докато се климатизира, защото е загрята от съня. Поддържаме от 21 до 23 С. вечер преди лягане е 23 заради банята, след това проветрявам и намаляме парното за през нощта. Едва ли е повече от 19 С и сутрин го усилвам докато я облека за през деня. Спи само с пижама, без боди.

# 442
  • София
Ох, направо ми стана едно носталгично, като заприказвахте за тези бодита.. На яслата не дават с бодита и вече сме само с потници.
Чорапогащник под панталон тази зима съм обувала един път- като беше болна.
Днес, докато се рових в компютъра, попаднах на снимките от миналото коледно парти- толкова са малки бебешори децата ни тогава! Не могат да ходят, някакви супер безпомощни изглеждат, направо се изумявам, колко бързо мина това време!!!
Аз напоследък се улавям как дейставм с някакви заплахи, за да я накарам Мария нещо да направи, а нали не е хубаво...Ще трябва да се коригирам. Другия ми вариант е - да хвана някоя играчка и играчката да  я кара да се облича, например. Вие някой трик ще споделите ли?
Гери Мур, не каза какво десертче спретна за РД на мъжа ти.

# 443
Здравейте момичета.

В къщи Яна седи по анцунг, боди и мнооого тънка блуза отгоре. Но не знам колко градуса е у нас. На датчика на газта съм го сложила на 26-27 градуса, но горе до радиатора не вдига повече от 22 newsm78, а и в зависимост от това колко духа на вън, се променя температурата. В стаята на Яна е най студено, тя спи с боди  с къс ръкав, памучна пижамка, но и чувал от който е наполовина вън, но поне рамената са и завити.Иначе ако не дръпна пердетата много студ идва от прозорците. Crazy
На вън е с не много дебело панталонче блуза и яке, но тя много рядко ходи, а количката си е с чувал. Шапка често слагам сутрин, но след обед често си я маха.

За седалките, понеже съм купувала няколко, най евтините са най добри.

Иначе, дребните ме дразнят, единия само философства, а дребната ... все едно и също с нея. Чакам с нетърпение сряда, тогава сме на превръзка в Лондон.  Та така, много ви целувам всички, лека и успешна седмица Hug

А, забравих, сакън да не ни забравите, ето малко снимки от нас  Mr. Green
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31098514&l=edd98b9a2c&id=1589593556

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 23:41 от Шу

# 444
  • София
Окич, и аз днес търсейки едни снимки, попаднах на такива от миналата година (всъщност - вече е по-миналата Crazy), но от слеколедното парти  Simple Smile Наистина много са пораснали всички, но още тогава са си имали физиономиите, приличат си на сега  Simple Smile А как не дават бодита в яслата  newsm78 , навсякъде ли е така? Сигурно за да не ги преобличат изцяло, ако се случи да се напишка някое. За заплахите - и ние сме така  Embarassed , но просто нищо не действа. Голям инат е науми ли си нещо...  Tired
В къщи е облечен обикновено с боди с къс или дълъг ръкав, според зависи, отгоре с анцунг, с къси чорапи и пантофки (от тези кожените без подметка).
И ние така  Peace , но през нощта е пак с боди под пижамката, защото почти не търпи завивка (олекотена). Чувалче имаме едно от баткото, но не съм го слагала на Алекс, мисля, че няма да му е удобно за през нощта.  Rolling Eyes Аз и на Ивайло го слагах само денем като спи. Стайният термометър показва 21 градуса, в хола поддържам 19-20, защото най-често там си играят, тичат - да не им е много топло. СЗА, какво е термобельо?  Blush
Шу, страхтони сте, както винаги  Hug А Яна седи ли кротко в количката?

# 445
  • Варна
Добро утро!
Първо да се похваля, че от 1 седмица сме без биба newsm44 Не стана много лесно, но и не беше толкова трудно, колкото очаквах. Сега заспива по-продължително (понякога с мен до главата й, а понякога се залъгва без мен) и нощните й пробуждания са по-изнервящи без тапата за уста, но се радвам, че устисках положението и то без особени драми. Още се сеща да си я поиска от време на време, но няма връщане назад. Въпросът беше по-скоро аз да се пречупя и да взема твърдо решение.
За обличането - вкъщи я държа без чорапогащник, но навън слагам. Чушляков панталон обуваме само при сняг (или силен студ). Вечер спи с чувал, защото е в другата стая и защото Т там е около 16-17 градуса.
Как се предпазвате от грипа? При нас още не са обявили епидемия, но аз за всеки случай спрях каката от градина (след като имам такава възможност, не виждам защо да я водя умишлено да ми докара някой бацил). То не че и така сме застраховани, де. Давам им енгистол, клеева тинктура и много цитруси.
Окич, мерси, че питаш. Направих един шоколадов сладкиш с майонеза (наподобява фъч) и го украсих по много интересен и прост начин с плетена салфетка и пудра захар. Просто поради ограничения бюджет трябваше накрая да избера нещо според продуктите, с които разполагам.....но пък резултата се оказа сполучлив и набързо ометен Grinning Хубав ден, момичета!

# 446
Е, трябва преводач за "Тата майе ата пипито"- "Кака маже лак на пръстчето", но ине си му разбираме. Grinning Grinning

Мънки, това ме провокира да питам, Илийко не казва ли "К"? Защото Тияна също казва напр. кокошката че прави "то-то" Crazy, и Гого е "Додо", макар, че като по-малка я чувах да произнася "К" , сега липсва? Може ли и другите да споделите липсват ли някои звуци при изговарянето на думички? Дори все още си казва "Тау" на Чао.

Имате ли вече пубертетски кризи и как ги преодолявате? Снощи малката ми спретна такъв рев и много трудно я успокоих, дори хвърляше шишето с любимото мляко, което винаги е действало до сега Sad. Най-често ни се случва като иска да яде нещо, но тя е непрекъснато гладна Blush, а мадама ще става Mr. Green

# 447
Може ли и другите да споделите липсват ли някои звуци при изговарянето на думички? Дори все още си казва "Тау" на Чао.

Имате ли вече пубертетски кризи и как ги преодолявате? Снощи малката ми спретна такъв рев и много трудно я успокоих, дори хвърляше шишето с любимото мляко, което винаги е действало до сега Sad. Най-често ни се случва като иска да яде нещо, но тя е непрекъснато гладна Blush, а мадама ще става Mr. Green
При Митко липсващите са "Х", "Ц" и "Ч". Дядо Коледа казвал "Ко-ко", а "хляб" звучи като "Тляб", чанта е "танта", "цункай" е "тункай". Много думи произнася по бебешки, но се старае детето и доста често за няколко дни усвоява правилната. Думата за вода имаше интересна еволюция : гука - да - дата - уода (в момента).

Не знам дали е бебешки пубертет или просто характер, но на моменти става труден за издържане - рев, сърди се (особено когато не разбера някоя дума) и отказва всякакви опити да го разсеям. Веднъж плака половин час в леглото за "купа" и подивя, когато го питах дали иска супа, купа, какво точно иска... Искал си бил количка мини-купър (умален модел). Нямаше си друга работа баща му, че го научи и на марките коли!
В такива моменти не успявам да го разсея, иначе се опитвам да преодолея ината му с отклоняване на вниманието (да отговоря и на Окич) или да измисля интересен начин да свърши това, което искам (като на игра). Например когато не иска да закусва, му предлагам да си топне бисквитка в мляко и няколко пъти опитът беше успешен. Е, днес не стана, но ... здраве да е!

А как не дават бодита в яслата  newsm78 , навсякъде ли е така?
И в нашата ясла казаха, че не искат бодита, но още първия път ми направи впечатление, че все му е гол кръста и си го водя с боди, но го намирам разкопчано (явно се затрудняват в закопчаването при смяна на памперсите).

# 448
ТаняТ, описала си поведението на Рая. Чета за Митето и си мисля за нея. Едно към едно. И аз използвам туехниките на отклоняване на вниманието и действат също с променлив успех.

Коко, Рая също преди казваше отчетливо К, сега не го казва. Аз го отдавах на това, че тя някак отказва да говори напоследък, предполагам от объркването ѝ и слушането на 3 езика.  В смисъл, че използва думичките, който си използва по принцип и някои от тях още ги използва по бебешки. Опитва се да изговаря и много нови думи, но рядко ѝ се получават. Като цяло си мисля, че върна в развитието с говоренето и това ме притеснява. Тя беше на 11 м. когато знаеше как правят всички животни и името си и какво ли още не...  Sad  Искрено се надявам да е период и да мине. Иначе всеки ден ме изумява какви неща се сеща да направи - очевидно ѝ сече пипето, но с говора сме до никъде. Confused Имам предвид, че изречения като Тое на Вероник не прави - само тези, които си ги правеше още на годинка.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 12:58 от Tony_st

# 449
  • София
Алекс също има проблеми с някои букви, но не винаги. Премерно Т в "тати" го казва правилно, но "там" е "пам". К го казва. Други букви "изяжда" в думите, но мисля, че е нормално за тази възраст.  Rolling Eyes
Отвличането на вниманието в състояние на тръшкане при нас действа само понякога.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт