Математически турнири - 7

• 64 254
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
кое е следващото състезаниe
Мисля, че са Зимните математически състезания 28-30 януари Варна - Бургас, ако не греша или не пропускам нещо.

Искам да благодаря на всички, които пишат и четат нашата тема! Мисля, че ние не само споделяме радостите и неволите, съпътстващи трънливия математически път на малките ни състезатели, но успяваме да свършим и други полезни неща. Я колко грешки в задачите открихме напоследък!  Mr. Green От октомври коментираме идеята за медалите и тя вече е на път да се реализира за повече от едно състезание. Остава да издигнем лозунга: " Резултатите от всички състезания и всички градове - в Интернет до три дни!" и да го извоюваме. Joy
Шегата на страна, без всички вас ( нас), темата никога нямаше да бъде това, което е в момента.

# 31
  • Бургас
Да, зимните следват. Слава богу тази година седмокласниците са в Бургас  Praynig. Като знам миналата когато тръгваха за Русе какъв сняг валеше, аз бях 3 дни парцал докато ми се върне дЯтИто.  Tired

# 32
и ние не случихме на добро отношение - нашата госпожа с най-добри намерения е решила да похвали сина ми пред класа за двете грамоти - от Салабашев и от Коледното - резултата е бил, че са му скъсали тетрадката с последното отлично на правеното съчинение на тема "Зимна приказка" и редица реплики от типа на "тъп зубър" и пр. - което много го натъжи...

За съжаление това е по-често срещаното явление. Освен в случаите, когато "зубърът" е и най-добрия футболист, боксьор и изобщо тартор. Ако е някое свито дребно детенце децата си избиват комплексите като го тормозят. Най-добрата тактика е детето да не афишира заниманията си и при първа възможност да бяга в добро училище.

# 33
Гадни деца има навсякъде. Не мисля, че бягството решава проблеми.
Също така не начина, по който хвалят госпожите е виновен за последващите инциденти. Просто си има такива деца.

# 34
Изкарали са списъците с наградените за София на КМС http://www.iztok-smb.hit.bg/

# 35
  • Бургас
Също така не начина, по който хвалят госпожите е виновен за последващите инциденти. Просто си има такива деца.

Не е навасякъде. Има училища, където децата са отишли да учат след предварителен подбор (изпит) и колкото си по-добър, толкова е по-престижно. Там, който не учи е слабак и става обект на обиди и подигравки. Средата е друга  Peace.

# 36

Не говоря за бягство. По-скоро за мимикрия. След като тайфата си говори за коли и футбол, то и "зубърчето" говори за това и толкоз. Никой не го кара да разказва на какво състезание е бил или да отваря тези за черни дупки. Това имах предвид. Ей на, в София такива деца се явяват на състезания в СМГ и в тяхното училище никой не научава.

# 37
За съжаление това е по-често срещаното явление. Освен в случаите, когато "зубърът" е и най-добрия футболист, боксьор и изобщо тартор. Ако е някое свито дребно детенце децата си избиват комплексите като го тормозят. Най-добрата тактика е детето да не афишира заниманията си и при първа възможност да бяга в добро училище.
Напълно си права, Черна станция! Това казах и аз няколко поста надолу...
Аз имам и двата варианта у нас. Задачата ми е много тежка - да обясня, че тези, които те наричат "зубър", всъщност просто избиват комплекси и ти завиждат. Но това е трудно разбираемо за дете на 7 г. А и не е сигурно, че е особено вярно. Съдейки по себе си - не е вярно! Аз не си спомням да съм имала амбицията да бъда на върха. По-скоро бях "бунтарката"...
Това, в което съм сигурна е, че класният ръководител може да "улови" настроенията в класа и да прецени дали да похвали и награди отлично представилия се ученик или да не прави успеха му публично достояние. Но...както каза някой по-долу (нямам време да търся поста - извинявам се), и учителите имат нужда от подготовка за реална преценка на ситуацията.

# 38
Хей, изпуснах ви за няколко дни и вече сте в нова тема на трета страница. Да ни е на късмет!
Ура, медали!  newsm44 Поздравления на дечицата, които ще се окичат с тях! И на майките, които ги издействаха от организаторите!  smile3501
Малчо е осми, но следващата година ще се бори за медал.  Wink

# 39
Момичета, невероятни сте! За един ден успяхте да извоювате медали за децата ни. Медалите са това, на което децата се радват - носят ги на път за вкъщи, снимат се с тях, държат ги на лавичка да им "блещукат през нощта" Simple Smile.

Браво, страхотни сте, всъщност това е нещото, което харесвам в тази тема - позитивизъм и действеност.

Още веднъж - супер сте.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 21:34 от Obsolete

# 40
Браво за медалите!Браво на всички майки,загрижени за бъдещето на децата ни!
Ние сме на 4-то място на Коледното при третокласниците,само на косъм от медалите!Ще ни остане грамотата за отлично представяне,но пък сме надъхани за още по-висок резултат при следващите състезания! Grinning

# 41
Мисля, че са Зимните математически състезания 28-30 януари Варна - Бургас, ако не греша или не пропускам нещо.
Аз не съм много запозната, там отборно ли се участва, какъв е начина?

# 42
Във всяко училище ли се провежда общинския кръг на олимпиадата по математика? По принцип училищата задължени ли са да я организират или само ако има някакъв % желаещи?

# 43
  • Бургас
Аз не съм много запозната, там отборно ли се участва, какъв е начина?
Индивидуално, малко задачи, с много време за решаване, но трудни.

# 44
Имам някакъв спомен за отборно класиране, но мисля че се прави просто като сбор от индивидуалните резултати ( ако още го има).
Радост, къде се губиш? Налага ни се да следим изявите на Гери задочно.  Grinning И да я пускате на международни състезания, пък майчиното сърце ще претръпне някак!

Общи условия

Активация на акаунт