Математически турнири - 7

• 63 991
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
В Математика за всеки има качени задачите, а за някои области и критериите от вчерашната олимпиада. Но не са всички теми от всички области.

# 436
Задачите от В.Търново са същите каквито са дадени и в Бургас Simple Smile

# 437
За някои класове задачите в Ямбол и Велико Търново са едни и същи (например за 7 клас). А една от задачите  за 7 клас в Пловдив е същата като тези в Ямбол и Велико Търново.

# 438
За 4 клас - и в Габрово.  Grinning
 Неведнъж съм писала в темата, че подобни случаи не са изключение.

# 439
  • София
maggypan, при нас до голяма степен положението е същото и много ме е яд, защото има много акъл и малко концентрация, което ще му тежи през целия живот, ако не се направи нещо по въпроса. Буквално кокошкарски, както казваш, грешки видях.
За мен начина на действие е много решаване - всеки ден съм го хванала да решава до мен по 1 час задачите от читанката тема по тема. Трябва да се ошлайфа техниката, а това може да стане с много повторения само (струва ми се).
И все пак, оглеждам алтернативни училища за всеки случай, понеже положението не ми розовее никак.

# 440
  • Бургас
Темата нещо е разчиствана, само дето не виждам какво извън нея съм написала.  Tired
Както и да е, явно модовете скучаят след разформироването на ДиС.

# 441
Ние сме се изложили, за съжаление. Кокошкарски грешки в сметките, грешки при прехвърлянията - смяната на знаците, въобщеее... На всичкото отгоре не е писал всички изчисления на черновата, която след това да ми покаже, защото го било страх да не му се карам, ако бил сгрешил. Предпочитал да не знам какво е направил, а просто да изчакаме резултатите. Имаме сериозен проблем тук и трябва да сменя подхода, отношението и т.н. Но какво да променя??? newsm78
Дидева, браво на Макс! Поздрави го! smile3501 Явно той наистина има желанието да е първи или поне да даде максимума от себе си. Струва ми се, че Крис го прави просто, защото аз го искам...
Не се отчайвай, и аз бях тръгнала към отчаяние като гледах грешки, грешки, грешки , мислех си че само моят е толкова разсеян. Тук обаче някой от темата писа, цитирам недословно "ще видите че дори и грешките от невнимание са закономерни, а не случайни". Един вид аз поне го разбрах, че с решаване - нещата се оправят. При нас да чукна на дърво .. нещата тръгнаха. Състезания тепърва предстоят Peace

# 442
  • София
Аз разбирам грешки от невнимание като например неправилно прочетено условие, нещо пропуснато от бързане, объркани сметки, + или - при прехвърляне...но, знаете ли какво ми се е случвало  Shocked Карам го да ми прочете условието три пъти на глас и трите пъти да го прочита грешно - така както го асимилира в главата си бързайки, а не както го пише!
Е какво да го направя!

# 443
и моят е така, принципно знае как ще се реши задачата, но като започне сметките... ooooh! Забравил /2 за лицето на триъгълника, объркал делението и не направил проверка 'защото е много лесно и г сметнах наум..." е те такива..

# 444
  • София
Ами то май това показа и онази ПИСА - не четат с разбиране децата. Иво по същия начин - прочете началото, напомни му на решена вече задача и до края вече си е изгубил концентрацията за четене. Ей го сега на Б условие на 2 задача си пише черно на бяло - втората година еди колко си км повече от първата - той го сметнал обратно. И това го прави за втори път, такъв тип грешка. Карам го да си пише Дадено и Търсим за всяка задача, за да може докато систематизира данните да чете внимателно. И това не винаги помага. Единственият начин е много решаване, аз друг начин не виждам - и така смятам да върви подготовката.

# 445
  • София
На сайта на РИО София град все още не са качени критериите за оценка или поне аз не ги откривам. Моята дъщеря си излезе преди 10 часа без да е довършила второто подусловие на третата задача, защото не й стигнало мястото   #2gunfire(били им раздали само по един лист за белова и един за чернова). Та, затова ми е важно да видя дали все пак ще получи някаква точица и за второто подусловие.

# 446
Вече ги има критериите на РИО София

# 447
Не ги намирам. Може ли да пуснеш линк?

# 448
  • София

Аз лично не ги откривам, може ли да приложите линк, ако не ви затруднява.

# 449

Общи условия

Активация на акаунт