Математически турнири - 7

• 63 997
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
За 5 клас, София, получените от мен решения (набързо, оправяйки куп други неща) са: зад. 1 - 306.89; зад. 2, а) 126, б) 5.04, зад. 3 - 42.5. Очаквам отзиви и от вас (и от децата ви, ако са се върнали - нашият клас отишъл да се черпи след олимпиадата)
Задачите за 5 клас София подробно се обсъждат в темата на петокласниците.  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560385.315
Carmela Biscuit, аз затова помолих да ни стискат палци, току-виж отишла някоя точица поради леко разминаване с критериите по преценка на проверяващия.
За мен е по-важно, че моят младеж ги е решил вярно. Има време да задобрее в описването.

# 421
здравей Carmela Biscuit,
какви са вашите отговорите за 4-ти клас, за сравнение Simple Smile

# 422
10х, Дидева.

# 423
  • София
здравей Carmela Biscuit,
какви са вашите отговорите за 4-ти клас, за сравнение Simple Smile

Съвсем грубо нахвърляно (няма да ги описвам като за класиране  Grinning):
1 зад.
а = 1803 мм
б = 296 см
стр. кв. = 74 см = 740 мм
стр. триъг. = 601 мм
740 > 601

стр. кв. > стр. триъг.

2 зад.
кола - 1665 км
влак 1499 км
самолет - 8325 км
общо 11489 км
I год. 4995 км
II год. 6494 км

3 зад.
9 кг ябълки = 2 кг череши
1 кг череши = 207 ст. = 2 лв. 7 ст.

# 424
  • София
При моят четвъртокласник 2-ра и 3-та - ок. На 1-ва "а" и "б" - добре, но е писал, че това са страни и директно ги е сравнил. Това може да му изяде главата Rolling Eyes, но какво да се прави - децата се учат с времето и то не само на математика, но и на внимание и концентрация. Дано все пак имаме точки за областния (заради регламента за прием в СМГ)

# 425
а знаете ли след горе долу колко време ще излязат резултатите и в училищата ли ще им ги дават или в нета да ги търся? моят хубостник, след хвалене докато си стигнем до вкъщи колко били лесни задачите и как си ги бил решил и проверил 10 пъти по мои указания, естесвено се оказа,че е недочел и объркал и сега ще треперим дали ще се класира за общинския заради точките за смг, направо ше го пребия.....всеки път- нещо недочетено, и то за задачи, които са лесни и решава  наум дори.. та сме под напрежение и с нетърпение ще чакам да видя резултатите... #Cussing out #2gunfire

# 426
При моят четвъртокласник 2-ра и 3-та - ок. На 1-ва "а" и "б" - добре, но е писал, че това са страни и директно ги е сравнил. Това може да му изяде главата Rolling Eyes, но какво да се прави - децата се учат с времето и то не само на математика, но и на внимание и концентрация. Дано все пак имаме точки за областния (заради регламента за прием в СМГ)
моят пък не е видял ,че второто е см, а не мм, което общо взето му се случва за 1 път, защото откакто решаваме задачи , първото дето му набивам в главата е да сверява единиците още докато чете.....а на втората незнам защо е решил,че това, което трябва да смята за третото превозно средство, е в сравнение с второто, а не с първото ( и двете са сравнени с първото )....иначе подредбите са му верни, писал им е подробно като на "" олигофрени" по мои указания:))),черешите ги е написал съвсем подробно и вярно... пък да видим... Thinking Thinking

# 427
  • София
Аз мисля, че поне една седмица чакане на резултатите не ни мърда.

# 428
На страницата на някои от РИО-тата мярнах, че до 20-ти трябва да са предадени протоколите и списъците с класиране в РИО. Това означава, че най-късно другия петък всичко ще е ясно. По отделните училища - вероятно още по-рано.

# 429
  • София
Сайта на Рио София-град все още не се отваря, исках да погледна критериите за оценка, ако някой разполага с тях (за 4 клас), ще съм много благодарна да ги сподели.
Критериите ще бъдат качени в понеделник 14.02 /най-вероятно/. Simple Smile

# 430
  • Пловдив
Ако намерите линк към Пловдивските задачи моля да го постнете ..

# 431
РИО-тата ще не са качили задачите в нет, камо ли решенията. сигурно ще чакат 'работния' ден

# 432
А,ние се надявахме да сверим отговорите...Явно,това ще стане през следващата седмица.
Три дни търсихме задачи от минали олимпиади във Варненска област, освен за 2009г,други не открихме.Това ме накара и да пиша във Вашата прекрасна тема. Няма много майки от Варна ,които да споделят информация. Много е неприятно,че задачите са различни за различните области. Моята дъщеря мисли,че е решила всички задачи и според нея са били много лесни,но аз не съм на същото мнение-резултата ще покаже.

# 433
  • Сливен
Ако намерите линк към Пловдивските задачи моля да го постнете ..
Критерият за нашия регион - РИО Сливен е, че до областен кръг се допускат ученици, на които броят на точките е най-малко 16.
Тъй като няма да мога да намеря отговорите на нашите задачи моля ви помогнете с една задача за 4 клас: Правоъгълникът ABCD е разделен на 9 по-малки правоъгълника. На някои от тях е дадена обиколката в сантиметри, която е записана вътре. Пресметнете дължините на страните на правоъгълника ABCD и лицето му.
Има рисунка, на която големият правоъгълник е разделен на 9 по-малки, като в първия,  на първия ред няма нищо, във втория пише 6, в третия пак няма нищо, после на втория ред имаме 10 в първия, 4 -във втория и 12 - в третия, а на третия ред имаме празно правоъгълниче, после 6 и после пак празно правоъгълниче. Дано да ме разберете, че то едно обяснение стана  Simple Smile!                             

# 434
Ние сме се изложили, за съжаление. Кокошкарски грешки в сметките, грешки при прехвърлянията - смяната на знаците, въобщеее... На всичкото отгоре не е писал всички изчисления на черновата, която след това да ми покаже, защото го било страх да не му се карам, ако бил сгрешил. Предпочитал да не знам какво е направил, а просто да изчакаме резултатите. Имаме сериозен проблем тук и трябва да сменя подхода, отношението и т.н. Но какво да променя??? newsm78
Дидева, браво на Макс! Поздрави го! smile3501 Явно той наистина има желанието да е първи или поне да даде максимума от себе си. Струва ми се, че Крис го прави просто, защото аз го искам...

Общи условия

Активация на акаунт