Математически турнири - 7

• 63 987
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Започвам да се питам дали изобщо са провеждани ЗМС за малките класове преди 2007. За годините преди 2007 са качвани задачи само за класовете от 9-ти нагоре.
Са, са...  Grinning Аз имам задачи за четвърти клас от 1996.

# 466
Дидева, аз рових, копах, разпитвах..........никъде, никой (освен ти - разбира се, за което мнооооого 10х). Ти че си страхотна, то е повече от ясно. Може би трябва да ровичкам още по-упорито. Само да подшушна че в 125 СОУ са им давали на школата по-стари задачи за 5 клас, ама нямам как да ги копна. 'айде, наслука на търсещите.

# 467
  • у дома
Момичета, олимпиадата вече е зад нас и аз се оглеждам за следващото състезание - ЗМС - повтарям се, но да попитам пак - издирвам задачи от ЗМС за 5 клас опреди 2007г. Моля, някой има да ги сподели.
Само за идея-в стари броеве на списание Математика(има го по библиотеките) може и да ги има задачите от ЗМС,но не съм сигурна...
Има ли представа някой от коя година са ЗМС,аз намирам в един сборник отделни задачи,но те са от от Зимни математически празници ,иначе има и от 87г-Варна,от 88г-Русе,даже една година е от Плевен...но не са цели теми,просто отделни задачи.Ако ви вършат работа ще ги сканирам и изпратя на Дидева.

# 468
ЗМС се провеждат от 1981г. ЗМС и Зимни математически празници е едно и също състезание.

# 469
svetlaem, утре съм в библиотеката..........до каквото се докопам, ще споделя.

# 470
Може и да не съм доразбрала, но стана ли ясно над колко точки но олимпиадата се минава на следващия кръг.
благодаря предварително

# 471
Може и да не съм доразбрала, но стана ли ясно над колко точки но олимпиадата се минава на следващия кръг.
благодаря предварително
16 и нагоре. Винаги е било така.

# 472
Миналата година бяхме с 21, а тази скромно се надяваме на 18.

# 473
Благодаря за критериите! Сега ще чакаме резултатите.
и ние чакаме резултатите, но кога и къде ще излезнат?

# 474
  • София и там където не се пуши
Резултатите излизат в училището, където децата са държали изпита. Погледнете си в сайтовете също.

# 475
Здравейте математици
Само искам да споделя (защото няма с кой) за нашия отстъп от математиката Sad
Много ми е мъчно, но първоначалният ни ентусиазъм и успехи (е, не свръх, но доста добри), отстъпи място на нежеланието, страха (особено от Кенгуруто, защото е за много малко време - т.е. трябва да се мисли бързо), безразличието към състезания ...
Какви са тези безбройни шестици в у-ще по всичко, след като на това елементарно състезание на СБНУ е едва с 40ч.? 6-ца означава 50т. на това състезание, което на училищно ниво.
Разочарована съм от госпожите, защото не оценяват обективно децата и пишат ли пишат 6-ци. В същото време съм много доволна, че има такива състезания, за да придобие човек представа къде всъщност се намира.
Ще пропусмен сигурно и Кенгуруто и ВМС ... - като не става - не става.
Връщаме се крачна назад и започваме да попълваме дупки на училищно ниво. Като ги попълним -
ще започнем да се изкачваме пак към състезания.

Е, споделих ... Благодаря, че ме изслушахте ...

Хората, с които бих могла да споделя  реагират доста безразлично и затова говоря на вас.

# 476
  • Пловдив
Здравейте.  Simple Smile
Нямам идея дали съм ориентирала правилно и тук ли е мястото, където мога да попитам. Но не ми се искаше да пускам отделна тема.
Синът ми е в 4 клас. От Пловдив сме. Аз, а и той имаме желанието да кандитатства в ОМГ Пловдив, но се оказва, че аз нямам компетенцията да го подготвя. Бих била благодарна ако ми дадете инфо за добър учител, който е наясно с изискванията и спицификата на изпитите там. Или пък подходящ курс, въпреки че съм наясно, че за курс сме закъснели и изпуснали доста.
Извинявам се за внезапното нахлуване в темата.
Поздрави.   bouquet

# 477
kassii: Аз накарах сина да участва за да видя нивото му, Мнението за учителката му по мат. е, че каквито оценки пише в у-ще такива изкарвали децата на изпити newsm78. Аз не съм много съгласна. Освен, че дава доста сложни задачи на контрлните, за разлика от това, което решават в часвете. та реших да 'сверя часовника' с олимпиадата по мат. Сега да видим какво ще донесе. Нашите задачи ги няма никъде публикувани ще, камо ли решения. дано днес да ги публикува някой вече. Мисля, че това трябва да се регламентира. РИО-тата задължителн да ги публикуват.

# 478
kassii - винаги много съм се страхувала от това - да не загуби интерес и да лежи на стара слава. Всеки път като помисля за това, ми настръхва косата. Затова гледам натиска ми да отслабва, като видя съпротива от негова ( и нейна) страна. Много ги хваля с цел поощряване. Бъзикам ги - да им разпечатам задачи, ако имат свободен час - да си решават, да не скучаят - подигравам се със собствения си ентусиазъм, а, бе правя се на маймуна понякога...........засега удържам, не им липсва ентусиазъм и на двамата, но докога?
Също много ме притеснява факта, че изобщо не учи (баткото - 5 клас), почти учебник не отваря, все нямали нов урок и домашно нямали...и т.н. и т.н. Оценките - все отлични. На какво отгоре - представа нямам. Общата култура е до време, а после?

# 479
  • София и там където не се пуши
О това за отстъпа е голяма тема, за мен още по-голяма. В 8 на 1 състезание, в 9-ти сега ще ходи на ЗМС. Момчетата били по-различни. Търся статии, не форум за пуберите в училищна възраст и то само за момчетата.

Общи условия

Активация на акаунт