Математически турнири - 7

• 64 004
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Ако не променят нещо - 12-13 март.

# 511
И синът ми отива на областен кръг. С пълен брой точки е.
А как разбрахте? Има ли вече публикувани резултати?

# 512

В училище са им казали какви са резулататите им. Но синът ми си очакваше толкова.
Не знам кога ще ги публикуват в РИО.

# 513
  • София

И в нашето училище не са изнесени резултатите, но класната беше казала точките на децата още вчера (и дъщеря ми отива на областния кръг или както тя каза "преминах", макар и не с макс. брой точки). Просто попитайте в училището на детето.

# 514
Искам да попитам майките в този форум, дали  според тях критериите на организаторите за оценяване на задача 3, дадена в  град Перник,Плевен и Стара Загора на 4 клас ,ощетяват децата ,явили се на състезанието ,като не им дават право да вземат част от точките и за частично решение на задачата,както е в другите общини? Според мен в тази задача ,за да  се напишат числата от 1-9  в триъгълниците , трябва да се съобразят доста неща и би било редно точки да се дават за всяка стъпка ,която води към вярното решение?Ако някой има наблюдение би ли споделил това случвало ли се е други години?

Зад.3 Равностранен триъгълник със страна 3 е разделен на 9 равностранни
триъгълника със страна 1. Направете чертеж и поставете числата от 1 до 9 в
тях, така че сборът на четирите числа във всеки от трите триъгълника със
страна 2 да е един и същ.
(7 точки)

Критерии за зад.3
За направен верен чертеж (1 точка),за дадено решение (6 точки)

# 515
  • дядовата ръкавичка
относно провеждането на Кенгуруто:

Математическото състезание „Кенгуру” (с продължителност 75 минути) следва да се проведе на 19.03.2011 г. след края на учебните занятия в училищата с едносменен режим на обучение или между двете смени в училищата на двусменен режим.

Нещо не ми е много ясно: 19-03-2011 е събота - тогава ще се учи заради отработването на 4 март ли?

# 516
  • София

Нещо не ми е много ясно: 19-03-2011 е събота - тогава ще се учи заради отработването на 4 март ли?
[/quote]

Явно да, ще стане доста сложно този ден ми се струва.

# 517
Е и ние отиваме на областен кръг , много е доволна от себе си има 21 точки .  bouquet

# 518
  • София
В нашето училище още няма резултати. Е колко време им трябва?! Вече нямаме търпение, още повече че не очакваме максимални точки и сме под напрежение!

# 519
Минавам да се запиша и се връщам да чета   bouquet

# 520
  • София
Може ли да ми помогнете - търся задачи за магически фигури и рамки?

# 521
  • София
В "Курс по математика за 4 клас" на издателство Вега, 7.50 лв. има няколко глави:
-Разрязване на равнинни и пространствени фигури;
-Сглобяване на равнинни и пространствени геометрични фигури;
-Покрития на равнинни и пространсвени геометрични фигури.
Има задачи за подреждане на тримино, тетрамино, пентамино (напомнят тетрис Simple Smile, орнаменти и др.)
Ако такива задачи имаш предвид,  сигурно ще са ти полезни.

# 522
  • София
Имах предвид, задачи за намиране на сумата и липсващи числа в магически квадрат и др магически фигури; задачи подобни на тази на galinat:
или задачи с магически рамки (при магическите рамки сумите от числата изписани по всяка от страните фигурата са равни)

# 523
  • София
Детето имаше за домашно да реши задачи от Кунгуруто 2006, имам питанка за две от задачите:

15. В един месец се случили 5 понеделника. В този месец е невъзможно да има:
A) 5 съботи B) 5 недели C) 5 вторника D) 5 среди E) 5 четвъртъка

верен отг.Е

9. Колко числа по-малки от 30 могат да се образуват с помощта само на нули, единици и
двойки?
A) 2 B) 4 C) 6 D) 8 E) 10
Верен отг.Д
Тук предполагам нулата не се брои, но за първата задача въобще не мога да разбера защо такъв е отговора, при 31 дни в месеца има три последователни дни, които се повтарят 5 пъти, но само до там

# 524
  • София
Искам да попитам майките в този форум, дали  според тях критериите на организаторите за оценяване на задача 3, дадена в  град Перник,Плевен и Стара Загора на 4 клас ,ощетяват децата ,явили се на състезанието ,като не им дават право да вземат част от точките и за частично решение на задачата,както е в другите общини? Според мен в тази задача ,за да  се напишат числата от 1-9  в триъгълниците , трябва да се съобразят доста неща и би било редно точки да се дават за всяка стъпка ,която води към вярното решение?Ако някой има наблюдение би ли споделил това случвало ли се е други години?

(7 точки)

Критерии за зад.3
За направен верен чертеж (1 точка),за дадено решение (6 точки)

Моето дете е в първи клас и не зная дали се е случвало това и предишни години. Но за тази година ми се вижда абсурдно точно в четвърти клас да сложат такъв критерий. Третата задача ако не е решана съвсем и напълно да не може да се мине на областен кръг. Да не говорим, че и задачата като я гледам не е от най-логичните. Има си поне според мен и доза налучкване. Поне аз така я реших (сложих 1, 2 и 3 в триъгълничетата, които се засичат, наметих сборът 17 и по два начина нагласих другите числа).
Дали има и друг начин не съм гладала. Може и аз да не съм се сетила, обаче...

Общи условия

Активация на акаунт