Математически турнири - 7

• 64 149
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Е, как се разминахме с медала.................Нашият петокласник би бил втори в София, ако не се бях разсеяла със записването за Коледното  Embarassed и не се наложи да ходим в Перник!!! Но състезания - дал господ!!! Щеше да се радва. Но стимулът с медалите е прекрасен, предполагам и не много скъп.

# 61
  • София
По старата учебна програма НОК и НОД се учеха в началото на учебната година ,а например обиколка и лица на фигури беше последния раздел,първо се учеха обикновени дроби,а след това десетични

По същата схема се взима материала и сега в СМГ.

# 62
И никой ли няма задачи за последните години за 5 клас? newsm78 моля, пуснете линк или трябва да си купувам книжките?

# 63
  • София
Вчера не съм влизала във форума и сте изписали 7 страници.
Дидева благодаря за новата тема  bouquet
Поздравления за всички математичета и техните майки. Дано ентусиазмът ни (техният и нашият) да не намалява и през новата година.
Браво на всички, благодарение на които децата ще се радват на медали от Салабашев. Синът ми е с трети резултата за трети клас, но там децата са доста и едва ли ще получим медал. Tired
Някой да знае какви са наградите от Коледното за София? Там е на първо място.

# 64
До миналата година наградите от Коледното бяха книжки,но тази година може и нещо друго да измислят,знае ли човек!

# 65
  • София
А в нашето училище има една витринка с купите от награждавания. Аз там не видях нито една от математическо състезание. Днес ще погледна пак, ама е странно да има купи по шах, а да няма по математика. Не е трудно да се измисли критерий и до купите по фехтовка да сложат във всяко училище и някоя купа по математика. Тогава тези с купите няма да са просто зубъри, а и гордостта на училището. А завист винаги ще си има.
Много е добре, че има състезания по математика и малко повече показност няма да е излишна.

# 66
Кои са числата от първата десетица?
от 0 до 9
или
от 1  до10?

# 67
  • София
Кои са числата от първата десетица?
от 0 до 9
или
от 1  до10?

Според мен са от 1 до 10. Ако са имали предвид от 0  до 9 щяха да напишат думата "цифри".

# 68
не, със сигурност не са от 1 до 10 включително. Това са 11 числа.
Синът ми твърди, че са от 0 до 9, а аз незнам. Embarassed

# 69

От 1 до 10 са 10 числа, а не 11. Ако става въпрос за естествени числа, то 0 не е такова.

# 70
А в нашето училище има една витринка с купите от награждавания. Аз там не видях нито една от математическо състезание. Днес ще погледна пак, ама е странно да има купи по шах, а да няма по математика. Не е трудно да се измисли критерий и до купите по фехтовка да сложат във всяко училище и някоя купа по математика. Тогава тези с купите няма да са просто зубъри, а и гордостта на училището. А завист винаги ще си има.
Много е добре, че има състезания по математика и малко повече показност няма да е излишна.

Купи за училището има само, ако има и отборно класиране. Например в Шумен, ЗМС и пр.

# 71
  • София

Синът ви греши. Не може да са от 0 до 9 , защото с нулата не се брои. Опитайте да преброите нещо разделено на десетици - 0 я няма, тя означава липса. Числата от първата десетица трябва да са от 1 до 10, първата стотица - от 1 до 100.

# 72

От 1 до 10 са 10 числа, а не 11. Ако става въпрос за естествени числа, то 0 не е такова.

Ох, яко се обърках. Защо съм писала 11 незнам.
Значи от 1 до 10 са числата в 1-та десетица- ок.

Благодаря,Елл, math_mother !  bouquet

# 73
  • София
от 1 до 10 се водят първа десетица, има такива задачи в сборника за бързоуспяващи за 2ри клас и там го прочетох Peace

# 74
Преди малко се прибрахме от награждаването, организирано от СМБ - Габрово и вече държа в ръцете си първия медал на сина си от математическо състезание. Децата на първо и второ място в област Габрово на националното състезание " Хитър Петър", постигнали определен процент от максималния брой точки получиха и медал, освен грамотата. Засега грамотите стоят в папката, а медалът е на врата на отрочето, което не спира демонстративно да го захапва ( май много състезания е гледал  Joy) и да кръжи из цялото жилище, подскачайки. Определено трябва да се настоява за  медали на математическите състезания. В момента виждам ефекта с очите си.

Общи условия

Активация на акаунт