Математически турнири - 7

• 64 229
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Браво на децата!!!  Моят син очакваше поне 4 точки повече..............но не са се прибрали още, за да разкаже какво точно е получил и докъде е стигнал. Пък и не съм се видяла с учителите. Защото все говоря да се подготвя за зима, пък нека да е лято........Досега рядко се е лъгал в очакванията си. Но един студен душ няма да му дойде зле.

# 661
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Това с оскъдните средства е ужасно разочароващо. Един медал струва лев-два, а таксата за участие е 15лева.
Ние миналата година получихме медал и една картина. Тогава първото място беше едно , две втори и три трети, и всички получиха такива награди. Освен това медалите бяха много красиви- беше си написано на тях за кой клас са, на кое място и някаква емблемка. Т.е всичко си е било както трябва да е. Беше в Русе. Децата не чакаха за награждаването и още в понеделник всичко беше разпратено по училищата. Даже директора на нашето училище останал много изненадан , понеже Рали беше с моя приятелка- учителка в друго училище.
Днес нашите деца пак не са изчакали награждаването. Дано скоро им изпратят грамотичките.
Мене ужасно ме дразни нещо друго на това състезание. Защо едновременно се провежда и по математика и по информатика. Всички добри информатици са и добри математици. Така децата, които са в отборите по информатика са лишени от една възможност за изява.
Моята дъщеря в момента решава задачите от математиката и само това повтаря: Ако бях отишла по математика на тази задача щях да имам еди колко си точки..... Много и беше трудно да вземе решение с какво да участва.

# 662
 PeaceБраво на всички деца!Важно е куража и участието им.Моят син е на 13 място в 5 клас и съм много доволна.Сам се подготвяше, така че не мога да не му се радвам.Според мен беше в по-добра форма през януари, но пустите грипове много им объркаха нещата!
Браво на всички! Hug

# 663
  • София и там където не се пуши
Извинявайте, ама медали май никога не са се давали на това състезание. Винаги грамоти. Май някаква парична имаше, ама не съм сигурна.

Браво на всички явили се деца.

# 664
Извинявайте, ама медали май никога не са се давали на това състезание. Винаги грамоти. Май някаква парична имаше, ама не съм сигурна.

Браво на всички явили се деца.
Миналата година в Русе даваха. Мога да го снимам и да го пусна.

# 665
Мене ужасно ме дразни нещо друго на това състезание. Защо едновременно се провежда и по математика и по информатика. Всички добри информатици са и добри математици. Така децата, които са в отборите по информатика са лишени от една възможност за изява.

Права си по принцип. Наскоро някъде в някоя тема пак така се възмущавахме, че изпитът в АК и вторият кръг на състезанието-тест по математика също са в един и същ ден. Но май трябва да влезем в положението на съставителите на графика, защото просто няма достатъчно уикенди за всички състезания. И не е само информатиката. Ми то и всички добри физици са и добри математици, и химиците могат да разбират от математика и т.н. Просто се налага да се избира, за съжаление.

# 666
Черна станция е права

и Олимпиадата по английски (втори кръг) съвпада с Олимпиадата по математика (втори кръг).

Така преди две години синът ми едновременно трябваше да бъде на втори кръг физика и втори кръг националното за седмокласници. То им е противопоказно да се явяват на всичко.

Браво на Русенци, че са дали медали миналата година.

Само аз ли показвам снимки от такива важни събития. Снимките с наградените деца изпратих лично на родителите, показвам общи снимки обикновено.

# 667
Честито на победителите в ЗМС ! Вълнува ни предстоящият кръг на Олимпиадата по математика 12.03.Все още нямаме информация,къде ще се проведе във Варна,а датата наближава.Ако някой знае моля да пише.Майка на четвъртокласничка.

# 668
Нещо ново за мен. Явно спорът за второ място между Варна и Бургас е довел до още по-обобщено класиране Mr. Green Май досега не сме виждали такова нещо:

http://www.pmgbs.com/docz/zms11/kompleksno.pdf

# 669
Това пък какво класиране е.
Това си е чиста статистика на участията.

# 670
  • Бургас
И моята щерка пропусна химията 2кр, заради ПМГ - 40 години, миналата седмица. Определяш преоритети и действаш. Отделно на колко неща не я пуснахме ние, еми не може нон-стоп. Хем беше и болна цяла седмица. Confused Пак я водих - едната събота на националното по математика, другата на 40 годишното. Но по другите предмети.  Naughty
И понеже днес цял ден нямах възможност, а държа да коментирам нещо от сутришния пост на Чернева, сега ще го направя. Дано да не ме изтрият пак, че в тази тема модераторът не ме харесва явно. Правено е сравнение от децата и ръководителите им относно часовете по матемтика в СМГ и ПМГ. Не знам точната бройка на часовете по математика в СМГ седмично, но са сметнали, че за прогимназиалния курс се събира цяла една учебна година на ученик в ПМГ Б-с на часове, които децата в повече учат математика там. С други думи казано, ако нашите деца тук учат 3 години математика, по нашия брой часове, софийските имат 4 години приблизително. Правете си изводи за подготовката и резулатите. Peace
А иначе, днес се нагледах на хубави, умнички и талантливи деца от цяла България. Чувствам душата си пълна.  Heart Eyes

# 671
И понеже днес цял ден нямах възможност, а държа да коментирам нещо от сутришния пост на Чернева, сега ще го направя. Дано да не ме изтрият пак, че в тази тема модераторът не ме харесва явно. Правено е сравнение от децата и ръководителите им относно часовете по матемтика в СМГ и ПМГ. Не знам точната бройка на часовете по математика в СМГ седмично, но са сметнали, че за прогимназиалния курс се събира цяла една учебна година на ученик в ПМГ Б-с на часове, които децата в повече учат математика там. С други думи казано, ако нашите деца тук учат 3 години математика, по нашия брой часове, софийските имат 4 години приблизително. Правете си изводи за подготовката и резулатите. Peace

Аз не знам колко часове по математика имат различните МГ-та, а и не съм адвокатка на СМГ, че да ги защитавам или да споря с теб (Не съм и имала намерение да започвам спор или конфронтация. Пък и на какво отгоре???) Но доколкото знам училищата имат известна автономност и щом СМГ са успели да вкарат толкова математика, защо другите да не успяват? Ми тяхна си работа.
Аз само коментирах резултата. Пък и сигурно трябва да се броят не само редовните часове. Ти самата беше писала, че дъщеря ти е на лагер за подготовка и решават задачи по осем часа на ден. И в предишни години пак си писала за такива лагери. Никоя мама от СМГ не е писала за такова нещо. Мога само да аплодирам бургаската МГ smile3501, че успява да организира такива лагери, но и тази седмица с по 8 часа на ден трябва да влиза в сметката, ако седнем да сравняваме.
Аз лично обаче не мисля да сравнявам нищо Peace

# 672
  • Бургас
О, не споря, в никакъв случай. Само внесох уточнение, по повод това изречение "Като цяло в отборните класирания СМГ е с ясно изразена доминация за всички възрасти." И аз казвам според мен защо е така. Peace
Явно ПМГ така опитва да компенсира, часовете по такива лагери са и повече от 8 даже. Говорим за 15 - 18 деца от випуск. Ръководителите преценят колко поемат децата, а те поемат много. И работят здраво. Simple Smile

# 673

Ама това освен за Бургас и Варна, за останалите не може да бъде вярна статистика, защото нямат всички паралелки в училищата си  newsm78 .

И да допълня Радост, СМГ си подбират деца, такива само да са с математика и часовете например редовните са им 4 към 10 отделно са школите. Отделно трудовото им е заменено с информатика за прогимназията от много години.

Черна станция, не може в редовите училища да има толкова математика, защото това не са математически училища, както е СМГ, а са училища с усилено изучаване на математика, което е допълнително 1 до 2 часа ЗИП при това не във всички.

# 674

Черна станция, не може в редовите училища да има толкова математика, защото това не са математически училища, както е СМГ, а са училища с усилено изучаване на математика, което е допълнително 1 до 2 часа ЗИП при това не във всички.

Ние имаме 4 учебни часа седмично математика и школа събота 2 астрономически часа...4-ти клас  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт