Математически турнири - 7

• 64 093
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
За да не бъде постът ми третиран като спам и в подкрепа на апела на Черна станция - вижте колко амбициозно подхождат варненци към ЗМС-тата - сформират разширен отбор от четвъртокласници, които да ги представляват на зимните състезания http://www.mgberon.com/html/news.php?id=118.
Олеле определено са амбициозни варненци, прегледах темата от Преглед на знанията по информатика, което влиза в кандидатването(понеже съм от бизнеса, от любопитство).http://www.mgberon.com/html/uploaded_files/programa.doc Програми на С++ или Паскал искат и то хич не тривиални.. че и трябва да работи Simple Smile Честно не знам как го минават тоя тест. Според мен задачаите са за около 7ми клас Simple Smile

# 106
peppia, щом се интересуваш от информатиката, може би ще ти бъде интересно да видиш следния сайт http://infoman.musala.com/. В него има информация за състезанията по информатика, задачите, решенията на участниците и скриптовете за проверка и оценка на задачите.

Доста е интересно и е показателно как една задача с половин страница описание може да се реши от четвъртокласник или петокласник с 3 реда код.

# 107
  • София
Неслучайно ни се носи славата в другите форуми Twisted Evil Вижда човек ново съобщение в сериозна тема за математически състезания, а вътре само "Честита Коледа", "Запис" и подобни абсолютно безсмислени пълнежи Naughty
Не е ли редно да се пише само за свързани с математиката неща в тази тема? Нямам нищо против да се споделят резултати и класиране на деца (което иначе модераторите не одобряват), защото то пак е свързано със състезанията. Ама всякакви безсмислени постинги, тортички и други такива само трупат обем без да носят никаква полза.

Някои хора явно са настроени революционно през тази странна, междупразнична седмица  Wink

За да не бъде постът ми третиран като спам и в подкрепа на апела на Черна станция - вижте колко амбициозно подхождат варненци към ЗМС-тата - сформират разширен отбор от четвъртокласници, които да ги представляват на зимните състезания http://www.mgberon.com/html/news.php?id=118.

Супер!!!
А ние като заинтересовани софиянци къде и как да се запишем за участие индивидуално?

# 108
  • Русе
Честита Нова Година! Здраве, късмет и много упехи на всички математици!
  Имам въпрос към майките, на които децата вече са участвали в ЗМС - как става подбора за участие, ако има някаква процедура. Къде може да се намерят задачи за четвърти клас и регламент за участие.

# 109
Честита Нова Година! Здраве, късмет и много упехи на всички математици!
  Имам въпрос към майките, на които децата вече са участвали в ЗМС - как става подбора за участие, ако има някаква процедура. Къде може да се намерят задачи за четвърти клас и регламент за участие.
http://free.hit.bg/bojidarkg-maths/Page3659.htm
Засега само малко задачи, с любезното съдействие на Божидар.
Тук има нещо като регламент.

# 110
Здравейте. За много години на всички - малки и големи! Много здраве, късмет и още по-големи успехи през 2011 г.!

Нямам спомен дали някой е питал или казал дали има национално класиране за КМС? newsm78

# 111
  • София
Как става записването за зимното? Всеки ли може да отиде?

# 112
Сина ми беше в 125 СОУ, а от там не награждават децата по никакъв начин.

В училището на сина ми, награждават с грамоти за всяко състезание, независимо в кое училище се е явявало на състезание детето.

# 113
  • София
Какво стана с награждаването от "Иван Салабашев"?Има ли някакви новини?

# 114
  • София
Днес синът ми (3 клас) си взе наградата от 125 СОУ за първото си място в Коледното математическо състезание. Наградата му освен грамота е 10 лв. Направо съм изумена, що за награда е това? Shocked Освен това ми каза, че наградата за първо място за 2 клас била 15 лв., защото победителите били по-малко. #Crazy
Явно, стимулът за Софийските деца трябва ние родителите да им го създаваме.

# 115
  • София
Днес писах на Емил Колев един от организаторите на  "Иван Салабашев" с въпроса, дали ще има награждаване?Неговият отговор беше: "Ще има национално закриване. За сега го планираме за 22 януари. Ще изпратим съобщение в началото на  другата седмица".
Това е радостно събитие.Вече ще има награждаване и за София.

# 116
Днес синът ми (3 клас) си взе наградата от 125 СОУ за първото си място в Коледното математическо състезание. Наградата му освен грамота е 10 лв. Направо съм изумена, що за награда е това? Shocked Освен това ми каза, че наградата за първо място за 2 клас била 15 лв., защото победителите били по-малко. #Crazy
Явно, стимулът за Софийските деца трябва ние родителите да им го създаваме.

Тепърва има да се сблъсквате с абсурди при награждаването. Не помня на кое състезание (не беше от вътрешноучилищните) наградата на сина ми беше едно свещниче - от онези, китайските, дето не струват повече от  50 ст. ... Върви после му обяснявай колко е хубаво да си пръв в града или в страната...

# 117
Някой знае ли кога ще бъде следващото състезание по математика за 5 клас? В нашето у-ще не ни информират за такива - все едно не съществуват ( или мене синковеца нарочно не ме имформира). Но ми се иска да го запиша.

# 118
  • София
Сега, докато е затишие, аз искам да попитам за Великденското математическо състезание за 1 клас.
Някой чете ли им условията на децата или те сами каквото успеят да направят, това?

# 119
  • София
Сега, докато е затишие, аз искам да попитам за Великденското математическо състезание за 1 клас.
Някой чете ли им условията на децата или те сами каквото успеят да направят, това?
Децата сами си четат условията на задачите.

Общи условия

Активация на акаунт