Математически турнири - 7

• 64 080
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някой знае ли кога ще бъде следващото състезание по математика за 5 клас? В нашето у-ще не ни информират за такива - все едно не съществуват ( или мене синковеца нарочно не ме имформира). Но ми се иска да го запиша.
Мисля , че най-скоро е Олимпиадата по математика-12.02.2011.

# 121
  • София
Сега, докато е затишие, аз искам да попитам за Великденското математическо състезание за 1 клас.
Някой чете ли им условията на децата или те сами каквото успеят да направят, това?
Децата сами си четат условията на задачите.

Леле-мале, та то някои задачи са с доста дълги условия. Кога ще успеят да ги прочетат, та и да ги осмислят  Shocked
Как е било през изминалите години

# 122
За първолаците се смята, че към Великден вече се справят сами с четенето на условията, не съм чувала да им ги четат. А за 5 класници имаше питане - предстоят Зимни математически състезнаия - 28-30 януари, но пак зависи къде живеете, дали ви се пътува и т.н.

# 123
  • най-шареното място
Четата ги без проблем! Март е почти края на годината - април и май са пълни с почвини дни и чететенето е много напреднало.
Имайте предвид, че децата не чели преди първи клас обикновено започват да четат декември-януари. И до март са факири Simple Smile. Но ако се притеснявайте четете повече задачи след средата на месеца.

# 124
  • София
Записвам се в новата темичка. За много години!   bouquet

# 125
  • София
И аз се надявам, че с четенето ще са напреднали. Малко се стреснах от по-дългите условия, за които все пак трябва повече време

# 126
Днес синът ми (3 клас) си взе наградата от 125 СОУ за първото си място в Коледното математическо състезание. Наградата му освен грамота е 10 лв. Направо съм изумена, що за награда е това? Shocked Освен това ми каза, че наградата за първо място за 2 клас била 15 лв., защото победителите били по-малко. #Crazy
Явно, стимулът за Софийските деца трябва ние родителите да им го създаваме.

И аз съм възмутена.
Моя второкласник също е с грамота и 10лева за 3-то място на КМС.
Толкова ли не можаха по една енциклопедия да закупят?!

# 127
На мен пък много ми харесва идеята с паричната награда - няма значение дали е 1 или 10лв. - важното е, че първите пари, които детето е спечелило (не дадени от мама и тати или друг близък) са от състезание по математика!!! За мен е стимулиращо.

# 128
Всяка награда е стимулираща, но предметната остава в спомените. Разбира се, трябва да е подходяща за детето и интересна. Аз лично още се спомням една грозна ученическа чанта/но от естествена кожа, която получих като награда и веднага я смених в магазина с дънки "Панака".

# 129
  • София
А защо сте възмутени от паричната награда, с нея и с ваша помощ може да се вземе нещо свестно, а не като на СМТ, където им дадоха по един китайски моливник от гума, лепенки от най-евтините и кичозни и меденка, която моето дете не яде.Миналата година от Великденското имахме парична награда, с която купихме книга, нещо което остана, а не като тези неща , които отдавна заминаха в кофата.

# 130
Преди на КМС и на ВМС даваха и сборници със задачи. Никак не е лошо като идея. Само, че бяхме насъбрали по едно време бая еднакви и пак не е нещо запомнящо се.  Да, евтините шоколадови яйца от СМТ също са "отбий номер" и директно отиваха в кофата за боклук. Изглежда си трябва малко по-творческо мислене, за да е нещо наистина запомнящо се.
Като се замисля май грамотите, медалите, купите са неща, на които най-много се радваме у нас.

А, да, спомням си, че като ученичка получих трите тома на Александър Беляев ("Човекът-амфибия" и т.н.) и бях като зашеметена от този автор. Още си ги пазя. И други ценни книги-награди имам оттогава, но наистина сякаш са подбрани точно като за мен.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 16:29 от 1

# 131
Всяка награда е стимулираща, но предметната остава в спомените. Разбира се, трябва да е подходяща за детето и интересна. Аз лично още се спомням една грозна ученическа чанта/но от естествена кожа, която получих като награда и веднага я смених в магазина с дънки "Панака".
 hahaha еехх, какви години бяха!

А вие защо толкова много се впрягате за тези награди: синът ми винаги е много щаслив, когато се връща с 'грамота'. Това с 10-те лева ми изглежда изключително нелепо! Книжка, сборник, чертожни инструменти са най-подходящи за такъв вид състезания, според мен.

mst- тогава е междусрочната, нали?
mariAna66- учителката по мат ли трябва да ни информира или самосиндикално да се записваме?

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:30 от gold__

# 132
  • София
Ако алтернативата е нещо за кофата, тогава по-добре парички.
Но ако не са достатъчно за нещо по-голямо, то по-добре да е сборник, надписан за детето.
Или друга подходяща книжка. А и вече елките са на цена по-ниска от батериите в тях.

От стикери, татуировки, гънещи се моливи и несесерчета от гума  Sick

# 133
Здравейте, честита Нова година на всички!
И аз търся допълнителна инфирмация за Зимните математически състезания

# 134
  • София
Информация за математическите състезания http://www.teacher.bg/Article/Details/2624
Относно олимпиадата по математика І кръг се провежда в самото училеще от учителите по математика.

Общи условия

Активация на акаунт