Математически турнири - 7

• 64 065
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Ние от преди 2 години за КМС - първо място имаме възглавничка - сърце, наместихме на някой зястоялата стока от преди почти година, от предишния 14.02. Тази и миналата година - албуми (сравнително хубави), но пък кой слага снимки по албуми днес. Та и трите подаръка са неизползваеми, прибрани, защото са й награди. Виж 20 лв. парична награда, която получи от друго състезание е друго нещо. И ние й дадохме същата сума и си купи едни дънки - голяма гъзария.  Joy

# 136
  • най-шареното място
И аз съм сякаш най-склонна да приема за добра паричната награда. Вероятно веднага ще бъде избрана книга и надписана подобаващо. Меденки и химикали наистина е обидно за организаторите...

# 137
Ако бюджетът е ограничен, най-добре е децата да получат диплома и медал. Няма начин комплект от двете да е повече от десет лева. По-добре от някаква евтина глупост. А ако има малко повече пари, по-добре децата да получат пари в брой и сами да си ги похарчат. По-добре от няколко евтини глупости или една малко по-скъпа.

# 138
•Общински кръг – 12 февруари 2011 г.;
•Областен кръг – 12-13 март 2011 г.;
•Национален кръг – 16-17 април 2011 г.
какво означава това? че до или на 12.02 трябва в училище да проведат този кръг или общинския е след училищния?
Моля дайте малко инфо, че май на нашата учителка не и се знаимава с това

# 139
Общинският кръг е този, който се провежда в училището. За областния детето трябва да се класира, а национален има от 7 клас нагоре, като комисията може да допусне до участие и по-малки ученици.

# 140
Моля дайте малко инфо, че май на нашата учителка не и се знаимава с това
Няколко поста по-нагоре mariAna66 ти е отговорила.
А пък в първи пост от тази тема г-жа Дидева си е направила труда да качи доста информация относно всички математически състезания, които се провеждат през тази учебна година. Ценна информация има и в подписа на госпожата.
Ноооо, явно няма кой да чете.

Моля, нека тази тема бъде полезна за всички, а не да се дъвчат едни и същи въпроси и отговори страници наред. Peace

# 141
  • София
Въпросът на gold__ е абсолютно резонен: какво става, ако училището не организира общинския кръг на олимпиадата? Къде може другаде да се яви детето.

Темата е наистина необятна, и ако някой не я следи, ще му е трудно да се ориентира.

Аз даже се чудя дали задачите на общинския кръг са еднакви за всички. Аз със сигурност съм се явявала на първи кръг на олимпиадата с по-различни и по трудни задачи (МГ) от тези на другите училища.

# 142
Въпросът на gold__ е абсолютно резонен: какво става, ако училището не организира общинския кръг на олимпиадата? Къде може другаде да се яви детето.

Темата е наистина необятна, и ако някой не я следи, ще му е трудно да се ориентира.

Аз даже се чудя дали задачите на общинския кръг са еднакви за всички. Аз със сигурност съм се явявала на първи кръг на олимпиадата с по-различни и по трудни задачи (МГ) от тези на другите училища.
По принцип всяко РИО изготвя свои задачи за общинския кръг. Има регионални инспекторати, които се договарят и използват една и съща състезателна тема. Миналата година например така направиха Плевен и Шумен. Мисля, че няма разлика в задачите за МГ и останалите училища, но най-добре е да се включи някой, чието дете учи в такова училище и ходи по олимпиади, за да внесе повече яснота по въпроса.
На областния кръг задачите са еднакви за цялата страна.
НОМ е под егидата на МОМН и не ми се струва нормално да има училища, които не я провеждат. Вероятно експертът по математика в съответното РИО ще ви даде най-компетентен и изчерпателен отговор къде и как детето може да участва, ако това се случи.

# 143
Моята информация съвпада с тази, подадена от Дидева:
- "Експертите по математика в РИО организират изготвянето на задачите и критериите за разпределение на точките за всяка от тях за общинския кръг" (това е цитат от регламента за организиране и провеждане на учен.олимпиади по математика за 4-8 клас);
- миналата година дъщеря ми (която е в СМГ) и бившите й съученички от старото училище се явяваха на общински кръг в едно и също училище и решаваха едни и същи задачи.

# 144
Честита нова година! Много здраве и благоденствие! Много успехи на малките състезатели!
Да, всяко РИО изготвя задачи за общинския кръг. Задачите са едни и същи за всички ученици към съответното РИО, независимо дали са от математически гимназии, или не. За областен кръг се класират всички ученици, които са постигнали 75% от максималния резултат. До миналата година максимумът беше 21 точки - съответно са нужни най-малко 16 точки за следващия кръг. Предполагам, че и тази ще е така. Съответно и за класиране на национален кръг важи същото - 75% от максималния резултат.

# 145
  • София
......
- миналата година дъщеря ми (която е в СМГ) и бившите й съученички от старото училище се явяваха на общински кръг в едно и също училище и решаваха едни и същи задачи.

Obsolete, имаш предвид, че дъщеря ти не се е явявала в СМГ, а в друго училище ,така ли?

# 146
......

Obsolete, имаш предвид, че дъщеря ти не се е явявала в СМГ, а в друго училище ,така ли?

Не, общинският кръг беше в СМГ и в СМГ бяха разпределени няколко училища, между които и бившето училище на дъщеря ми. След общинския кръг се върна щастлива, че се е засякла с много приятелчета от предишния клас.

# 147
  • София
Obsolete, благодаря ти.

Благодаря и на останалите, които ми помагаха.

# 148
Здравейте!Знам,че това,което ме интересува не е много по тази тема,но тъй като тук има дами със завидни математически умения, реших , че само тук мога да получа помощ.
    Имам две задачки,от Тв-игра- колкото и варианти да опитахме вкъщи така и не стигнахме до обявените накрая отговори. Вие сте на ход Simple Smile:

Намерете сбора на числата:

31+2х4+23
         -(7+7-6)+
         22-18+15    равно на?           отг. 717

12+7-(4х4)+
         (2х2-3х3)+
         18+2х2-22     равно на ?       отг.804

# 149
Здравейте!Знам,че това,което ме интересува не е много по тази тема,но тъй като тук има дами със завидни математически умения, реших , че само тук мога да получа помощ.
    Имам две задачки,от Тв-игра- колкото и варианти да опитахме вкъщи така и не стигнахме до обявените накрая отговори. Вие сте на ход Simple Smile:

Намерете сбора на числата:

31+2х4+23
         -(7+7-6)+
         22-18+15    равно на?           отг. 717

12+7-(4х4)+
         (2х2-3х3)+
         18+2х2-22     равно на ?       отг.804

Не разбирам какви варианти сте опитвали? При така поставените знаци да се получат тези отговори е невъзможно. Да не  би задачата да е да се намерят и поставят такива знаци, че да се получи даденият отговор?

Общи условия

Активация на акаунт