Математически турнири - 7

• 64 061
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
това е цялото условие и това са дадените знаци.Игрите са по ТВ"Европа" следобед,към15 ч/но не зная дали  е всеки ден,защото аз ги засичам само в събота и неделя.За първата стигнаха до 9000лв,а за втората до 6000лв награда/не ,че има някакво значение/.

# 151
 Peaceчакаме зимните игри

# 152
Записвам се и ще ви следя с голям интерес  Hug Твърдо съм решила да накарам моя първокласник да се влюби в математиката..... Каквото и да ми коства това  Joy

# 153
  • София
Утре на 10.01.2011г. от 13.13 часа, в кабинет 8, ще бъдат наградени явилите се в 107 ОУ ученици на математическия турнир "Иван Салабашев".

# 154
Здравейте!Знам,че това,което ме интересува не е много по тази тема,но тъй като тук има дами със завидни математически умения, реших , че само тук мога да получа помощ.
    Имам две задачки,от Тв-игра- колкото и варианти да опитахме вкъщи така и не стигнахме до обявените накрая отговори. Вие сте на ход Simple Smile:

Намерете сбора на числата:

31+2х4+23
         -(7+7-6)+
         22-18+15    равно на?           отг. 717

12+7-(4х4)+
         (2х2-3х3)+
         18+2х2-22     равно на ?       отг.804

Не разбирам какви варианти сте опитвали? При така поставените знаци да се получат тези отговори е невъзможно. Да не  би задачата да е да се намерят и поставят такива знаци, че да се получи даденият отговор?

не се и мъчи да намериш как се смятат тези задачи....аз една вечер случайно попаднах на тях в някаква телевизионна игра.....естесвено, има уловка.....пробвах всички нормални начини за смятане + всички идиотски такива, противоречащи на всякаква логика и правила....всеки, който се обаждаше, даваше някой от получените от мен отговори, и отгховорът все не беше верен, а наградата се качваше неимоверно....накрая предаването завърши без познат ( съответно обявен) отговор на задачата....така че единствената логика и упловка е - много звънене на нещо без верен отговор.....( логичният и верен отговор, койо може да се сметне лесно и от дете 3 клас, беше споменавам многокртано от зрителите, и обявяван за грешен.....четох условието " сборът от всички цифри в задачата" , смятах и тях, и този отговор не беше верен )...пълна измама срещу СМС-и  за наша сметка !!!! аз съм от тези хора, които последно ще седнат да звънят, да не говорим,че винаги нервно превключвам канала, щом видя поредната тъпа игра за шарани, но този път задържах канала, защото първите 30 секунди, на които попаднах още бяха сеир с верния отговор....исках да видя кой е аджеба верния отговор и толкова ли съм нискоинтелигентна, та не мога да го намеря...е, верен отговор така и не се разбра !!!

# 155
С риск да засегна някого, не мога да се стърпя  и да не кажа, че темата е озаглавена "Математически турнири", а не "Задачи решавам всякакви".

# 156
   Намерете сбора на числата:

31+2х4+23
         -(7+7-6)+
         22-18+15    равно на?           отг. 717

12+7-(4х4)+
         (2х2-3х3)+
         18+2х2-22     равно на ?       отг.804

newsm78
Не ми изглеждат водещите да са ходили много на конкурси.. newsm78 Но пък сценаристите?

# 157
аз се извиних,че пиша за нещо,което не е по-темата,но тъй като синът ми е в първи клас и с него решаваме най-различни задачки/ от книжки,от даваните по разни състезания и т.н./, след като бяхме попаднали на тази игра,малкият каза,че това е задача като за него ,иска да я реши и така и направи, и после почти 30 минути чакахме резултата, и останахме изумени от отговора. Затова попитах тук Simple Smile

# 158
  • София
На тези игри понякога уловката се крие в условието. Не е достатъчно само това. Кой знае какво изискване са имали. Ето например тук
         12+7-(4х4)+
         (2х2-3х3)+
         18+2х2-22
скобите са напълно излишни. Защо са ги слагали?
Така с половин условие изглежда тъпо.

# 159
на екрана, вдясно от цифровия израз има картинкав която е възможно да има вписани и други действия и числа. И това ми идва наум. newsm78

# 160
  • София
Здравейте, организира ли се провеждане или поне записване за участие в друг град в Зимните математически състезания от някое училище в София?

# 161
  • София
Момичета,  отчаяна съм. Моят първокласник нямаше проблеми с Коледното МС, но сега като погледнахме Великденските от други години  Shocked Задачите с думи ги изчита, но не може да вникне в условието  ooooh!

# 162
Записвам се да следя Simple Smile

# 163
Момичета, помагайте... Praynig

Задача от "Математика за таланти", давана през 2009 г. на пробен изпит за СМГ (пиша я в сдъвкан вариант):

52 буркана - да се наредят на 4 рафта, така че на първия да са най-много, на втория - половината от тези на първия, на третия - с 3 по-малко от тези на втория и на четвъртия - с 2 по-малко от тези на третия.

Дотук добре. Направих 2 вида уравнения (1 - аз, 1 - една приятелка). Решихме я. Въпросът ми обаче е как да я обясня на сина ми. Той я реши, но с допускане. В задачата се иска пълно обяснение на решението. От кой тип е тази задача? Не е рачешка. Или е? Не мисля, че ще разбере уравнението. Или, ако го разбере, то няма да му влезе така в главата, че да използва тази логика и при друга задача...

# 164
Може да пробвате с " вълшебните" отсечки от Жълтата читанка, но по същество нещата пак се свеждат до уравнение.
Само да добавя нещо. Добрах се до информация за ЗМС, но за съжаление само за Варна, където ще са големите.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт