Математически турнири - 7

• 64 107
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Това е само от престараване. Когато децата стачкуваха за по-дълга зимна ваканция министерството се запъна, ама явно ги хвана шубето и сега компенсират. И както с всяка компенсация, става по-зле.
Съгласна съм, че не бива да се посяга на доброволните занимания. Училището е задължително - ОК, спират го. Но защо се посяга на доброволните занимания? Ми защо не затворят кина, пързалки, дискотеки, ресторанти? Да се ходи на състезание или кръжок си е лична работа на всеки. Не е задължително и всеки си поема отговорността.

# 256
И на страницата на ПМГ вече има официално съобщение за отлагането на ЗМС.

# 257
Аз пък не виждам нищо чак толкова апокалиптично и непоправимо в отлагането на ЗМС

# 258
Аз пък не виждам нищо чак толкова апокалиптично и непоправимо в отлагането на ЗМС

О, то нищо не е непоправимо, разбира се. Но вече си има график и всеки си е направил плановете. А да се намери нова дата преди пролетта не е много лесно.

# 259
  • Бургас
Да, отлагат се. Информацията ми е от последния час, а преди това децата си имаха школа за подготовка.

# 260
  • София
Здравейте.  Hug
Аз отново съм с въпрос за ВМС за първи клас. 2010 година - зад. 3.
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/05/VMS-2010-1-KLAS.pdf
Откъде идва логиката за верен отговор б - 3? За да са 2 Х 2, 2 Х 3, 2 Х 4, 1 Х 5, 1 Х 6 и 1 Х 7 или има някаква друга причина? Детето по някаква си негова логика беше попълнило 5 в празното квадратче.

# 261
Здравейте.  Hug
Откъде идва логиката за верен отговор б - 3? За да са 2 Х 2, 2 Х 3, 2 Х 4, 1 Х 5, 1 Х 6 и 1 Х 7 или има някаква друга причина? Детето по някаква си негова логика беше попълнило 5 в празното квадратче.
Сборът на всеки ред да е 12?

# 262
Към Obsolete: Дали така щеше да си убедителена, ако твое дете беше болно.

Не бива да се подценява сериозността на обстановката. Аз лично отказах участието на моето дете, защото не искам да се разболее и мен да ме няма. Контрола по това къде са децата ни е на родителя. Никой не може да затвори обществените заведения и не това е целта.
Състезание ще има, и не мисля, че е голяма трагедия преместването му. Графика действително е натоварен, но тази драматизация ми се вижда излишна.
Могат да съжаляват само родителите на децата дето са били в резервите и такива като мен са им дали шанс.

# 263
  • София
Здравейте.  Hug
Сборът на всеки ред да е 12?
  bouquet Hug

# 264
Не бива да се подценява сериозността на обстановката. Аз лично отказах участието на моето дете, защото не искам да се разболее и мен да ме няма. Контрола по това къде са децата ни е на родителя. Никой не може да затвори обществените заведения и не това е целта.
Състезание ще има, и не мисля, че е голяма трагедия преместването му. Графика действително е натоварен, но тази драматизация ми се вижда излишна.
Могат да съжаляват само родителите на децата дето са били в резервите и такива като мен са им дали шанс.

Първо, ваканцията свършва на 01.02. А навсякъде пише, че пикът на епидемията ще е и в следващата седмица. Т.е. детето ти може да се разболее със същия успех и след грипната ваканция. И тогава какво, децата да не учат до март ли?
Второ, сама казваш, че контролът какво да правят децата е наш, на родителите. Ти си преценила - спряла си детето си. Друг пък е искал то да отиде. Защо да се отнема на родителите правото да решават?  Коректно е ваканцията да важи само за задължителните училищни мероприятия, а за доброволните всеки сам да си решава.
Трето, всеки си е правил някакви планове и всеки има право да е ядосан, че тези планове се променят. Да, състезание ще има - все ще го сбутат някъде. Но кога ще е? Как да си направят хората план? Ми точно тази събота-неделя може детето да има друг изпит или състезание?

# 265
Към Obsolete: Дали така щеше да си убедителена, ако твое дете беше болно.

KateTodorov, ами може и да сме от резервите и да съжалявам и драматизирам именно защото изпускам златния шанс детето ми да отиде на голямо състезание на мястото на болните деца от А отбора...

Както пишеш, ти лично си отказал(а) участието на детето си. Аз също искам лично да взема решение.

# 266
Не е само това. Не всички деца, които ще участват са от елитни МГ, където всичко е организирано. Майка от малък град си взема отпуск, прави резервация за хотел, урежда си транспорт, пуска молба за да освободи детето от училище и около 30-40 часа преди да тръгнат се оказва, че състезанието е отменено. За разочарованието на детето да не говорим. Можеха поне по-рано да обявят отлагането.

Защо пък родителите? Децата за мен са по-важни. Нали те, в крайна сметка, се състезават.

# 267
Не е само това. Не всички деца, които ще участват са от елитни МГ, където всичко е организирано. Майка от малък град си взема отпуск, прави резервация за хотел, урежда си транспорт, пуска молба за да освободи детето от училище и около 30-40 часа преди да тръгнат се оказва, че състезанието е отменено. За разочарованието на детето да не говорим. Можеха поне по-рано да обявят отлагането.

Именно. Много добре казано.

# 268
Момичета, някъде тук бях чела, че е необходимо предварително записване за участие в областния кръг на олимпиадата... (София). Освен това била необходима борба, ако става дума за третокласник...

Ще кажете ли повече, моля, че време не остана... А и учителката на сина ми, на която разчитах за това, е болна и ще се върне чак в края на февруари  ooooh!

Разчитам на вас   bouquet

# 269
Момичета, някъде тук бях чела, че е необходимо предварително записване за участие в областния кръг на олимпиадата... (София). Освен това била необходима борба, ако става дума за третокласник...
Ще кажете ли повече, моля, че време не остана... А и учителката на сина ми, на която разчитах за това, е болна и ще се върне чак в края на февруари  ooooh!
Разчитам на вас   bouquet
За областния кръг няма записване. За там трябва да се класираш. Детето трябва първо да участва на общински кръг, който по принцип се провежда в конкретното училище. Говори с директора на училището или се обади в РИО на експерта по математика.
Моят син  се яви миналата година като третокласник на общински кръг с разрешение от директора, класира се на областен, но после експертката се запъна, че по регламент олимпиадата била за четвърти клас и не може да го допусне до областен. Със съдействието на преподавателката от школата, която той посещава ( активен участник в организирането и провеждането на състезанията в нашата област) и  един протокол, който свалих от страницата на РИО - Варна и в който имаше дете от 3 клас, участвало на областен кръг през предходната година все пак го допуснаха. Класира се шести в областта, като на една от задачите имаше най-висок брой точки от всички участници. Последното го споменавам (без особена връзка с темата), защото показва че участието на третокласници в олимпиадата има смисъл, стига те да го искат и да се готвят за него. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт