Математически турнири - 7

• 63 980
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
kassii: Аз накарах сина да участва за да видя нивото му, Мнението за учителката му по мат. е, че каквито оценки пише в у-ще такива изкарвали децата на изпити newsm78. Аз не съм много съгласна. Освен, че дава доста сложни задачи на контрлните, за разлика от това, което решават в часвете. та реших да 'сверя часовника' с олимпиадата по мат. Сега да видим какво ще донесе. Нашите задачи ги няма никъде публикувани ще, камо ли решения. дано днес да ги публикува някой вече. Мисля, че това трябва да се регламентира. РИО-тата задължителн да ги публикуват.
Стискам палци да не се разочароваш. Не от детето, а от госпожите.

# 481
Аз от нея вече съм разочарована, но да видим какво е мястото на младежа в цялата тази история.
Тя дава на контролни задачи със сложност като 2-рата задача т Софийскто състезание, например. дава много на брой задачи и обикновено ниските оценки са от недостиг на време за решаване. Направих опит да повдигна въпроса на родителска среща, но... тя е от хората, с които не се спори - няма диалог, само монолог. Дано поне да е добра в преподаването.

# 482
Здравейте.  Simple Smile
Нямам идея дали съм ориентирала правилно и тук ли е мястото, където мога да попитам. Но не ми се искаше да пускам отделна тема.
Синът ми е в 4 клас. От Пловдив сме. Аз, а и той имаме желанието да кандитатства в ОМГ Пловдив, но се оказва, че аз нямам компетенцията да го подготвя. Бих била благодарна ако ми дадете инфо за добър учител, който е наясно с изискванията и спицификата на изпитите там. Или пък подходящ курс, въпреки че съм наясно, че за курс сме закъснели и изпуснали доста.
Извинявам се за внезапното нахлуване в темата.
Поздрави.   bouquet

иланг - иланг ,с риск да те разочаровам,мисля,че малко сте закъсняли.От тази година има нов регламент за прием в ОМГ Пловдив,можеш да се информираш.Препоръчвам ти Академия 21 век,там преподавателите са  истински професионалисти.

# 483
Ние на олимпиадата имаме 20 т. Тя предполага, че е защото не е преписала на беловата едното подусловие на 2 задача. Не знам дали е заради това, но добре, че им взимат черновите.

# 484
Здравейте,майка съм на 4-токласничка.Чакаме с нетърпение резултатите от Общинския кръг на олимпиадата.От Варна сме-а никакви вести от никъде.На сайта на тяхното у-ще нищо,в сайта на РИО не се отваря линка с инфо от Олимпиади по математика.От класната на детето-никаква информация.Ако някой от Варна зане колко се чака по принцип и къде да питаме-моля да пише.
Аз натискам да почва да решава задачи за областния кръг а тя се шегува че може да не е класирана за него.

# 485
Аз от нея вече съм разочарована, но да видим какво е мястото на младежа в цялата тази история.
Тя дава на контролни задачи със сложност като 2-рата задача т Софийскто състезание, например. дава много на брой задачи и обикновено ниските оценки са от недостиг на време за решаване. Направих опит да повдигна въпроса на родителска среща, но... тя е от хората, с които не се спори - няма диалог, само монолог. Дано поне да е добра в преподаването.
Виж, не познавам госпожата, но един от факторите за успех в живота (в часност в математиката) е скоростта. Нещо на което не сме обръщали внимание до момента.
Ние имаме голям проблем със скоростта, но откато времето стана пари, скоростта на мисълта и реакцията е определяща за успех.
В този смисъл много хора може да решават свръх трудни задачи, но когато им дадеш по-лесни, но за време - се провалят ...
Мисля, че това умение  е много важно

# 486
mimka_n, писмените работи на децата се проверяват в тяхното училище, така че от там ще кажат на дъщеричката ти колко точки има и дали се е класирала. Вече писах, че на сайта на едно от РИО-тата прочетох, че протоколите от НОМ трябва да се предадат в РИО до 20 февруари. Това означава, че ако навсякъде е така, най-късно в петък ще знаете резултата.

# 487
  • София
По повод споделеното от Kassii: "Само искам да споделя (защото няма с кой) за нашия отстъп от математиката", мога да кажа, че при моя син се получава винаги, когато е преуморен. Имахме такъв период преди около месец в съчетание с грип, натоварване в училище и т.н. Не искаше да решава, а когато се опитваше да решава бъркаше, работеше много бавно и си беше жива мъка. Тогава просто го оставих на мира за две седмици. Спрях да го преследвам с математиката, след това ги пуснаха в грипна ваканция и човекът си пое въздух, поразпусна малко и след това се мобилизира пак. Много се опасявам от пренасищане и внимавам да не се получи пак.
Ако искаш опитай така - седмица, десетина дни без математика и напрежение и после с нови сили и с малко твое участие за кураж Simple Smile По-повод бързината, мисля, че ако минете 1-2 теста първоначално заедно и му дадеш темпо, няма толкова да го притеснява.

# 488
  • София
Тя предполага, че е защото не е преписала на беловата едното подусловие на 2 задача. Не знам дали е заради това, но добре, че им взимат черновите.
Моят син миналата година по същия начин не беше преписал едно подусловие на беловата и от очакваните 21 точки имаше едва 16 и на косъм се класира за втория кръг. Но при нас не им взимаха черновите. Това му беше за добър урок да проверява всичко. На областния кръг на олимпиадата се класира на първо място.
Сега пак очакваме максимален резултат, но да видим.

# 489
Здравейте,майка съм на 4-токласничка.Чакаме с нетърпение резултатите от Общинския кръг на олимпиадата.От Варна сме-а никакви вести от никъде.На сайта на тяхното у-ще нищо,в сайта на РИО не се отваря линка с инфо от Олимпиади по математика.От класната на детето-никаква информация.Ако някой от Варна зане колко се чака по принцип и къде да питаме-моля да пише.
Аз натискам да почва да решава задачи за областния кръг а тя се шегува че може да не е класирана за него.
Ние също се вълнуваме от резултатите във Варна. Класната на моето дете и е казала, че евентуално вчера са започнали да им проверяват работите. Предполагам, че утре вече ще има новини. Лошото е,че нито задачачите от олимпиадата бяха обявени някъде,нито критериите за оценяване-голяма тайна.Така беше и като търсихме задачи от предни години за Варна-няма.Открихме този и още няколко сайта,които ще ни бъдат полезни за други състезания,за което безкрайно благодаря.

# 490
http://math-bg.com/?page_id=4399
Тук има варненските теми за 4, 5 и 6 клас.

# 491
http://math-bg.com/?page_id=4399
Тук има варненските теми за 4, 5 и 6 клас.

Да това го видяхме,но е от тази година,но критерии няма както са качени за повечето градове.
Също така в архива от минали години има за повечето градове но за Варна няма.

# 492
Виж, не познавам госпожата, но един от факторите за успех в живота (в часност в математиката) е скоростта. Нещо на което не сме обръщали внимание до момента.
Ние имаме голям проблем със скоростта, но откато времето стана пари, скоростта на мисълта и реакцията е определяща за успех.
В този смисъл много хора може да решават свръх трудни задачи, но когато им дадеш по-лесни, но за време - се провалят ...

не мога да се съглася с теб. Колкото и да е важна скоростта в днешно време не искам хиперактивност = не е нормално. А за предмета - не може на контролна да се дават задачи, които възрастен решава за 40 мин, а децата са били ощетени с още 10 мин,. в които учителката обяснявала задачите

# 493
не мога да се съглася с теб. Колкото и да е важна скоростта в днешно време не искам хиперактивност = не е нормално. А за предмета - не може на контролна да се дават задачи, които възрастен решава за 40 мин, а децата са били ощетени с още 10 мин,. в които учителката обяснявала задачите

Е, ама те задачите са за децата, не за родителите Grinning И аз губя половин час да реша задача, която се решава от децата за няколко минути. На изпитите след 7 клас пак се дават много задачи за малко време.

# 494

Виж, не е нужно да се съгласяваш Peace. Просто животът стана такъв: бърза мисъл, бързи реакции, будни деца .... Затова и изпитите са и за време.
Исках да ти кажа, че тези задачки за скорост не са излишни. Аз и малкия (на 5г.) сега го тренирам предимно за скорост и съсредоточаване, задържане на вниманието. Това е важно умение (поне според мен), на което по мое време не се обръщаше внимание.
Просто помисли ако искаш и за тази страна на живота и математиката ..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт