Математически турнири - 7

• 64 134
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Зависи какво разбираш под финансиране.  Whistling
До сега на моята дъщеря са й платили от училище САМО едно ходене в Ловеч миналата година. И то частично, пак плащахме нещо си, не помня вече. Бяха едно бусче с деца от Б-с. Всичко останало като такси за участие, пътни, нощувки, храна и тн. се поема от родителите. И повярвайте не са никак малко разходите, а и са доста чести.  Peace
Знам, че преди години училището е поемало всичко. Но отдавна не е така. Поне вече три години със сигурност. Чернева ти за кои МГ-та говориш? Нещо напоследък правиш генерални заключения. Сподели от къде черпиш информация.  Outta Joint
Ако под финансиране разбираш, че не плащаме за обучението на децата, както и за школата на отбора, така може. Но всичко друго се заплаща изцяло от нас.

# 706
Ако някой проявява интерес към резултатите от " Румен Грозданов", моля.
http://omg-bg.com/
Първото място при седмокласниците отново е повод за форумска гордост.
Math mother, поздравления!

# 707
Math mother, поздравления и от мен!  bouquet
По програма Румен Грозданов е даден за 25/03/2011. Кога са го изтеглили? Тамън се бяхме нагласили да посетим Пловдив... Cry
Някъде има ли задачи от този турнир?

# 708
Нещо напоследък правиш генерални заключения. Сподели от къде черпиш информация.  Outta Joint

Е, споменавала съм и преди, че имам приятелка с дете в СМГ. А пък и други мами тук са писали, че първият и вторият отбор на СМГ ходят на състезания безплатно (не плащат нито транспорт, нито хотел, нито такси), та информацията ми е от няколко източника. Мисля, че и за други МГ-та съм чувала същото. Не знаех, че не е обща политика на всички МГ-та. Явно и тук важи принципът - кой както е успял да се уреди.

# 709
Math_mother, поздравления за блестящото представяне.

По отношение на финансирането на участието в различни състезания: в СМГ покриват таксите, пътните и хотела на ограничена бройка деца. Останалите заплащат участието си самостоятелно. Например, ако в ЗМС са участвали от определен клас 16 деца, то първите 8 не заплащат нищо, останалите - плащат. Първите 8 се определят от серия вътрешни състезания, които се провеждат за всеки турнир, т.е. тези 8 деца не са постоянна величина.

За международните изяви - търсят спонсори и освен това самите учители правят чудеса от храброст, за да съберат някой друг лев, като например ако са проверявали задачите от някое състезание - дават хонорарите си за каузата, миналатa година чух, че са издали сборник със задачи и отново са дали хонорарите си за финансиране на участието на СМГ в международни състезания.

PS: Черна станция, писали сме заедно.

# 710
Поздравления за Божидар и Math_mother за блестящото представяне smile3501

# 711
  • Бургас
Поздравления и от мен за Божидар и майка му!   bouquet
При нас децата в отбора са непостоянна величина. Винаги има стари, нови и отпаднали такива. Обикновено винаги има и 3-4 резерви, които ходят на лагер, на школа, но до ЗМС или Шуменските например, може и да не се класират след контролната за подбор и представянето на детето по текущите състезания.

# 712
Поздравления за Божидар и Math_mother за блестящото представяне smile3501

Благодаря на всички!
В нашето училище желаещите да решават състезателни задачи се броят на пръсти. След 6 клас няма дори СИП. За отбори изобщо не може да се говори. На повечето състезания си ходим самосиндикално, но какво да се прави. На ЗМС в Бургас заведоха няколко деца. Платихме само по 15 лева. Аз лично предпочитам да поема финансирането, но да ги водят организирано – излиза ми по-евтино, а и не си губя времето.

# 713
Поздравления отново за Божидар и math mоther за страхотното представяне-99 точки от 100,това е супер!А ние пък сме на 4 место.Малко точки,но явно децата са били още изморени от ЗМС.

# 714
  • София
Честито на Божидар! Все така да радва мама.
Момичета, някой има ли лични впечатления от курсовете по математика в НПМГ?

# 715
  • София
Здравейте, ние сме на вълна Европейско кенгуро. В тази връзка, търся задачи за 3-4 клас преди 2006 г.

# 716
  • София
Здравейте, ние сме на вълна Европейско кенгуро. В тази връзка, търся задачи за 3-4 клас преди 2006 г.
Знаете ли в кои у-ща се провежда Кенгурото? И още един въпрос - знаете ли защо не може дете от първи клас да се яви на задачите за втори? Поне така ми казаха от СМГ. Но, ако знаете за други у-ща, мога да попитам и там.

# 717
И още един въпрос - знаете ли защо не може дете от първи клас да се яви на задачите за втори? Поне така ми казаха от СМГ. Но, ако знаете за други у-ща, мога да попитам и там.
Явяването не би трябвало да е проблем. Със сигурност съм виждала протокол  с първокласници в него. Редактирам се: справка - национално класиране 2007 - № 522. За СМГ това е балообразуващо състезание за кандидатстващите след 4 клас и се предполага, че много деца ще се явят там. Може би затова не им се занимава и с първокласници.

Предлагам на руски и английски.  Joy

# 718
  • София
Знаете ли в кои у-ща се провежда Кенгурото? И още един въпрос - знаете ли защо не може дете от първи клас да се яви на задачите за втори? Поне така ми казаха от СМГ. Но, ако знаете за други у-ща, мога да попитам и там.
Мисля, че всяко училище решава дали да провежда Кенгуруто. Най-вероятно в 107 ОУ и в 125 СОУ в София ще се провежда. По принцип учениците от втори клас се явяват на задачите за 3-4 клас, като им се дават 6 задачи по-малко. Според мен задачките са по-нетрадиционни и времето за решаването им (18 задачи за втори клас и 24 задачи за 3-4 клас) - 75 минути не е достатъчно.

# 719
  • София
Предлагам на руски и английски.  Joy

Все някак ще се справим с превода. Нали има Google преводач.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт