Коледно настроение! - 4

  • 50 987
  • 335
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 22 867
Момичета записвам се да ви следя.Имам един проблем.Миналия месец може би беше към средата Звездев беше на гости на една българка във Швейцария.

Виж дали за тая рецепта става въпрос?

# 286
  • Пловдив
  • Мнения: 2 181
Rени, в мамините и бабините тефтери винаги е пълно с вкусотии! Сподели, моля те, рецептата на меките меденки. Praynig  bouquet

labrex, не съм Рени, но ще споделя рецептата за  меденки на моята баба, които стават също мекички:
2 яйца, 2 к ч захар, 2 к ч олио, 2 с л мед, 2 ч л канела, 1 бакпулвер, 1 к ч смлени орехи, около 500гр брашно и шипков мармалад. Замесва се меко тесто и се разточва с дебелина 1см, изрязват се кръгчета и се печат на 200градуса! След като изстинат се слепват с шипков мармалад, на следващия ден са вече мекички !

# 287
  • Мнения: 22 867

labrex, не съм Рени, но ще споделя рецептата за  меденки на моята баба, които стават също мекички:......

violenzaHug Hug  bouquet Ще ги пробвам! Peace

# 288
  • Добрич/Етрополе
  • Мнения: 252
Здравейте!

Направих и медената къщичка. Уви, претърпя голям провал и стана ужасна - единия покрив се свлече, и чака ремонт или кофата за боклук.
Та, питането ми е следното: Може ли от тестото за меденките на Джема или на Джули да стане и къщичка????  newsm78 С него определено нямам проблеми - вече по 2-3 дози направих от тях, и няма какво да объркам там  Peace

# 289
  • Мнения: 22 867
Нели Simple Smile , щом се е свлякъл покривът, слепващият материал нещо не ти е бил добър, или е трябвало да го подържиш или подпреш, докато позасъхне. И от двете теста - на Джема и Джули стават къщички.

# 290
  • Мнения: 481
Rени, в мамините и бабините тефтери винаги е пълно с вкусотии! Сподели, моля те, рецептата на меките меденки. Praynig  bouquet

labrex, не съм Рени, но ще споделя рецептата за  меденки на моята баба, които стават също мекички:
2 яйца, 2 к ч захар, 2 к ч олио, 2 с л мед, 2 ч л канела, 1 бакпулвер, 1 к ч смлени орехи, около 500гр брашно и шипков мармалад. Замесва се меко тесто и се разточва с дебелина 1см, изрязват се кръгчета и се печат на 200градуса! След като изстинат се слепват с шипков мармалад, на следващия ден са вече мекички !
хе-хее почти... но да напиша все пак и аз  Wink

2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1ч.ч. смлени орехи
3-4 с.л. мед (предпочитам повече мед)
1 канела (признавам не знам колко точно това, взимам си малки пакетирани пакетчета и слагам едно)
1 ванилия
1 бакпулвер
брашно... колкото поеме  Laughing моята мама е пословична, че за нея количеството на брашното е последна грижа  Laughing но е повече от 500гр.
шипков мармалад за слепване (моите деца обаче ги предпочитат без да са слепени)

Омесва се то твърдо-ронливо тесто! Това също е малко подвеждащо, не толкова твърдо, колкото леко ронливо идва тестото, но не меко.
Другото ясно, разточване на 3-4мм, нарязване на формички, кръгчета каквото ви харесва.
Пекат се върху намазнена тава  на около 180гр до леко розово-кафявички, без да прегарят.

Ами това е, малко дълго стана, но всъщност е просто, евтино и стават много  Wink

# 291
  • Мнения: 90
Ето някои от вкусотиите, които направих за празниците. Повечето са по рецепти и идеи от форума /благодаря ви за страхотните рецепти  Hug/. Като за първи опит съм доволна от себе си   chef






# 292
  • Добрич/Етрополе
  • Мнения: 252
Нели Simple Smile , щом се е свлякъл покривът, слепващият материал нещо не ти е бил добър, или е трябвало да го подържиш или подпреш, докато позасъхне. И от двете теста - на Джема и Джули стават къщички.
Peace Peace Peace Peace Благодаря!!!!!!!!


mareva, кои са нещата на 1ва и 2ра снимка? Искам лесна торта за НГ, а второто ми прилича на любимите ми прасковки, които не знам как се правят, но обожавам!  Hug

# 293
  • Мнения: 90
Първото е торта - остана ми от глазурата за коледните сладки и трябваше да я оползотворя някак /глазурата е белтъци и пудра захар/ Блатовете са два и се състоят от:

4 яйца
10 супени лъжици захар
4 супени лъжици олио
12 супени лъжици брашно
1 бакпулвер.

Всичко се обърква и се разделя на две части, които се изпичат. Аз използвах част от глазурата за пълнеж между блатовете, а другата - за окрасата.


Прасковките са по рецепта на баба /най- вкусните/:

4 яйца,
1 чаша кисело мляко
1 чаша разтопена мас /може и олио/
2 чаши захар
1 лъжичка сода бикарбонат
брашно /за меко тесто/
1 ванилия

Всичко се смесва, докато стане меко тесто. След това се оформят топчета /не много големи, защото бухват/ и се пекат. Готовите топчета се слепват с мармалад. Потапят се в червена и жълта боя /разтворена във вода/ и след това в захар.

Bon Apeti! Simple Smile



# 294
  • Бургас
  • Мнения: 14 925
За коледа бях приготвила ванилените кравайчета,забравените сладки,линцеровите сладки,меденките на Джули.
Ванилените кравайчета ми се поразтопиха при печенето и се разпльоскаха.
Забравените сладки станаха супер,сложих им кок.стърготини и орехи.
Линцеровите сладки станаха хубави. Слепих ги с ягодово сладко.
Меденките,имах трудности с тях. Тестото ми лепнеше. Разточвах и рязах фигурки директно върху хартията за печене. Направих ги слепени с мед,половината потопени в какаова глазура,др.половина в мед и орехи. Станаха супер. Направих и няколко само с какаова глазура.
Снимки имам но не са ми качени още. Друг път ще ги покажа.

# 295
  • Мнения: 5 912
ето и снимка на моите меденки на Джема,които и без украса бяха унищожени.

# 296
  • София
  • Мнения: leet
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.
Много здраве и късмет през новата година. Peace

# 297
  • София
  • Мнения: 1 830
Само запис, че съм изпуснала много

# 298
  • Мнения: 38
Здравейте и честита нова година! Много здраве, щастие и късмет да носи само!
Искам да благодаря за прекрасните съвети и рецепти за сладки, които измайсторих с ваша помощ - направих меденките на Джема, сладките Линцер, арменските сладки и едно супер бързо 5 минутно кексче с малката - всичко, всичко се получи много вкусно и ефектно. Особено вкуснички ми бяха Линцеровите сладки...хмм.... мисля, че често ще се появявам и за други уроци:)

# 299
  • Мнения: 112
И аз правих Линцеровите сладки за първи път и ги слепих с Лимоново сладко, за което прочетох тук. Станаха разкошни.

Общи условия

Активация на акаунт