Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 613
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
  • в гората
Кога се зачервява мястото на ваксината?
Гледах му рамената но нищо не откривам.

БЦЖ-то не винаги се зачервява - при баткото има само много малка точица като пъпчица и се усеща само при напипване, видимо не си личи.На малкия сега е видима, но пак е малка точица.Всяко дете реагира различно.Ако до 6м. педиатъра не открие белег се прави проба Манту и ако пробата е отрицателна - ваксината се повтаря. Peace

Мами, аз забравих да ви питам как да позная дали Марти има млечница ? На преглед сме чак след 2 седмици, а аз мисля, че имаме токаво нещо.Опитвам се да видя в устичката му какво се случва и успявам само да зърна 2 бели точици на небцето, езичето му е бяло, но не знам дали е от млякото, което е пил или е друго.Чувам го, че цъка като суче от бибата и като яде и прави балончета с устата.Някоя от вас ако е по-запозната може ли да сподели и мога ли да мажа профилактично с Дактарин ?

Катенце, провери му устата преди хранене, а не след.След хранене всички имат бяло по езичето.И всяка употреба на лекарства (колкото и безобидни да са) е желателно да бъде избегната. Peace

# 451
  • В две мънички очи...
Мерси m@m@  Hug , че се учудих при мен винаги са се хващали но нямам никакви белези от ваксини по рамената, може и детето да е така.

# 452
Добро утро.Слагам кафето и изчезвам.Да ви е сладко и усмихнат ден на всички

# 453
  • Козлодуй
Благодаря за кафенцето на Мама Мими. Въпреки, че реално кафе не помня от кога не съм пила, тези нейните тук много ми харесват Simple Smile
За БЦЖ-то и аз знам, че ако няма белег се прави Манту. Но аз май не напипвам нищо. В петък сме на консултация. Тогава ще ни бият Пентаксима и Пневмококовата.
Хубав ден ви желая!

# 454
  • гр.София
Мама Мими благодаря за кафенцето  Hug Присъединявам се с голямо удоволствие тъй като малкия спи и аз сега си направих едно мляко с нес Simple Smile

За БЦЖ-то на Андреа и се беше зачервило и имаше бял връх но не си спомням с нещо да съм го мазала.Докторката беше казала че е нормално.А на малкия гледам че се е зачервило леко, но няма бял връх за сега.

Относно Нова Година ние бяхме в моите родители заедно с единия ми брат и тяхното дете и баба ми.Беше много хубаво,децата си поиграха до към 1:00 часа,малкия и той беше много послушен.Будува от 20:00 до 22:00 но беше много кротък и само гукаше.После се напапка малко помрънка от коремчето и към 23;30 вече заспа чаааак до 4:00 часа.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 09:24 от liana85

# 455
  • Велико Търново
Мама Мими благодаря за кафенцето - набързо го изпивам и отивам на маникюр. Хубав снежен ден от мен!

# 456
Честита Нова Година
Добро утро и от мен. Присъединявам се към кафенцето.
Ние вчера се прибрахме от гостуването при баба и дядо. Ивето там беше центъра на вниманието, не я оставяха за секунда, все някой я подрусваше и сега я убеждавам, че не може цял ден да я разнасям. А колко работа имам  ooooh! къщата ми е нагоре с краката. Айде изчезвам да оправям.

# 457
  • Λάρισα
микки, Бръмбазела, помощ!!! Малката губи тегло. На консултацията преди 10 дни беше 5100, след това се разболя (лепнахме някакъв вирус, предполагам грип) и в момента след едноседмично боледуване е 4900. Възможно ли е причината да е в болестта? На изключително кърмене на поискване е, в отчаянието си опитах да ѝ дам АМ, но не го иска. Няма промяна в броя наакани/напишкани памперси. Яде нормално, вечер обаче почти на всеки час 21 до 2, след това заспива и спи до сутринта, нощем задължително имаме 1 хранене, понякога 2. Кърма имам достатъчно като количество, възможно ли е да има някаква промяна в качеството (и аз съм болна) и ако да, как да разбера и какво да правя? Вече е почти здрава, няма разлика в общото състояние от преди болестта, жизнена е и няма нещо в поведението ѝ, което да ме притеснява.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 12:57 от lammah

# 458
Добро утро и от мен и мерси за виртуелното кафе, че и аз реално кафе не съм пила отдавна, тъй като Вико и така е супер буден и активен, и още и кафе да му дам, няма да има спокой в къщи  Mr. Green

И Вико засега няма реакция от тази ваксина дето говорите  Rolling Eyes

мише, твоите пожелания маи ще се сбъднат в новата година, да ни потъгрне с документи, днеска трябва да вземем паспорта на Вико  Hug

беруш, добре сте се завърнали  Hug

Ламче и останали болнички, бързо се оправяйте!

Аз да ви почерпя за рождения ден на милото, да ми е жив и здрав и много да се грижи за мене и Вико и да ни глези  Mr. Green

# 459
  • Козлодуй
Лама: консултирай се и с педиатъра на бебка  колкото се може по-бързо. Може и да няма нищо притеснително в свалянето на 200 гр. Все пак сте болни и двете. Стискам ти плаци всичко да се оправи и ще чакам да пишеш отново.
Бебослава : Да ти е жив и здрав мъжа и много да ви слуша. Весел празник и благодаря за почерпката.
Щях да забравя - чета тук там разни статии. Причината за появата на коликите било лактозата в млякото. За да се разгради лактозата трябва да има достатъчно количество от ензима лактаза. По тази логика , може ли да се дава лактаза на капки?
Ето малко повече инфо : http://www.bg-mamma.com/actuals/full/2020
http://ehealthbeauty.com/index.php?main_page=product_info&cP … p;products_id=150

# 460
  • Λάρισα
slb83, издирвам го педиатъра, засега неуспешно. Така или иначе няма как да оправим нещата моментално, а ми се иска да видя и консултантите какво ще ми кажат. Иначе тя е ок вече, жизнена си е и се държи нормално - играе си, гука и се хили като ряпа.

*Beboslava*,  Hug Да ти е жив и здрав рожденика!

# 461
Здравейте мами,
Мама Мими мерси за кафенцето, аз допивам моето в момента. Малкия си спи сладко в креватчето, след обилна закуска. Вчера трудно заспа чак към 1:00, така и не разбрах за какво толкова се сърдеше и мрънкаше постоянно  #Crazy

*Beboslava* много здраве на рожденика желая, от късмет и любов да не се отърве   bouquet

# 462
Ламче, като беше болна принцеската хапваше ли по-малко?  Rolling Eyes Според мен е нормално да се свали като си болен. Дано бързо се свържиш с доки  Hug

И аз минавам към клуба на болните. За сега се лекувам с мед и лимони, дано помогнат  Praynig Само ми се спи, всичко ме боли  Tired

Аз искам да попитам за последния болничен и декларацията, която трябва да се подава. Тя може ли да се изтегли от нета и да се принтира и да се попълни или трябва  да си е точно определена бланка от работодателя?  newsm78

Децата на мамите, които имат бънджита искам да попитам - къде го закачате?  Rolling Eyes

Хубав ден на всички... макар и в това мрачно време  Hug

# 463
Здравейте и от мен! Мерси за кафенцето! Аз съм на чай днес, че и мен като Ммка ме боли всичко, кожата, костите, но без температура и сополи. Вчера като легнах в 12, станах преди малко в 12!  Shocked Детето и то барабар с мен като само се събуждаше да яде и веднага пак заспиваше! Той още спи де!  Rolling Eyes
Бебослава, честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав!   bouquet
И аз се присъединявам към въпроса на ММка за декларацията! Почти съм сигурна, че е стандартна, но нека някой запознат да каже! Освен това, може ли да ми кажете, кога се дава на работодателя: когато му дам последния болничен или когато свърши болничния?
Имаме бънджи от племенницата, което накрая завършва като щипки и те се захващат за рамката на вратата!

# 464
Кьолнче, а няма ли вероятност да се откачи? При вас разстоянието до стената голямо ли е?  Rolling Eyes

П.П. Ето да видите за документите за майчинство https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 13:18 от MMka

Общи условия

Активация на акаунт