Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
леле, момичета, аз се чувствам повредена  #Crazy На вас вече цикъл ви дойде, а аз още имам лохии от време на време  Embarassed Ужас направо  ooooh!
аз изкарах 50 дни с лохии... ужас мислех че само аз съм така Simple Smile

# 526
  • в гората
От днес и аз съм отбора на мамите с възвърнал се цикъл  Tired.

Интересно ,и при мен и при Ламата дойде когато бебето стана на два месеца  newsm78 и при теб така  Mr. Green

Хм, наистина странно  Thinking.

А по повод спането - да си похваля Борето.Днес се разби от сън милото, а когато не спи само си ритка и издава разни смешни звуци.Чак на моменти ми е гузно, че се занимавам много повече с баткото, който пък е вечно недоволен за сметка на брат си  Rolling Eyes .

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 22:37 от m@m@

# 527
Мише, прибра се коремчето, да, но пък кожата стои една такава малко отпусната, което хич не ми харесва!  Crossing Arms Гимнастика ще трябва! Naughty  
И Йоан спи почти през цялото време по гръб, но главичката му е винаги настрани, така че не се притеснявам, че ще се задави.
Похвалих се, че спи много добре, а сега да ви се оплача, че като е буден само мрънка и иска на ръце!  ooooh! Не ще нито на активната гимнастика, нито в люлката, нито да си лежи, абеее... глезльо! Изобщо не искам да го научавам да стои на ръце, ама като няма друг начин! А вече доста си натежава, не знам какво да го правя!  ooooh!

Терминаторче, Хамелеонче, за вас си спомням, че ползвате многократни пелени, ако някой друг също ползва също може да се включи, може ли да разкажете малко повече за тях!!! Как се справяте? Аз почетох малко и почвам да се навивам и то най-вече за тези: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3206377 … ame=STRK:MEWAX:IT
Само от този вид ще ми свършат ли работа или трябва да си купувам и друг вид? Нали са от 4-до 18кг, т.е не трябва да купувам други размери и ще стават и до годинка, годинка и половина? Мога ли да ги пускам в сушилнята? Съвсем мъничко ми трябва още и ще ги купя!

# 528
Aх Кьолшес, добре си ни дошла  Hug
Аз от една седмица съм вече само на многократни пелени. Пускам пералня ма всеки два дни.Имам 5 хубави пелени  и около 20 памучни над които слагам ...diaper covers. Памучните сменям през два часа, хубавите (които препоръчвам за през нощта тези http://www.sewcraftybaby.com/store/WsDefault.asp?One=1076 и тези http://www.sewcraftybaby.com/store/WsDefault.asp?One=1087 ) може да изкарат повече(4 часа). Горещо препоръчвам да си купиш скъпи пелени, аз имам едни евтини и не струват, много пропускат, подарък са ми, но вече не ги ползвам. Т.е. тези на които си се спряла не ми се струват удачни, аз също ги мислех, но в момента, в който започнеш да позлваш многократни пелени разбираш, защо е хубаво да вложиш повечко пари. Хамелеонката ще ти даде повече съвети за бг пазара, но на мен цените на сайта на естествено.ком ми се струват много сносни, някои неща са даже по-евтини от тук (примерно гащите на дисана, този тип тук са 28$).
Иначе след сваляне, заплакваш, пускаш в един плик или кофа да отлежават Wink и като се съберат переш, после сушиш. Успех! Ако имаш повече въпроси пиши!
Относно спането Бобката си спи предимно по гръб, повръща много през деня, но досега не ми се е давил, като е по гръб, той спи в моята стая и няма как да не го чуя, ако нещо се задави.

# 529
Привет и от мен! Първо честита Нова година! Желая на всички ни много здраве и семейно щастие, а бебоците ни да растат здрави и усмихнати!
За мен / а предполагам и за вас/ 2010 беше година, която никога няма да забравя... най-щастливата ми година. Надявам се, да ни предстоят още много такива , щастливи по един или друг повод години!!!

Аз чак тази вечер успях да седна на спокойстие и да ви изчета, затова и пиша чак сега.
Нова година посрещнах и аз в добре познатия ви ''ресторант''. Моите майка и татко дойдоха да празнуват с нас и още едно приятелско семейство /те все още са без деца/ . Изкарахме страхотно, Василена заспа като по поръчка в 22 ч и се събуди чак в 2 / дори гърмежите на татко й , не я събудиха/. Хапна си, честитихме й Новата година, а и вече именния й ден и дядо й я приспа. Междудругото цар е в приспиването й. Пее й някаква измислена песен, която дори няма текст , а е нещо от сорта на ''там-тири-дам... дам -рири дам...'' и е доста дразнеща, но на нея й действа адски приспивно Mr. Green. Та дядо й я приспа и си тръгнаха, а ние останахме с нашите приятели до 6 часа на маса. Междувременно я нахраних към 5 и си спа чак до 11 сутринта. Тук е момента да вметна , че вече даваме капки Колииф и почти нямаме колики. Вярно, че са малко скъпички , около 30 лв и една опаковка стига за 10-тина дни, но само те ни действат/ казвам това, защото някой беше питал за тези капки, вече не помня кой/ Първо си помислих, че си втълпявам и че просто коликите са намалели, затова, когато свърши опаковката, не купих веднага и изкарахме един ден без капки . Вечерта се скъса от рев, та татко й ходи до денонощната аптека Mr. Green.

На 1 бяхме именнички и празненството продължи. / Благодаря на всички за поздравите по случай именния й ден Heart Eyes/. На обяд за първи път я заведохме в баба й и дядо й / до сега все те идваха в нас/ , тъй като дядо й също е именник. Та и там изкарахме страхотно. Следобяд, когато гостите си тръгнаха с татко й се затворихме в спалнята на нашите да поспим и оставихме двамата именници да си пеят любимата песен и да се приспиват Mr. Green.

Последно само да се включа и по последните теми, които коментирахте и спирам, че май се олях.
Днес ми дойдоха й парите от нои и цикъла. На първото много се зарадвах, тъй като ми изплатиха и дните за преносване и болничния след раждане на куп и то след празнично.smile3508

За колана и аз си купих някакъв от аптеката, ама докато се наканя да го нося, той коремът ми се прибра и вече нямах нужда от него. А и да ви се похваля, че нямам нито една стрия по време на бременността и след нея. Simple Smile

Ламче, радвам се, че Дора вече е добре Hug.

Дидке, Дъгичке , мише и другите мамчета, чиито бебчета са били или са болнички - съчувствам ви искрено и дано не се разболяват повече. Praynig

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 01:07 от miMozzza

# 530
  • Дъблин
Ей това моето диване чак сега заспа, дано поне да е трайно, че вече съм  smile3507
Часове наред се носихме на ръце, на рамо, хранихме се, не ще и не ще да заспи. Понеже и днес не спа много, се надявах поне да е уморена и нощес да спи, ама не. Накрая се унесе на възглавницата за кърмене, май й харесва да си поспива там.
Лека нощ на всички, утре не ме чакайте поне до обяд (Ива още не знае за тези планове Wink )

# 531
Може ли отговорника за първа страничка да добави линковете към старите ни теми от отчетния  Blush Скоро ще ги изтрият и няма да можем да се връщаме към тях. А ако запазим линковете ще можем.  Peace

# 532
Кьолшес, айде и аз да се включа по въпроса с многократните пелени.

Аз си купих тези  http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/reusable-nappies/all-in-one-diapers/totsbots-easyfit-v2-universalen-razmer-3-16-kg.html  и имам една такава  http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/reusable-nappies/pocket/blueberry-peleni.html

Купих си ги точно с идеята, че са универсален размер и мога да ги ползвам по-дълго. Засега имам 8, но мисля да си купя поне още 7 и да ми станат 15. Аз преди да си ги избера четох доста и следих тези теми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503219.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=506302.0 и стигнах до извода, че е добре да си взема по един брой от различните видове, за да видя кои ще ни паснат най-добре.

Естествени идеи предлагат и тестов пакет, който взимаш под наем именно с цел да пробваш различни видове http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/rental-packing.html

На мен не са ми пропускали досега и бебка се чувства добре с тях. Трябва да имаш предвид, че дупето става по-обемно и бодито трябва да е по-свободно, за да има място.

А да, и пак в Естествени идеи има и клипчета за многократните пелени http://www.estestveni-idei.com/prod/video/video-peleni.html

# 533
Бръмбазела
... Относно напъването, доста често се напъва и пръцка  и аз все си мисля, че ака ,ама не.Мисля си наистина, че го мъчи като не може  да се изходи. Много често докато суче се случва да почне да пръцка и да се напъва и тогава започва да ми дърпа зърното и да го извива, направо ужас. Така не мога да го накърмя нормално и после се чудя наял ли се , не е ли.
 За масажчетата правих, но искам да попитам , нали се правят на гладно  и колко често да ги правя?

Браво, Франческа, чудесно наддаване!  Hug

Как са коликите? Възможно ли е пръцкането и напъването да идва от тях?

Когато усетиш, че предстои атака към зърното, може да е добре да прекъснеш кърменето и след като Валери се успокои, да му предложиш отново да суче.

Масажи можеш да правиш колкото пъти се сетиш през деня, между храненията. За да избегнеш връщане на мляко, може би не е добре да го масажираш след кърмене, а пък преди хранене - може да е гладен и неспокоен.  Hug

... Мики и Бръмбъзлка-аз наистина преживях много тежко това боледуване на малката и дори си мислех,че ако в болницата не ми спре кърмата няма къде другаде да спре.А по повод прегръдките и гушкането с Дея спим на едно легло откакто се е родила и си я глезункам май много повече отколкото каката.Само ме притеснява факта,че през ноща хапва 5мин.пуска и заспива и след 20мин пак търси и така сме цяла нощ.Това нещо е само  нощем и продължава от около 9 дена вече.така нито аз нито тя успяваме да починем и да поспим.Дано скоро това отмине.

Дидка, ти беше споменала, че сама гледаш децата, ако правилно помня. Няма ли кой да дойде през деня за няколко часа, за да можеш да поспиш и да се освежиш?

Дано скоро се успоки бебка.  Hug

... Микки , Бръмбазела , за момента нямам проблеми с кърменето и лактацията , малката е на изключително кърмене . Та си мислих дали докато кърмя мога да ползвам антицелулитни кремове ? Ще се спра на такива без кофеин , но ме притеснява дали някои от активните им съставки няма да премине в кърмата и да навреди на малката  Thinking

Не съм съвсем сигурна дали бих могла да съм ти от полза за кремовете. Има риск при много рязко отслабване, в кърмата да преминат токсини и затова при спортуване и диета, не се препоръчва загуба на тегло повече от 1-2-3 кг/месец. А за борба с целулита, знаеш, си трябва и масаж, и диета, и спорт.

lammah,  Hug

... А да ви питам мами и консултантките за акото, Вико ако не се е изакал почти целия ден, след това като се изака освен кашесто ако, има и мноого ситни жълто-кафяви топчета. При вашите бебчовци има ли такова нещо и означава ли, че има нещо или си е нормално? Да уточня, че сме само на кърма...

Топченца, зрънца - нормално е.  Wink

Катенце, мисля, че днес вече ще успея да ти пусна онзи пост.  Blush

# 534
Бръмбазела,  а ако се мъчи бебчето.?

Йоанае на 3 месеца, като се роди 1 по-рано. Изцяло е на кърма, като я кърмя на поискване. От 3 дни не е акала. Предният път й правих масажчета и помогна, но сега.... Малката се напъва, пръцка и определено и е некомфортно, даже приплаква. Иначе пишка много, усмихва се и гука. Не знам как е наддава - днес ще я заведа да я претеглят. Чувам, че й се обаждат червата... не помагат нито масажи, нито колело, нито хапваното от мен - круши, сини сливи, тиква, овесени ядки всяка сутрин, пия по 3 литра вода на ден.....

Колики няма.

Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 09:17 от girafche

# 535
Терминаторче, жирафче, мерси за отговорите!  Hug Ще прочета темите, които жиравчето пусна и ще продължа да се ориентирам! Искам да разбера, кои са най-удачни и практични като употреба и най-удобни за бебето преди да инвестирам по-голяма сума в нещо, което няма да използвам!
Май наистина ше е най-удачно да ползвам тест пакета на Естествени идеи.
Катенце, успех, мила! Ако стане с релактация ще е наистина чудесно! Стискам палци! Peace
Мише, как се установява наличието на тази бактерия? Педиатърката ли назначи изследвания? Аз почвам да се притеснявам за Йоан, защото е почти непрекъснато със сополи. Хърка на моменти по-силно от баща си!  Mr. Green

# 536
  • Козлодуй
БРЪМБАЗЕЛА, МИКИ помощ!!!
От няколко дни кърмата доста ми намаля.....през деня  слагам бебка често, но май нещо не се получава. Вечер сме изцяло на фризолак. Дори понякога се налага и през деня да дохранвам. Повече ме притеснява факта, че от 4 дни сутрин като стана усещам напрежение само в едната гърда. Защо така? В едната почти няма нищо, а другата прелива. Слагам я по-често на тази , която няма.........но май няма полза.

# 537
  • Карлово
БРЪМБАЗЕЛА, МИКИ помощ!!!
От няколко дни кърмата доста ми намаля.....през деня  слагам бебка често, но май нещо не се получава. Вечер сме изцяло на фризолак. Дори понякога се налага и през деня да дохранвам. Повече ме притеснява факта, че от 4 дни сутрин като стана усещам напрежение само в едната гърда. Защо така? В едната почти няма нищо, а другата прелива. Слагам я по-често на тази , която няма.........но май няма полза.
slb83, разкажи ми подробно как е организирано кърменето и дохранването при вас. На какъв интервал се кърмите, как, кога и по колко мл дохранваш? От едната или от двете гърди даваш на едно хранене? Даваш ли чай, вода, сок? По какво съдиш, че няма кърма в гърдите ти?

# 538
  • Карлово
Бръмбазела,  а ако се мъчи бебчето.?

Йоанае на 3 месеца, като се роди 1 по-рано. Изцяло е на кърма, като я кърмя на поискване. От 3 дни не е акала. Предният път й правих масажчета и помогна, но сега.... Малката се напъва, пръцка и определено и е некомфортно, даже приплаква. Иначе пишка много, усмихва се и гука. Не знам как е наддава - днес ще я заведа да я претеглят. Чувам, че й се обаждат червата... не помагат нито масажи, нито колело, нито хапваното от мен - круши, сини сливи, тиква, овесени ядки всяка сутрин, пия по 3 литра вода на ден.....
Колики няма.
Благодаря предварително  
Жирафче, а самото ако какво е на вид - твърдо ли е?

# 539
Явно това с хремата, секретите и хъркането е всеобщ проблем. Аз постоянно пръскам Стеримар и физ. разтвор , но пак си има секрети и според док било нормално.

За парите от НОИ , днес ми са ми ги наредили за Декември и утре ще ги пуснат. Забелязах , че веднага щом си пусна осигуровките и декларация едно в началото на месеца и ги пускат.

Общи условия

Активация на акаунт