Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 631
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
И аз исках такава помпичка, но тук няма по магазините, а май има търсене- взех си обикновенна на Чико и съм доволна.
Теди вече си върти главичката и лежи по гръбче, а от днес ще го слагам и по корем- вие слагате ли вече?
Днес ме подлуди- баща му за пръв път от раждането излезе да работи извън къщи и от 9 до 18 часа спа 30 минути само, като го хранех- яде малко и пак рев, абе.. ooooh!
Върна се татко му, почна да му говори, че като почна да си кокори очите, да върти главата, да мята ръчички. Голям кеф. Изпапка без проблем манджата и сега лежи кротък и доволен.
Ама тати още няколко дни ще е в офиса и не ми се мисли как ще го забавлявам.
По играчки не се заглежда още, мама пее фалшиво, мъкаа..
Усещат диванетата липсата на познати неща май.
А как правите масажи? По колко минути? На кое наблягате?

# 511
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мен още ме е страх да го оставям по гръбче  Embarassed Много ме е страх да не се задави.
Масажи му правя след баня, докато го мажа с олиото.Ама гледам да не го държа много голичък, че почва да трепери гОркия  Mr. Green

# 512
Здравейте мамчета ,
да Ви питам тези които носите колан за прибиране на корема вечер махате ли го или сте непрекъснато с тях?
   bouquet

Аз моя като се присетя го слагам , спала съм с него и не ми пречи. Ползвам ето този http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1813

Вико го държа доста по корем , за да тренираме коремните и вратните мускули. Като правим масажа след баня също го държа по корем и обтривам хубаво с олио гръбчето, голям му е кеф. Вече успешно си хваща едни висящи ключове и ги задържа в ръка за известно време. Като му пея и говоря се смее много  Heart Eyes
Иначе за масажите предимно с крачетата колело , изпъване и прибиране на коленца към корема, за ръцете разперваме ги и ги прибираме пред гърдите , обтриване на цялото тяло с олио също си е вид масаж, но без натиск. Това правим за сега. По нататък ще включим и други упражнения.  Peace

# 513
Катенце, и мен ме е страх като е по гръбче, но откакто си върти главата, той сам така си застава.
Питах за масажите, понеже и аз ги претупвам малко- плаче, а и все ми се струва че не е  достатъчно топло и ми е жал като почне да  му трепери устничката.

# 514
  • в гората
 Борис от 10-тина дена спи/лежи само по гръб - така му е най-кеф, защото може да си ритка.По коремче го слагам върху възглавница в скута ми.Така стоим след хапване, за да се оригне без да го разнасям  Wink.
 От днес и аз съм отбора на мамите с възвърнал се цикъл  Tired.

# 515
  • Λάρισα
Дора спи по гръб от има-няма втория ден вкъщи  Laughing Иначе и тук препоръчват спане настрани, ама пък в половината останал свят - по гръб (с главата настрани), затова аз карам както на нея ѝ харесва  Peace

# 516
хм, че Александър откакто се е родил, все по гръб лежи и спи...В началото го поставях на една страна, като даже го въртях един път на лява страна, следващият - на дясна, но той все се обръщаше по гръб и аз се отказах

Кьолшес, как, бе мила, вече нямаш корем... завидяй ти ужасно, дори не много благородно  Embarassed аз свалих 'горния' корем, но 'долният' ми изглежда вечен - изобщо не виждам как ше изчезне  Banghead

# 517
  • В две мънички очи...
При нас от самото начало вдига и върти главата и поне от както започнаха коликите по-малко го държим по коремче, главата я държи нагоре около 4-5 мин, което е много за този период.
По гръб се завърта понякога особено когато спи при мен нощем, мен също ме е страх да не се задави, той буден се дави, а какво остава за нощем.
На мен също днес ми преведоха парите от нои.
Масаж му правя сутрин, но само ако е на кеф, иначе цял ден маха крачета и ръчички и ако нямаме колики гука.

# 518
От днес и аз съм отбора на мамите с възвърнал се цикъл  Tired.

Интересно ,и при мен и при Ламата дойде когато бебето стана на два месеца  newsm78 и при теб така  Mr. Green

Виктор също си спи по гръб с глава на страни от как се е родил. И с Фил така беше до 4я-5я месец като почна да се обръща сам и редовно го намирах да спи по корем при положение , че съм го оставила по гръб  Wink

# 519
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
леле, момичета, аз се чувствам повредена  #Crazy На вас вече цикъл ви дойде, а аз още имам лохии от време на време  Embarassed Ужас направо  ooooh!

# 520
  • Λάρισα
Споко, Кате, на мен тъкмо ми спряха лохиите и след 1 седмица ми дойде  Mr. Green

Дарче, яко са ни изтрещели хормоните май  Mr. Green

# 521
ей, Ламче, това твоето е страшен карък, да знаеш. С нещо трябва да си компенсирана  Mr. Green

# 522
Katencetoo споко, не си само ти. Аз тъкмо мислех, че са ми свършили лохиите и на Коледа пак протекох. Уж пак спряха и мислех тая седмица да ходя на доктор и от вчера пак има. Луда работа. Ей до сега рових да видя нормално ли е толкова време да имам лохии, ама щом не съм само аз, значи си е нормално. А разправят, че след секцио били по кратко време  ooooh!

# 523
И при нас Вико още от първата седмица си обърща сам и главата и телцето, така че оставям го по гърб да спи, че както и да оставям, намирам го по гръбче  Wink  Също и главичката я държи доста изправена и за повечко време, ама си е от началото доста жилаво и нервно и инатливо детето, и като се опъне някой път, здраво го стискам, че да не го изпусна  Crazy

Аз имам колан, който така и не сложих, защото корема ми се прибра още 2-та седмица след раждането. Даже мислих да го понося за някой ден, колкото да не отстъпвам от всички останали  Blush    

А да ви питам мами и консултантките за акото, Вико ако не се е изакал почти целия ден, след това като се изака освен кашесто ако, има и мноого ситни жълто-кафяви топчета. При вашите бебчовци има ли такова нещо и означава ли, че има нещо или си е нормално? Да уточня, че сме само на кърма.

Лека и спяща нощ ви желая  Hug

# 524
днес ми е ден за спамене  Mr. Green

да ви се оплача - оказа се, че причината за нон-стоп сополенето, ръмженето и хъркането на Сашко е бактерия Branhamella (Moraxella) catarrhalis в нослето му. Най-вероятно тя е и причинителят на секретирането на очичките. Та от тази вечер слагам капки ОФТАКУИКС в нослето, но очичките мисля да ги пробвам първо само със сребърна вода.

Днес говорихме за спането - от 12ч на обяд до този момент това диване е спало около час. Ама да ви кажа, явно си е ген при нас - брат му спеше само навън при движение на количката...

Общи условия

Активация на акаунт