Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 602
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Мама МиМи, мерси за кафенцето - тази сутрин и ние сме от ранобудните.  Wink

Вчерашния ден премина в рев и носене на ръце, дано днес да е по-спокойна. За сега спи - да видим до кога. А на вън отново е доста мразовито - при нас е -8. Скоро май няма да ходим на разходка, освен ако не е в МОЛ-а.
Утре ще водим Вики на ортопед, а аз ще ходя при моя АГ - в събота ще споделя резултата.

Хубав ден!

# 601
  • Козлодуй
Добро утро и от мен Simple Smile
Мама Мими : много закачливо кафе  Laughing Колкото до кърменето - първото си дете кърмих около 20 дни. Сега много се бях надъхала да кърмя поне 3,4 месеца. Вече сме на 2 и половина и започнах по малко да дохранвам, но честно  казано аз лично съм доволна от себе си. Полагам доста усилия за да се кърмим. Не се измъчвай, колкото - толкова!
Инсоленс: то май навсякъде се е пуснал студ. Но аз все се успокоявам, че до началото на януари не сме се спирали от разходки навън. Уцелихме на година Simple Smile
Капри: много ти благодаря за изчерпателната информация. Сигурна съм, че на всички е било интересно. Ние другата седмица ще ходим на преглед за локсация и ще ми е интересно да сравня 2-та прегледа. Все пак живея в малък град.
Мише: да ти е жив и здрав сладура Simple Smile

# 602
  • гр.София
Добро утро и от мен и благодарско на Мама Мими за кафенцето  Hug Имам голяма нужда от него тъй като и ние днес сме от ранобудните и на всичкото от горе изкарахме тежка нощ.Такова чудо не е било цяла нощ мрънкане скимтене.Колики ли бяха какво беше не разбрах.Уж вчера след обяда от 16:00 часа до 21:30 беше спал има няма един час и си мислех че ще спи през нощта но неееее,той беше на друго мнение.И сега съм като парцал:(Да видим днес как ще сме.

Навън май си е студеничко,ние вчера направихме една половин часова разходка на обяд.Ходихме на гости на една приятелка и малкия като заспа навън после спа още два часа Simple Smile

# 603
  • Торонто/София
добро утро и от мен
да се включа и аз към "парцалите" и снощи и днес почти цял ден то не беше реване, мрънкане и т.н. незнам какво стана - преди малко (1:30) заспа но да видим до кога.... добре че следобед успях да дремна малко докато таткото ни ги гледаше двамате че иначе .... отдавна не се беше случвало такова нещо  Tired
Ние утре сме на преглед и за първата ваксина та да видим как ще мине всичко и колко сме порастнали за две седмици
за кърменето - ако може може ако не може както беше при мене и в двата случая нямах почти кърма след първитe една, две седмици... няма смисъл да се тормози човек, затова има АМ
лек ден от мен и много  Hug Hug Hug на всички

# 604
А бихте ли споделили какво АМ давате? Аз засега съм се спряла на Лактана Био .

# 605
Добро утро и от нас! И ние снощи много трудно заспахме чак в 2 часа  Sad и после се събудихме в 4 ч., но добре, че бързо заспа и така до 7 и 30 ч.
Мама МиМи благодаря за кафето, точно от такова имаме нужда в студените зимни дни smile3503

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС

bouquet
Да Ви е живо и здраво името, със здраве да го носите, да не свършва виното и дръзките мечти!

# 606
  • Велико Търново
А бихте ли споделили какво АМ давате? Аз засега съм се спряла на Лактана Био .

Мама МиМи, и друг път съм казвала че нашата бебка не иска да суче и затова аз и цедя кърма. Изцеденото количество обаче ми е достатъчно за 2 или 3 хранения от по 120 мл и останалите до 5-6 са АМ. Ние преминахме на Лактана Био (от 1ви Януари), защото се беше запекла от Аптамил Имунофортис Комфорт. За момента съм много доволна от Лактаната - разтваря се лесно, бебка го харесва и не е запечена.

Към консултантите по кърмене: Колко време мога да съхранявам кърма в термобокс извадена от хладилник (в хладилника е съхраняване 24-36 ч.)? Предстои ми да пътувам с бебка и предпочитам да си взема кърма отколкото да й правя в движение АМ.

# 607
Insolence аз давах кърма на мойта беба от шише като ходихме сега за празниците на гости. Вадих си замразена кърма, оставях я да се размрази и преди тръгване я запоплях (по-топличка я правих) и пъхам в термобокса. На отиване и я дадох около 3-4 часа след като я стоплих и нищо и нямаше. Изпи си я и заспа  Mr. Green И днес така ще процедирам, че ще ходим на ортопед и за всеки случай ще си взема едно шишенце с кърма, да не огладнее по никое време.

Честит Имен ден на всички празнуващи. Да се живи и здрави!

# 608
  • гр.София
Леле ама аз забравих че днес е Йорданов ден  ooooh! Да са ни живи и здрави всички именници във темичката.С пожелания за много здраве,щастие късмет и сбъднати мечти  Hug  bouquet Hug

# 609
Здравейте
Честито на именниците, много здраве и много бебешки усмивки ви желая!
Гледам че обсъждате прегледите при ортопед, ние водихме бебо на ортопед, но той само каза за гимнастиката на краченцата, тази ехография за откриване на локсации само по желание ли е или ако ортопедът се усъмни?
Също да ви питам знаете ли дали в Токуда и тази година ще правят безплатни прегледи на бебета до 6 месеца, че последната информация, която ми попадна е за прегледи през октомври 2010.

# 610
  • Λάρισα
мише, много хубав зетя, бе! Взимаме го  Mr. Green

# 611
Бръмбазела,  а ако се мъчи бебчето.?

Йоанае на 3 месеца, като се роди 1 по-рано. Изцяло е на кърма, като я кърмя на поискване. От 3 дни не е акала. Предният път й правих масажчета и помогна, но сега.... Малката се напъва, пръцка и определено и е некомфортно, даже приплаква. Иначе пишка много, усмихва се и гука. Не знам как е наддава - днес ще я заведа да я претеглят. Чувам, че й се обаждат червата... не помагат нито масажи, нито колело, нито хапваното от мен - круши, сини сливи, тиква, овесени ядки всяка сутрин, пия по 3 литра вода на ден.....

Колики няма.

Благодаря предварително   bouquet

Жирафче, щом Йоана не е акала вече 3 дни и се мъчи, ще споделя с тебе един бабешки трик, който много ми помогна при подобни проблеми с големия ми син.
1. Взимаш едно листо от мушкато
2. Скъсяваш дръжката до около 2-3 см
3. Намазваш дръжката с бебешко олио и внимателно я мушкаш в дупето на бебето (самото листо играе ролята на стопер)
4. Затваряш памперса и чакаш
5. След няколко минути изхвърляш листото заедно с пълния памперс  Grinning

На всички празнуващи днес - честито!  bouquet

Ние днес сме на консултация и ваксини. дано всичко мине без проблем Praynig, че само като си помисля как ще го бодат и ми се свива сърцето...

# 612
  • Дъблин
Здравейте мами Simple Smile
Гледам има недоспали от снощи, съчувствам ви  Hug При нас беше добре тази нощ, спа от 1 до 7 ч. и после като хапна искаше да се забавляваме, а на мама й се спиии Simple Smile Ама какво да правя, гукахме си и се хилихме докъм 9.
Днес ходихме на консултация и ваксини, много се притеснявам от тях. Точно сутринта даваха по БТВ за детенце, на което при имунизацията на 3м. се отключили епилептични припадъци, а после сложили и диагноза ДЦП Sad Вярно, че е било със старата ваксина, ама си е притеснително.

Иначе Ива се държа геройски, пентаксима изобщо не го усети, на синфлорикса поплака малко. Качила е 1050 гр., ама за ръста не можахме да се разберем с доктора хич. Измериха я само 50 см , точно колкото и предния път, а аз вече прибирам умалели дрешки  hahaha Оказа се, че предния път са я записали 47 см. (на 1 месец!), а тя при раждането си беше 48. Абе луда работа, аз я измерих 53 см. у нас, ама карай. Видимо расте, пък те какво мерят там не е ясно.
Каза, че можем да си я къпем и днес, ама ще й следя убожданията как са и тогава ще реша.

Миньон, стискам палци да мине леко при вас!

Честит имен ден на всички празнуващи днес!

# 613
Честито на именниците и от мен, желая им здраве, а на бебоците да слушкат и да хапват добре, че да са им спокойни мамите.

Момичета да ви благодаря за отговорите относно белега от БЦЖ-то, аз в неделя не издържах и звъннах на доктора и той каза, че това е нормално.
След което два дни нямах нет и после прочетох отговорите ви.
Ама защо не предупреждават в болницата, може да стане така и така, да не се притеснявам аз толкова. Карай де..

Ох, още не сме водили Милан на ортопед, но и това трябва да стане скоро.
Мисля и на гинеколог да отида. Защо не мога да се организирам, а уж нищо не правя.

Днес бяхме на разходкаааа, времето беше страхотно, имаме си слънчице, още пече даже.
Миланко спа 2 часа навън.

Аз преди обяд сготвих, почистих, изкъпах се, даже и прическа си направих.

Жирафче, както бях писала ние сме със същия проблем като вас, със запека.
Няколко пъти помагах с термометъра, но спрях.
Започнах аз да ям овесени трици.
Нали овесена водичка се давала на бебетата със запек, но Люси писа че глутена вътре не е за предпочитане при нашите мъници. Та затова аз ядох два дни овесени трици със сиренце и масло и сега Милан е с разтройство даже.
И Миньончето е права, и така става да.

# 614
ламче, няма да се лъжем, я Simple Smile а и такава хубавица като Дора няма да се излага с кавалерина  Joy

Mimoza-Plovdiv , кога успя да направиш всичко това, а и два часа разходка...аз ствам все по-дезорганизирана, а съм със славата и самочувствието на изкл организиран и подреден човек - много гадно....

Капри, много благодаря за инфото   bouquet само не разбрах препоръчва ли бънджито и проходилката, или само казва от кога може да се ползват?

Миньон, Smurfieta, нали сме се разбрали да не мислим отрицателно, т.е. ваксинирането е един стандартен, обикновен процес

booboo's mama, не казваш как е баткото след операцията? Как му понесе?

Мама МиМи , ей това се казва разсънващо кафе   Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт