Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 602
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Хммм , ще  ходя  до пощата да се разправям май ...  Crossing Arms

m@m@ , 10х за включването  Wink Hug

Kölsches Mädel , кой посредник ползваш? Харесах си кенгуру , но един английски ръб ми се опъва и не ще да ми го прати до БГ .

# 586
  • BG
Хм, моят лекар ме прегледа като ми сваля конците и каза, че за него вече съм добре и не е казвал нищо повече зая следващ преглед. Явно трябва да отида при някой друг.

За коланите- на мен дали ми е късно да си взема един, в смисъл ще има ли полза като съм се сетила толкова късно. В ужасно положение съм, през бремността качих само на корем, сега е наполовина, сякаш доктора е забравил още едно бебе вътре. И не ми стават нито дрехите за бременни, нито предишните.

И последен въпрос- за чиста молитва можели да отидем по-късно, след 40 ден, защото сега още не сме оздравяли?

# 587
  • В две мънички очи...
И аз днес ходих на последен контролен преглед при доктора който ми направи секциото. Прегледа ме обстойно и каза че всичко е наред Simple Smile
За лохиите каза че до втория месец не е проблем, понеже и при мен има още, да текат.
Даре, ще ги сложа линковете на първа страница ако някой не го е направил че с тия колики и аз трудно влизам, вече и компа не мога да си пусна през деня.
На мен от социалните не са ми превели парите още, но болничните дойдоха.
За коланите аз от няколко дни слагам и наистина си има промяна, още малко се е прибрал, въпреки че доктора ми каза че още матката не се е прибрала напълно.
Смърфче  Hug, не ви завиждам, ние само през деня ревем, през ноща спи ама задължително до мене, като се замисля може и това да е причината за дневното реване.

# 588
Капри, ползвам тези двете:
Емпреса http://www.empresa.forumi-bg.com/
Easy2buy http://easy2buy.bg/
И от двете съм много доволна.  Peace

# 589
  • Пловдив
Няколко дена нямам време да седна на компа,и сте изписали 5 страници,докато ви изчета Simple Smile

и моите парички за декември ги няма още,чакам

за спането по гръб,Никол сама почна да се извърта ,аз винаги я подпирам откъм гръбчето с нещо,но тя се извърта и когато е вече събудена е по гръб.Тя често като връща мляко,често се и дави,аз вече свикнах с давенията.А тя често прави така-тялото и спи на една страна,а главата я завърта нагоре,как тогава да я предпазя от задавяне Simple Smile
Напоследък взех да я слагам по корем,надига главата ,но за много кратко.
Тя вече й стана навик след нощното хранене задължително да мрънка,да пие вода,и като заспи -спи 5,6 часа.Иначе си заспива в леглото,и си спи там,само след храненето към 6,7 сутринта я оставям при мен,защото вече не спи така дълбоко,и си хапва на 1.30-2.
Аз нещо продължавам да качавам кг,как да спра,като гледам уж да ям заради кърмата newsm78
след като бях свалила след раждането10 кг,сега съм вече +4

# 590
Аз пък да се оплача,че съм почти от вече НЕкърмещите мамчета.Явно не ме бива мен за кърмачка-и с 1-вото си дете не успях. Cry

# 591
Мама МИМИ, не си само ти.
Не се упреквай.
Лично аз направих всичко възможно за да имам кърма. Не съм гузна за себе си че не мога да кърмя бебчо. Знам че и ти си опитала всичко, за да успееш, но не се получава понякога.
Не се обвинявай.
Аз съм захранена на 14 дни с разредено кисело мляко и не съм боледувала, все си мисля че всичко е до организъм.
Да, безценна е кърмата, но като знаеш че след всички опити, не само при нас между другото, не става, да се радваме че имаме живи и здрави бебета.
Между другото за мен не е голям проблема че не кърмя, така се е случило.
Радвам се,  че ми е жив.

# 592
Корали, тия лигавници ги купувах преди 3 години от едно малко бебешко магазинче тук в Русе и вече никъде не ги виждам по магазините. Наистина са много практични. Но може да се намерят и по-хубави някъде , просто не съм попадала до сега ... пък и от тези имам достатъчно , че да не ми трябват повече. Ако мерна някъде ще споделя.

Капри-зче , сподели моля те тази ценна информация от ортопеда , за бънджита, проходилки, масажи и всичко останало  Praynig

# 593
Аз пък да се оплача,че съм почти от вече НЕкърмещите мамчета.Явно не ме бива мен за кърмачка-и с 1-вото си дете не успях. Cry

Мама МиМи,   action032 съпричастна съм към тревогата ти. Аз кърмя, но все си мисля, че кърмата ми е малко, а правя всичко което мога за да я увелича. Утре ако дойде ред ще ходя да купувам маслото на Веледа за стимулиране на кърма. Не че не те бива като кърмачка, просто това си е доста трудна работа. Аз все си мислех, че ще ми е много лесно, пък то...

Корали, тия лигавници ги купувах преди 3 години от едно малко бебешко магазинче тук в Русе и вече никъде не ги виждам по магазините. Наистина са много практични. Но може да се намерят и по-хубави някъде , просто не съм попадала до сега ... пък и от тези имам достатъчно , че да не ми трябват повече. Ако мерна някъде ще споделя.

Даре, 10х   bouquet И аз ще се разтърся, дано да намеря някъде, че всеки ден пера по една пълна пералня с бебешки дрехи, вече направо незнам.

# 594
аз днес ходих до социалните, за да взема акта за раждане на Александър и лелите ми казаха, че към края на месеца ще ме зарадват. Подадох си документите на 07.12, но явно няма да спазят едномесечния срок....

Капризче, и аз бих се радвала на тази информация

за възглавничката - ако може изобщо човек да не ползва такава, най-добре ще бъде; особено момиче/жена  Naughty

за коланите - определено помага за прибиране, но като се гледам, не мога само на него да разчитам  Tired

# 595
я да видим дали най-сетне се научих да качвам снимки

Дори, благодаря мноооооого   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 596
Даре  , мише , те с толкова много информация мезаляха , че добре , че половинката беше с мен за да запомни половината  Wink Започнаха с това , че тъй както бебето има уникална и единствена ДНК  , то е единствено и уникално и не бива да се сравнява с никое друго дете било то и негов брат или сестра.Едни прохождат по-рано , други по-късно.За прохождане до година и шест месеца не се счита че има причина за тревога.Разясниха ми какво е локсация на тазобедрената става и защо тя не е видима , а се установява единствено ехографски или при прохождането , но тогава е почти невъзможно да се излекува.Ранното диагностициране и лечение дава 100 % резултат.
За бънджито - препоръчват го след 4-тия месец , тъй като в него освен всичко друго  бебето заема онази прословута поза "жабче"  , която е толкова благоприятна за крачетата . Поради същата причина , както и за да се щади кръста на майката препоръчват носенето на бебето странично , на хълбока.Проходилката се препоръчва след като детедо започне да си седи стабилно на дупето , не толкова заради ранното прохождане а заради първото усещане за самостоятелност и свобода на бебето.Когато то самостоятелно докопа така дълго оглежданите и желани неща в стаята наддава радостен вик .Ефекта е по-скоро психологичен отколкото ортопедичен  Mr. Green Масажа е по-скоро за доставяне удоволствие на бебето.Много по-важна била гимнастиката.Упражненията при които се кръстосват ръчичките пред гърдите и после се описват кръгове с тях отваряли дробчетата на бебето. Междувпрочем това се случвало само при този вид гимнастика и когато бебето плаче.Крачетата се свиват към коремчето ,след което  се разгъват и внимателно се разтварят широко настрани , като идеята е да се наместят ябълките в ямките. Идеята е след няколко дни коленцата да достигнат плота при разтварянето. Важно е да се наблюдават гънките на крачетата да бъдат еднакви .При съмнение за поява на разлика да се обърна за съвет към педиатъра.
Друго упражнение е да се хванат ръчичките на бебето в легнало положение и да се издърпва леко нагоре.
Показаха ми и масаж - на ръчичките , крачетата , гърдичките и коремчето , но казаха , че най-полезен е масажа на гръбчето.Внимателното масажиране на т.нар."рибички" , т.е. отстрани на гръбначния стълб , благоприятства за правилното развитие на и помага за избягване на редица заболявания в по-късна възраст.Интересен ми беше факта , че походката на човек се онаследява Simple Smile Нямах представа за това  Laughing

Подпиране с възглавница в полу седнало положение след 4-ти месец.
За сядането си знаете - след 6-тия месец.
При случайно падане или изтърване на детето да се следи за общия тонус , за непривична бледност или сънливост.Казаха , че бебешката структура се състои изключително от хрущялчета и поради тази причина те "не се чупят" лесно. Падане от метър , метър и половина може да се размине само с няколко минути рев  , но естествено не е желателно  Wink

Имаше и още  , но като се сетя ще пиша.

Момичета , Алекс се обърна от коремче на гръб  Shocked Отначало си помислих , че е случайно , но го върнах в изходна позиция и той пак го направи . Определено не му се нрави да е по-коремче

# 597
Здравейте мами Simple Smile, за много години  Hug

Kölsches Mädel аз докато видя да пиша и ти вече си се ориентирала Embarassed иначе щях да ти предложа, ако искаш да дойдеш в петък на срещата на клуб "Първата годинка" в Естествени идеи (ще правим отпечатъци на краченца и ръчички  Crazy ) и там на живо да разгледаш вариантите, защото и на мен тези цветничките ми изглеждаха много добре, но като пипнах за какъв изкуственяк става дума и бързо се отказах (е, взела съм едни външни за зор заман за излизания евентуално, че са много тънки, сравнено с вълнените  Party )
Жиравче, с теб ще се видим ли в петък  Wink

# 598
Аз пак да се включа. Значи за тези G-diapers става въпрос, че са ужасни (според мен) те всъщност са памучни гащи с найлонова ...вложка, която се закопчава към гащите, никога не си е на мястото и Боби все е напикан или насран. Та Кьолшес, гледай за това-непропускащата тъкан да си е самата пелена или diaper cover. И са прави момичетата, че трябав да пробваш няколко вида, преди да се ориентираш.

# 599
Добро утро  Hug Виждам,че днес времето е малко мрачно,затова нещо по-ведро за събуждане  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт