Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
rozaly на мен за прегледа ми каза да отида след 2 месеца, аз също съм секцио.
На мен също вчера ми преведоха болничният за декември. Мравче мисля, че проблемът е в работодателя, а не в НОИ.
Аз също нямам вече корем и не ми виси и кожа  newsm44 , но въпреки това продължавам да си ходя с колана, моят е по-точно като клин и е много мекичък, не за друго, но ми топли кръста.
Аз се отървах отдавна от лохиите, но цикъл още нямам. Нали като кърмиш не беше  задължително имаш  newsm78
А да ви питам вие слагате ли вече бебоците д спинкат на възглавничка? Аз вчера купих ета тази http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6361&cat=30, но още се чудя. Абе май ще я пробвам довечера пък да видим.

# 571
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
аз лично не виждам полза от възглавничка все още  Simple Smile На Марти главичката без възглавничка се изпотява, пък с нея не искам да си представям  Crazy А пък и той все още си повръща от време на време, и не ми се занимава да я пера през ден. Слагам му само калъфка или пелена под тиквата. Но, както си прецениш ти - знам, че не се слага преди 6м., но всеки педиатър казва различно  Hug

# 572
прави сте, момичета, от работодателя е  Peace
Поправеният болничен бил занесен в НОИ на 21. декември  #Cussing out #2gunfire

# 573
Много набързо влизам да ви надникна  Hug

Писна ми от празници , маси , събирания и шумутевица.Останаха само Иванов ден , моя рожден ден , рождения ден на баща ми и после почивка до юни месец, когато е следващото струпване на поводи за празнуване  Crazy Покрай всичко това Алекс се поизнерви , понатрупа впечатления и се поразглези .Както си заспиваше като ангелче в кошарката сега се сърди когато се опитам да го сложа там и иска да спинка на ръце.Ужас е връщането към старите навици.Много бързо свикват на хубавото .

За килограмите и коланите....Моя милост имаше неблагоразумието да качи цели 23 килограма по време на бременността , като след всички проблеми които имах си казвах , че килограмите са ми най-малкия кахър , стига бебето да се роди живо и здраво тоя път. Вчера си купих електронен кантар и се оказа , че има да свалям още 10 кг. от бременоста и още поне 5 за да се харесам в огледалото.Днес се обзаведох с 2 бр. колани  и започвам по малко по малко да си влизам във форма. Даже бях на фризьор , подстригах се  , направих си маникюр и съм много доволна  pletka

На 3-ти бяхме на ортопед.Останах очарована!Прегледа беше около час.Направиха ехографията и подробно ми обясниха за ставите на бебчо , кога ,  как и защо да му правя гимнастика и масаж, кога да го слагам в кенгуру , бънджи и проходилка, както и какви са минусите и плюсовете на всичко това , казаха кога мога да го изправям в полуседнало положение , кога да го слагам да сяда , какво да направя ако случайно падне от леглото....с една дума всичко за което се бях и не бях сетила да питам.Добрата новина е , че всичко ни е наред и сме на преглед чак след като проходи.

Коралче , сигурна съм , че питката ще стане супер  newsm10 Чакам да се похвалиш със снимка  newsm51 Аз  омесих около една дузина питки покрай празниците и вече не ща да видя брашно поне един месец  Crossing Arms

Моля мамите , които са по-запознати с изплащането  на болничните да кажат възможно ли е първия болничен да се изплаща на 2 пъти? Thinking На 9 декември НОИ ми преведоха пари по сметката и реших , че тя е за първия 45-дневен болничен.Днес видах , че е пристигнала още една сума , но е 4 пъти по малка от първата и няма как да е за втория 42 дневен болничен , който е за раждането .Има ли значение , че Алекс е роден 10 дни преди термин? Нямам ПУК кода и не мога да проверя в сайта на НОИ. Звъних на счетоводителката и тя каза ,че е възможно днешната сума да е част от първия болничен , но не беше сигурна.

Божеее уж бях за малко ... пак се отплеснах Wink Mr. Green

# 574
  • Λάρισα
Възглавница преди годинката изобщо не смятам да предлагам, мисля, че за толкова малки бебета е ненужно (да не кажа вредно) Peace

# 575
  • 42.016399,23.101179
прави сте, момичета, от работодателя е  Peace
Поправеният болничен бил занесен в НОИ на 21. декември  #Cussing out #2gunfire
malka_mravka моят болничен също беше объркан и поправеният ми го отнесоха в НОИ в седмицата преди нова година, но в сайта на Нои ми пише че парите са ми преведени с утрешна дата така че не само работодателя е виновен май. newsm78
Vesico22 и аз съм на мнение че възглавница преди годинка би била по скоро вредна за бебето.

# 576

Жирафче, тогава не може  да се говори за запек, щом акото е меко. След 6-тата седмица, изцяло кърмените бебета е възможно да не акат всеки ден, до 7-10 дни също се приема за нормално, както и по няколко пъти на ден. Ако бебето наддава, пишка редовно, жизнено е, не може да се говори и за недохранване. Доста бебето показват добре кога акат точно с тези напъвания, почервенявания. Това се дължи на недоразвитата им храносмилателна система, която приключва развитието си около 6-я месец. Затова и се препоръчва да не се дава друго освен мляко до тази възраст. Масажчета, гимнастика – това са нещата, които в известна степен ще облекчат изхождането. И търпение и нежност.

Микки, благодаря ти   bouquet

# 577
Oooф, утре отивам при моите ейчари и ще си имам разговор с тях!  Crossing Arms
Днес малкият ме побърка!  ooooh!  Само да се отделя за него, заспал незаспал на 5-тата минута почва да мрънка и да търси цица!  ooooh! Сега ми спи в ръцете, а аз пиша с една ръка! Не знам, какво му стана на това дете!!!
Жирафче, мерси пак за линка към тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503219.360 . Даде ми отговори на почти всички въпроси и най-вече там са се обсъждали пелените, за които попитах вчера. Ето тези: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2904614 … ame=STRK:MEWAX:IT . След 10-тата страница почват коментарите и всички момичета, които ги ползват имат много добри отзиви за тях, дори са по-доволни от тях отколкото от по-скъпите, така че реших да поръчам от тях и мисля директно да поръчам 16 броя. Пък ако не ми допаднат винаги мога да ги препродам. Peace

# 578
  • Дъблин
kapri_z, нормално е да се изплаща на части болничния. Ако например болничният ти започва на 1.11 и е до 15.12, първо ще получиш пари за дните от 1.11 до 30.11, защото трябва да се внесат осигуровките за ноември. Останалата част до 15.12 ще я получиш когато се внесат осигуровките за декември.
Изчислява се възнагражданието за един ден и после се умножава по работните дни за съответния месец. При теб щом е 4 пъти по-малка сумата, значи са ти платили за 4 пъти по-малко работни дни втория път  Peace

Няма значение, че си родила 10 дни преди термин. Така 42-дневният болничен ти започва преди да е изтекъл 45-дневният, но тези 10 дни се изравняват с третия болничен от педиатъра. Общо всичките трябва да правят 135 дни.
Аз родих 2 седмици преди термин и последният ми болничен е за цели 62 дни Simple Smile (31+42+62=135 дни)

# 579
Пффф , и аз съм с лохии все още . А хем родих секцио , хем малката е на изключително кърмене  Tired Изчезват за по 2 дни и после пак зацапване . При предишното ми нормално раждане отдавна вече бяха изчезнали .
Относно килограмите имам още 6 да свалям . Обаче се оказва , че много трудно се смъкват при мен . От изписването до сега хем гледам да не се тъпча , хем съм махнала само 1 кг. Поне коремчето ми се е прибрало и нямам стрии и размъкната кожа .
Еднократната помощ ми я изплатиха доста бързо , да не кажа почти веднага . Вече ми преведоха и първият болничен 45 дни преди термина . Този за след раждането все още чакам .
А относно яслата и аз съм твърдо против . Колкото по-дълго детето се отглежда у дома , толкова по-добре  Peace
Възглавничка се слага чак след 1,5 год . Сега вероятността ббебето да се задуши докато спи на нея е твърде голяма .

# 580
Кьолшес, радвам си, че съм била полезна  Grinning

А тази цена за 16 бр. ли е? Ако е така си е супер оферта....Мога ли да се включа и аз за поръчка (още утре мога да преведа парички), че аз съм с една дебитна карта и не съм я ползвала за пазар, а не си запазих твоето обяснение за пазаруване онлайн  Blush  Това, разбира се, само ако няма да те ангажира допълнително  Grinning

Йоана по принцип предпочита да спи в мен, а като е будна, да я забавлява някой (по възможност пак аз  Laughing ). Не признава неодушевени играчки  Mr. Green

# 581
Жирафче , ще ти пиша по-късно на лични!

# 582
Smurfieta , супер ясно и разбираемо си го обяснила  , мила , безкрайни благодарности  Praynig newsm51 Не знам защо имам усещането , че повечето хора свързани със счетоводството обикновенно ми говорят на чужд език и вместо да разбера за какво става въпрос се оплитам още повече  Blush
Първият ми болничен е от 6.10  до 20.11 , а втория от 10.11 до 22.12. Явно сумата е част от втория болничен.

tonivil ,и аз до скоро бях с лохии , въпреки , че и аз бях секцио , а при нормалното раждане първия път изчезнаха до 20-тия ден.

Kölsches Mädel ,  случайно да си пазарувала наскоро от е bay ? Бавят ми се 2 поръчки , едната от 14.12 , а другата от 17-ти (едната от щатите , другата английска) , знам че иамха проблем по Коледа с доставките , но Коледа мина , а още нищо не е пристигнало  Thinking

# 583
Капри, не съм спирала!  Mr. Green Обаче поръчвам само с посредническа фирма и за съжаление не мога да ти отговоря! Hug

# 584
  • в гората

Kölsches Mädel ,  случайно да си пазарувала наскоро от е bay ? Бавят ми се 2 поръчки , едната от 14.12 , а другата от 17-ти (едната от щатите , другата английска) , знам че иамха проблем по Коледа с доставките , но Коледа мина , а още нищо не е пристигнало  Thinking

Аз таковата по заместване  Wink. Последната получена поръчка ми е от 14.12., получена на 23.12.Следващата поръчка ми е от 24.12.- още не съм я получила.И двете са от английския ибей. Peace

Общи условия

Активация на акаунт