Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 561
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
И аз да почерпя за моята именничка, да ми е жива и здрава и много да ме слуша  Mr. Green

Дидка мерси много за телефона на Драганов  Hug Останах доволна от прегледа. Аз снощи много подробно бях описала всичко, ама нали ми пречат ръцете и натиснах нещо та го изтрих ( а уж съм човек, който разбира от компютри  newsm78 ). Та човека каза да не се използват проходилки, бънджита и кошари за игра (спести ми към 250 лв с това си изказване  Mr. Green, че се бях засилила за бънжи и кошара). Проходилките и аз не ги харесвам (Кьолшеш и аз по същата причина като теб), а и доктора обясни, че в проходилките само седят и се возят, побутвайки се с единия крак. И това няма как да му помогне на детето да проходи, най много да си изкриви стойката или походката. Друго което ми беше интересно - като почнат да стъпват да не ги държим за ръчички за да ходят. Така пак само им пречим, защото те си настъпват краката, спъват се и т.нт. А това са грешки и после като трябва да ходят сами, децата за запомнили тези грешки и се спъват, падат и с нищо не сме им помогнали. А и така като тръгнат да падат падат с ръцете вдигнати на горе и си разбиват муцуната. Коланите по същата причина не се препоръчват. За седенето - не по рано от 6тия месец. Преди това може леко надигнато в количката. Ако се подпира с възглавници по рано да седи, може да се изкриви гръбначния стълб. КОгато се научи да седи само, най-доброто, което може да направим е да му постелим едно одеало и там да си играе докато проходи само. Така и имунитета се изгражда и когато детето е готово ще си се изправи подпирайки се по мебелите и ще си проходи само. В общи линии това беше, ако се сетя още нещо ще допълня, че сега именничката ми си иска обяда  Heart Eyes

Доктора каза, че кенгура, слингове, кошници за кола, шезлонги са ок, може да се ползват без проблем.

# 646
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И ние днес бяхме на преглед.Общо взето ни казаха това, което е написала Берушка + това, че трябва крачетата да са му в поза жабче почти постоянно, да не стоят изпънати...памперсите били най-удобни и подходящи за тази жабешка поза  Mr. Green

А за бънджито не съм съгласна  newsm78 С какво вреди на детето? Дали ще скача в мен или в него каква е разликата, освен, че на мен ръцете ще ми окапят...Той Мартин от сега иска да скача и едвам издържам 5 мин. да го вдигам и свалям нагоре-надолу, пък представям си като натежи още след няколко месеца

# 647
  • Дъблин
Привет Simple Smile
Честит имен да на всички празнуващи, малки и големи Simple Smile Да са живи и здрави и само хубави неща да им се случват!

Аз също благодаря за споделената информация от тези, които са ходили на ортопед, много е полезна   bouquet
След ваксината вчера няма проблеми засега. Местата на убождането приличат на ухапано от комар, гледам да не ги закачам, доколкото мога. А тази нощ Ива за първи път спа цяла нощ, от 23 до 7 и се събуди в чудесно настроение, закуси стабилно и продължи да раздава усмивки на кило Simple Smile
Какво по-хубаво начало на деня Wink

# 648
Ох, стигнах и аз до лап топа най-накрая, че вчера какво чудо беше, какъв рев, цяяял ден и цяяяла вечер, направо бях на ръба на нервна криза  Crazy 

Честито на вчерашните именници, и честито на днешните именници, да са всичките живи и здрави, и много късмет да имат във всяко едно начинание!  Hug

Аз да се похваля, че Вико си има вече паспорт, и е много смешен на снимката, че го бяхме събудили за снимането и е супер намърщен и збърчкан от моето държане  Blush Та, за уикенда най-вероянто ще ударим първия му печат на граница, да види блиско чужбинските си баба и дядо  Mr. Green

За прохождането и аз много се чудя, уж това онова е вредно, пък ние почти всички сме били в проходилки и верно, че се побутват бебетата в него, но ето че си ходим нормално  Rolling Eyes Племеникът ми, не знаеше да лази, много беше смешен и почна веднага да се надига и да прохожда, та ако не беше проходилката, или мебелите или той щяха да са изпочупени  Crazy

Лек ден, някой се събуди и иска папо  Simple Smile

# 649
Сетих се още нещо интересно да ви кажа. Отнася се най-вече до мамите на момиченца. Та занчи като проходят момите ни трябва, ние майките да сме по инициативни и да им създаваме предпоставки да се движат. Тъй като момичешките игри са по стационарни ( примерно гушкане на кукли, готвене, гримиране, докато момченцата ритат топка, тичат повече) ние трябва да ги караме да се движат повече, за да се развиват хубаво и така им се възпитава култура на движение. Въпреки, че сега с тези компютри май всички са тотално обездвижени. Това ми е голяма грижа, как ще ги опазим от компютри и телевизори. Аз като се замисля едно време ка играехме на ластик, на федербал и разни други игри. Сега от години не съм виждала деца да скачат на ластик примерно  Tired

# 650
  • В две мънички очи...
Честит имен ден на всички именници!

И ние днес минахме първата ваксина - поплака ама няма начин. Иначе съм много доволна - 5200гр., 58см. растем смело Simple Smile. Взех си болничния и направление за ортопед, изписаха ни деавит и даже го купихме - бързо го намери таткото.
Иначе снощи ме направи на маймунка. Незнам дали защото не го къпахме, понеже татито беше дежурен, а аз сама трудно бих могла да го изкъпя, но цяла вечер мрънка, рев и три часа нон-стоп на цици, накрая реших че сигурно е гладен и понеже ми е изял млякото отидох да му направя ам. Обаче на тръгваме му дадох биберона и като писна, докато се върна със готовото за ядене ам е пищял. Давам му шишето, той плюе биберона и ми се смее, млякото което е пуснал биберона също се плюе, давам цица  още като я приближа и като зверче се нахвърля. Накрая го гушнах и му говоря че е лошо момче и че мама не е маймуна, а той голям смях. Накрая се умори и гушнати заспахме - е само той де Simple Smile А цицето го беше минирал, ръцете под блузата да го пазят  #Crazy

Мила от марс - дневника го ползвам аз, доволна съм определено, а вътре в торента си има крак.

# 651
Здравейте, да почерпя и аз за здравето на малката Йоана

Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави, много усмихнати и щастливи    bouquet
Хамелеонме, аз днес не успях да се класирам за бебешката среща  Crossing Arms  ама пуста мъгла - нямаше как да дойдем пеш, както го бях замислила... Весело ли изкарахте? Надявам се другия петък да съм на линия.

Лек ден на всички

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:07 от girafche

# 652
  • Дъблин
Пак съм аз Simple Smile Ива днес доста спи, може да е от ваксината и аз като невидяла на компютъра цял ден  Crazy
микки, Бръмбазела, имам един въпрос, който не е свързан точно с процеса на кърмене, а с "последиците" от него Simple Smile
От постоянното пъленене-изпразване на гърдите ми се появиха ужасни стрии по тях. Мога ли да ги мажа с нещо сега? По време на бременността мажех с Mamma Donna на Chicco, а сега ме е страх да не попадне в устата на Ива  Confused Какво да правя?

# 653
Честит имен ден на Ива, Смърфи! Да ви радва много и расте весела и засмяна!

п.п. На другите също честит имен ден, ама по-подробно на фейса!  Wink

Леле, като ви чета, почти всички сте ходили на ортопед. Ние още се мотаме... И на друг преглед при специалист трябваше да ходим и ваксината още не са ни били. Вече седмица стана и още сме болни!  Crossing Arms И сега като ме хвана един страх да я извеждам.  Cry

# 654
  • София
Хайде и аз да се включа докато кротува девойката...

Честит имен ден на всички именници!!!Много здрави и щастливи!!!

Ние сега се прибираме от ортопед - много на бързичко мина прегледа,но важното е,че всичко е наред.Като станем на 6 месеца доктора каза да ходим пак.А иначе каза всичко (бънджита,проходилки,кенгура,кошница за кола) след 6-тия месец... #Crazy Само в кошница може дотогава за по час-час и половина.И сядане пак тогава. Нещо пак се разминават мненията на различните доктори!!! newsm78

# 655
  • Дъблин
Дъгичка, мерси!
Аз точно гледах днес дали има имен ден и май е на Цветница, значението на Ива е "върба". Но пък хубавите пожелания винаги са добре дошли  Hug
Сигурно като порасне ще иска подаръци и на двата празника, хитрушата тя.

Деси М., важното е, че всичко е наред след прегледа. Това
(бънджита,проходилки,кенгура,кошница за кола) след 6-тия месец
ми стана малко странно  newsm78

# 656
Мда, всъщност има логика!  Crazy Ама нека си има много празници детето!  Tada

# 657
Айде и аз да почерпя, че си имам две именнички- моята майка Иванка и 10-месечната ми племеница Ива. Да са ми живи и здрави!
Честит празник и на другите именници!

# 658
оххх, най-сетне да седна  ooooh! първо,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ИМ НОСИ ИМЕТО!!! ЗЛО ДА ГИ ЗАБРАВИ И УСМИВКАТА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦАТА ИМ!!!

Ysabell , взех си ПИК кода от НОИ, отне ми не повече от 5мин. Имам предложение за заглавие на новата тема: Празниците свършиха вече, расте ноемврийското човече
за прегледите в ТОКУДА - при кой доктор записахте?И, м/удругото, цената на преглед там е 30лв, така 4е ако ви се налага, не се замисляйте  Peace
niko11, на моя момък акото много рядко е различно от зеленикаво и по-скоро рядко... в началото се притеснявах, после реших, че и да се притеснявам, и да не се, не мога да го оцветя в жълто...докторите ми казват, 4е е нормално, щом е кърмаче...
Берушка, ставам бебешки ортопед  Mr. Green всичко, на 100%, което описавш като предписание на Драганов съм го прилагала при Боби (баткото), без да съм го водила при този док Simple Smile единственият одобрен от мен 'уред' е walker-а
за именния ден - празнуват всички, които са производни на Иван, т.е., ако Ива е кръстена на някой Иван или някоя Иванка, има имен ден, но ако е на себе си, значи на Цветница е нейният празник. Калояновците също са именници днес

# 659

единственият одобрен от мен 'уред' е walker-а
И аз се чудих за walker-а и сега ме е яд, че не се сетих да питам. Дидка като ходиш при Драганов, питай го какво му е мнението за туй чудо, ако се сетиш де

Общи условия

Активация на акаунт