Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Ооо гледам трушийки правите тука, може след ваната със сол да се намаже с масчица и да се запече на фурна, така със загар да стане  Mr. Green За гарнитура пържени картофки.
А сега сериозно - не знам как може в 21 век още да има хора, които причиняват такива неща на децата си  ooooh! Пишете в търсачката осоляване на бебе и ще видите какви страхотии ще излязат. И да наистина има смъртни случай, преди 1-2 години даже имаше такъв случай и се шумя по телевизията.

Като гледам не само Ивето днес виси на млякото, през час е яла цял ден. Сега спи, дано е за повече, че цял ден спи по 5 мин.

# 226
  • София
Аз не съм казала , че ще слагам сол просто питам дали някой е слагал и е чул за това и какво е мнението ви за това , а на въпроса къде е това при нас ами аз съм от Пазарджик по принцип и там го правят както и в цялото околие та дори и в тук София в много семейства и изобщо е много често срещано явление , което го налагат бабите и по възрастните , от тях е трагнало това капане със сол, та както и да е де наистина са отживелици това , но дори мен са ме къпали така , нз за вас , но може би сте прави и е вредно това , аз още не съм решила дали да слагам .

# 227
Виви, всеки сам си решава!  Wink
Да припея и аз в хора, чиито деца висят на цицата! Вчера беше така и днес от следобяд до сега. Чудя се и аз какво става, ама давам, къде да ходя!  Crazy

# 228
  • Козлодуй
Лекари спасяват осолено бебе

Лекари от Шумен водят борба за живота на бебе на един месец. То е разтрито със сол и от това кожата по цялото му тяло е силно разранена. Малката Минка Тодорова е от с. Янково. Тя е трето дете и по стара българска традиция кожата й била натрита със сол – за да не се изпотявала, когато порасне. Майката на момиченцето не е искала да се прави това, но свекървата настоявала и се наложила.
Кожата на Минка е като попарена и очакваме да тръгнат инфекции, каза вчера д-р Парашкева Вичева, шеф на детското отделение. Преди време медиците не успяха да спасят тримесечния Денис от с. Марково. Бебето починало в адски мъки след солидно осоляване вкъщи.
Миналата година от осоляване са починали 7 бебета в страната. Безумната традиция новородените да се разтриват със сол продължава да се шири в малките градове и села. Понякога педиатрите са безсилни да въздействат на родителите.
Доц. Емилия Христова, шеф на клиниката по неонатология:
''Осоляването на новородени бебета, което продължава в някои райони на страната, е изключително сериозен проблем.

От солта се получават тежка дехидратизация на нежния детски организъм, инфекции, имаме случаи и на внезапна смърт на бебето.
Тази стара българска традиция говори за ниската ни медицинска култура. Ние, детските лекари, просто не можем да се справим с осоляването на бебетата. След няколко смъртни случая проведохме курсове за обучение на неонатолози и педиатри.''

# 229
  • София
Кате, да си ползваш със здраве новата придобивка  Peace. А нейното име желаното телефонче ли е  Laughing ?

# 230
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Кате, да си ползваш със здраве новата придобивка  Peace. А нейното име желаното телефонче ли е  Laughing ?

Дори, позна от първия път  Peace Hug

# 231
Скъпи мами моля ви кажете ми ако има някоя чието дете е на изкуствени хранене да ми каже как е разбрала че и намалява кърмата, храним се през час, а ако не му дам не може да заспи най-големия ми кошмар беше сега от 21-23:30 не може да заспи давам му да суче и дърпа сякаш не е ял при условие че в 21 си беше време и уж си хапна добре 20 мин активно сукане!:( навеждам се на мисълта че не му стига млякото сега чакам да се събуди да видим кога....Sad

# 232
  • София

Дори, позна от първия път  Peace Hug
Радвам се  Hug. Знаех си, че ще го получиш, ако го искаш силно  Peace.

# 233
  • В две мънички очи...
adriana_mam, незнам дали не му стига кърмата но ще разкажа какво се случи при мен тази вечер.

Към 22:00 вече не издържах и тотално се отказах да му давам гърда защото той си суче, но същевременно си и спи, а зърната вече зверски ме боляха. Естествено след 5 мин. подскочи и пак тръгна да търси цица и се започна един рев нещо като мрънкане, но малко по-високо. Накрая към 23:00 му направихме 30мл. АМ да видим дали не е гладен. Давам шишето при което той ми дарява една чаровна усмивка и ми отказва шишето и пак ръцете към гърдите и главата към тях. Паднахме просто, до този момент мъжа ми си мислеше че може би е гладен, но след това ме разбра че съм права. Е след много настояване и накрая сложих шишето до гърдата го изпи, ама не беше хепи, просто си е лакомник. И после пак се започна търсенето на цицата. Биберон не иска да чуе, още като го дам и се започва един рев ама може да разкъса на всеки сърцето от жал. И така до 1:00 докато накрая преуморен заспа сгушен в мен. Сега го прехвърлихме в кошарата, че и аз да се почувствам човек.

# 234
Добро утро мамчета.Май пак аз съм най-ранобудната

# 235
  • Козлодуй
Ехеееее, мама Мими, направо не мога да устоя на тези красоти Simple Smile Благодаря за кафето.
На всички ви желая хубав и слънчев ден!

# 236
Здравейте,момичета!Имам въпросче...колко време след раждането усещахте болки в перинеума,на мястото,което е зашито или на друго място-в тазовите кости например,както и имахте ли проблем с ходенето по голяма нужда?Как се справихте и кога отшумя всичко?

# 237
Здравейте,момичета!Имам въпросче...колко време след раждането усещахте болки в перинеума,на мястото,което е зашито или на друго място-в тазовите кости например,както и имахте ли проблем с ходенето по голяма нужда?Как се справихте и кога отшумя всичко?
Мога само да се включа за проблемите с ходенето по голяма нужда.Имах такива с 1-вото си раждане и си взех от аптеката ето това:
http://apteka.framar.bg/30003123/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5% … -15-%D0%B3%D1%80-
След няколко намазвания всичко отшумя,а преди това болките бяха щестоки.Имаше и кръв...абе страшна работа  #Puppy dog

# 238
Здравейте и от мен....вчера не ми остана време да влезна във форума....задачите край нямат,а и бяхме на консултация и ваксина.....и резултата е изписаха ни 2700 49 см, а вече сме цели 4 кг и 54 см... голям маъж стана  Flutter Не пропускаме нито едно нощно хранене...пробвах да му дам водичка,но човека си търси цица и това е...може да цокне само 5-10 минути,но си я търси Peace  Само една единствена вечер от 1 се събуди в 6 и това беше EmbarassedСтавам,че ме викат отново ooooh!

# 239
Лекари спасяват осолено бебе ...

Добре че го намери това , че и аз търсих статията вчера ... повечето неща , които са ни правили едно време (осоляване, повиване и връзване на крака,даване на сокчета и захранване на 2-3 месеца и т.н. ...) са толкова вредни , че нямам думи просто. Лошото е , че по селата , където тънат в информационно затъмнение измъчват и убиват децата си без да искат.

Нелито , аз съм секцио и все още нямам усещане в областта на шева. С ходенето по нужда се справям уж добре , но до скоро много често се борих със запека и хемороидите(оправиха се от самосебе си) , в таза нямам болки но усещам свиването му по дънките  Wink Към 6я месец започвам упражненията , за сега само клякам като се сетя по 20-30 пъти  Joy ама само като се сетя ...

Мими, мерси за кафето , заплюх си онова с планетите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт